Şimdi Ara

TIP YAZANLARIN İDEALİST OLMAMASI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
6.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    mühendislikte 5 yıl ilk 20 k daki mühendislikler tıptan cok daha zor. kel kel konuşma
  • Dişhekimiolurmu kullanıcısına yanıt
    Zor kolay demedim kardeş

6 sene okuma

2 sene mecburi hizmet

Askerlikte kısa dönem seçeneği olmaması

Ve burayı çok önemsiyorum yurtdışı imkanlarının daha az olması

Pratisyen hekim olmanın pek bir numarası olmayıp bir 4-5 sene daha okumak

Uzmanlık için ayrıca 2 sene daha mecburi yapmak

Mecburi yapmadan diplomanın devlet tarafından verilmemesi, özelde dahi calisamaman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu ülkede hayal kuran birileri var mı? Veya ben bilim adamı olucam diyen(ortaokuldan sonraki evrelerde)? Herkes hayatta kalmak için okuyor gerçi okuyup işsiz de kalabiliyorsun ama sonuç olarak herkes 1 evim, orta düzeyde arabam ve masa başı işim olsun diye okuyor.

• Hep LYS Kasan Adam kullanıcısına yanıt
    Nobel kimyaya iki kere aday olup alamayan( siyasi olarak veediler) dünyanın en genç profesörü Oktay SİNANOĞLU'nun tanınmaması ne kadar üzücü.

Yorumlarınıza katılmadığımdan ya da Aziz SANCAR'la ilgili görüşlerinizi desteklemediğimden yazmadım, bir an içimden geldi.

• Toplumdaki saçma düşüncelerden oluyor hep bu tıp seçimi.İster istemez başkalarının söyledikleri,istedikleri etkisinde çok kalınıyor.Türkiye'de çok çeşitli mesleklerden insanlar görülemiyor her yerde.Küçük ilçede yaşayan birisi başarılı fizikçi mi görüyor da çocuğuna oğlum fizikçi ol araştırma yap diyecek ? E halkımız pek merak eden,yeni şeyler öğrenmeye çalışan insanlardan da oluşmuyor maalesef.İnsanlar etraftan duyduklarına,gördüklerine göre yorum yapıyor,ona göre çocuğunu ya da başka tanıdıklarını yönlendiriyor.
  • Aslında ben ve bazı arkadaşlarım programlama alanında oyun projesi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz (tabi şuan ne kadar başarılı tartışılır). Belki ileride oyun programlama değil de makine mühendisi arkadaşlarımızla ortak çalışıp küçük drone modelleri veya belki başka nesneler üretmeye çalışabiliriz.

• Öncelikle bir insan idealist olmak zorunda değil. Haftaiçi çalışmak haftasonu da çatır çatır o parayı yemek isteyebilir. Bunda bir yanlış göremiyorum. Hatta ve hatta yalnızca kendisi için bile çalışmak isteyebilir. Ben gayet iyi kazanıyorum ne evleneceğim der. Alır parasını en güzel kadınlara sahip olur gönderir, en güzel yerde yaşar altına en güzel arabayı çeker ve hayatı sonuna kadar yaşar. Hala bir yanlış göremiyorum.

O idealist dediğin mesleklere para vermesinler bakalım yapıyorlar mı mesleklerini. İdealistliği siz zaten çok yanlış anlamışsınız da neyse.

Seneye tıptan mezun olacak bir abinizim, tıpa girme amacım kanser üzerinde çalışmalar yapmaktı; mezun olacağım hala da amacım o. İdealist oluyor muyum gözünüzde? Yaptığım çalışmalar ile bir doktordan kat ve kat daha fazla da kazanacağım bu da ilgimi çekiyor. Para vermeseler de çalışma falan yapmam köle miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 15 Temmuz 2018; 9:0:27 >

• yapacagınız çalışmalarla doktordan kat ve kat daha fazla para kazanacagınızı nerden çıkardınız ? hangi çalışma ? size kim çalışma yaptırıyor ?
    Almanca ve İngilizceyi ana dilim gibi biliyorum şimdiye kadar isviçre ve almanyada staj yaptım. Okul bittiği gibi ABD ve Almanyaya başvuru yapacağım. Devletin böyle çalışmalar için ayırdığı bütçeler var o ülkelerde. Çalışanları da bir uzman doktor kadar kazanıyor başlangıçta. Tabi TL'ye çevirirsek kat ve kat etmiş oluyor.
  • inş kabul alırsınız
    Alman vatandaşlığım da var merak etme. Staj başvurularımda direkt kabul edildim hiçbir sıkıntı çıkmadı. Staj yaptığım yerlerde burada çalışmak istiyorum dediğimde mezun ol gel seve seve cevabını aldım.
  • onlar da mı türkçe konuşuyordu hocam
  • Valla tıp fakültesine başlar başlamaz fenomen olma peşinde koşan bir güruh oluştu. Tıp fakültesinde okumanın verdiği etiketi, popüler olmak için kullanıyorlar. Kimse kusura bakmasın ama bu tiplerden bir fayda beklemiyorum.
  • hedefid H kullanıcısına yanıt
    aynen özellikle instagramda her fotonun altına #doktor #tıp #tıpçı #steteskop #tıpokuyombea gibi saçma sapan etiketler yapıyorlar bana komik geliyor
  • Hayatında deneme sınavı çözmekten başka bir şey yapmamış adamlar mohondoslok toptan doho zor diyor :D

Say lan desem derslerini sayamayacak djdbs

• İdealizm bahane kapitalizm şahane :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkutr -- 15 Temmuz 2018; 10:50:1 >
    Ya bir de daha aldıkları temel dersler üzerinden bilirkişi havalarına giriyorlar. Eleştirim bu tiplere zaten. Yoksa gerçekten hakkıyla okuyan insanlar da vardır aralarında. Ama cidden tıp öğrencisi olmak üzerinden prim yapmak moda olmuş.
  • Mühendislerimiz de asgari ücretin üzerinde bir maaşla düzgün saatleri olan bir işte çalışayım gibi hayallere sahipler çoğunlukla. Genetik, kimya, fizik gibi bölümler de -ki bazıları gayet iyi puanlarla öğrenci alıyor- pek üretim yapmıyor bu ülkede. Yani sorun tıp bölümünde değil. At antrenörlüğü bölümü de herkese iş garantisi verse, bölüme bir sürü atlardan nefret eden adam girerdi, ülkenin gerçeği bu. İnsanlar işsizlikten, risk almaktan korkuyor çoğunlukla.

Ayrıca tıpta araştırma yapmak da çok desteklenmiyor. Hocaların çoğu zaten her bölümde olduğu gibi sırf makale yazmak için araştırma yapıyor.
    Asistanlık yani uzmanlık eğitimi aslında bir doktora süreci gibi, tezin oluyor alanında. Ama bu tez genel olarak asistanlığın son yıllarında yapılan, hastane nöbetleri ve işleri yüzünden zaman bulunmadığı için aceleye gelen tezler.
    Uzmanlığı bitirdikten sonra akademisyen olmak istiyor bilim yapmak isteyenler ama mecburi hizmetin var. 2-3 sene ücra ilçelerde çalışıyorsun. Erkekler için 12 ay askerlik var. Yan dal yapıp bir üst seviyeye çıkmak istersen (hematoloji, el cerrahisi, algoloji gibi ileri uzmanlıklar) yine sınava çalışırsın. TUS ağırlığında bir sınav bu, ve kazanabilirsen yine üniversitede hocaların işleriyle uğraşırsın. Yine nöbetler tutarsın. 2 3 sene bu şekilde geçer yine, tamam artık araştırmalara başlayabilirim dersin. Ama devlet der ki yeni alanında da mecburi hizmet yapacaksın. 2 3 sene tekrar doğuya gidersin. Yaşın burada 32 33 en az. 35 yaşında şanslıysan bir üniversiteye yardımcı doçent olarak girip kansere çare bulabilirsin.

Hayatının 4-6 yılı mecburi hizmette köylerde, 1 yılı askerde geçiyor. 32 yaşında eşi ve çocuğu ile yaşadığı şehirden alınıp 10 bin kişi nüfuslu ilçeye atanmak herkesin göze alabileceği bir şey değil. Bu şartlar altında kimse uğraşmıyor yandal ile, akademi ile. Ama burada suç uğraşmayan doktorda mı, uğraşmak isteyen doktorun yoluna taşlar koyan devlette mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi überraschung -- 15 Temmuz 2018; 11:19:31 >

• Bunu yazmak için gelmiştim aynen hocam.

• Birileri yine tıp kazanamamış

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.