Şimdi Ara

TIP YAZANLARIN İDEALİST OLMAMASI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
6.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet tip gelmiyor , gelmesini isteyen de yok zaten keşke yazdığımı okusaydin hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet tip gelmiyor , gelmesini isteyen de yok zaten keşke yazdığımı okusaydin hocam.

• Sayılarla parayla kıyaslamak yanlış değil mi hocam

• Neden öyle diyorsunuz hocam? Tıpta bu beklenen bir durum zaten muhtemelen arkadasiniz uzman doktordur 10 senesini vermistir en azindan. Degilse eger yuksek ihtimal saglik ocaginda calisiyordur, masa basi gelene agri kesici yazip yolluyordur ve mesleki olarak orada curuyordur.

Aselsanda calisan arkadasiniz da 10 sene calismadan sonra yaklasik olarak benzer bir para almaya baslar zaten. Daha keyifli ve inovatif bir is oldugunu da dusunuyorum onunkisini. Siz ne is yapiyorsunuz acaba hocam neden simdiki aklim olsa tip yazardim dediginizi anlamadim?

• Kişiye bağlı bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohouse -- 18 Temmuz 2018; 2:22:36 >
  • kars tıp yazcaklar seri like

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşım! Benlik ihtiyaçları diye bir teori var duydun mu daha önce bilmiyorum. İnsanların ihtiyaçları piramite benzetilir, en altta temel ihtiyaçlar vardır ki onlar yemek, içmek, sağlık, güvenlik gibi ihtiyaçlarken, piramidin en tepesinde kendini gerçekleştirme/ kanıtlama ihtiyacı vardır. Bu piramit teorisyenlere göre evrensel kabul edilir ve alttaki basamak karşılanmadan bir üst basamağa geçilemez derler.

Bu teorinin ışığında bakarsak alt seviye ihtiyaçlar için malum para gerekir, idealistde olsan bunları karşılayıp rahat bir yaşam sürme ihtiyacı temelde az çok olur. Ülkemizde de araştırmacıya, idealiste ,bilim yapmak isteyene yeterli teşvik olmadığından doktorların çoğu daha çok hasta bakarak/baktırılarak daha çok para kazanayım/kazansın mantığında ilerler.Türkiye'de doktorlar dönerler ödenmiyor diye eylem yaparken Kanada'da haksız yere maaşımıza zam yapılıyor diye yapıyorlar. Doktor araştırma görevlileri bile kendi tezi için gerekli malzemeleri cebinden karşılıyor.. Devlet desteklemediği sürece ülkedeki durumun değişeceğini düşünmüyorum. İdealistler azınlıkta kalıyor çünkü umutları sönüyor, fikirleri değişiyor.

Dipnot: konu da gereksiz yere tipik tıp mı zor mühendislik mi zor tartışması dönüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdominis -- 17 Temmuz 2018; 22:28:25 >

• bence gayet idealistler.
    şimdi saydım, 6 farklı arkadaşım oldu tıp okuyan.
    biri hariç hepsinin ideali çok para kazanmak, saygı görmek(?), ailesinin eşe dosta 'bizim oğlan tıp okuyo' demesini sağlamak olduğu için, ideallerine doğru yön aldılar.
    bunlar da ideal. yadırganacak bi şey yok.

tübitak dereceleri elde etmiş, çok iyi sıralamalar yapmış arkadaşlarım oldu, onların da kendilerine göre idealleri vardı. onlar da ideallerine paralel tercihler yapmışlar. mühendislik, fizik okuyorlardı.
  • her meslek sahibi kişi,mesleğini idealleri doğrultusunda seçseydi şuan norveç'in,amerika'nın filan üstündeydik gelişmişlik bazında. öğretmenlerimiz idealist olsa güzel bir eğitim sistemimiz,hukukçularımız idealist olsa sağlam bir hukuk sistemimiz,mühendislerimiz idealist olsa üstün bir sanayimiz,tıpçılarımız idealist olsa mükemmel bir sağlık sistemimiz olurdu zaten. malesef ülkemizin çoğunluğu mesleğini anne baba isteğine göre,maaş beklentisine göre ya da çeşitli dış sebeplerden dolayı seçiyor. idealist kesim çok az. bunu sadece tıpa indirgemek hata olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shepherd. -- 18 Temmuz 2018; 0:7:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Helalinden 10

Neden öyle diyorsunuz hocam? Tıpta bu beklenen bir durum zaten muhtemelen arkadasiniz uzman doktordur 10 senesini vermistir en azindan. Degilse eger yuksek ihtimal saglik ocaginda calisiyordur, masa basi gelene agri kesici yazip yolluyordur ve mesleki olarak orada curuyordur.

Aselsanda calisan arkadasiniz da 10 sene calismadan sonra yaklasik olarak benzer bir para almaya baslar zaten. Daha keyifli ve inovatif bir is oldugunu da dusunuyorum onunkisini. Siz ne is yapiyorsunuz acaba hocam neden simdiki aklim olsa tip yazardim dediginizi anlamadim?
    Arkadaşlar keyif ve inovatiflik tamamen çalıştığınız sektör, firma ve firmadaki potansiyelinizle ilgili.

Yani endüstriyel devlerde öyle kağıt kürek pozisyonlar varki cidden ömür törpüsü. Formaliteler, bilmem ne çalışmaları, bilmemne standartları kontrolleri gırla dolu.

Her mühendisi arge ofisinde elinde kahvesi önünde çift ekranı analiz yapıyor, çiziyor, kafa patlatıyor olarak düşünmeyin çünkü öyle değil.

Birde "ben argeci olacam, tasarımcı olacam, işçilerle muhattap olmam, makine arasına girmem, ofisimde pelinsularla kahve molası yapacağım" kafasında olan gencolar var tabi. Arkadaşlar işler hiç öyle değil, heleki otomotiv, beyaz eşya gibi sektörlerde hiç öyle değil. Şirketinizin kabiliyetini bilmezseniz, tasarımınızda maliyet odaklılık olmazsa, üretilebilirlik dereceniz düşükse sizin o çiziminizi alıp çöp kutusuna atıyorlar. İşte bu yüzden biz mühendisler temelnde yetişmeli, imalatıda bilip teorik bilgisi ve inovatif düşünce teknikleri, problem çözme metotları ile tasarım-arge yapmalı diyoruz.

• İdealist olması gereken yegane meslek millet vekilliği, devlet memuru, gel gör ki yemeyen keriz misali bitiriyorlar ülkeyi .... neyse.
  • On numara tespit, tespit gibi tespit

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesela ben

TUS’a çalışıyorum ancak hiçbir bölüm çekici gelmiyor ama muhtamelen Cerrahi bir branş yazıcam çok fazla kasamıcamm...

Otomotiv sektöründe mühendis olarak çalışmalıydım çok yanlış yerdeyim,bu arada öğrenci değilim hekim olarak çalışıyorum..

8 sene öncesine dönsem yazmam ama artık çok geç

• Bu arada TYT/AYT nedir

• Peki neden böyle sizce? Neden ülkemizdeki öğrencilerin bir çoğu idealist değil veya idealist olamıyor? Ülkemizde oturmuş, stabil bir düzen yok. Herkes kendi ekmeğinin peşinde. Bir toplumun refah seviyesi yerindeyse o toplumda arge olur. Ülkede çoğu şey stabildir. Toplum yarını düşünmez, tüm enerjisini argeye yatırır. Örneğin felsefe, matematik gibi bilimlerin Antik Yunan'dan çıkış nedeni Antik Yunan'ın toprak veriminin yüksek olması, önemli ticaret yollarına sahip olması, yönetim şekli dolayısıyla dönemine göre refah seviyesininin yüksek olmasından kaynaklanır. Burada ne şuanki devleti eleştirme amacım var ne de Antik Yunan'ı övme amacım var. Herkes üstüne düşen görevi yapmalı,başkasına da yaptırmalı. Ülkece bilinçlenip ortak amaçlar doğrultusunda harekete geçmeliyiz. Bunlar bir lise son öğrencisi olarak benim düşüncelerim tabi. Takdir sizin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burgamer -- 18 Temmuz 2018; 2:2:40 >

• burgamer kullanıcısına yanıt
    Aynen bu yüzden tıpçıları idealsizlikle suçlamak gereksiz

• Tıp hazır mesleklerdendir yani daha önceki bilgi birikimine dayanır.Dolayısıyla ezber temellidir.Ama mühendislik beyin temelli bir meslek grubudur dünyayı mühendisler yönetir.Bakın apple,google,microsoft.Etrafta gördüğün herhangi bir dijştal veya mekaniksel ürün mühendis işidir.Doktorların kullandıkları alet edevatları mühendisler geliştirmiştir.Türkiyede yok demek saçma türkiyede firma yok ki olsun herkes gidiyor amazonda google,mercedes gibi yurt dışı firmalarda çalışıyor.Doktorlardan da yurtdışına gidenler inovatif oluyor zaten bkz: Mehmet Öz
  • Yaptığınız şey muhteşem umarım sizi haberlerde görürüz

• İlk 1000 2500 gibi iyi derece yapanlara tıp diş vs. yerine kesinlikle boğaziçi odtü bilkent itü vs. çok sosyal bir yerde mühendislik okumasını öneririm , illa tıp olcak tıp tıp diye ölüyorum diyenler tıpa gidebilirler

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.