Şimdi Ara

TIP YAZMAKTA HATA MI YAPTIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oncelıkle selamlar bu sene gırıslıler olarak yaklasık 10 11 sene sonra mezun olucaz bır sıkıntı olmazsa ama onu cok karanlık bu meslegın bu sene sabahattın zaım sanko tobb dahı tıp fakultesı actı yaklasık 3 4 gun once de meclıste karatay ve beykent unıversıtelerın tıp fakultesı acmasına ızın verıldı evet daha donem 1 dahı olmadık ama amac tıp okumak degıl doktor olup ıs sahıbı olmak eger ıssız kalıcaksak ne anlamı var su an sektor cok muallak gıbı sızce ılerısı nasıldır dahada acılırsa kontenjanlar bırakıp pılotaj yazmayı planlıyorum gıbı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İleride tıp da böyle mühendislik gibi ele ayağa düşerse kimse şaşırmasın. Mühendislik gibi okul etiketi vs. önemli olursa ileride tıp okuyanlar delirir
  • Beykent tıp açıyorsa demektirki barajı geçen tıpta.1-2 seneye kalmaz Nişantaşı-Açılım-Çankaya türevleri tıp açar bu gidişle...

• quote:

Orijinalden alıntı: MABLC

İleride tıp da böyle mühendislik gibi ele ayağa düşerse kimse şaşırmasın. Mühendislik gibi okul etiketi vs. önemli olursa ileride tıp okuyanlar delirir
    Bu ülkede eğitim neden böyle?
    Ben her zaman şuna inanırım. Ülkedeki en berbat bölümü ( iş bulma anlamında kıt olan bir bölüm olduğunu varsayalım) okuyan bile o bölümü isteyerek okuduysa işini bulur. Su, yolunu bulur.
  • bakıldıgı zaman ozel unıler parası olan malları cekmek ıcın ısletme ınsaat muhendısı gıbı aılelerın fanı oldugunu bolumlerı acarlardı sımdı hepsı tıp acıyor beykentte acıcakmıs bugun ınsanlar parassını verınce 300 kusur puanla tıp okuyabılıyor bkz:Bahcesehır bence bır 10 senelık omru kaldı sonra kpss ıle falan artık

• quote:

Orijinalden alıntı: depcendepcen

bakıldıgı zaman ozel unıler parası olan malları cekmek ıcın ısletme ınsaat muhendısı gıbı aılelerın fanı oldugunu bolumlerı acarlardı sımdı hepsı tıp acıyor beykentte acıcakmıs bugun ınsanlar parassını verınce 300 kusur puanla tıp okuyabılıyor bkz:Bahcesehır bence bır 10 senelık omru kaldı sonra kpss ıle falan artık
    Geçen günlerde haber okumuştum. Yunanistandan ithal doktor getiriyormuşuz. Yani şu anda halen doktor açığı var . Ama 5-6 sene sonra ne olur bilinmez.
    Bence tıp okuyanların dile de çalışıp yurtdışını da düşünmeleri gerek yavaş yavaş.
  • yasa soyle ıthal doktorlar sadece ozel hastanelerede calısabılıyor ve su an ulkede 173 yabancı doktor var bu yasa cıktıgından bu yana cok dogru soyluyorsun ama usmle sınavına gırmenın bedelı masrafı yaklasık 40 bın dolar dıger ulkelerde doktorluk ıcra etmek bu kadar zor ıken yuksek donanım gereklı ıken bızım ulkemızde neden boyle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-Kayıt yaptım ama bu ne?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yasa soyle ıthal doktorlar sadece ozel hastanelerede calısabılıyor ve su an ulkede 173 yabancı doktor var bu yasa cıktıgından bu yana cok dogru soyluyorsun ama usmle sınavına gırmenın bedelı masrafı yaklasık 40 bın dolar dıger ulkelerde doktorluk ıcra etmek bu kadar zor ıken yuksek donanım gereklı ıken bızım ulkemızde neden boyle
    tus diye bir sınav var ve kontenjanları artmıyor. bu da uzman hekim olmanın önemini koruyacağını ve uzman hekim olmak için verilen emeklerin gün geçtikçe artan rekabet oranında artması gerektiğini ortaya koyuyor. yani pratisyen hekimler arttıkça değer kısmen düşebilir maaş olarak. ama iş bulma konusunda yine de sıkıntı olacağını sanmıyorum. uzman hekimlerin ise hiçbir zaman iş bulma arayışında olacağını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: i miss you bro

tus diye bir sınav var ve kontenjanları artmıyor. bu da uzman hekim olmanın önemini koruyacağını ve uzman hekim olmak için verilen emeklerin gün geçtikçe artan rekabet oranında artması gerektiğini ortaya koyuyor. yani pratisyen hekimler arttıkça değer kısmen düşebilir maaş olarak. ama iş bulma konusunda yine de sıkıntı olacağını sanmıyorum. uzman hekimlerin ise hiçbir zaman iş bulma arayışında olacağını sanmıyorum.

Alıntıları Göster
    Herkes tıpa güveniyor. Kan tutan adam tıp yazıyor parası iyi diye varmı böyle bişey :D

• ıyıde talep edılen seyın nıcelıgını aynı tutup talepkar sayısını artırmak ne kadar mantıklıdır ustelık en son ustunde calıstıkları sey bır pratısyen hekımın tus sınavına 1 kere gırmesıydı yanı bu da demekkı o eskı tekrar deenerız okul yokken kazanırız donemlerı bıttı aynısını su an yenı modelle unıversıte sınavı ıcnde yapıyorlar ulkede bınlerce pratısyen hekım olması kımın yararına gercekten tıbbın gelecegı muallaktır ben onermıyorum tercıh yapıcak arkadaslara

• Sağlık bakanı da 20.000 doktor açığımız var dedi o da bu kadar üniversiteyle 5 yıla bilemedin 8 yıla dolar zaten bir de bunu hesap etmemiş gibi Yunanistan'dan doktor getireceklerdi. Her bölümün içine ediyorlar, bu millet az daha sesini çıkarmasın ülkeyi bok edecekler!
    Tıp'ın ilk 5.000 olması lazımdı kim ne derse desin 12.000'e kadar dayandı hatta yeni açılanlarla daha fazladır.
    Ah ah ülkemizdeki bu yere oy veren cahillerle daha çoook çekeriz. Allah'tan bulsunlar! Ne diyeyim.
  • Psyche of Batman kullanıcısına yanıt
    ıste benımde korkum budur sonucta benım amacım tıp okumak degıl doktor olmak tıp okumak bunun ıcın bır basamak ama eger ıssız kalcaksak bunun ne anlamı var cerrah operator dısındakı doktorlarında memur statusune alınıp ogretmen maası almaları soz konusu

• quote:

ıste benımde korkum budur sonucta benım amacım tıp okumak degıl doktor olmak tıp okumak bunun ıcın bır basamak ama eger ıssız kalcaksak bunun ne anlamı var cerrah operator dısındakı doktorlarında memur statusune alınıp ogretmen maası almaları soz konusu
    Kardeş korkma derim ben. Bu ülke doktor eksikliğinden dolayı Yunanistandan doktor alıyor sen neyin derdindesin ? Mühendisliğe benzemez bu alan.
    Eğer üst seviye olmak istiyorsan da yapacağın şey gözlerin kör olana kadar çalışmak bu kadar basit..
  • bir 10 sene sonra tıpta mühendislik gibi olacak cerrahpaşa-hacettepeden mezun olursanız anca hatrı sayılır para alıcaksınız tıpkı itü-odtü gibi olucak.Devlette hekimler max 5000 alacak.Ancak özellerde dediğim okullardan mezunlar(istisnalar hariç)iyi para kazanabilecekler.Mühendislik gibi tıptada okul etiketi artacak.Demedi demeyin.Sonu yakındır tıpın.Şimdi değil fakat 10 sene sonra böyle olacak.Garanti verebilirim.Özellikle hükümetin bu politikalarıyla bu dahada hızlanabilir.

• baktık sektorun buna kayması kesınlestı bırakır pılotaj okumaya calısırım yol yakınken ulkede sadece 4 unıde var delı gıbı pılot acıgı var ve parasıda cok guzel he bızım ıdealımız doktor olmak o yonde calıstık edındık basardık ama dayak yedıkten sonra el ayak altı olduktan memur maası aldıktan sonra ne anlamı kaldı

• quote:

Orijinalden alıntı: Psyche of Batman

Sağlık bakanı da 20.000 doktor açığımız var dedi o da bu kadar üniversiteyle 5 yıla bilemedin 8 yıla dolar zaten bir de bunu hesap etmemiş gibi Yunanistan'dan doktor getireceklerdi. Her bölümün içine ediyorlar, bu millet az daha sesini çıkarmasın ülkeyi bok edecekler!
    Tıp'ın ilk 5.000 olması lazımdı kim ne derse desin 12.000'e kadar dayandı hatta yeni açılanlarla daha fazladır.
    Ah ah ülkemizdeki bu yere oy veren cahillerle daha çoook çekeriz. Allah'tan bulsunlar! Ne diyeyim.

O iş öyle değil Acil olarak 20 bin uzman 10 bin pratisyen lazım, açık en az 200 bin. Yunanistandan doktor getirme olayı ise kamuoyu yoklaması diye düşünüyorum yoksa asgari ücretin bile 700 euro olduğu bir ülkede bu şartlar altında 1.200 euroya asistanlık mı yapacak Yunanlılar. Bizim ülkede her zaman mantık şu olmuştur bir yola çıkalım da aksaklıkları yolda düzeltiriz. Yani özeller tıp açsında nasıl olsa ileride yeterlilikleri artar diye düşünülüyor. Ama kimse dünkü özel üniversitelerin açtığı tıp fakültelerinden yeterliliğe ulaşacana kadar mezun olacakları hesaplamıyor. Hekim değil kasap yetişriyorlar. (umarım anlatabilmişimdir. )

• quote:

baktık sektorun buna kayması kesınlestı bırakır pılotaj okumaya calısırım yol yakınken ulkede sadece 4 unıde var delı gıbı pılot acıgı var ve parasıda cok guzel he bızım ıdealımız doktor olmak o yonde calıstık edındık basardık ama dayak yedıkten sonra el ayak altı olduktan memur maası aldıktan sonra ne anlamı kaldı

ben bıraktım arkadaşım şimdiden direk kurtuldum rahatım
  • quote:

Orijinalden alıntı: plastik cerrah

bir 10 sene sonra tıpta mühendislik gibi olacak cerrahpaşa-hacettepeden mezun olursanız anca hatrı sayılır para alıcaksınız tıpkı itü-odtü gibi olucak.Devlette hekimler max 5000 alacak.Ancak özellerde dediğim okullardan mezunlar(istisnalar hariç)iyi para kazanabilecekler.Mühendislik gibi tıptada okul etiketi artacak.Demedi demeyin.Sonu yakındır tıpın.Şimdi değil fakat 10 sene sonra böyle olacak.Garanti verebilirim.Özellikle hükümetin bu politikalarıyla bu dahada hızlanabilir.

Amaç kaliteyi arttırmakta olabilir, bence tıpta okulun önemi yok, kişinin kendini ne kadar yetiştirdiği önemli (yani bir mühendislik kadar bakılmak okula). Ben Samsun OMÜ Tıp Fakültesindeyim yatarak sınıf geçen var, bu adam da hekim olacak ben de. Yani ileride kalite farkı orataya çıkacak ama şuna eminiz ki maaşlar düşecek. (Özelde düşer devlette değişeceğini zannetmiyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çeğiddeççi -- 29 Ağustos 2014; 20:20:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: çeğiddeççi

quote:

Orijinalden alıntı: plastik cerrah

bir 10 sene sonra tıpta mühendislik gibi olacak cerrahpaşa-hacettepeden mezun olursanız anca hatrı sayılır para alıcaksınız tıpkı itü-odtü gibi olucak.Devlette hekimler max 5000 alacak.Ancak özellerde dediğim okullardan mezunlar(istisnalar hariç)iyi para kazanabilecekler.Mühendislik gibi tıptada okul etiketi artacak.Demedi demeyin.Sonu yakındır tıpın.Şimdi değil fakat 10 sene sonra böyle olacak.Garanti verebilirim.Özellikle hükümetin bu politikalarıyla bu dahada hızlanabilir.

Bence amaç kaliteyi arttırmakta olabilir, Tıpta bence okulun önemi yok, kişinin kendini ne kadar yetiştirdiği önemli (yani bir mühendislik kadar bakılmak okula). Ben Samsun OMÜ Tıp Fakültesindeyim yatarak sınıf geçen var, bu adam da hekim olacak ben de. Yani ileride kalite farkı orataya çıkacak ama şuna eminiz ki maaşlar düşecek. (Özelde düşer devlette değişeceğini zannetmiyorum.)

hocam şimdi yok.Bir 10 sene sonra editleyeceğim.Bundan 20-30 sene önecede mühendisliklerde yoktu.Çünkü kontenjan azdı.Uludağ endüstri(ortalaam bir okul) bundan 10 sene önce 10000 sıralmayla endüstri mühendisi alıyordu fakat şimdi 50000 ile alıyor.Neyse zaman gösterecek.

• Muhendislik gibi mi olacak cok fazla abarttiniz bence her devlet - ozel uni.de (istisnalar haric) muhendislik fakultesi var ama hepsinde tip var mi? 200 puan alan bile muhendis olabiliyor ama tip okuyabiliyor mu? Hayir. Evet belki puanlar cok caz dusebilir ama bu ulkede ne olursa olsun en garanti meslek TIP.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.