Şimdi Ara

Tıpa ilgim var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yks çalışırken en az sıkıldığım dersler matematik ve biyolojiydi. Bu tıpa ilgim olduğunu gösterir mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Maalesef Yok gibi :)

Ama biyolojideki konular ilgini çektiyse olabilir
    Ama matematik falan tıp ta yok galiba

Bilgisayar mühendisliği mezunuyum. Bizde matematik daha çok vardır, mezun olunca çalıştığın işe göre değişiyor tabi de.

Mezunlar ne iş yapıyor vb bak nasıl bir hayat istiyorsun
    Günlerini nasıl geçirmek istiyorsun
    İnsanlarla iletişim halinde olup sorunlarını çözmek güzel mi vb

Veya tıp tan sonra araştırmaya vb de odaklanabilirsin, illa doktor olup sürekli hasta bakacaksın vb de değil

Biraz hayal kurup onun üzerinden gidebilirsin :)

X bölümünü okumak o işi yapacağın anlamına gelmiyor, büyük çoğunluk yapıyor ama yapamayanlar da var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap : İnsanlarla uğraşırım gece gündüz demeden diyebiliyorsan tıp .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgi ve tavsiyeler için teşekkür ederim hocam. Beni biraz da o bölüm biter, bu bölüm okunmaz gibi muhabbetler etkiledi; çok kararsız kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-33D6BB466 -- 19 Haziran 2024; 10:20:39 >
  • Knk tıpa olan ilgiyi falan boşversene ilgin olsun olmasın her türlü bitirirsin. Çalışma şartlarına bak. Hastanede çalışmak sana göre bir şey mi mesela? Sana gelen herkes kapıdan içeri bi dertle girecek derdi de sağlığıyla alakalı. Okurken acile düşeceksin 48 saat nöbet tutacaksın zorunlu doğu görevi olacak belki sana çok ters kültürü olan bi yere gideceksin. Bi de tusa hazırlanması var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A NEW LIFE -- 19 Haziran 2024; 10:25:10 >
  • Önce mühendislik biter :) tıp daha sonra biter bitecekse de

Chatgpt vb diyolar ya mesela yazılım vb yapıp bi şeyler çıkartabilir ama bunu canlı üstünde kullanamazsın. Arada düşünebilen bir canlı lazım.

Tıp bitmez yani( diğerlerine göre)

Her mesleğin kendine göre zorluğu var.

• bi ameliyat aç izle ilgini çekiyor mu okul biter bi şekilde günün sonunda cerrah olursan bazen günde 12 saat ameliyata girceksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ECZACILIK SON SINIF OLAN VAR MI ?
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Biyokimya uzmanı olursak ne yapcaz

• Biyokimya  

• processustransversus23 P kullanıcısına yanıt

?

• A NEW LIFE kullanıcısına yanıt
    Çalışma şartları benim için sıkıntı olmaz inşallah hocam. Tus mevzusu için de çalışmayı ve öğrenmeyi seviyorum zaten. Düşününce ilgim varmış, aslında hocam ilgi demek bu degilmi zaten? Çalışma ve eğitim şartlarına uygun olmak bu meslege ilgili olduğumuzu göstermez mi?

• Ya bu ilgim var mı mevzusu bence fazla abartılıyor. İlgisi olmayan kişiler sonradan ya iyi ki yazmışım tam benlik bir meslekmiş halbuki diyebileceği gibi ilgisi olduğunu sanan kişiler de ben bi anlık rüzgara kapılmışım veya ben lise fiziğini seviyordum ama üniversite düzeyindeki fizik bana göre değilmiş de diyebilir.

Daha çok bu mesleği ben yapabilir miyim konusuna odaklanmalıyız bence. Biyolojiye müthiş ilgisi olan ama Hastane ortamından nefret eden birisine doktor ol demek olmaz. Mat fizik seven ama bilgisayar başında oturmayı hiç sevmeyen birisine de popüler veya maaşı iyi diye bilgisayar mühendisliği yaz demekte olmaz.

Dediklerinize bakılırsa sizden doktor olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A NEW LIFE -- 19 Haziran 2024; 14:33:34 >
  • A NEW LIFE kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, teşekkür ediyorum yorumlarınız için.

• Kıstas değil malesef. Lisede matematik-fizik aşığı olup mühendislikteki matematik- fizikte çok zorlanıp tıpa geçen arkadaşım da var; matematik-fizik aşığı olup tıpı sevenler de var.

• geçen yıl tıp okuyan bir arkadaş ayt biyolojinin 1 haftada bitebileceğini söylemişti. tabi ki tıp derslerine kıyasla

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.