< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Tıpçı yerleştirme servisi(Konu tartışma konusuna döndü ,başka yerlere gitti yeni konu açıyorum) (9. sayfa)
-
-
Olm attıgım hastanelerin tus başarısı , yani tusta tercih edilme oranlarına göre sıralaması. 28 hastanenin boş hastaneler olmadıgını kanıtlamak için attım . Bak bakiym postuma öğrencilerin tus başarısı yaZıyor mu önxe okumayı öğren
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dediği yanlış sbüde hocalar öğrencilerle çok rahat ilgilenebiliyor , mesela ankara tıpta dahiliyede asistanlık eğitiminde hocalar asistanlarla zor ilgileniyorlar . Sbüde 6 yıllık tıp eğitimi sürecinde istersen 1. Sınıftan itibaren istediğin hastanede dahiliye alanında gözlemci olabilirsin örnek vermem gerekirse
Aütfde internlerin canı çıkıyor adamlar ders çalışacak vakit bulamıyor yakından şahidim
Hastane yogunlugu bilmiyorum sadece sayilarla bir sorum olacak
Ankara tipta 900 uzmanlık öğrencisi var, cerrahpasada 700 (merak edip baktım bunları bulabildim sadece), sbunun istanbul hastanelerinde ise yaklasik 20k uzmanlik ogrencisi gozukuyor. Bu adamlar 20k uzmanlik öğrencisine yetisebilirken (attığınız fotodakine gore) %30 daha az profu olup %95 daha az öğrencisi olan bu okullar nasil yetisemeyebiliyor, sonuçta bu çocuklar da uzmanlik egitimlerini alacaklar değil mi bir şekilde
Edit: 20k tum sbuler galiba 10k diyomus, oran da %90 oluyo yanlış olmasin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 27 Temmuz 2023; 0:50:43 >
Hocam çok asistan olması asistanlık eğitiminin kalitesini düşürür ama profa düşen yük de azalır . Yani eğer sadi konukta asistanlık yapacaksan profla muhattap olman zorlaşır , belli asistanlara öğretir prof onlardan öğrenir diğer asistanlarda mesela. Ama tıp öğrencisiysen de tam tersi öğrenci azsa asistan çoksa daha rahat ilgilenir gibi düşünebilirsin . O zaman şöyle diyebilirsin sbüdeki bazı hastanelerde de asistanlar yoğunluktan dolayı her asistan standart bir eğitim alamıyor bu doğru ama ben 6 yıllık tıp eğitiminden bahsediyorum ve okul öğrenciye önem veriyor. Yani proflar iyi , asistan çok diye asistanların eğitimi belki standartize olamıyor(her hastanede böyle değil 28 hastane var sonuçta bazıları çok iyi asistanlık eğitiminde de , mesela fofo olarak attıgım hastanelerden baZıları da öyle) ama işte tıp öğrencisi etkilenmiyor bu durumdan proflar öğrencilerle ilgili yani gidip hastanelerde rahat rahat gözlemliyorsun , bir de her hastane dediğiniz gibi yoğun mu emin değilim mesela asistan sayısından bahsetmişsiniz eğer homojen değilse ordan direkt çıkarım yapmak mantıksız olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam ankara ünide nöbet ertesi gelmeden önce beyin cerrahisi asistanı hastaneye gece 4 de gidip akşam 9 da çıktıgını söylüyordu bir videoda ondan çok şaşırmadım . Ama ankara tıp tabi kaliteli asistanlık eğitimi verdiği için çekilir yani , ama internlük çekilmez bence ayar çekilmeli bu tarz saçma internlüğün oldugu okullara
Akreditasyon konusunu bilmediğiniz çok belli, insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen.
Tepdad, WFME'ye bağlı bir kurum. Amerika açısından 2024 yılından sonra okulların hem TEPDAD hem de wdoms geçerliliği olması gerekiyor. Şu an tepdad akreditesi olan okullar: https://tepdad.org.tr/akredite-egitim-programlarinin-guncel-listesi
10 yıldır aynı okulları güncelliyor gibi cümle de çok yanlış. Çoğu okul akreditasyonun önemini pandemiden sonra fark etti. Tepdad akreditasyon adayı okulların sayisinin fazla olduğunu fark edebilirsin. https://tepdad.org.tr/akreditasyon-surecindeki-programlarin-guncel-listesi
SBÜ'nün de 5+ farklı tıp fakültesi var, her fakültenin kendine özel ismi var: Hamidiye, Hamidiye Uluslararası, Gülhane, Adana vs vs. Yanlış fark etme gibi de bir durum yok. Şu an tepdad akreditesine sahip SBÜ'ye bağlı olan Gülhane tıp fakültesi. Zaten bu okul da çok eski bir okul. Hamidiye tıp ise aday statüsünde. Adaylık süreci de min 1-2 yıl sürmekte.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ne saçmalıyon olm usmle için ecfmg sertifikası isteniyor, onun dışında da akreditasyondan bağımsız her ülkenin kendi denklik sistemi var . Bizim okulda tepdad akreditasyonu yok diye daha sorun yaşayan görmedim . Tepdad akreditasyonu çok önemli değil bi de akreditasyona benim dediğim siteden bakcaksın .tepdad akreditasyonu varsa ama benim attıgım sitede okulun adında ecfmg sertikası yoksa asıl o zaman usmle giremezsin
gelmeyeceği için mi üninin kendisi açısından mı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CA7396CE -- 28 Temmuz 2023; 15:20:56 > -
Akreditasyon konusunda bi s1k1m bilmiyorsun
güzel imkanlar sağlıyordur elbette ama hacettepe, ankara gibi köklü üniversitelerde okumak deneyim ve eğitim açısından daha iyi olur diye düşünüyorum.
Yeni konu nerede
https://forum.donanimhaber.com/tipci-yerlestirme-servisi--156424410
32k ile tıp gelir mi Karabük vb yoksa boşa yazmayayim mi?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Siz yine de yazın
Hocam gelme şansı düşük ama yazın tabiki de
çok teşekkür ederim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X