Şimdi Ara

TIPFAK 1. SINIF DONEM 2.SINDEN TAVSIYELER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Öncelikle hepinizi tebrik ederim. Kimliğimi ifşa etmek istemediğimden dolayı hangi fakültede okuduğumu söyleyemeceğim. Sizlere birkaç tavsiye vermek istiyorum.

1) Yalnızlığı benimseyerek döneme başlamanızı öneriyorum. Üniversite ortamı lise ortamı gibi değildir. İnsanların çoğu soğuk olacaktır. İlişkilerin çoğu çıkar için kuruluyor. Sakın arkadaş arayışı içinde okulun ilk 2 3 ayını çöp etmeyin.

2) Fazlaca çalışın. Bir komite 6 haftaysa bunun 5 haftasını hadi bilemedin 4 haftasını tamamen çalışarak geçirmeniz gerekiyor. Önemli olan Tıp kazanmak değil başarıyı devam ettirmek bunu unutmayın.

3) Derece hedefiniz mutlaka olsun. Bakın 90k lık dershaneye sırf çalışarak 8k'ya yazıldım. 82k cebimde kaldı. Siz de elinizden geldiğince burs kazanmak için çalışın. İnanın 90k edecek dershaneler değil hiçbiri.

4) Tıp fakültesi oldukça kümülatif bir bölüm. 1 konuyu dahi atlama şansınız yok. Özellikle anatomi, fizyoloji ve biyokimya gibi derslere eksizsiz çalışın. Eğer bu derslerde temeli otutturamazsanız dönem 2'de acaba yatay geçiş mi yapsam diye düşünmeye başlarsınız.

5) 4. Maddeyle ilgili bir şey daha ekleyeyim. SAKIN AMA SAKIN KOMITEDEN YUKSEK ALMAK , PUAN TOPLAMAK IÇIN ANA DERSLERI BOŞVERIP IVIR ZIVIRLA UĞRAŞMAYIN. Sizin amacınız her şeyden önce bir doktor olmak. Derece amacınız olmasa dahi TEMEL DERSLERI BİLMEK ZORUNDASINIZ. Şöyle örnek vereyim. Bizim kemik komitemizde biyoistatistik diye lanet bir ders vardı. Dersin komitede 24 sorusu vardı anatominin ise 8 sorusu vardı. Çoğu arkadaşım gidip biyoistatistik çalıştılar anatomi zor olduğu için. Sonra o komiteden yüksek alsalar bile kas kurulunda hiçbirisi otutturamadı. temeliniz yoksa ne sinir anlarsınız ne dolaşım ne duyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ponzh -- 24 Ağustos 2023; 1:30:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam günlük ortalama kaç saat calisiyordunuz ve tekrar araliklariniz nasildi

• Helal olsun hocam anatomiyi falan slayttan mi çalışıyorduniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Belirli bir saat çalıştım diyemem. Lakin günlük rutinim şu şekildeydi. 6.55te okula gitmek için yola çıkıyordum 8.10da okulda oluyordum. 8.45 yani ders başlayana kadar çalışıyordum veya ayılmaya çalışıyordum. Aslında rakiplerime en büyük farkı ders zamanı atıyordum. Amfiye gidip boş boş tahtaya baktığımı anladığımda dersten çıkıp kutuphanede kendim çalışıyordum. Yoklama çoğu hoca almaz veya alsa bile birine imzalatırsınız. Pratik hariç devamsızlığa çok takılmayın. Okul 17.30da bitiyordu. Sonra 18.30a kadar yemek falan filan derken o oturuşla 21.00a kadar çalışıp günü kapatıyordum. Eve dönerken de 22.30a kadar kafam alıyorsa slayt okuyordum. Tekrar sıktığım minimum 3tü. Zaten 3 tekrar altıyla dereceye girmeniz çok zor. Haddinden fazla bilgi var çünkü. Tekrar sistemim de şu şekildeydi. Sınavın son haftasına kadar 1. Tekrar biterdi. O son haftada 2 kez tekrar atıp çıkmış çözerdim. Böyle daha faydalı geliyordu. Dersleri hem erkenden bitirip unutmamış oluyordum.

• Hocam dönem 1’de hangi konular oluyor içerik olarak

• Tus2028HedefKBB kullanıcısına yanıt

Hocam bizim fakültenin slaytları ve hocaları gerçekten çok iyiydi. Önce dinlerdim onlardan sonra tabletten tüm slaytlari pdf haline getirip not ala ala çalışırdım. Sobotta falan çok işime yaramadı şahsen. Tabletten neredeyse kemiğin en küçük detayına kadar kemik üstünde yazıp ezberlerdim.

• Anatomide kemik kas görürsün

Fizyoda Aksiyon potansiyeli düz kas uyarılması çizgili kas uyarılması gibi konular görürsün

Biyofizikte lise fiziğinin anatomi veya fizyoya uyarlanmiş halini görürsün

Biyokimyada kimyasal tepkimelerin basamaklarına kadar görürsün. Glikoliz glukoneogenez falan

Tibbi biyoda kromozom eşlenme mutasyon falan görürsün

Histoda hücrelerin yapılarını görürsün yağ hücreleri kas hücreleri vs

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ikıncı 6 ay
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ponzh P kullanıcısına yanıt

Derse odaklanamayinca kutuphaneye gitmek cok mantikliymis hocam ben odagimi kaybetmiyim diye hocanin her dedigini not tutuyordum odaklanana kadar, sizce dersi slayttan okuyan ve dersi anlaşılmayan hocalarin dersine hiç girilmeden sadece slayttan calisirsak da iyi bir puan alabilir miyiz,bir de derslere hic girmeden sadece slayt ve çıkmış üzerinden çalışan bir öğrenci ortalama zorlukta bir fakültede ortalama bir not alabilir mi sizce ?

Bu sene konular kalktığından dolayı organik kimya bilmiyoruz hocam tam anlamı ile. Sorun olur mu bu dönem? Tekrar etmek lazım mı şimdi?

• Bizim ilk kurulun biyokimyası full organik kimyaydı ve şöyle söyleyeyim hoca 3 4 günde tüm 12 kimyasını bitirmişti. Fakultenizin ders iceriklerine ve konularını araştırın. Organik çoğunda vardır. Özellikle tampon ve 12nin 2. Dönemine çalışın

• yks83571 kullanıcısına yanıt

Hocam derslere girmeyip derece yapmak bağlantıya bakıyor. Şimdi adam tüm ders bomboş slaytını okur ve çıkacak yeri söyler gider. Siz de o 250 sayfa slaytta salak salak zaman öldürürsünüz neyi soracak acaba diye. Mutlaka 1 2 tane sağlam istihbarat alacak kişiler bulun. Onlardan ders sonlarında hocanın önemli dediği yerleri alın ve ona göre çalışın. Eğer kimse yoksa girmenizi öneririm. Yoksa altından kalkmak zor

• Hocam öncelikle tebrik ederim. Size 2 soru soracağım
    1-Tıpta ortalama kasmanın ya da dönem derecesi elde etmenin kariyerinizde ne gibi +ları olur
    2- Sosyalleşmemek dışlanır yapar mı yoksa herkes kendi kafasına göre mi takılıyorlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1) Ortalama her zaman avantajdır. Bir yabancı ülkeye giderken sizin sadece diplomanıza bakmazlar. Bu adam nasıl bitirdi fakülteyi diye de bakarlar. Hedef çok yüksekse yurt dışındaki öğrencilerle bilgisel anlamda eşit olmak için ortalamayı yüksek tutmak sizin kalitenizi gösterir.

2) hocam bizim fakülte 250+ kişi. Inanin benim arkadas grubum 10 kişiden ibaret. Geri kalan 240+ kişinin ne ben adlarını bilirim ne onlar benim adımı. Kimse kimseyi de umursamaz. Çok fazla bireysellik var. Sen otur dersine bak kariyerine bak. Dalga geçen 1 2 tane salak olursa da dönem sonunda o harıl harıl final çalışırken sen geziyor olursun.

• Hocam ben sınav anı kurbanlarındanım biraz, hacettepe tıpa giden arkadasimla kapasite olarak pek bir farkımın olduğunu hissetmiyorum. Sizce Adıyaman gibi taşra tıp fakültesinde başarılı bir hekimlik kariyeri oluşturabilir miyim? İçimde yanan bir ateş ve idealist olarak girmek istediğim bir uzmanlık hayalim var, bu yüzden tıp seçenlerdenim. 1 sene daha Yks kaldıracak mentalitem ise hiç yok. Bu yüzden Adıyaman bile olsa kendime güvendiğim için bir an önce bölüme girişime kararım doğru mudur sizce? sevgiler.. :')

• Cevaplarınız için sağ olun hocam, son bir şey daha sorayım, dediğiniz gibi hocanın derste önemli dediği yerleri not alan birisinden notları aldigimizi ve 1-2 kere slaytlari okuduğumuzu, sınav haftası da çıkmışlara baktığımızi farz edelim bunun haricinde nadiren derslere girdik bu durumdaki birisi sınıfı geçecek kadar not alabilir mi, ortalama bir not alabilmesi için neler önerirsiniz, kilit noktalarda taktikleriniz var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yks83571 -- 24 Ağustos 2023; 0:49:26 >
  • Hocam sene 1995 2000 değil. Bilgiye erişim çok daha kolay artık. Lakin senin o adamı yakalaman için o adam boş dururken senin çalışıyor olman lazım çünkü o adam fakültenin doğru yönlendirmeleri ile çok daha doğru adım atacaktır. Taşrada seni kimse yönlendirmez. Kendin didinip araştırıp bulacaksın.

Hocam sınıfı geçersin ama derece için net bir şey söyleyemem. Zaten 1. Sınıfta yazdıklarını yapsan ve fakülte de az biraz çıkmış sorsa 75+ ortalama rahat yapılır. Derece istiyorsan bir kilit nokta asla çıkmışlara güvenmemek ve çıkmış odaklı çalışmamak. Slaytın tamamına hakim olursan derece yapabilirsin.

Textbook okuyor muydunuz hocam

Textboolar puro gibidir. Zaman ister ve keyiflice okunur. Yaz tatilinde okudum. Dönem içinde okumayı pek mantıklı bulmuyorum. Yetiştiremezsin konularını.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.