Şimdi Ara

Tıpta Yatay Geçiş İmkanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Etrafımda birkaç kişi duymuştum. İşte doğudaki bir üniversiteden cerrahpaşaya yatay geçiş yapan, hacettepeye giden... Bu cidden zorsa bu arkadaşlar nasıl gitti? Bildiğim kadarıyla YKS sıralaması etkili oluyormuş ama örneğin 96 üstü ortalamayla (3.8-3.9) geçilemeyecek kadar zor bir iş mi? Ben burada Cerrahpaşaya geçebilir miyim diye sormuyorum. 15k dan 8-9k lık bir yere gidilebilir mi diye soruyorum. Bu arada yatay geçiş için tercih yapma diyenler olacak ben zaten 6 yıl okumaya yönelik seçicem, burdaki olay ortalama yüksekse geçiş yine de zor olur mu?

• Her sene bu okullara yüzlerce başvuru oluyormuş elbet birileri geçecek. Çapaya 500 kadar başvuru olmuş demişti birisi. Neredeyse her fakültede bu top fakültelere geçmeye çalışan birileri mevcut. 50 tane fakülte olunca normal yüzlerce kişi olması
  • Hesabını kendin yapabilirsin tahmini olarak.
    Geçmek istedigin okulun geçen seneki yatay geçiş kılavuzunu bul ve geçen sene geçiş yapanların puanlarını bul hepsi yayınlanır bunların.
    Örneğin benim okulumda %20 yıl sonu puanı %80 de ösys puanı geçerliydi.
    Daha açıklayacak olursam örnegin 90 ortalaman var ve gecmek lstedigin okulun taban puanı ile senin puanın arasında 20 puan fark var. 90 ın %20 si +18 , 20 nin %80 i -16 (puanın daha dusuk oldugu için - işler) 18-16=2 yani senin başvuru puanın 2 olarak işler. Gecen senelerde kaç ile geçenler olmuş bakabilirsin buna.
    Moralini bozmak istemem ama merkezi ile gecis yapabilecekken not ortalaması ile başvurup , başvuru puanı 18 20 olan insanlar da oluyor. Bana kalsa merkeziye puanı yeteninki kabul edilmemeli ama kabul ediliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 kdan 8-9 kya geçiş mevcut hatta daha yükseğine bile geçebilirsin. Sadece okulun şartlarına, senin okulunun ders programı denkliği diğer okula uyuyor mu buna bağlı. 90 üstü ortalama ile her zaman bir şansın olur. Ben 14kydım zamanında ve 8k lık yere geçtim ayrıca Uludağ tıp da kabul etmişti. Yine İzmir Katip Çelebi, Pamukkale tıp da belli derslerimin uyumsuzluğu sebebiyle şart koşmuştu fakat yine de sıralama içinde kabul edilmiştim.

• ppty. P kullanıcısına yanıt
    Hocam özel değilse nerden nereye geçmiştiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Giresundan Selçuk'a

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TIPTA YATAY GEÇİŞ
    5 yıl önce açıldı
    tıpta yatay geçiş
    10 yıl önce açıldı
    Tıpta Yatay Geçiş
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.