Şimdi Ara

Tıptaki 50bin barajı saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 300k dan 1 2 net matematikle mühendislik diploması dağıtıyorsun resmen saçmalık bence 70k daki bir kişi tıpçı olabilir neden olmasın ? 250kdaki kişiden mühendis oluyor çünkü(!)

• Mühendislik barajı eczacılık barajıyla yani 100 bine çekilirse sorun çözülür

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mühendisliğin barajı saçma bence. 150k falan daha mantıklı. Tıpınki normal.

• Baraj olmasa bile 50k nin altına düşmeyecek ki 3 sene önce en düşük devlet tıp 22 bindi bu sene de 29-30 a geriledi yine 50 ye düşmedi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kırmızi Şortlee kullanıcısına yanıt

Trol haberin yok tıp devlettekilerden ibaret değil bir sürü özel universitenin tıp kontenjanlari baraj sıralamasından dolayı boş kaliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sacrifice003 S kullanıcısına yanıt

aynen ya da böyle yapılsın 100k üstüne dağıtıyorlar mühendislik diplomasını bugün bir adamla konuştum bana iş vermiyorlar diyor kaç binle girdin cevap 254bin daha matematiğin m si bile yok tekniker dediğin adam bile biraz matematik çözebilmeli oda yok türkiye hiç iyi durumda değil...

• sacrifice003 S kullanıcısına yanıt

100k çok abartı gibi geldi 100k'ya çekilirse itü hacettepe ytü gibi okulların bile bazı bölümleri dolmaz. Herhalde ortalama bir Anadolu üniversitesinin mühendislik fakültesi bomboş kalır. 200k gibi bir sınır daha mantıklı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dumlupinarlia D kullanıcısına yanıt
    Devlet tıp yazdım birader okuma yazman yok mu
    Ayrıca canını emanet edeceksin bırak da 50k altı yapan giremesin

Trol 50k yapanla 25k yapan arasında 5 ayt neti var ortalama belki de 51k yapan 25k yapandan daha yatkındır cerrahliga :)

• 200 bindeki mühendis ile 300 bindeki ile farkı yok.Maksimum 150 olması lazım.Dolmayan bölümler kapatılır

Sonuçta bi teste tabi tutulmak zorunda insanlar
    O zaman 50k ile 100 arasında da birkaç soru var 100 ile 150 arasinda da birkac soru var böyle en geriye kadar gidersin,bir yerde sınır koymak lazım.

Tabiki teste tabi tutulacak sen 50k üstüne insan canı emanet edilemez tarzda bir cümle kullandın ben de 50k yapan biri ile 51k yapan biri arasında çok bı bilgi farki olmadığını anlatmak istedim

Ben fark var demedim ki,1 nete binlerce kişi oynuyor 50k yapan 20 dekinden daha iyi olabilir birkaç dikkat hatası yüzünden sınav kötü geçmiştir ama yapacak bir şey yok,eldeki verilere göre bı sıralama yapmak lazım.
    Özel unilerde kontenjanin dolmamasini da açıklayayım,okul fiyatlari çok pahalı,6 sene okula vereceğin parayı 1 yıl doktorluk yaparak çıkartamazsın belki 2-2.5 sene çalışman gerekecek o parayı kazanabilmek için,onun yerine sınava 1 kere daha girmek insanlara mantıklı geliyor olabilir,ayrıca tıpta özel unilerin geneli çok kötü,apartman ünileri,en düşük devlet tıptaki imkanlar bile yok,ekipman yok doğru dürüst hasta göremiyorsun.

aslında olay buna isyan değil mühendislikte 300k barajı mesleği ele ayağa düşürdü piyasa rezil durumda bölüm farketmeksizin

• Çok fazla mühendislik var,sadece bilgisayarın kontenjanı tıp kadar,16 bin falandı yanlış hatırlamıyorsam,tüm mühendislikleri toplasan 100k kontenjanı vardır,300 barajı normal buna göre

kontenjanlarda azaltılmalı okullar çok kalabalık hem yurt sorunu rahatlar hem imkanlar artar tabi ankarada kaldı mı bunları düşünen

• tıp kontenjanları +10k arttırılıp baraj 70kya çekilmeli, bol bol doktor üretip ihracat etmeliyiz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.