ben köpük kullanıyorum. jel de kullandım, beğenmedim ama. köpük daha güzel oluyor bana kalırsa.
Boyun kısmında az bi bölümde kıllar tersten çıkabiliyor. Benim öyle mesela. Orayı tersten alırsanız sorun olmuyo. Ben bunu berberin tavsiyesiyle yıllar sonra keşfettim Ama o ters çıkan bölümü de normal düz bir şekilde almaya kalkarsanız haşat oluyor orası
köpük: köpürerek jiletle sakallarin arasina girerek tariş olmamasi için jel: kayganlik yaratarak jiletin daha iyi esmesini saglar
boyun altinin tariş olmasi jiletin tariş olmasindan kaynaklaniyodur.... jileti bir kere sürüp alincabişey olmuyor ama bazi arkadaşlar cirt cirt 3-4 defa alinca tariş oluyor jilet almadi diye....
quote:
Orijinalden alıntı: computeron
hepsinden kullandım en iyisi bana göre bu..
babam bunu kullanr hep :D bnm 1 sene var daha :D lise 1 geçiymm
2 gün önceye kada köpüktü..
Gillete Jel aldım ilk defa..
Çok daha güzelmiş..
quote:
Orijinalden alıntı: erhaninho_cArsi
Boyun kısmında az bi bölümde kıllar tersten çıkabiliyor. Benim öyle mesela. Orayı tersten alırsanız sorun olmuyo. Ben bunu berberin tavsiyesiyle yıllar sonra keşfettim Ama o ters çıkan bölümü de normal düz bir şekilde almaya kalkarsanız haşat oluyor orası
ben kendim keşfettim onu. en alt kısmı ters alıyorum hep sorun yok gibi gözüküyor şimdi
tabikide tıraş köpüğü daha iyi bence sana tıraş köpüğü markası olarak derby öneririm en iyisi derby tüm cilt tiplerine uygun 4 çeşidi var (normal,lavanta,mentol,limon) olarak ben şimdilik mentollüsünü kullanıyorum o bitince limonlusunu almayı düşünüyorum sende bu 4 çeşitden birini seç 4,üde tüm cilt tipine uygundur.
+
Jel daha iyi ya.Çok rahat kesiyor.Gillette jel ve mach 3 turbo ice ile mükemmel sonuç..
Bence traş köpüğüde, traş sabunuda, jelde kullanmış birisi olarak iş bıçakta biter derim. Tabi yumuşatması da önemli ama hepsi aynı işi görüyor. Ama traş olmaya üşenen biriysen jeli tavsiye ederim. Kışın (hele de askersen) buz gibi suya temas etmeden kolayca köpürtmenin en iyi yolu jeldir.
Bıçak meselesinde mach 3 tavsiye ederim. Tek traşta kaymak gibi olursun kafan rahat olur.
jel olmadımı traş olamıyorum. diğerleri kayganlaştırmıyor gibi sanki. ayrıca jel de sızlamada olmuyor. gillette jel kullanıyorum. bıçakta önemli tabi. bir kere kullan at ları kafandan çıkar yüzden başka hiçbişey kesmiyorlar. Adam gibi çok kullanımlık bi bıçak al.
hort.
hangi jel gilette nin? mach 3 ice aldım bugun 3 adet 6.25 TL den. jele kararısz kaldım
bırakın köpüğü jeli normal arko traş kremi ve fırça kullanın cildiniz bayram yapsın bu sayede arada bir çıkan sivilcelerim tamamen gitti azaldı..
gillette jel birde gillette mach 3 dene çok süper 2li ayrıca jel çok fazla köpürüyor gilelttenin
Jel kılların bıçaklara yapışmasına sebep oluyor.Aralara giren kıllar çok zor çıkıyor.O yüzden köpük tavsiye edrerim.
gilette jel + mach 3
gerisi boş
hergün tıraş olmamdan mütevelit, cildim de hassas.3-4-5 bıçaklı , titreşimli vs hepsini denedim.jel köpük vs.
yaklaşık 2 aydır geleneksel yöntemler ile tıraş oluyorum.güzel bir posuk kılı fırça,arko tıraş sabunu,Edwin Jagger DE89 Barley makine ve Astra mavi yaprak jilet,akabinde ise şap taşı ile (allum block) yüzümde enfeksiyon oluşmasını tahrişleri gideriyorum (tahriş yok denecek kadar az oluyor bu aletlerle)
yıllardır cicili bicili mach 3 ve türevlerine servet yatırmışım meğersem. hayat bunlardaymış.2 aydır tıraş olmaktan zevk alan bir insan haline geldim.
Traş sabunu kullanıyorum. Bunlardan birine mecbur kalırsam köpük kullanırım.
quote:
Orijinalden alıntı: ultraslan911
quote:
köpük ve krem kullandım jeli bilmiyorum ama en en iyisi budur traş sabunu tabiki kullanmasını bilene
hocam bu traş sabununun kullanım taktiği nedir nasıldır? sana zahmet biraz bahseder misin? ben iyi köpürtemiyorum sabunu.
quote:
Orijinalden alıntı: İyi bir Nick bulamadim
quote:
Orijinalden alıntı: ultraslan911
quote:
köpük ve krem kullandım jeli bilmiyorum ama en en iyisi budur traş sabunu tabiki kullanmasını bilene
hocam bu traş sabununun kullanım taktiği nedir nasıldır? sana zahmet biraz bahseder misin? ben iyi köpürtemiyorum sabunu.
selam
sabunu bir kaseye ezerek yaydır , 3-4 damla sooğuk su damlat fırça ile sabunu yükle ve yüzünde köpürtmeye devam et , 3-5 denemeden sonra olayı çözersin zaten.