Şimdi Ara

TIRLAR HAKKINDA BÜTÜN SORULARINIZI YANITLAYABİLİRİM -2 (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
395
Cevap
10
Favori
176.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: truckerdriver

quote:

Orijinalden alıntı: DOGACCANKIR

iyi günler hocam.

200 araçlık M.Benz çekici filomuz var.

maliyetleri düşürmek amaçlı adblue kapatmayı düşünüyoruz.. uzun vadede bize bir sorun yaratır mı ?
    yarartırsa ne gibi sorun yaratır?

M.benz diyince markasi cok belli oluyor demi AXOR MU ACTROS MU yoksa yenimi kasami ne dedigin belli degil

dostum sen ne kadar agresifsin böyle
    bi sakinleş..

takıldığın yere bak.. sanki sen sorduğum soruya cevap verebilecekmisin ?
    farzet ki ACTROS.. yada AXOR.

genel bi cevap ver bakim..
    yada daha önce adblue kapattın mı hiç ?

sakinleş ve genel bir cevap ver.

• quote:

quote:

quote:

iyi günler hocam.

maliyetleri düşürmek amaçlı adblue kapatmayı düşünüyoruz.. uzun vadede bize bir sorun yaratır mı ?

M.benz diyince markasi cok belli oluyor demi AXOR MU ACTROS MU yoksa yenimi kasami ne dedigin belli degil

bi sakinleş..

Meraklı adam...
    ozaman bu sorunun yeri yeri burası olmadığını bilir gidip okadar aracınız var madem yiyorsa mersedes servisine sor da bak neler başına gelicek araçlarını dahi servis hakkını fes ettiginde anlarsın agresiflik kimmiş
    Unutma ummadık taş baş yararmişş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

iyi günler hocam.

bi sakinleş..

Meraklı adam...
    ozaman bu sorunun yeri yeri burası olmadığını bilir gidip okadar aracınız var madem yiyorsa mersedes servisine sor da bak neler başına gelicek araçlarını dahi servis hakkını fes ettiginde anlarsın agresiflik kimmiş

kendini bilgili sanan arkadaşım.
    sana sorduğum soruların cevabını versen yeterli idi..
    adblue ne demek ne işe yarar biliyormusun? veya sen bunun dümesi var kapanıyor falan mı sanıyon ?
    servisim zaten önermiyor bende bu yüzden kapatan arkadaşlar varmı dedim.
    yiyorsa falan ne demek ayrıca. çocukmusun sen arkadaşım.
    topic kasmak için bilmediğin yerlere yazma olur mu..

bu arada konu başlığını okudun mu. rasgele girmişsin sanırım ben senin için buraya yazim ; 'TIRLAR HAKKINDA BÜTÜN SORULARINIZI YANITLAYABİLİRİM'

tekrar diyorum sakin ol şampiyon aman kafamı yarma o ummadık taşla

sana tekrar cevap yazmayacam olurda bana yazarsan falan beklentin olmasın..

konu hakkında bilgisi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

iyi günler hocam.

bi sakinleş..

Meraklı adam...

kendini bilgili sanan arkadaşım.
    sana sorduğum soruların cevabını versen yeterli idi..
    adblue ne demek ne işe yarar biliyormusun? veya sen bunun dümesi var kapanıyor falan mı sanıyon ?
    servisim zaten önermiyor bende bu yüzden kapatan arkadaşlar varmı dedim.
    yiyorsa falan ne demek ayrıca. çocukmusun sen arkadaşım.
    topic kasmak için bilmediğin yerlere yazma olur mu..

bu arada konu başlığını okudun mu. rasgele girmişsin sanırım ben senin için buraya yazim ; 'TIRLAR HAKKINDA BÜTÜN SORULARINIZI YANITLAYABİLİRİM'

tekrar diyorum sakin ol şampiyon aman kafamı yarma o ummadık taşla

sana tekrar cevap yazmayacam olurda bana yazarsan falan beklentin olmasın..

konu hakkında bilgisi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum.

Alıntıları Göster
    Bilgilendirme acisindan arkadaslar mercedesin iki farkli tir modeli var tabiki karsidan baktiginizda tabiki mersedes benz gozukur anlayana lux olan actorhs suspansiyon olsun daha bisuru artilari var saymakla bitmez fiyat olarakta baya fark var axor a gelelim oda ayni bizim haci murat konyada yerli uretim yag koy onu dahi mazotmuş sanip yakiyor

• DOGACCANKIR kullanıcısına yanıt
    Eğer AdBlue® tankı boşalırsa, bu izin verilen emisyon düzeylerinin aşılmasına neden olur ve katalizör kısa sürede hasar görür. Sonuçlar OBD sistemi (On Board Diagnostic - Cihaz Üzerindeki Diyagnostik) içinde saklanır ve periyodik olarak kontrol edilir.

burada daha detaylı bilgiler mevcut. ---> http://www.voulis.com.tr/adblueorta.htm

sonuçta bizde de 4 tane tır var ve hiç adblue olmadan kullanmayı düşünmedik. bence maliyetleri düşürmenin yolu hiç kullanmamaktan ziyade piyasada daha ucuz adblue'lere yönelmek. şoförlere eğitim verilerek daha fazla yakıt sarfiyatının önüne geçebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: karakabus_

Eğer AdBlue® tankı boşalırsa, bu izin verilen emisyon düzeylerinin aşılmasına neden olur ve katalizör kısa sürede hasar görür. Sonuçlar OBD sistemi (On Board Diagnostic - Cihaz Üzerindeki Diyagnostik) içinde saklanır ve periyodik olarak kontrol edilir.

burada daha detaylı bilgiler mevcut. ---> http://www.voulis.com.tr/adblueorta.htm

sonuçta bizde de 4 tane tır var ve hiç adblue olmadan kullanmayı düşünmedik. bence maliyetleri düşürmenin yolu hiç kullanmamaktan ziyade piyasada daha ucuz adblue'lere yönelmek. şoförlere eğitim verilerek daha fazla yakıt sarfiyatının önüne geçebilirsiniz.

Tebrik ediyorum kardeşim seni egitim gerekliligine dikkati cektigin icin egitim sart kaliteli surucu kalmadi piyasada ehliyeti koyan cebine soforum diyor
    İptal edilmesi icin kim koyar aracina adblue sitemini cevreye verilin zarari enaza indirme pesinde avrupali euro 5 aracla 200 euro almanyanin havasini kirletigimiz icin vergi veriyoruz lakin euro 3 le 1000 euro oduyoruz
    Konumuzla alkasi yok lakin yeri gelmisken avrupada polisler aracin kumpasla disklerini olcuyor polisler bulundugun ulke icin risk teskil ediyormusun diye kontroller var avrupada ve dahasi var

Edit imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truckerdriver -- 9 Mart 2015; 17:40:59 >

• quote:

quote:

Tebrik ediyorum kardeşim seni egitim gerekliligine dikkati cektigin icin egitim sart kaliteli surucu kalmadi piyasada ehliyeti koyan cebine soforum diyor
    İptal edilmesi icin kim koyar aracina adblue sitemini cevreye verilin zarari enaza indirme pesinde avrupali euro 5 aracla 200 euro almanyanin havasini kirletigimiz icin vergi veriyoruz lakin euro 3 le 1000 euro oduyoruz
    Konumuzla alkasi yok lakin yeri gelmisken avrupada polisler aracin kumpasla disklerini olcuyor polisler bulundugun ulke icin risk teskil ediyormusun diye kontroller var avrupada ve dahasi var

Edit imla

Alıntıları Göster
    S. Aleyküm arkadaslar. Bizde cargonun kırkayagı var ve satıp tır almayı düsünüyoruz. Fordlara bakalım dedik ve 2014 sıfır 1846 175 bin tl ye bırakıyolar. Acaba aracı kullananlardan detaylı yorumlar alabilirmiyim ? Bulundugum ilcede 1 adet var söförü gayet memnunun diyor. Genelde 25-30 ton arası blok mermer cekiyor 100 km mesafeye. Konforu ve aracın yürürü acısından memnun oldugunu söyledi. Ben gene de detaylı bilgi almak icin yazdım. Aynı paraya 2012 axor var. İkisini kıyaslarsak hangisini önerirsiniz ? Damper dorseyle piyasa calısacak araba.

• Ofozkan92 O kullanıcısına yanıt
    mercedes 401 hp 2000 nm tork ve otomatik değil. ama ne koyarsan yakar. bozulma riski de var.
    ford 460 hp 2100 nm tork ve otomatik. normal mazot ile çalışırsan daha rahat edersin. kaçak mazot veya 10 numara yağ koyarsın ama enjektörleri mercedes kadar sağlam değildir. bizde 2 adet ford 1846 var ve o zaman alırken sizin gibi mercedes 1840 ile arasında kaldık. bizimkilerde şoförler çalışıyor ve mercedes ile kafa kafaya yakıyor. ama siz iyi kullanırsanız mercedes'ten az yaktırabilirsiniz.

bilmediğin bir 2. el aracı almaktansa garantili 0. km araç almak daha mantıklı. geçen gün bir akraba 2015 model cargo 3232 kırkayak 178 bin tl 'ye aldı.
  • quote:

mercedes 401 hp 2000 nm tork ve otomatik değil. ama ne koyarsan yakar. bozulma riski de var.
    ford 460 hp 2100 nm tork ve otomatik. normal mazot ile çalışırsan daha rahat edersin. kaçak mazot veya 10 numara yağ koyarsın ama enjektörleri mercedes kadar sağlam değildir. bizde 2 adet ford 1846 var ve o zaman alırken sizin gibi mercedes 1840 ile arasında kaldık. bizimkilerde şoförler çalışıyor ve mercedes ile kafa kafaya yakıyor. ama siz iyi kullanırsanız mercedes'ten az yaktırabilirsiniz.

bilmediğin bir 2. el aracı almaktansa garantili 0. km araç almak daha mantıklı. geçen gün bir akraba 2015 model cargo 3232 kırkayak 178 bin tl 'ye aldı.

Biz daha aracımıza hic yag koymadık =) Petrol ofisiyle anlasmamız var yıllardır ordan alırız. Alacagımız tıra da yag koymadan kullanırız. Ama babamın kafasını kurcalayan sey ford kendi motorunu koymuyormus dedi o yüzden biraz tereddütte. Arastırdım FTP tipi bir motor varmıs ama ne kadar saglıklı veya kullanım acısından performansı yakıtı dengeli mi onun hakkında bilgi sahibi degiliz. Söför degil babam kendi kullanır ve arabayı zorlamaz, istemedigi yüke gitmez. (kırkayaga blok mermer yüklemedi daha :D ) Tırı da almısken modelli iyi bisey olsun ki satacagımız zaman gene piyasada satılsın hesabı düsünüyoruz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-cekici-2014-ford-cargo-1846-sifir-km-201411803/detay Baktıgımız arac bu :)

• quote:

iyi günler hocam.

Adblue sistemini iptal eden bircok firma var.

Fakat bu sistemi suriye mazotu veya yagi daha rahat yakabilmek icin kullaniyorlar.

Boyle bir amaciniz yoksa bence cok da mantikli degil.Cunku hem bu sistem bir miktar yakit tasarrufu sagliyor, hem de satarken insanlar adblueli araci tercih ederler.Cunku dedigim gibi iptal eden kesim araca normal mazot koymuyor.

• Ofozkan92 O kullanıcısına yanıt
    ford motoru ivecodan alıyor. iveco ile aynı motor. (460 hp) ama 2016'dan sonra ford kendi motorunu koyacakmış. ford kendi motoru 500 hp olacakmış.

renault 460 neden bakmıyorsunuz ? bu tam piyasa arabası.

eski model mercedes almaktansa yeni çıkmış bir model almak daha mantıklı. Hp gücü yüksek olan model alın bence ileride 8 saat sürüş mecburi olunca rahat edersiniz.
  • quote:

Ucuzunu bilmem ama, kalitesiz adblue intihardir.. Iptal edin daha iyi.

• quote:

Hocam axor piyasanin en iyi arabasi degil ama en mantikli arabasi.Cargo'dan en buyuk farki ise 2.eli.

Genel olarak sunu soyleyebilirim, eger calistiginiz is kotuyse hangi araba olursa olsun kurtaramazsiniz.Aldiginiz araba sadece bir etkendir.Fakat su piyasada alinacak en mantikli arac axordur.Senelerce bu isin icinde olan biri olarak soyluyorum bunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ofozkan92

quote:

Biz daha aracımıza hic yag koymadık =) Petrol ofisiyle anlasmamız var yıllardır ordan alırız. Alacagımız tıra da yag koymadan kullanırız. Ama babamın kafasını kurcalayan sey ford kendi motorunu koymuyormus dedi o yüzden biraz tereddütte. Arastırdım FTP tipi bir motor varmıs ama ne kadar saglıklı veya kullanım acısından performansı yakıtı dengeli mi onun hakkında bilgi sahibi degiliz. Söför degil babam kendi kullanır ve arabayı zorlamaz, istemedigi yüke gitmez. (kırkayaga blok mermer yüklemedi daha :D ) Tırı da almısken modelli iyi bisey olsun ki satacagımız zaman gene piyasada satılsın hesabı düsünüyoruz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-cekici-2014-ford-cargo-1846-sifir-km-201411803/detay Baktıgımız arac bu :)

Ayni aracin 40-50.000 km'dekilerini 160.000 tl'ye rahatlikla bulabilirsiniz daha gecen tanidik aldi.Biraz arastirirsaniz bulursunuz.

• atom239 A kullanıcısına yanıt
    hp gücü ileride çok işe yaramaz mı sizce ? rampalarda bir 50 ile gitmek var bir de 70 ile çıkmak var. bizim burada axor olanlar mazotla karışık yağ koyuyorlar. anca böyle idare ediyorlar. biz sadece mazot ile kullanmamıza rağmen yakıt kafa kafaya nerdeyse. haa satarken mercedesin daha iyi prim yaptığı gerçek. biz 2010 yılında 115 bin tl'ye aldığımız arabayı 1838 geçen sene 110 bin tl'ye aldığımız yere sattık. 1846 aldık. herneyse herkese hayırlısı olsun.

bayağı zaman oldu yoktunuz forumda. nasıl işler ? bizim işler iyi çok şükür. arabalar dolanıyorlar. şuanda biri sizin oradan geçti diyarbakıra gidiyor. beyaz iveco stralis hi-way 460 hp tepesinde webosto var. denk gelir belki...
    peki katalizör sıkıntısı hakkında ciddi sorun yaşarmıyız sizce?
  • Merak ettigim bu koskocaman amerikan tirlari neden bizde yok? Cokmu yakiyorlar acaba? O yuzdenmi yoklar bizde?

• quote:

Orijinalden alıntı: Pi

Merak ettigim bu koskocaman amerikan tirlari neden bizde yok? Cokmu yakiyorlar acaba? O yuzdenmi yoklar bizde?
    Olabilir bakmadım ama bulunur illaki sıfır ayarında. Bide pazarlık ettigimiz 2012 240 binde E5 axor var aynı fiyat ona temsilen bakmıstım bu aracı :)

Herkez farklı seyler söylüyor insanın da aklı karısıyor. Renault bizim buralarda hic yok o yüzden 100 kisiye sorsan 100'ü de alma der :)

Fordu beklesek mi 2016 da kendi motorunu koyana kadar ? Yoksa simdiki motorlar nasıl yakıtı felan sizin aracı kullananlar begeniyorlar mı ? Veya kıyaslama yaparlarsa axor mu cargo mu ?? :)
  • quote:

hp gücü ileride çok işe yaramaz mı sizce ? rampalarda bir 50 ile gitmek var bir de 70 ile çıkmak var. bizim burada axor olanlar mazotla karışık yağ koyuyorlar. anca böyle idare ediyorlar. biz sadece mazot ile kullanmamıza rağmen yakıt kafa kafaya nerdeyse. haa satarken mercedesin daha iyi prim yaptığı gerçek. biz 2010 yılında 115 bin tl'ye aldığımız arabayı 1838 geçen sene 110 bin tl'ye aldığımız yere sattık. 1846 aldık. herneyse herkese hayırlısı olsun.

bayağı zaman oldu yoktunuz forumda. nasıl işler ? bizim işler iyi çok şükür. arabalar dolanıyorlar. şuanda biri sizin oradan geçti diyarbakıra gidiyor. beyaz iveco stralis hi-way 460 hp tepesinde webosto var. denk gelir belki...

Tirlarin hepsini sattik hocam.Nakliyeyi biraktik yani.

Geçmiş ildim mu diyeyim hayırlı olsun mu diyeyim bilemedim şimdi. Demek ki oralarda işler iyi değil.

Yeni yatırım için mi sattınız hocam?

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.