Şimdi Ara

TIRLAR HAKKINDA BÜTÜN SORULARINIZI YANITLAYABİLİRİM -2 (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
395
Cevap
10
Favori
176.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eren15935

Merak ettigim bu koskocaman amerikan tirlari neden bizde yok? Cokmu yakiyorlar acaba? O yuzdenmi yoklar bizde?

Neden görmediğine gelince
    bu ülkede satılan tırların kişilerin kendi pazar payları olduğu ve sağlam ağaaları var arkalarında neyin satılmasını istiyorlarsa onu satın aldırıyorlar
    Bunun en büyük örneği konyada mersedes fabrikası ve dünyaya satılmayan ama sadece türkiye ye üretim yapılan AXOR diye model çıkardığı için bunun satışı etkileneceği için yeni modelini türkiye ye sokmama kararı almiş dev sömürücüdür
    İşte bu tarz bizans oyunlarından dolayı yeni tırlar olsun farklı modeller olsun gösterilmiyor bir deyim varya "uyandırma kerzi bulandırmasın denizi..." misali üçüncü sınıf muamelesi görüyoruz lakin görmek isteyene tabiki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: truckerdriver

quote:

Merak ettigim bu koskocaman amerikan tirlari neden bizde yok? Cokmu yakiyorlar acaba? O yuzdenmi yoklar bizde?

Neden görmediğine gelince
    bu ülkede satılan tırların kişilerin kendi pazar payları olduğu ve sağlam ağaaları var arkalarında neyin satılmasını istiyorlarsa onu satın aldırıyorlar
    Bunun en büyük örneği konyada mersedes fabrikası ve dünyaya satılmayan ama sadece türkiye ye üretim yapılan AXOR diye model çıkardığı için bunun satışı etkileneceği için yeni modelini türkiye ye sokmama kararı almiş dev sömürücüdür
    İşte bu tarz bizans oyunlarından dolayı yeni tırlar olsun farklı modeller olsun gösterilmiyor bir deyim varya "uyandırma kerzi bulandırmasın denizi..." misali üçüncü sınıf muamelesi görüyoruz lakin görmek isteyene tabiki

Himm. Bu sekilde hic dusunmemistim. Ama olurmu olur. Hersey mumkun bu ulkede

• ilginç bilgiler öğrendim sayenizde. ve de mercedesten soğudum. "benim pazar payım etkileneceği için yeni modelimi türkiyeye satmıyorum." bende diyorum neden gelmiyor diye. 2013 senesi kasım ayında bursada ticari araç fuarında mercedes standı armut topluyordu sadece arabaya binmek için 2-3 kişi bakıyordu. modeller eski idi.
    sahibinden comda 1250 civarı axor var satılık.
    o zaman daha çok beklerler. 7-8 yıl önce çıkmış bir model. atı alan üsküdarı geçer. bu durumda yeni renault atağa kalkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakabus_ -- 14 Mart 2015; 11:30:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakabus_

ilginç bilgiler öğrendim sayenizde. ve de mercedesten soğudum. "benim pazar payım etkileneceği için yeni modelimi türkiyeye satmıyorum." bende diyorum neden gelmiyor diye. 2013 senesi kasım ayında bursada ticari araç fuarında mercedes standı armut topluyordu sadece arabaya binmek için 2-3 kişi bakıyordu. modeller eski idi.
    o zaman daha çok beklerler. 7-8 yıl önce çıkmış bir model. atı alan üsküdarı geçer. bu durumda yeni renault atağa kalkar.

Evet reno atakta lakin konfor falan değil arabalarında nasılsa aynı yakıt tasaruf sistemini yansıttığı için atakta ve son + opti driver larin motorlari Volvo motor u kullanmasinin da etkisi azimsanmiyacak kadar etkisi var

• quote:

Biz Avrupa ulkelerini baz aliyoruz.Otomobillerde de tirlarda da.Zaten petrolde disa bagimli bir ulke olarak bu araclari Amerikan tipi kullanmamiz mantikli degilm.Verim konusunda Avrupa cok daha iyi cunku.

• quote:

Geçmiş ildim mu diyeyim hayırlı olsun mu diyeyim bilemedim şimdi. Demek ki oralarda işler iyi değil.

Yeni yatırım için mi sattınız hocam?

Evet, zaten hazirda ugrastigimiz baska alanlar da vardi, onlara agirlik vermeyi planliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: atom239

quote:

Biz Avrupa ulkelerini baz aliyoruz.Otomobillerde de tirlarda da.Zaten petrolde disa bagimli bir ulke olarak bu araclari Amerikan tipi kullanmamiz mantikli degilm.Verim konusunda Avrupa cok daha iyi cunku.

Misal baksana suna. Renkli renkli ne guzel. Yollarda gorsek fenami olurdu

TIRLAR HAKKINDA BÜTÜN SORULARINIZI YANITLAYABİLİRİM -2

• quote:

ilginç bilgiler öğrendim sayenizde. ve de mercedesten soğudum. "benim pazar payım etkileneceği için yeni modelimi türkiyeye satmıyorum." bende diyorum neden gelmiyor diye. 2013 senesi kasım ayında bursada ticari araç fuarında mercedes standı armut topluyordu sadece arabaya binmek için 2-3 kişi bakıyordu. modeller eski idi.

Yanlis dusunuyorsunuz hersey teoride gorundugu gibi degil.

1250 tane ilan olmasi herkesin satmak istedigi anlamina gelmiyor.Senelerden beri o civarda ilan var, senelerden beri axor en cok satan araba.

Axor piyasanin en basarili arabasi degil, ornegin premium daha basarili.Ama basarisiz bir araba degil.Bir patronun isteyecegi tum nitelikler var.2015 model bir arabada klimanin olmamasi fakat tam otomatik vitesin olmasi size mantiksiz geliyor olabilir.Fakat mal sahibi icin en avantajlisidir.Ve araclarin % 95'ini sofor almaz, hayatinda tir surmemis adam alir.

Ayrica Turk insani aliskanliklarindan kolay vazgecemez.Ornegin Osmanli zamaninda moda olan biyik, o zamanlar Avrupa'da da modaydi.Simdi Avrupa'da biyikli adam yok, bizde gelenek oldu, devam ediyor.Bu da bunun gibi.Bu yuzden axor piyasadan kalkip baska bir model gelse bile insanlar mercedese alismisken ayni sekilde devam ederler.

Ki axor cidden basarisiz bir araba degil.Herken ovdugu MAN'larimizin hepsi 500.000'de motor isterken, yagdan baska birsey yakmamis 800.000 km'de orijinal axorlar var.Ustelik ornegin birinin enjektorleri 4000 tl, digeri 800 tl.

Olay kisaca bu yani.

• atom239 A kullanıcısına yanıt
    hayırlısı olur inşallah hocam...
  • quote:

quote:

quote:

http://www.ihdwal.com/wp-content/uploads/2013/07/Scania-Tuning-Truck.jpg

Bu daha iyi bence

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu daha iyi bence

Yani. Ornek olarak ekledim. Bizimkiler anca boyle

• quote:

Orijinalden alıntı: DOGACCANKIR

peki katalizör sıkıntısı hakkında ciddi sorun yaşarmıyız sizce?

Dedigim gibi zaten yag yakmiyorsaniz pek mantigi yok.

Bu sekilde kullanan bircok kisi var, yaptiracaginiz ustaya dikkat edin.Ve yaptiracaksaniz ilk etapta 5 tanesine yaptirin, sonra problem ve yakit durumuna bakip digerlerine uygularsiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu daha iyi bence

Yani. Ornek olarak ekledim. Bizimkiler anca boyle

Tirda modifiyeyi oldum olasi sevmem zaten.Nasil aldiysam, gram degisiklik olmadan satmak isterim.

Soforlere bunu anlatmak zor oluyordu tabi

benim kızdığım nokta eski modeli sadece tr'de satıp, yeni modeli satmaması ki yeni model bir çok patron tarafından tercih edilir eski modele oranla. çünkü yeni model daha az yakıt tüketimi, bakım aralığı ile masrafları düşürür.

şuanda siz olsanız eski model mercedes mi alırsınız yoksa bizim almış olduğumuz renault 460 mı alırsınız hocam ? man hakkında bilgim yok. ileri de hp gücü önemli olacak benim tahminlerime göre.

bekleyelim görelim hocam
  • quote:

benim kızdığım nokta eski modeli sadece tr'de satıp, yeni modeli satmaması ki yeni model bir çok patron tarafından tercih edilir eski modele oranla. çünkü yeni model daha az yakıt tüketimi, bakım aralığı ile masrafları düşürür.

şuanda siz olsanız eski model mercedes mi alırsınız yoksa bizim almış olduğumuz renault 460 mı alırsınız hocam ? man hakkında bilgim yok. ileri de hp gücü önemli olacak benim tahminlerime göre.

bekleyelim görelim hocam

Biz renault sahibi de olduk.Yani dediginiz ikilemde kalmistik zaten.

Biz renault tercih ettik, cunku aldigimiz arabayi 1.000.000 km kullanmayi dusunuyorduk.Renault daha az yakiyordu, gerektiginde yakit secmiyordu, arabada en ufak bir problem yoktu.

Ne okuz soforler bindi ustune, yine de 400.000 km sonunda kompresyon testinde % 98 verdi.Ustelik bu arabaya 40.000 km'de bir yag ve filtre degisimi disinda hicbirsey yapilmadi.Dunyanin cevresi 40.000 km zaten.Dunyayi dolanip yag filtre degistirip devam ediyorduk yani.

Ama piyasadaki en basarili arac bile satarken axor kadar para etmedi.Bu yuzden iki markanin ikisi de alinabilir fakat diger markalarin yanindan gecmezdim ben.MAN'lari da 2.eli ucuz oldugu icin almistik.

Bu arada yeni model satilacak olsaydi, suan eski actros axor'dan fazla satardi.Yani kimsenin ulkeye garezi yok.Satilmayacak modeli getirmiyorlar.Yeni fh'in ustune araba tanimam, volvo getiriyor da ne oluyor.Olay en iyi olayi degil yani bircok faktor var.

• quote:

quote:

bekleyelim görelim hocam

Biz renault sahibi de olduk.Yani dediginiz ikilemde kalmistik zaten.

Biz renault tercih ettik, cunku aldigimiz arabayi 1.000.000 km kullanmayi dusunuyorduk.Renault daha az yakiyordu, gerektiginde yakit secmiyordu, arabada en ufak bir problem yoktu.

Ne okuz soforler bindi ustune, yine de 400.000 km sonunda kompresyon testinde % 98 verdi.Ustelik bu arabaya 40.000 km'de bir yag ve filtre degisimi disinda hicbirsey yapilmadi.Dunyanin cevresi 40.000 km zaten.Dunyayi dolanip yag filtre degistirip devam ediyorduk yani.

Ama piyasadaki en basarili arac bile satarken axor kadar para etmedi.Bu yuzden iki markanin ikisi de alinabilir fakat diger markalarin yanindan gecmezdim ben.MAN'lari da 2.eli ucuz oldugu icin almistik.

Bu arada yeni model satilacak olsaydi, suan eski actros axor'dan fazla satardi.Yani kimsenin ulkeye garezi yok.Satilmayacak modeli getirmiyorlar.Yeni fh'in ustune araba tanimam, volvo getiriyor da ne oluyor.Olay en iyi olayi degil yani bircok faktor var.

Dedigin gibi bir cok faktör var. Bize arabanın yakıtı, belli baslı masrafları ve rahatı önemli ve axor'da karar kıldık :) Konfor acısından baya olumsuz yorumlar okudum onun hakkında bilgi verebilirmisiniz ? :)

kardeşim sırasıyla fotları eski ve yeni versiyon u fotoları koyuyorum daha bir aydınlatıcı olması dileğimle

axor un kabininde hiçbir değişime gitmeden halen devam ediyor

1. resim axor
    2. resim eski eski actros
    3. resim eski actros 2012
    4. - 5. resim yeni actros 2014 yani işte bu modeli sokmuyorlar türkiyeye oralarda satılmayan malları bize gömüyorlar iran bile volvo manyagı başka araç almaz iranlılar
    6. resim Renault Premium Optidrive 2012 öncesi üretim ama bizim millet 2014 diye geçiriyorlar

buyrun bu linkteki incelerseniz yeni üretilen modeli daha ne görmüşsünüzdür ne de duymuşsunuzdur ve üretimi deseniz gülersiniz çünkü 2013 te üretilmiş ama daha yeni türklere 2015 diye geçiriyorlar okumuyoruz satıcı bize nederse ona inanıyoruz çünkü okumuyoruz cahil insanımız dolu heleki benim param var ne den okuyacam benim yerime okusun diyen zihniyetin olgusudur bu başımıza gelenler ne satmak istiyorlarsa onu satıyorlar işte yahudi zihniyeti işte onların istediğinin dışında ürün talebinde bulunursan eğer bu seferde görmediğin şekilde işler ne kadar yokuşa sürüldüğüne ise inanamazsınız tamam pişman oldum o zaman sizin önerinizi değerlendirelim dedirtiyorlar namusuzlar
    linkhttp://en.wikipedia.org/wiki/Renault_Trucks_T
    tr wikipedia da esamesi yok şuncacık şeyden dahi nasıl bir oyunlar dönüyor siz düşünün saygılar umarım aydınlatıcı gerçeğe dayalı bilgi vermişimdir

düzelme sebebi yeni yani 2013 reno optiyi ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truckerdriver -- 15 Mart 2015; 3:24:41 >

• truckerdriver kullanıcısına yanıt
    BMC SAOLSUN EN GÜNCEL TIRLARI PİYASADA GETİRMEMEKMİŞ NEYMİŞ YOK ONDA :D şaka bir yana ewt bende böyle bi durumun fakındayım elin oğlu bize 3 sene sonra 5 sene sonra yeni model çıkardımı bi öncekini kakalıyor aptal yerine konduğmuzu düşünüyorum ve zoruma giden bir durum......
  • Hocam ben bunlari biliyorum zaten.Cocuklugumdan beri bunlara bakiyorum.Motor kodlarindan kabin olculerine kadar hepsi aklimdaydi zamaninda.

Ama sorun o degil.Sorun en iyi araba degil.Onceki mesajlarimda da uzun uzun acikladim araclarin neden tutulup tutulmadigini.Inanin birkac sene calisirsaniz, piyasanin ne istedigini anlarsiniz (bunu kucumsemek icin soylemiyorum yanlis anlamayin)

• uzun zamandır seyretmediğim convoy adlı filmi seyrettim. amerikan tırlarıyla ilgili birşey dikkatimi çekti. ekserisi 10 teker avrupadaki gibi 6 teker olan pek yok gibi. tırla dorsenin arasında yaklaşık 3-4 metre açıklık var bizimkiler yapışık gibi dururken amerikanlar sanki kamyona römork bağlamış gibi yani dorsenin en ucundan tutturuyorlar tıra. bir de dorsenin arka tekerleri en arkada yani ondan sonra çıkıntı yok. bunların nedenini bilen yada yorum yapabilecel deneyimli arkadaşlar var mı?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.