Şimdi Ara

Tırnağıma uç girdi sanırım iltihap kapıyor, dikiş iğnesiyle açayım mı? (YAPTIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
9.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tırnağımla etimin arasına 0.7 uç girdi yarısından biraz daha kısa yere kadar. Yavaşça çıkardım kanadı biraz sorun olmadı. Ağrımadı bir süre, bir kaç gün sonra ağrımaya başladı ve sonradan ağrı çok aşırı hale geldi. Şu an tırnağımda bir siyah nokta var etrafı da iltihaplanmaya başladı sanırım. Daire şeklinde bir sarılık var siyah noktanın etrafında. Bütün elim zonkluyor ama asıl aklıma takılan durum, tırnağın içinde uç kaldı galiba. Ama 1 küsür hafta oldu yani etle bütünleşmiştir artık o uç. İğneyi ısıtıp kolonya sürüp tırnağımla eti ayırsam ucu çıkarsam ne olur?

Edit: Beyler kafamda canlandıramadım kaç cm olduğunu, normal boyutlarda bir tırnağın yarısından biraz daha kısa yere kadar girdi uç. Sanırım çıkarırken kırıldı. Tırnağı keserek iyice kısalttım şu an ucundaymış gibi gözüküyor uç. SS isteyenlere pmden atabilirim konuya koymak istemiyorum.

Edit2: Dikiş iğnesini iyice ısıtıp kolonyalı pamukla sildim. Parmağımı buza sokup ucunu biraz uyuşturdum ve tırnağımı etinden ayırdım biraz. İğneyi batırdığımda iltihap çıkmaya başladı zaten biraz daha ayırıp sıkmaya başladım sadece kan akana kadar.

Parmağım hatta elim zonkluyordu yanıyordu ve müthiş ağrı vardı, iltihabı akıttığımdan beri ağrı tamamen geçti. Eskisinden iyi oldu şu an parmağım. Umarım mikrop kapmaz veya tekrar iltihap birikmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ss4Gogeta -- 5 Ocak 2015; 2:54:36 >

• Em onu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • toplu iğne değil dikiş iğnesi kullan, patlat ve butun ceraatı drene et sadece kan gelene kadar sık iltihap+su+kanlı su en son normal kan gelene kadar tırnak fazla acır dayan
  • Kardes o siyah nokta hep kalacak geçmiş olsun
    not: ciddiyim ben de elime kalem saplamıştım ucunun izi hala duruyor

• Acıdan ölursun

• quote:

Orijinalden alıntı: pSy!

toplu iğne değil dikiş iğnesi kullan, patlat ve butun ceraatı drene et sadece kan gelene kadar sık iltihap+su+kanlı su en son normal kan gelene kadar tırnak fazla acır dayan

Dikiş iğnesi kullanacağım zaten yanlış yazmışım hocam. Bu olayı yaptıktan sonra neyle korumak gerek o bölgeyi?
  • doktora git durum ciddi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ss4Gogeta kullanıcısına yanıt
    varsa bi antiseptik ile koruyabilirsin batikon tarzı yoksa eski usul kolonya :) yanlız drene işlemini 2-3 kez tekrarlayabilirsin bilgin olsun
  • quote:

varsa bi antiseptik ile koruyabilirsin batikon tarzı yoksa eski usul kolonya :) yanlız drene işlemini 2-3 kez tekrarlayabilirsin bilgin olsun

Tamamdır hocam teşekkürler başlıyorum şimdi. Ucu çıkarayım da, yarın ilk iş doktora gideceğim.
  • Uç izi ne yaparsan yap iz kalır

• Doktora git

Dikiş.iğnesi yerine enjektör iğnesi kullan

• Benimki fıstıklı olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ss4Gogeta

quote:

Tamamdır hocam teşekkürler başlıyorum şimdi. Ucu çıkarayım da, yarın ilk iş doktora gideceğim.

uç izini yok etmek için o bolgedeki deriyi komple almalısın yoksa hakkaten kalıyor
  • Benim tırnak üç cm yok nasıl oldu o iş yav
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ss4Gogeta

quote:

uç izini yok etmek için o bolgedeki deriyi komple almalısın yoksa hakkaten kalıyor

Tamam hocam komple alacağım ordaki deriyi. Ama ısıtıp kolonyalı pamukla sildikten sonra işlemi yapacağım, mikrop kapma şansı var mıdır bu durumda?

• quote:

Orijinalden alıntı: Djarum Menthol

Kardes o siyah nokta hep kalacak geçmiş olsun
    not: ciddiyim ben de elime kalem saplamıştım ucunun izi hala duruyor

+1 benimkide hala duruyor
  • helvam vanilyalı olsun
  • Doktora git allah korusun enfeksiyon kapar falan parmagını kesmek zorunda bile kalabilirler

• 3 cm tırnak olmaz.Ayrıca kaleme sokarken kırılan uç parmağa girerken çoktan kırılması lazımdı.Birde parmak uçları çok hassastır.1 mm girse elini refleks olarak çekmen gerekirdi

• Olm direk doktora git uyuşturursa falan acı hissetmezsin belki

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.