Şimdi Ara

Elimi kestim (Tetanoz gerek var mı?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
20.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elimi jiletle kestim, paslı değildi. Tetanoz açısına gerek var mı? 2 yıl önce elime Demir girmişti, o zaman olmuştum diye hatırlıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Elimi Kestim (Tetanoz Gerekir mi?)

Ev kazaları sırasında veya günlük yaşamda meydana gelebilecek bıçak kesiği, jilet kesiği veya makas kesiği gibi yaralanmalar, tetanoz enfeksiyonu riskini beraberinde getirebilir.

Tetanoz, Clostridium tetani bakterilerinin neden olduğu ciddi bir hastalıktır. Bu bakteriler, toprak, toz ve paslı metaller gibi çevresel kaynaklarda bulunur.

Tetanoz Aşısı Gereksinimi

Tüm kesikler tetanoz aşısı gerektirmez. Aşağıdaki durumlarda tetanoz aşısı yaptırman önerilir:

• Kesiğin derin olması
    • Kesiğin paslı veya kirli bir nesneyle oluşması
    • Son 10 yıl içinde tetanoz aşısı yaptırmadıysan

Özel Durumlar

• Paslı Jilet Kesiği: Paslı bir jilet kesiği, tetanoz enfeksiyonu riskinin yüksek olduğu bir durumdur. Paslı metaller, Clostridium tetani bakterilerini barındırabilir.
    • Bıçak Kesiği Tetanoz: Temiz bir bıçakla oluşan kesikler genellikle tetanoz riski taşımaz. Ancak kesiğin derin olması veya kirli bir ortamda meydana gelmesi durumunda tetanoz aşısı önerilebilir.

Belirtiler

Tetanoz enfeksiyonu belirtileri, genellikle yaralanmadan 7-21 gün sonra ortaya çıkar:

• Çene kaslarında spazmlar (kilitlenme)
    • Vücudun diğer bölgelerinde kas spazmları
    • Ateş
    • Terleme
    • Hızlı kalp atışı
    • Yüksek tansiyon

Tedavi

Tetanoz enfeksiyonu ciddi bir durumdur ve derhal tedavi edilmesi gerekir. Tedavi, antitoksinler, antibiyotikler ve kas gevşeticilerden oluşur.

Önemli Notlar

• Küçük kesikler için evde ilk yardım uygulamaları yeterli olabilir. Ancak derin kesikler, paslı nesnelerle oluşan kesikler veya son 10 yıl içinde tetanoz aşısı yaptırmadıysan, bir sağlık kuruluşuna başvurman önerilir.
    • Tetanoz aşısının yan etkileri hafiftir ve genellikle birkaç gün içinde geçer.
    • Tetanoz, aşı ile önlenebilir bir hastalıktır. Düzenli olarak tetanoz aşısı yaptırmak, bu ciddi enfeksiyondan korunmanın en iyi yoludur.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 5 yil korumasi var gerek yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freeky

5 yil korumasi var gerek yok

İnşallah hocam, paslı değildi gerçi ama İnsan tedirgin oluyor. Acile gideyim dedim bir ton sıra vardı, sabaha anca gelirdi uğraşmak istemedim

• Geçen gün mangal yakalım diye kasaları parçalarken parmağıma yaklaşık 3 santim içeriye kadar çivi girdi (çivi kasaya bağlı) parmağımı çekip çıkardım.Epey kanadı falan ama parmağıma giren çivinin paslı mı yoksa passız mı olduğunu hatırlamıyorum.Yine de tetenoz olmadım.Yine de tedbiri elden bırakmamak gerekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tyler Durden-

Geçen gün mangal yakalım diye kasaları parçalarken parmağıma yaklaşık 3 santim içeriye kadar çivi girdi (çivi kasaya bağlı) parmağımı çekip çıkardım.Epey kanadı falan ama parmağıma giren çivinin paslı mı yoksa passız mı olduğunu hatırlamıyorum.Yine de tetenoz olmadım.Yine de tedbiri elden bırakmamak gerekli.

Geçmiş olsun hocam, üzüldüm. Banyoda temizlenirken kullandığımız jilet bildiğimiz, elimi kesti baktım paslı değilmiş. Acile gittim bi ton sıra var millet tartışıyor geri geldim.

• Aşının 5 yıl koruması var. Ama bi doktora gidip sorarsanız ondan da onay alırsınız içiniz rahat olur hiç değilse

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeg Elsker Norge

Aşının 5 yıl koruması var. Ama bi doktora gidip sorarsanız ondan da onay alırsınız içiniz rahat olur hiç değilse

Valla hastaneye gittim, çok sıra vardı millet tartışıyordu gelmezdi hayatta sıra. Eczaneye sordum, sorun olmaz dedi. Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BA761BEEF -- 2 Temmuz 2017; 23:35:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bol fıstıklı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheitani

quote:

İnşallah hocam, paslı değildi gerçi ama İnsan tedirgin oluyor. Acile gideyim dedim bir ton sıra vardı, sabaha anca gelirdi uğraşmak istemedim

Ben iki sene once icetea acarken kutu , elime girdi ordan sivri bisey cikmis kanamadi da az cizik atti doğru acile gittim tetanos vurdurmaya , hastalik hastaligi var da biraz

• quote:

quote:

quote:

Ben iki sene once icetea acarken kutu , elime girdi ordan sivri bisey cikmis kanamadi da az cizik atti doğru acile gittim tetanos vurdurmaya , hastalik hastaligi var da biraz

Var öyle de çok var ama korkuyor insan hocam. Mesela vurdurmadım iğneyi döndüm, bekleyemedim

• quote:

quote:

Geçen gün mangal yakalım diye kasaları parçalarken parmağıma yaklaşık 3 santim içeriye kadar çivi girdi (çivi kasaya bağlı) parmağımı çekip çıkardım.Epey kanadı falan ama parmağıma giren çivinin paslı mı yoksa passız mı olduğunu hatırlamıyorum.Yine de tetenoz olmadım.Yine de tedbiri elden bırakmamak gerekli.

Geçmiş olsun hocam, üzüldüm. Banyoda temizlenirken kullandığımız jilet bildiğimiz, elimi kesti baktım paslı değilmiş. Acile gittim bi ton sıra var millet tartışıyor geri geldim.

Geçmiş olsun hocam size de.Ama çok umursamayın.Passız olduğuna eminseniz bir sıkıntı olmaz.

• quote:

quote:

quote:

Geçmiş olsun hocam size de.Ama çok umursamayın.Passız olduğuna eminseniz bir sıkıntı olmaz.

Eminim hocam, sağol. hayırlı geceler. :)

• quote:

Adam ölürse ihale sana kalır

• quote:

Orijinalden alıntı: BeforeIforget

quote:

Adam ölürse ihale sana kalır

Hocam şöyle deme zaten tedirginim.

• Hocam her zaman derim doktora sorun diye.Ayrıca paslı diye tetanos olacaksınız diye bi durum yok her zaman dikkat etmek gerekir.Dokunduğunuz mermerde bile tetanos bakterisi olabilir.Mutlaka gidin doktora tekrar söylüyorum

• Temiz yara, ayrıca 2 sene önce olmuşsun gerek yok.
  • Tyler Durden- kullanıcısına yanıt
    Ortalama bir parmagin derinligi 1.5cm dir?

• quote:

Orijinalden alıntı: TallMan

Ortalama bir parmagin derinligi 1.5cm dir?

Yüzük parmak ucuma dikine girdi hocam.Böyle bir soru beklemiyordum açıkçası.

• Tyler Durden- kullanıcısına yanıt
    Civi ince miydi o zaman? Tirnagin altinda kemik var onun altinda da yani parmak izinin oldugu yumusak kisim var. Dediginiz gibiyse o kemigin altindaki yumusak yere dikine girmis. 3 cm cok fazla gecmis olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende gecen trafik kazasi gecirdim kolumda kesikler vardi cam parcalarindan dolayi acildeki sordu son 5 yil icinde tetanoz oldunmu diye olmadim dedim yapti ne olur ne olmaz diye

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.