Şimdi Ara

Tiroid ve Askerlik problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
15.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tiroid degerlerim yuksek ve kilo alamiyorum 1,78 boy 55-60 arasi kilo arasindayim
    Nefes almakda zorlaniyorum kalp carpintisi var sinirlilik yuksek askerlik durumu var askerde ne gibi sorun çikarir bu durum nefes durumu falan

• geçmiş olsun.

hastalığının tam adını biliyorsan askerlikten muaf tutulmaya sebep olan rahatsızlıklar içinde olup olmadığını ilgili kanunu inceleyerek ipucu bulabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: spotlightkid

geçmiş olsun.

hastalığının tam adını biliyorsan askerlikten muaf tutulmaya sebep olan rahatsızlıklar içinde olup olmadığını ilgili kanunu inceleyerek ipucu bulabilirsin.

hipertiroid tam adini peki nasil ve nereden ögrenebilirim
    saygilarimla
  • TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ SAĞLIK YETENEĞİ YÖNETMELİĞİ' ni incelemelisin ama asla kesin kanıya ulaşamazsın.

sağdan soldan duydukların peki işe yaramaz.

askerlik muayenesi sırasında rahatsızlığından dolayı geniş bir tetkike tabi tutulursun.

www.mevzuat.adalet.gov.tr
    404 - File or directory not found.
    http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20176.html

yönetmelikte 41.ci maddeye dahil misin bunu muayene belirler. hastalığının ismi hipotroidi olarak geçiyor galiba.bu maddede adı geçiyor senin durumunu doktorlar bilir.

Madde 41 - A) 1. (Değişik : 30/1/1997 - 97/9106 K.) Kişinin çalışma gücünü bozmayan, şekil bozukluğu yapmamış ve endokrin salgılarda her hangi bir belirti vermeyen iç salgı bezlerinin hastalık veya hafif derecedeki arıza ve sekelleri (Gecikmiş puberte, infertilite, tedavi ile düzelmiş hipogonadizm, kriptorsizm ameliyatlısı, erkek ve kadın menopozu, fonksiyon ve şekil bozukluğu yapmamış basit guatr, ötroit nodüler guatr, jinekomasti, meme şekil bozuklukları v.b.).

2. Fonksiyon bozukluğu yapmamış kısmi troidektomiler.

3. Psikojenik poliüri ve polidipsiler.

4. (Ek: 7/1/2002-2002/3627 K.) İdiyopatik hiperlipidemi ve sekonder hiperlipidemiler (Diyabetes mellitus, hipotiroidizm, karaciğer ve böbrek hastalıkları ve akromegali dışında ilaç kullanımı ve anoreksia nervosa gibi hastalıklara bağlı).

B) 1. (Değişik: 7/1/2002-2002/3627 K.;Değişik fıkra: 06/12/2004 - 2004/8202 S.Yön/40. mad) Kişinin çalışma gücünü bozan, şekil, fonksiyon bozukluğu yapmış iç salgı bezlerinin kronik hastalıkları ve sekelleri (operasyona bağlı, kalıcı hipotiroidi, hipoparatiroidi ve benzeri), aminoasit metabolizması hastalıkları, depo hastalıkları (glikojen depo hastalıkları ve benzeri) ve familyal hiperkolesterolemi.

• biraz inceledim saol'un bilgiler için ama fazla bisey anlayamadim ama askere gitmek istoyurm erkenden ama hastalıgında tedavi edilmesi gerekiyor ne olacak bilmiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: AlessandroNesta

biraz inceledim saol'un bilgiler için ama fazla bisey anlayamadim ama askere gitmek istoyurm erkenden ama hastalıgında tedavi edilmesi gerekiyor ne olacak bilmiyorum

muayene olduğunda belirt , askeri hastaneye sevk durumuda olabilir
  • askeri hastaneye sevk kesin zaten.

hastalık tedavi edilebilen bir durumdaysa bildiğim kadarıyla baya bir erteleme alabiliniyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Astım ve askerlik
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • askere giderken bisey olmadi diyelim askere gittikten sonra muayenede diyelim bu hormon degerleri yuksek çikti tedavi edilmesini mi isteyecem yoksa ne yapacam buarada tecili bozduracam erken alirlar mı dilekçe falan versem mayisda gştmek istesem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlessandroNesta -- 17 Nisan 2007; 10:34:27 >
  • quote:

geçmiş olsun.

Vitiligo hakkında ne düşünülüyor acaba?

Selam ile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 18 Nisan 2007; 11:24:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

quote:

geçmiş olsun.

Vitiligo hakkında ne düşünülüyor acaba?

Selam ile...

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ SAĞLIK YETENEĞİ YÖNETMELİĞİ'ni incelemek lazım.anladığım kadarını yazayım.

kanuna bakınca hastalık madde 30 da hastalık anılıyor ama askerliğe elverişsiz bir durumda olup olmadığının sınırlarını net çizmediği için her vitiligo muzdaribi için kesin yargı belirtilmiyor.

ayrıcahttp://www.hukuki.net/ forumunu takip edebilir yada orada da sorabilirsiniz hastalığın durumunu.

ben kısıtlı bilgimle yanlış yönlendirme ve bilgilendirme yapmak istemem.

A) 1. Silâhlı hizmete engel olmayan, tedavi ile iyileşen veya iyileşme dönemleri gösterebilen kronik ve sınırlı deri hastalıkları ve belirtileri (psoriasisler, skleroderma plakları, lokalize atrofiler, kronik ekzamalar, yaygın olmayan vitiligo plakları, yürüyüşe ve silâhlı hizmete engel olmayan çeşitli nedenlerle oluşmuş keratodermiler, sıcak mevsimlerde devam etmeyen iktiyozis ve benzeri deri hastalıkları).

2. Tedavi ile iyileşmeyen sınırlı alopecia areata plakları.

3. Askerlik hizmetine engel olmayan soğuk ürtikeri

4. Silâhlı hizmete engel olmayan ve hareketlere güçlük vermeyen genetik geçişli deri hastalıkları.

5. Sadece deri ve mukoza bulguları ile seyreden (aktif veya inaktif olabilir) Behçet hastalığı.

B) 1. Hareketlere güçlük veren, tedavi ile iyileşmeyen, kronik ve yaygın deri hastalıkları ve sekelleri.

2. Güneş ışınlarından etkilenen aktinodermatozlar, yaygın diskoid lupus erythematosus, deri porfiriası, el, yüz veya vücudu kaplayan yaygın vitiligo.

.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlahi Morluk -- 18 Nisan 2007; 14:01:24 >

• Ben de o kısımları incelemiştim.
    İlginiz için teşekkür ederim.
    Ekleme;
    Sordum orada.
    Bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 18 Nisan 2007; 15:12:58 >
  • Arkadaşlar bende de Hipertroid var daha önce hiç tedavi olmadım , muaf olma şansım var mı sizce , sağlık ocağı bana hiçibir engeli yoktur diye yazı verdi ondan sonra askeri hastaneye gidip kanıtlayamaz mıyım ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.