Şimdi Ara

Titremeyi nasıl durdurabiliriz? Toplum önünde bir şeyler yapmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sosyal fobi ile çok mücadele ettim. Aslında artık sosyal fobili olduğumu bile düşünmüyorum çünkü yapabildiğim birçok şey bende sosyal fobi kalmadığını gösteriyor, ya da çok azalttığımı.

Ama hala ufak tefek sıkıntılar yaşıyorum, ya da belli durumlarda sosyal fobiyi yaşıyorum. Mesela hastaneye gitmem gerekiyor değil mi? Sürekli bir erteleme halinde oluyorum. Ya da pazar günü oy kullanırken tüm görevliler izlediği için sandığa bir türlü zarfı sokamadım, herkes birden izlerken ellerin titremesinden dolayı zar zor attım zarfı. Dışarıdan farkedilecek derecede oluyor titreme hem de.

Aynı şekilde kalabalık önünde konuşmak da korkulu rüya benim için. Bende en çok titreme şeklinde beliriyor bu. Şu lanet titremeyi yok etmiş olsam bile bayağı yol kat etmiş olurdum ama nasıl yok ederim hiç bilmiyorum, oluyor işte ne kadar saçma olduğunu bilsem de oluyor bu belirtiler.

Peki siz kalabalık önünde konuşurken ya da bir şeyler yaparken kötü şeyler yaşıyor musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dideral hocam, doktor bana aynı titremeler için verdi. Etkili olabilir.
  • Toplum önünde konuşurken her insan ilk başta farklı hisseder konuşma devam ettikçe alışır, ne tür bir manyaksınız siz

Ya da sandık görevlileri veya herhangi biri neden seni izleyip dursun sen kimsin ki ne önemin var? Böyle düşününce rahatlarsın belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CBE59604 -- 26 Haziran 2018; 14:22:23 >
  • Buyur kardeşim:

https://scholar.google.com.tr/scholar?hl=tr&as_sdt=0%2C5&q=motor+vibration+control&oq=motor+vibration

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • içinle dışın bir olmadıgı için zorlanıyorsun maske taktıgın için o maskeyi çıkarıp sobada yak dostum
  • ben karşıdakinin anasına sövüyorum

cidden ciddiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9CBE59604

Toplum önünde konuşurken her insan ilk başta farklı hisseder konuşma devam ettikçe alışır, ne tür bir manyaksınız siz

Ya da sandık görevlileri veya herhangi biri neden seni izleyip dursun sen kimsin ki ne önemin var? Böyle düşününce rahatlarsın belki
    Blok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Toplum önünde konuşurken her insan ilk başta farklı hisseder konuşma devam ettikçe alışır, ne tür bir manyaksınız siz

Bu forumda gördüğüm en boş yorum, çok zekisin kardeş onlarca yıldır bunu düşünememiştik biz. Bu kadar basitti zaten.

Genel müdürler bile var birilerinin önünde imza atarken titreyen.

Başlıkta da ne dedim? Ne kadar saçma olduğunu bilsen de oluyor işte, sadece eskisi gibi takıp kendimi harap etmiyorum ama yine yaşıyorum o durumu belli yerlerde.

Kanser hastasına diyor musun ne tür bir manyaksın diye? Bu da istemdışı bir psikolojik rahatsızlık, nedense psikolojik rahatsızlığa gelince insanlar anlayışsız.

• quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

içinle dışın bir olmadıgı için zorlanıyorsun maske taktıgın için o maskeyi çıkarıp sobada yak dostum
    Eğer ciddi bir yorumsa biraz açar mısın ne demek istedin

• Boşalıyor musun, ne titremesi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstüne gitmen lazım. Ben de böyleydim 2-3 kere okulda sunuculuk yaptım 600 kişi karşısında çok yararı oldu

• quote:

Dar fikirli, en fazla bu kadar düşünebiliyor eleman.

• rölanti ayarı lazım titremeyi durdurmak için
  • Bana göre bu ve benzeri şeyler el bebek gül bebek buyutulen kişilerde oluyor senin bütün ihtiyaçlarını başka insanlar karşılamış hiç iş başa düşmemiş ondan böyle biranda bocalama oluyor özgüven sıfıra yakın yanlış biliyorum fakat böyle kişiler hiç kavga etmezler hep itaat eder biraz hırçın ol kabuğunu kır varsa dini inancın bu hayatta Allahtan başkasından korkma en kötü ihtimal biryerlerde 2 yumruk yersin o da haftaya geçer yani bu durum konudaki durumdan daha iyi bence.....

• quote:

Orijinalden alıntı: unlamed

Bana göre bu ve benzeri şeyler el bebek gül bebek buyutulen kişilerde oluyor senin bütün ihtiyaçlarını başka insanlar karşılamış hiç iş başa düşmemiş ondan böyle biranda bocalama oluyor özgüven sıfıra yakın yanlış biliyorum fakat böyle kişiler hiç kavga etmezler hep itaat eder biraz hırçın ol kabuğunu kır varsa dini inancın bu hayatta Allahtan başkasından korkma en kötü ihtimal biryerlerde 2 yumruk yersin o da haftaya geçer yani bu durum konudaki durumdan daha iyi bence.....
    Zamanında çok kavga ettim kavgadan korkmuyorum, bu çok başka bir olay. İkisi birbirine karıştırılmasın sinirlendiğim zaman gayet bağırırım da küfür de ederim.

Bu tür kişilerde ama şu var genelde, çocukken istismar edilme durumu. Çocukken öğretmenler, anne baba veya arkadaşlar tarafından çok ezilme ya da şiddet görme gibi şeyler oluyor, zorbalığa maruz kalma diyelim ya da. Ha her böyle yetişen sosyal fobili ya da çekingen olmuyor ama illa ki bir sorunu sıkıntısı oluyor ilerleyen zamanlarda. Ne kadar rasyonel düşündüğünün ya da korkunla yüzleştiğinin bir önemi yok, bu virüs girdi mi vücuda çıkmıyor gibi bir şey bunu atmak çok çok zor. Yaşayan bilir. Allah'ın kaydı mı bir kere iş bitti geçmiş olsun, ömür boyu çekeceğin var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-863A03C10

Boşalıyor musun, ne titremesi?
    Kadın mı ki boşalırken titresin?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun sebebi reddedilme ve rezil olma korkusu. Çözümü ise:

1. Tanımadığın insanlara merhaba-selam-nasılsın de.

2. Tanımadığın insanlarla 5-10 dk bir muhabbet et. Futbol, seçim, hava-su, hal-hatır herhangi bir konuda konuş.

3. Kalabalık bir meydanda "ahmet-mehmet" diye bağır. Biri varmış ve onu çağırırmış gibi bağır.

4. Alakasız bir dükkandan alakasız bir şey iste-sor. Eczaneye kandil simidi çıktı mı diye sor mesela. (Kasaba falan sorma seni kesebilir, eczaneye psikolojik hastalar da geldiğinden anormal karşılamazlar, alışkınlardır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.