Şimdi Ara

Sizce öldükten sonra kendimizi nasıl bir ortamda bulacağız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkes farklı mı inanıyor yoksa benzer inanışlar mı var diye merak ediyorum. Bu arada inancını belirtenler lütfen dini zorbalama yapmasınlar.

Bu arada bir de youtube linki bırakayım, isteyen izlesin, isteyen de izlemeden yanıtlasın.

https://www.youtube.com/watch?si=UPxYuqZA2hfyoiBK&v=rNeCvD3Dv8s&feature=youtu.be

• Gidip de dönen olmadığı için ne desek boş.

Videodaki gibi giderken yarı yoldan dönmüş hikayeler anlatanların anlattıklarına ise şüpheyle bakıyorum. Çünkü bu sırada beyin bin bir türlü oyun oynayabiliyor. Farklı kültürlerde bu olayların farklı anlatılmasından anlayabiliyoruz. Mesela tarikatta hayatını geçirmiş bir adam ölüm anında "namazlarımdan 70 istasyonda sorguya çekildim" derken katolik birisi "İsa bana şevkatle yaklaştı ve cenneti gezdirdi" diyebiliyor.

Bir de parlak ışık görme gibi, aşırı rahatlama gibi muhtemelen fizyolojik olaylar sonucunda gerçekleşen ortak bazı deneyimler var.

Benim kişisel inancım (Müslüman biri olarak) öbür taraf ile ilgili gerçek ölümü gördüğümüzde artık hiç bir şekilde geri dönüş olamayacağıdır. Kalbin 3-5 dakika durup tıbbı olarak ölü sayılmak ile ruhun kabzedilmesinin ayrı şeyler olduğunu düşünüyorum.

• Doğmadan önce neysek öyle oluruz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türkiye'de krematoryum izinleri çıkarsa güzel bir kavanozda kül olmayı planlıyorum.

• Ölüm esnasında ve sonrasında başa gelecekler bu kitapta detaylıca anlatılmış. Hepsine inanmaktan başka çare yoktur, bunların hepsi hakikattır. Kitabı yazan büyük İslam alimi İmâm-ı Gazâlî hazretleridir. Bu büyük zatlar asla yalan söylemezler, yalan şeyler yazmazlar. Bunlar az bir edebi gözden kaçırsalar Allahü tealanın evliyası olamazlar. Yalan söyleyen ise zaten hiç olamaz. Yani yazdıklarının hepsi gerçektir, haktır, doğrudur.

Okumak için kitabı bekleyemem diyenler için PDF şeklinde hemen kitabı indirip okumaya başlayabilirsiniz. Tüm kitaplar ücretsizdir.

www.hakikatkitabevi.net
    Kıyâmet ve Âhıret - Hakikat Kitabevi
    https://www.hakikatkitabevi.net/book.php?bookCode=004

• Ölüm karanlık bile değil herhangi bir zaman dilimi de ölen insan yeniden varolsa aradan milyarlarca yıl geçse bile bunu anlayamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğmadan önce nasıl bir ortamdaydın?

öyle bir ortamda "olacaksın".

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnsanlar olarak kendimizi özel hissettiğimiz için ölünce cennete gideceğiz her şey altın tepside önümüze sunulacak gibi düşünüyoruz halbuki öldükten sonra arkamızdan en fazla 1 ay ağlayacaklar sonra unutulup sonsuza kadar yok olup gideceğiz, bu dünyadan gelip geçen milyarlarca insan gibi.

• Bulmayacaksın.

• Ölüm sonrasına dair bir çok yazı ve kitap okudum. Genel kanım şöyle oluştu. İnsanlar inançlarının da etkisi olan bir süreç yaşıyorlar. Mesela sur sesi ile kıyametin kopacağına inananlar, kitleler halinde yarı uyuyan durumda beklemede kalıyorlar.

Öldükten sonra yok olacağına inanan biri, başı boş şekilde savrulup, ne olduğunun idrakine varamıyor. Ölmüş olabileceği aklına gelene kadar çok uzun zamanlar geçebiliyor ve duruma inanamamanın şokunu yaşıyorlar.

Münker ile Nekir'i bekleyenler ne yaşıyor bilmiyorum.

Beyaz ışığa ilerleme durumu ise çok yaygın. Beyaz ışığa gelenler orada kendilerini bekleyen ve eskiden ölmüş bir-iki yakınlarının kendilerine yol gösterip, ruh ailelerinin yanına gitme sonucuyla karşılaşıyorlar. Kendilerini bekleyen varlıklar ruh ailelerinden de olabiliyor. Deneyimli ruhlar ise, yolu zaten kendileri bildikleri için, kendi başlarına ruh ailelerinin yanına gidiyorlar. (Deneyimli olmaktan kasıt, defalarca doğup ölüp, bu durumları yaşamış olmayı kastediyor. Bu konuda eskiden okuduğum bir kitabı referans olarak verebilirim: Ruhların yolculuğu (uzun yıllar önce okuduğum için, ayrıntılar tam aklımda değil.

Süreç içinde, yaşadıklarının bir film şeridi gibi gözünün önünden geçmesi de var. Yaptığın olumsuzluklar için çok pişman oluyorsun.Bir müddet yaşadığın zorlu hayat için, şifalandırılıyorsun. Sonra bir bekleme süreci oluyor. Sonunda da yeniden doğacağın aileyi rehberinin de yardımıyla seçiyorsun.

Reenkarnasyon çok kabul görmüş bir inanış şekli ve yukarıda bahsettiğim Ruhların Yolculuğu kitabı, insanların hipnoz ile ölümleri ile önceki yaşamları arasındaki sürece götürülerek anlattıkları hikayelerin birleşiminden oluşmuş. Her insanda farklı deneyimler olduğu için, kalınca bir kitap. Okurken ben hiç yazılanlardan şüphe duymamıştım. herkes birden yalan söyleyemez diye düşünmüştüm. Tüm deneyimler ve anlatımlar böyle bütünlük oluşturan bir hikaye oluşturunca aklıma yatmıştı. Olabilirliği kafamda yüksek tutmuştum.

• Ölümden her ne kadar korksakda bence huzuru ölümde bulucaz. Ne açlık, ne tokluk, ne sevinç, ne üzüntü hiçbir şey olmayacak fikrimce.

• daha var olduğumuz şu anki evrenin %20'ini çözebildik 1 milyon yıllık tarihimizde. Ölümü ve Doğum öncesini çözenleri görmek beni cidden güldürdü  

• +1

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobidik kullanıcısına yanıt
    Allah'tan geldik Allah'a gidiyoz işte çok kafayı takmaya gerek yok bence tabi inanıyorsanız

• Kanıtlanmış birşey değil bu sorunun cevabını ölmeden bilemiyecez.Öldükten sonra nolucak herkes için merak konusu.Ben açıkcası koca bir hiçliğe gideceğimizi düşünüyorum yani uyuyorken nasılsa öyle sonsuza kadar hiç vağar olmamış olucaz veya çeşitli yaşanılanlara göre sonsuz rüyada olucazda olabilir çünkü benim kuzenim ölüm döşeğindeydi kanser hastasıydı beyaz biyere gittim orda beni dedem karşıladı falanda dedi he bu tabi beynin oynamış olduğu oyunda olabilir Ölüm döşeğindeki insanların belgeselini zaman zaman seyrederim.Hiçbirşey kanıtlanmış değil.

• Ölüm sadece yaşayanların deneyimleyebileceği bir durum.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

%20 oranını nereden buldunuz böyle kesin bir rakam olarak ve buna gülmeden inanabildiniz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.