Şimdi Ara

tiyatro oyunu şiiriyle beraber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese slm ben lise2.sınıf öğrencisiyim edebiyat öğretmenimiz bizden taraştırma yapmamızı ve tiyatro oyunu bulmamızı istedi.Ancak birde sonuna oyunu temasına uygun bir şiir gerekli yardımcı olursanız sevinirim.

• konuyla ilgilenen kimse yok mu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Extreme Ways

konuyla ilgilenen kimse yok mu
  • Edebiyat öğretmeniniz kendi çapında oyun incelememi yaptırmaya çalışıyo? Ne alaka bir şiir istemek. Şiir farklı bir ruh hali ile farklı duygular için yazılmıştır. Oyunla aynı olamaz. Sana tavsiyem önce Aristotalesin poetika adlı kitabını al bi bak. Şiir neymiş, Tragedya neymiş komedya neymiş. Bak ve oku ki edebiyat öğretmenine bir şeyler öğretebilesin.

Oyunu hangi döneme ait olsun istiyosun? 2500 yıllık bir süreç var çünkü. Antik yunan istersen eğer sana benim en çok beğendiğim antik yunan oyunlarını söyleyebilirim. Kral Oidipus, Antigone, Zincire Vurulmuş prometheus. Sen seçimini yap ben sana yardımcı olurum.
  • konusu farketmez bu yazdığın oyunlardan herhangibiri olabilir fakat yanında bana oyunu konusuyla ilgili bir şiir öneriside verebilirsen sevinirim teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Extreme Ways

konusu farketmez bu yazdığın oyunlardan herhangibiri olabilir fakat yanında bana oyunu konusuyla ilgili bir şiir öneriside verebilirsen sevinirim teşekkürler
    Sana oyun konusunda sınırsız destek verebilirim fakat şiir konusunda inan hiç bir bilgim yok. Söylediğim gibi şiirle oyunlarında bir alaksaı olamaz. Anca kendin yazarsın bir tane şiir.
  • Al mesela Antigone ile ilgili bir şiir yazdım şimdi

Antigone dinlemedi kreonu,
    Neylesin kral buyruğunu
    Tekmelemiş zaten kader onu
    İsmene bile dinlememiş bırakmış onu,
    Gömdü ağabeyini mezara
    Onu bırakmadı leş karkalarına,
    Neylesin inanmış o buna,
    Esaret olsada, zincir vuramaz asla ruhuna.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.