Şimdi Ara

TM-2 Gerçek Sıralamasını Merak Edenler (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
645
Cevap
0
Favori
50.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam ben yazana kadar 2 msj gelmş =)).. Selim abi tşk ederm şimdi anladm olayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut0001 -- 26 Temmuz 2010; 0:39:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyper35

tabloya göre geçen seneye göre bu sene tmden sadece 1.000 tane daha fazla sayısalcı var .

toplamda geçen seneye göre sıralamaların 9 bin geriye gideceği öngörülüyor.

pek mantıklı değil :)

Toplamları 11 MB tutan 20 tane excel dosyası var hesap kitap yapmak için kullandığım... Ben bu tabloları da o hesap kitap sonucunda oluşturdum...
    Peki senin görüşün neye dayanıyor? Neye göre mantıklı değil? Kime göre mantıklı değil?

Peki şu bilgileri biliyor musun?

Geçen sene Eşit Ağırlık'ta 20bin. olan adam, 325 puan almış...
    Geçen sene aynı zamanda 5700 kişi de 355 ve üzeri SAY-2 puanı almış... 355 SAY-2 puanı alan birinin ortalama EA-2 Puanı da (0 Edebiyat ile), 325.5 olmuş...
    EA-2'de de 325.5 üzeri alan toplamda 20bin kişi varmış...

Özetle Sayısalcı ilk 6000 kişi, hiç Edebiyat yapmadan EA-2'de ilk 20bin'e girmişler...

Bu sene ise, 0 Edebiyat ile ilk 20bin'e girecek (Yani 450 üzeri puan alacak) adam yok...

Uyar mı bu bilgiler sana?

0 Edebiyat yapanlar arasında, geçen sene Türkiye SAY-2 1.si EA-2'de 2000. olurken, bu sene MF-3 1.si, TM-2'de 30.000. oluyor...

Bilmiyorum algılayabilir misin ama...

Hala mantıksız gelirse, mantıklı gelen kaynağa yönel... Burada bizi de fazla meşgul etme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysselim -- 26 Temmuz 2010; 0:44:08 >

• @ysselim gerçekten abi bizim asıl sıralamamız bu değil 1 puanla 1000 kişinin geçildiği sınavda adam sayısalların puanını kırmadan sıralamaya sokuyor böyle saçma birşey olabilirmi ee peki şimdi sayısallar alan dışı puanına bakıp alan içinde kaçıncı sıralamada diye bakmalı diyorsunuz ama ösym bu sayısalları yerleştirirken ne halt yiyecek alan dışındaki sıralamadanmı alacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shevchenko38

@ysselim gerçekten abi bizim asıl sıralamamız bu değil 1 puanla 1000 kişinin geçildiği sınavda adam sayısalların puanını kırmadan sıralamaya sokuyor böyle saçma birşey olabilirmi ee peki şimdi sayısallar alan dışı puanına bakıp alan içinde kaçıncı sıralamada diye bakmalı diyorsunuz ama ösym bu sayısalları yerleştirirken ne halt yiyecek alan dışındaki sıralamadanmı alacak ?

Yok. ÖSYM Sıralamaya bakmaz ki... Misal TM'den yerleştirme yapacağı zaman:
    Sayısalcı yerleşeceği zaman, ALAN DIŞI PUANI'nı alır...
    TM'ci yerleşeceği zaman, ALAN İÇİ PUANI'nı alır...

Ona göre bir sıraya dizer... Kontenjan 50 kişiyse, yukarıdan 50 kişiyi alır...

Sistem bu...

O yüzden Sayısalcının ALAN DIŞI PUANI ile TM'cinin ALAN İÇİ PUANI'nı aynı tabloda birleştirip tek sıralama yapmalıydı ki gerçeğe yakın olsun...

Ama ya beceremediler, ya üşendiler... Ya da bilgisayarcıları kazma...

• Alan içi sıralamam 59bin, Puanım 405. Alandışı sıralamam 54bin puanım 395. Neye göre sıralamışlar bu alandışını nasıl bir mantıktır 395 puanı 54binde göstermek Allahım Yarabbim bunlar ilkokul mezunu mu nasıl birşeydir bu OFF...
  • Cümleten ii geceler yarın görüşmek üzere.. :))
  • abicim çok teşekkür ederim kendi adıma..çok emek verip uğraşmışsın, Allah razı olsun..dediklerin de çok mantıklı, öğrenci duası aldın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysselim

quote:

Orijinalden alıntı: shevchenko38

@ysselim gerçekten abi bizim asıl sıralamamız bu değil 1 puanla 1000 kişinin geçildiği sınavda adam sayısalların puanını kırmadan sıralamaya sokuyor böyle saçma birşey olabilirmi ee peki şimdi sayısallar alan dışı puanına bakıp alan içinde kaçıncı sıralamada diye bakmalı diyorsunuz ama ösym bu sayısalları yerleştirirken ne halt yiyecek alan dışındaki sıralamadanmı alacak ?

Yok. ÖSYM Sıralamaya bakmaz ki... Misal TM'den yerleştirme yapacağı zaman:
    Sayısalcı yerleşeceği zaman, ALAN DIŞI PUANI'nı alır...
    TM'ci yerleşeceği zaman, ALAN İÇİ PUANI'nı alır...

Ona göre bir sıraya dizer... Kontenjan 50 kişiyse, yukarıdan 50 kişiyi alır...

Sistem bu...

O yüzden Sayısalcının ALAN DIŞI PUANI ile TM'cinin ALAN İÇİ PUANI'nı aynı tabloda birleştirip tek sıralama yapmalıydı ki gerçeğe yakın olsun...

Ama ya beceremediler, ya üşendiler... Ya da bilgisayarcıları kazma...

Selim abi Ünal Yarımağan diyor ki; Örneğin kontenjan 80 olsun. Bu bölümde en fazla 10 alandışı öğrenci bulunabilir..

Böyle bir uygulama mı var yoksa istese daha fazla alandışı öğrenci alabilr mi o bölüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karaoğlan

Tm'ci arkadaşlar kendi tm sıralamalarını yazmıslar. Tanıdığımız sayılsalcıların sıralamalarını yazmamız gerekiyor. Konunun ismini " Tm-2 Gerçek Sıralamasını Merak Edenler ( Özellikle sayılsacı arkadaşlarımızın yardımına ihtiyacımız var. )" diye değiştirilirse sayısalcı arkadaşlarımız da konuya girerler ve elllerinden geldiğince yardımcı olurlar.

Ben arkadaşa katılıyorum çok doğru demiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut0001

Alan içi sıralamam 59bin, Puanım 405. Alandışı sıralamam 54bin puanım 395. Neye göre sıralamışlar bu alandışını nasıl bir mantıktır 395 puanı 54binde göstermek Allahım Yarabbim bunlar ilkokul mezunu mu nasıl birşeydir bu OFF...

Bakın aynen şunu yapmışlar...

Kimsenin alanına falan bakmadan OÖBP'leri 0.15 ile çarpıp bir sıralama yapmışlar. Adına ALAN İÇİ demişler...
    Sonra aynı şekilde bu sefer OÖBP'leri 0.12 ile çarpıp bir sıralama yapmışlar. Adına da ALAN DIŞI demişler...

OÖBP'si ortalamanın üzerinde olanların (misal 450 ve üzeri) ALAN DIŞI sıralamaları daha kötü gelmiş (Zira OÖBP katsayısı düşüyor).
    OÖBP'si ortalamanın altında olanların (misal 450 ve altı) ALAN DIŞI sıralamaları daha iyi gelmiş (Zira OÖBP katsayısı daha yüksek).

Ama tekrar ediyorum... Bu sıralamaları yaparken kimsenin Alanına bakmamışlar...

ÖSYM bu aptallığı yaparken ne düşünmüş diye sormayın... Bilemiyorum...

Diğer soruna gelince...
    Kontenjanlara Alan Dışı sıralama limiti koyabileceklerini zannetmiyorum... Yarımağan sadece tahminini söylemiştir...

@sinandogan
    Veri toplama işi çoktan bitti... Artık puan yazmak gerekmiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysselim -- 26 Temmuz 2010; 1:12:02 >

• Anladım sağolun selim abi, resmen yaptığın çalışmayı anlattırdık sana kusura bakmayasın İyi geceler.
  • Selim Hocam simdi mesala 80 binle alan yer 70 binlemi alcak yoksa 90 binlemi yani tm ciler acısından durum kötümü iyimi ???
  • ben sayısalcıyım.
    tm2 alan içi: 4150 (497 puan)

puanım kırılınca tm-2 den 483 puan alıyorum ve 4binlerden 7binlere geriliyorum.
    yani demem o ki alan içinde ilk 5binde olan bir sayısalcı puanı kırılsa dahi ilk 1obinde oluyor yine.
    ben sayısalda 32bindeyim. (nasıl sayısalcıysam:)
    o yüzden tm'den tercih yapacağım.
    Ama tm'ci arkadaşlar çok paniğe kapılmasın, o kadar okul,dershane çevrem var,
    Benim gibi alan dışı tercih yapacak bir arkadaşım daha yok.
    Yani sayısalcılar çok da önünüze geçmeyecek.
  • bizim için önemli olan 2009 da ilk 20000 de kaç kişi olduğu eğer bu seneki gibi ise işimiz yaş tercih edebilecekler bu sene çünkü...:(
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaiNe58

Selim Hocam simdi mesala 80 binle alan yer 70 binlemi alcak yoksa 90 binlemi yani tm ciler acısından durum kötümü iyimi ???

20binden sonraki sıralamalar için durum kötüleşiyor...

Yani bu sene 80bin. olan bir adam, geçen seneye göre 88bin. olmuş gibi...

Senin anlayacağın haliyle, geçen sene 80binle alan yer, bu sene 75binle alacak...

@kadir__25
    Geçen sene ilk 20bin'de 5700 sayısalcı vardı. Bu sene 6700...
    Tercih edebilecekler de, tercih etmeye kalktıkları anda bu zaten puanları 15er puan düşeceği için, 6700 kişi kalmayacak...

Kaldı ki bu 6700ün çoğu sayısal'da ilk 10bin'de olanlar...

Öyle Alan Dışı tercihle çok fazla geriye gitmezsiniz, merak etmeyin...

Olsa olsa işletme ve hukuklar biraz yükselir, ama ona orantılı olarak da diğer bölümler düşer...

Yani geçen sene atıyorum ODTÜ İşletme = Ankara Hukuk = Bilkent İktisat = 350 puanla almış olsun.
    Bu sene de puanlar aynı hesaplansaydı, ODTÜ İşletme ve Ankara Hukuk 353'e falan çıkar, Bilkent İktisat da 347'ye düşerdi...

O yüzden diğer bölüm türlerinde biraz yukarıdan yazmakta fayda var...

• haklısın aslında da biliyorsun sinek vızıltısı mide bulandırır...ist. ikinciye kesin diye bakarken marmara ikinci olur mu acaba diye düşünmeye başladım
  • @ysselim

Hocam ben ygs2de 60bindeyim.Sayısal çıkışlı bir öğrenciyim ve geçen yıl 65 binden alan bir bölümü tercih edicem ilk tercih olarak.Gelme ihtimali nedir sizce ? akıbetim hakkında yorumunuzu alayım lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 26 Temmuz 2010; 11:31:25 >
  • merhaba arkadaslarr.. şu konuda kafam çok karısık ben manisa celal bayar maliye i.ö istiyorum bu seneki kılavuzda başarı sırası 290binleri gösteririken ,2009 kılavuzunda 130binlerde. hangisi dogru sizce? benim başarı sıram 260 binlerde . bi fikri olan var mı ? yardım lütfenn..
  • sen 2009 a göre yap tercihini tam yansıtmasa da ona yakın bi sıralama olur.bu seneki klavuzu s. atmış adamlar.kafalarına göre bi formül dahilinde gecen senenin puanını bu seneye cevirip bi sıralama oluşturmuşlar.değişen sistem soru sayısında olan artışın başarıyı nasıl etkileyeceği vs. hiç dahil edilmeden yapılmış saçma bi klavuz.
  • Merhaba arkadaşlar,Ben tm2 de 10900lerdeyim,Hukuk tercihi yapacağım,sizce Dokuz Eylül,Anadolu,Marmara Hukuk gelir mi?9 Eylül geçen sene 7630larda almış.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.