sayısalcıların hiç biri tercih yapmayacak ona göre oluşturuldu ve 20 binden sonrası geriye düşüyor yandık vallaha
quote:
Orijinalden alıntı: kadir__25
merhaba ben tm öğrencsiyim benim puanım 470 sıralamam 11323 selim beyin tablosuna göre sıralamam 8200 lere denk egliyor ist. hukuk (i.ö.)veya marmara ikinci öğretim gelme ihitmali sizce nedir şimdiden herkese teşekkkürler çok ii iş yapıyorsunuzist.11600,marmara 14200)
Tabloda o arada hangi puanlar var? 474.0 ile 461.4... Buna karşılık gelen 2009 puanları 335.7'ye 330.7
474 - 461.4 = 12.6 335.7 - 330.7 = 5
474 - 470 = 4
(4 / 12.6) * 5 = 1.6
335.7 - 1.6 = 334
Bu seneki 470, geçen seneki yaklaşık 334'e denk geliyor... Ona göre geçen seneki puanlar üzerinden hesabınızı yapabilirsiniz...
quote:
Orijinalden alıntı: ysselim
quote:
Orijinalden alıntı: kadir__25
merhaba ben tm öğrencsiyim benim puanım 470 sıralamam 11323 selim beyin tablosuna göre sıralamam 8200 lere denk egliyor ist. hukuk (i.ö.)veya marmara ikinci öğretim gelme ihitmali sizce nedir şimdiden herkese teşekkkürler çok ii iş yapıyorsunuzist.11600,marmara 14200)
Bu seneki 470, geçen seneki yaklaşık 334'e denk geliyor... Ona göre geçen seneki puanlar üzerinden hesabınızı yapabilirsiniz...
Geçen sene 334 civarına bir puanla Marmara Hukuk zor görünüyor, ama İstanbul İÖ çok rahat görünüyor...
selim abi yanlış yazdın herhalde dalgınlıktan çünkü ist.11600 marmara 14200 sağolasın bizim için çok çalıştın eyvallah
anladım selim abi, sen marmara 1. öğretimi kastettin herhalde dediğin gibi o zor çok sağolasın
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Dişi Dökülen Nijeryalı
Benimde anlamadığım neye göre yapıldı tablo? Önümüzüdeki sayısalların hepsinin tmden tercih yaptığımı düşünüldü?Yoksa tam tersimi?
Sayısalcıların hiçbirisinin tercih yapmayacağını düşünerek yazdım...
Zira ilk 10bindeki sayısalcılar büyük oranda TM-2'den tercih yapmazlar...
Oysa TM-2'de sıralamaya girenler, büyük oranda ilk 10bin'deki sayısalcılar...
Arkadan gelenlerin de hadi %20'si TM-2'den tercih yapacak olsalar, zaten 15 puanları daha düşeceği için, sıralamayı çok fazla etkilemeyecekler...
O yüzden sayısalcı tercihleri yok saydım...
Bu arada puan sormasanız da tablodan hesaplasanız?
Zira ilk 10bin'e girmiş bir TM öğrencisi basit bir oran-orantı hesabını rahatça yapar bence...
NASIL YOK SAYIYOSUN YA?SAYISALCILARIN %99'U BENCE TM DEN TERCİH YAPACAK..
quote:
Orijinalden alıntı: kral_6110
quote:
quote:
Benimde anlamadığım neye göre yapıldı tablo? Önümüzüdeki sayısalların hepsinin tmden tercih yaptığımı düşünüldü?Yoksa tam tersimi?
Arkadan gelenlerin de hadi %20'si TM-2'den tercih yapacak olsalar, zaten 15 puanları daha düşeceği için, sıralamayı çok fazla etkilemeyecekler...
Zira ilk 10bin'e girmiş bir TM öğrencisi basit bir oran-orantı hesabını rahatça yapar bence...
Saçma sapan konuşma.Bir şey bilmiyorsun bari sus da oku.Sayısalda 10 binde olan yani tıp-eczacılık-diş hekimliği kananan adam niye tm den tercih yapsın
KENDİNİZİ KANDIRMANIN Bİ ANLAMI YOK.OLAY BU KADAR BASİT
BUGÜN CNNİ İZLEDİYSEN BURAK KILANÇ BASBAS BAĞIRIYOR.ALAN DIŞI TERCİHLERİ YOK SAYMAYIN,SONRA YANARSINIZ DİYE.BENCE DE ÖYLE OLACAK.
quote:
Orijinalden alıntı: kral_6110
quote:
quote:
Yok yok, %3000'i TM'den tercih yapacak...
İlk 5000'de 2400 civarı Sayısalcı var... Bunların yaklaşık 1500 tanesi zaten Sayısal'da ilk 10bin'de olanlar... Geri kalanların da atıyorum %20-30'u olan 200-300 tanesi yapsa, sıralamanızı çok fazla değiştirmez...
Geriye doğru uzaklaştığınızda, zaten 10bin'deki sayısalcı, Alan Dışı olduğu için bir anda 15bin'e düşüyor... 120bin'deki adam 150bin'e düşüyor...
Kaldı ki ilk 5000'de %50 olan sayısalcı oranı, ilk 150bin'e geldiğinizde %32'ye geriliyor... Onların %30'u, puanları kırılmadan tercih yapsa ne yazar? Sizin sıralamanızı %10 değiştirir o kadar...
Üstüne puanları da kırılacağı için, etkisi %10 bile olmaz...
O yüzden hesaba katmadım bile...
Cidden çok güzel bi çalışma oldu.selim abi sana ne kadar teşekkür etsek az.bu kadar insanın hayatını belirleyeceği bu dönemde hiç bi çıkarın olmamasına rağmen yardım ettin.teşekkürler
arkadaşlar gördüğüm kadarıyla bayağı hukuk isteyen arkadaş var...ben sayısalcıyım ama tm den giren ve hukuk isteyen arkadaşım hesaplamış ve hukukların toplam kontenjanı 9322 olmuş bu yıl..geçen seneye göre 1000 kişi kadar bir artış varmış...tercih yaparken bunu da göz önünde bulundurun
çok teşekkür ederiz selim hoca umarım sıralamam 22008den kırıkkale hukuk İÖ e yanı 19700 e düşerde yerleşırım sadece 2300-2400 lük düşmem beklıyorum 22bınden Inşallah düşer ya
quote:
Orijinalden alıntı: mert9027
çok teşekkür ederiz selim hoca umarım sıralamam 22008den kırıkkale hukuk İÖ e yanı 19700 e düşerde yerleşırım sadece 2300-2400 lük düşmem beklıyorum 22bınden Inşallah düşer ya
İnş mert . İnş düşer.
quote:
elime böyle bi belge geçti ama tm4 yanlış yazılmış tm3 olacak.önünde ne kadar sayısalcı olabılır hesabıymış bılmıyorum artık
/>
Bu sıralamaları vermiş.Bunlarıntm ci veya sayısal olduğunu değil.Ham olarak 460 ve üstü yapanların 462 kişi olduğunu mesela...
quote:
Orijinalden alıntı: ana18
quote:
İnş mert . İnş düşer.
inş kardeşim ya burda kafayı yıyecek durumdayım neredeyse yanı 2400 düşerse sıralamam giriyorum Inşallah.Allah gönlümüze göre verir İnşallah
Ya şimdi ben saycıyım 461,746 alan dışım normalde 14800 lerdeyim bende 12000 e düşeceğim değil mi ya tabloya göre???
quote:
Orijinalden alıntı: ana18
Bu sıralamaları vermiş.Bunlarıntm ci veya sayısal olduğunu değil.Ham olarak 460 ve üstü yapanların 462 kişi olduğunu mesela...
aynen doru sölüon ana18 ben de çaktım mevzuyu
Sabah Burak Kılanç TM2 de kaç sayısalcı olduğunu söylemiş.
İlk 5.000 2031 İlk 10.000 3733 İlk 20.000 6728
Yani Ysselim abimizin verdiği rakamlarla hemen hemen aynı.Sadece ilk 10binde abimiz 4700 demiş normalde 3700 imiş.Gerisi doğru ....
Bu da Ysselim abimizin verdiği rakamların çok büyük ölçüde doğru olduğunu veriyor...