Şimdi Ara

TM-TERCİHLERİM-(ÇOK KARIŞIK)yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu tercih meselesi ne zor işmiş.sınava bile bu kadar kafa patlattığımı hatırlamıyorum inanın.yardım ve yorumlarınızı bekliyorum.kafam çok karışık.sırlama başarı sırasına göre çok ters geliyor,ama istediğim yerlere göre yazmassam da içim rahat etmiyor çıkamadım işin içinden.tavsiyeleriniz önemli.
    tm-2 44000 tm-1 58000

1-ege uni uluslararası ilişkiler-24000
    2-ege uni-ulus.ilişkiler-iö-45,900
    3-hacettepe-u.ilişkiler(ing)-21300
    4-ankara üni-u,ilşkiler-23500
    5-hacettepe-işletme(ing)-35500
    6-ankara uni-işletme-51000
    7-istanbul üni-siyaset bilimi ve ulus.ilişkiler-23100
    8-yıldız teknik-s.bilimi ve ulus,ilişkiler-26000
    9-istanbul üni-işletme(ing)-41000
    10-eskişehir osmangazi-uluslar.ilişkiler -62400
    11-uludağ-ulus,ilişkiler
    12-marmara-işletme-69900

• istek sıran daha önemli öbür türlü sen üzülürsün bence istek sırana göre yap en iyisi öbür türlü daha az istediğin biyer geliyorsa yukarı anlamı yok
  • Kaç gündür aynı sorunu yaşıyorum.
  • 2-ege uni-ulus.ilişkiler-iö-45,900
    3-hacettepe-u.ilişkiler(ing)-21300
    4-ankara üni-u,ilşkiler-23500

arkadaşım tercihlerini bi dersaneye danışarak yap bence ölü tercihler yapmışsın.
  • çözümü yok galiba:)istediğin yeri yukarı çekiyosun alta yazdıklarının sıralaması yüksek olduğu için yazmanın bi mantığı kalmıyo,alta çekiyosun şansı azalıyo .ne öyle oluyoı ne böyle.çözemiyorum bende
  • sorun orda zaten nedense:)
  • Bende sen gibi karışık yapmıştım dersaneye götürdüm hocalara nasıl diye dedilre bana bunların 15i ölü yeniden yaptık bendeo layı anladım sanada anlatayım.

Mesela sen hangi okulu istiyosun A okulu diyelim sıralaması 80bin 2. okul B okulu olsun bunun sıralaması 90bin olsun diyelim
    Birde C okulumuz var diyelim bunun sıralamasıuda 70 dedinmi bu C okulu ölür.ÇÖünkü arada uçurum var.Eğer C okulu 85bin olsaydı bu mantıklı olabilirdi.Hocalar bana böyle anlattı sende bir sor genede öğretmenlerine öğren.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NedenSeE

Bende sen gibi karışık yapmıştım dersaneye götürdüm hocalara nasıl diye dedilre bana bunların 15i ölü yeniden yaptık bendeo layı anladım sanada anlatayım.

Mesela sen hangi okulu istiyosun A okulu diyelim sıralaması 80bin 2. okul B okulu olsun bunun sıralaması 90bin olsun diyelim
    Birde C okulumuz var diyelim bunun sıralamasıuda 70 dedinmi bu C okulu ölür.ÇÖünkü arada uçurum var.Eğer C okulu 85bin olsaydı bu mantıklı olabilirdi.Hocalar bana böyle anlattı sende bir sor genede öğretmenlerine öğren.

Peki bu hangi yıla göre 2009 mu 2010 mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NedenSeE

Bende sen gibi karışık yapmıştım dersaneye götürdüm hocalara nasıl diye dedilre bana bunların 15i ölü yeniden yaptık bendeo layı anladım sanada anlatayım.

c okulu yükselebilir diğerleri sabit kalabilir böylece girebilirsin
  • Her şey bu sene ne olacağına bağlı çok fazla abartmadan sevilen yerleri öne almakta fayda var bence. Ayrıca 2009'a göre yapmak daha mantıklı gibi duruyor 2010 sıralamaları çok saçma sonuçlar çıkartabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettunc -- 2 Ağustos 2010; 19:32:32 >
  • normal tercih sırası şöyle olmalıydı bence
    1-hacettepe-u.ilişkiler(ing)-21300
    2-istanbul üni-siyaset bilimi ve ulus.ilişkiler-23100
    3-ankara üni-u,ilşkiler-23500
    4-ege uni uluslararası ilişkiler-24000
    5-yıldız teknik-s.bilimi ve ulus,ilişkiler-26000
    6-hacettepe-işletme(ing)-35500
    7-istanbul üni-işletme(ing)-41000
    8-ege uni-ulus.ilişkiler-iö-45,900
    9-ankara uni-işletme-51000
    11-marmara-işletme-69900
    uludagın sıralaması kaç yazmamışsın eger bu şekilde sıralarsan ölü tercih dedigimiz kavram ortadan kalkar.. :)
  • dostum önce istediğin yerleri yaz. Bende tm3te 24 bindeyim pdr gelmeyecek diye çok endişe yaşıyorum ama istediğim üniversteleri sıralamalarına bakmadan öne yazdım onların arkasına mantıklı sıralamlar yaptım
  • quote:

Orijinalden alıntı: axi___

normal tercih sırası şöyle olmalıydı bence
    1-hacettepe-u.ilişkiler(ing)-21300
    2-istanbul üni-siyaset bilimi ve ulus.ilişkiler-23100
    3-ankara üni-u,ilşkiler-23500
    4-ege uni uluslararası ilişkiler-24000
    5-yıldız teknik-s.bilimi ve ulus,ilişkiler-26000
    6-hacettepe-işletme(ing)-35500
    7-istanbul üni-işletme(ing)-41000
    8-ege uni-ulus.ilişkiler-iö-45,900
    9-ankara uni-işletme-51000
    11-marmara-işletme-69900
    uludagın sıralaması kaç yazmamışsın eger bu şekilde sıralarsan ölü tercih dedigimiz kavram ortadan kalkar.. :)

şimdi ben böyle bir tercih yaparsam mesela egeyi istiyorum en çok (iö veya örgün),bunların şansını azaltmış olmuyormuyum?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.