Şimdi Ara

Tmpin2-4 çok ısınıyor 13600kf voltaj kesiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    13600kf
    Ls520 sıvı soğutmaya sahibim.

Sıvı soğutma almadan önce işlemci çok sıcak benchmarkta düşük alıyorum diyordum ls520 aldım performansı gerçekten güzel fakat asıl sorun tmpin2 ve tmpin4 sıcaklıklarında. Özellikle 4. 100 derece olunca voltaj kesiyor ve benchmarkı tamamlayamıyorum.
    Anakartta sorun mu var yoksa bu durum normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ak -- 27 Ocak 2023; 20:59:16 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Çekirdeklerin bir kısmı aşırı ısınıyor diğerleri alt seviye de bu işlemciler telefondaki gibi performans çekirdeği ve normal çekirdek diye ayrılıyor sanırım anakart zaten limite gelince sınırlar herşeyi 75 +80 üzeri tehlikeli arz eder uzun sürede işlemciyi garantiye gönderin anakart ile beraber

Birde program değiştirir misin hwinfo vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mckhan -- 27 Ocak 2023; 21:24:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mckhan kullanıcısına yanıt

servis ne yapacak? oyunlarca pin4 65, işlemci 70dereceyi geçmiyor. benchmark esnasında 200w a yakın güç çektiğinde bu yaşanıyor.

işlemcide mi anakartta mı sorun var diye düşünüyorsun?

• giriş seviye bi anakart değil mi bu?

• shruikan kullanıcısına yanıt
    12400f için almıştım uygun denk gelince 13600kf aldım taktım. Anakart 200w akıma dayanmıyor sanırım

• av.ak kullanıcısına yanıt

teknik olarak o işlemciyi çalıştırır çalıştırmasına; ama ben şahsen bi randıman beklemezdim.

• Aslinda bu anakartin bunu beslemesi lazımdı.

Bende 13600kf msi pro h610mg anakart ile coklu cekirdek testinde bu sicakliklara ulastigi için 4.4 ghz p. core geçmiyor. E core 3.3 gecmiyordu. Yine 90 derece ve ustune çıkıyor testi tamamliyordu.

Sizin anakartinizda b660 larin en dandigi ama bende sasirdim beslemedigi için.

Render işiniz yoksa.
    oyunlarda normal sıcaklıkta ise.
    elinizede para gecerse firsat kovalayip iyi bi anakart almaya bakmalısın.

13600kf bana kendisi dışında 4000 tl sogutma masrafi çıkarmışti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Performans düşüşü anakart mosfetlerinin(voltaj regülatörleri) ısınması nedeniyle olmakta gibi, hwinfo'dan işlemci başlığı altında "IA limit reasons"a bakın, burada VR yazanlar mosfet limitleri nedeniyle gerçekleşir.

Ayrıca hwinfo ile bakın hangi sensörün nerede kullanıldığını eğer anakartı destekliyorsa yazar. Örnekler aşağıda;

• Bence bir sorun yok. Anakartın vrmleri açıkta. Giriş seviyesi anakart, çokta bir şey beklememek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freemium -- 29 Ocak 2023; 14:51:16 >
  • asus prime z690-p d4 sipariş ettim. umarım çözüm olur. cevaplar için teşekkürler

• Beratt06 kullanıcısına yanıt

bende de önce id cooling se214xt sogutucu vardı 10sanıye bıle dayanamıyordu ıslemcıye. onu hemen ıade edıp tierlistte yer alan ls520 sipariş ettim. gerçekten cok kuvvetli bir sogutucu. bu sefer de mosfete takıldık. bu 13600kf çok masraflı oldu.

• Z690p d4 anakart geldi kurulum yaptım. İki sistem arasında dağlar kadar fark oluştu. Ya gigabyte sorunlu idi ya da bu işlemcinin hakkı direkt Z

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.