Beyler 4-5 gün önce sorunsuz olarak gayet hızlı çalışan sistemim son 4 gündür oyunlarda donma kasma ve delay ve lag sorunlarıyla karşılaşıyorum çok can sıkıyor hwmonitör den baktığımda ise TMPIN4 çalışmıyor olarak görünüyor bu nedir neden bu tarz bi sorunla karsılaşıyorum bilgisi olan arkadaşlar yönlendirirse çok sevinirim işlemciyle alakalı bi durummudur?
SİSTEM; İ7 6700K ASUS MAXIMIS VIII RANGER CORSAIR VENGEANCE LPX 2X8 3000MHZ RAM MSI GTX 1050TI SAMSUNG 960 EVO M.2 SSD 1 TB SEAGETE 7200 RPM HDD 500 W 80PLUS PSU XİGMATEK
Hwmonitör yazılımından kaynaklı bir durum. Orda çalışmıyor görünüyor ( sadece max değeri yazmış 128c;hatta ''- + '' 250c bile gösterebilir ) çünkü öyle bir yonga seti yok. Şöyle ki; bu yazılım çipsetlerde yer almayan bazı özellikleri var gibi okuyor. Belirleyemediği donanımlar içinde böyle yanlış sensör taramaları yapıyor. Sonuç olarak yüksek ısı değerleri varmış gibi yansıtıyor. Resimde bakarsanız TMPIN4 yazan kısımda max 128c yazıyor. Yani bu ısı değerini bırakın yazılım ile tespit etmeyi oturduğunuz yerden bile çok rahat hissedersiniz. 128c gibi bir ısı ise sistemi bitirmeye yeter. Kasma donma olarak algılamayın. O ısı da kısa sürede cihazı kullanma şansınız yok yani.
Hatta MSI forumunda yıllar önce bu sorun hakkında defalarca konular açıldı. Hwmonitör kapatılıp yeniden açılarak test yapıldığında bu değerin değiştiğini ve bazende o TMPIN4 ( farklı numarada olabiliyor ) kısmının tamamen kaybolduğunu görsel olarak belirtmişlerdi.
Tavsiyem yazılımı kapatıp yeniden test yapın. Sonuca bakın aynı ise farklı yazılımlar ile tekrar test edin. Durumun değiştiğini göreceksiniz. Değişmese bile öyle bir değer almanız baştada dediğim gibi kullanmayacağınız bir ısı değerine eriştiğiniz anlamına gelir ki, bu testi yapma şansınızın bile olacağını sanmıyorum.
Yani kullandığınız yazılımın hatası. Gerçi çoğu arada böyle saçmalıyor ama genelde bu hatayı Hwmonitör verir. Zaten diğer ısı değerlerine baktığımızda sistem ısısı normal durumda. Sadece TMPIN4 coşmuş. O da dediğim gibi yazılımın hatası önemsemenize gerek yok yani.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme