Şimdi Ara

##### TOBB ETÜ DONANIMHABER ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ##### (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.093
Cevap
26
Favori
68.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nirvana61

quote:

Orijinalden alıntı: Bayraktar.

Hazırlıkta C kuru olamayip 3 donem derslere devam edecek ogrenciler icin 16-14-12 haftalik yani 42 haftalik bir ders temposu var sonda ki 12 hafta biz (bolum) ogrencileri için boyle hazirlikta 1-2 hafta erken bitiyordu heralde. Devam zorunlulugu % 90 buna cok dikkat edin cok kisa bir sure devamsizlik hakkiniz var. Standart bir A-AF kuru öğrencisi icin 30×5×16 haftalik donem icin 27 saat devamsizlik hakki var en azindan ben boyle hatırlıyorum. Sinav TOEFL ITP normal ogrenciler için 500 gecme notu ingiliz dili ve edebiyatcilari icin 550. 500 almak o kadar basit degil ama zor da degil. 480-497 arasi yigilma fazla oluyor haliyle gecemiyorlar. Bende o mağdurlardan biriyim 2 kere 480 almistim. 500 ile gecmeyi marifet zannetmeyin bolumde ING 001-002 dersleri var. 500 ile gecerseniz iki derdi de muafiyet verebilirsiniz ama transkriptinize bu derslerin harf notu DD olarak işlenir 2+2 kredi oldugundan ortalama da baya bir etkisi oluyor düşürüyor. 550 001 dersi icin AA ile muafiyet 600 001-002 dersleri icin AA ile muafiyet diye hatirliyorum. Gecmisken calisin 550 ile gecin. Hazirlikta tek ingilizce ile ugrastiginiz icin rehavete kapilmayin dersleri takip edin sonra sene sonunda uzulursunuz. Hazirligi gecmek icin itp sart degil ibt de alabilirsiniz ama itp ye gore daha zordur girdim tecrube ettim. Diger sinavlarin denklikleri okulun ydb sayfasinda mevzuatta yaziyor ordan inceleyebilirsiniz. Sormak istediklerinizi burdan mention atarak veya PM den sorabilirsiniz yardimci olurum. Mobildeyim yazi kotu olabilir dert etmeyin. Allah kurtarsin.

her dönem için mi 27 saat hakkımız var?

Hayir her donem donemlik ders saatinin % 10 u kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hazırlıkla ilgili sorulara genel olarak baktım, cevaplıyım kısaca

eylülde listening+structer+reading olan bir sınava giriceksiniz buradan 65+ not alırsanız Toefla girmeye hak kazanırsınız
    Toefla girdiğinizde 450+ puan yaparsanız C kuru, 450 altı puan yaparsanız B kuru olursunuz (bu yıl 7sınıf B 3sınıf C 18sınıf AF 7sınıf A kuru vardı)
    A ve AF kuru günde 6saat ders işler, B ve C kuru 5 saat işler (a ve af 12:45 de öğle arası olur, b ve c 11:45 de, öğle arası 1 saatir)
    her dönem sınıflar karılır, 2.dönemde a1 af1 b1 sınıfları sadece not ortalamasına göre belirlenir diğerleri rastegele karılır, 3.dönemde ise bütün sınıflar ortalamaya göre ayrılır
    3dönem a ve af kurları son 1ayı ders saati 5haftaya düşer ve teofl eğitim tam anlamıyla başlar
    dönem araları 7-8gün tatil vardır

Okulda writing dersleri cidden yararlıdır, iyi essay yazmayı öğretirler
    structer dersiniz fazla olucaktır dil bilgisi için
    listening dersinde hafta 1gün film veya dizi izlersiniz 20-40dk arası birşey, okul yönetimi belirler bunu. 2.dönemden itibarende yabancı öğrenciler haftada 1gün dersinize girer. (yabancı öğrencilerle aranızı iyi tutun, kafa adamlar geliyor bazen, sürekli dısarı cıkabilirsiniz)
    AF kurunda iseniz ve 3.dönem af1-2 sınıflarında değilseniz, teoflı geçmesi imkansıza yakındır. a5-6-7 dede durum imkansız değildir ama eylülde geçilme ihtimali olur. Ama %30 kalır A5-6-7 dekiler

teofl itp 500 (bu yıl 550ye çekilme ihtimali var) ibt 61 istiyor. Türkiyedeki hiçbir kurumun sınavını kabul etmez, teoflıda sadece okulun tanıdıgı yerlerden alabilirsiniz, mesala bilmemne kursuna gittim, toefl belgesi aldım budur belgem derseniz ve okul resmi olarak o kurumu tanımıyorsa. Toefl belgeniz geçersizdir, çünkü okulda 3.dönem görüceksiniz, para verip toeflı geçmeye çalısanları engellemek için çoğu kurumu okul kabul etmemekte, şahsen yeri geldi ben bile para verip geçmeyi düşündüm ama okul bunun önüne çok iyi şekilde geçmiş bulunmakta. Hatta bu yüzden hacettepe üniversitesini ets ye şikayet etmiştir (okulda dönen söylentilere göre öğrencilerden biri hacettepeye rüsvet verip toeflı geçmiş ve daha sonra okul bu olayı duyunca geçerliliği iptal olmuştur)

ilk 2dönem ortalamanız 65+ değilse, 3.dönem 65i tutturmanız çok zordur. ilk 2dönem 70+ortalama yaparsanız 3.dönem toefla girebilme ihtimaliniz artar çünkü 3.dönem kafadan 5-6 puan ortalamanız düşücektir. 3.dönemde quiz ve midtörmlerden bazıları hatta %60 ı toefl sorularından sorulacak ve deneme şeklinde olunucak

%10 devamsızlık hakkınız var, bu gerçekten çok az.

Hazırlıkla ilgili başka sorunuz varsa alıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 6 Ağustos 2013; 13:46:06 >

• ders kayıtlarını nasıl yapıyoruz,bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: escober12

ders kayıtlarını nasıl yapıyoruz,bilgisi olan var mı?
    Ders Kaydı
    -Ücretini yatırıyosun (Yatırmazsan kayıt sistemi açıldığında ders seçemezsin)
    -Ders programı ilan ediliyor ve bir taslak oluşturuyosun kendin
    -İlanından sonra kayıt sistemi sabah 8:30 gibi açılıyor ve dersleri seçiyorsun

Tarihler :
    www.etu.edu.tr
    TOBB ETÜ
    http://www.etu.edu.tr/?q=tr/takvim

19 Ağustos - Devam Eden Öğrenciler İçin Öğrenim Ücreti Taksit Ödemesi Başlangıç Tarihi
    23 Ağustos - Ders Programının İlanı
    9 - 11 Eylül - Devam Eden Öğrencilerin Ders Kayıtları (Yandal ve İkinci Anadal Programları Dâhil)
    9 Eylül - Derslerin Başlaması
    24 Eylül - Ders Ekleme/Silme ve Geç Kayıt Başvuruları İçin Son Gün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g2d -- 7 Ağustos 2013; 10:45:12 >

• çook teşekkür ederim.bide bu taslak oluşturuyosun demişsin ya..onu kafamızdamı oluşyuruyoruz @g2d
  • Kendine göre en uygun programı oluşturmaya çalışıyosun işte.Düzgün yaptığında bazen boş günler kalabiliyor falan.Kıscası kayıt sistemi açıldığında hangi derslerin hangi şubelerini alacağını bilmende fayda var.
  • çok saol @g2d
  • Umarım sadece bana denk gelen tipler sorunludur. Okul bunlarla doluysa işimiz var demektir
  • Yazdıkların için saol. Önceki sayfalarda da konuşulmuştu 2007 hatta 2006 girişli olup da halen hazırlık koşulunu yerine getirememiş olanlar varmış. Bu sınav gerçekten bu kadar zor mu ? Yoksa sorun bu insanlarda mı ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl tipler yani hocam? Biraz açabilir misin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: g2d

Ders Kaydı
    -Ücretini yatırıyosun (Yatırmazsan kayıt sistemi açıldığında ders seçemezsin)
    -Ders programı ilan ediliyor ve bir taslak oluşturuyosun kendin
    -İlanından sonra kayıt sistemi sabah 8:30 gibi açılıyor ve dersleri seçiyorsun

Tarihler :
    www.etu.edu.tr
    TOBB ETÜ
    http://www.etu.edu.tr/?q=tr/takvim

19 Ağustos - Devam Eden Öğrenciler İçin Öğrenim Ücreti Taksit Ödemesi Başlangıç Tarihi
    23 Ağustos - Ders Programının İlanı
    9 - 11 Eylül - Devam Eden Öğrencilerin Ders Kayıtları (Yandal ve İkinci Anadal Programları Dâhil)
    9 Eylül - Derslerin Başlaması
    24 Eylül - Ders Ekleme/Silme ve Geç Kayıt Başvuruları İçin Son Gün

Hocam bnm bölüm uluslararası ilişkiler hazırlıkta 2 yıl arka arkaya kalan atılıyor mu yoksa sorumlu olarak bölüme i geçiyoruz ? Bir türlü yanıt bulamadığım bir soru maalesef

• quote:

Orijinalden alıntı: pleasedontcry

Yazdıkların için saol. Önceki sayfalarda da konuşulmuştu 2007 hatta 2006 girişli olup da halen hazırlık koşulunu yerine getirememiş olanlar varmış. Bu sınav gerçekten bu kadar zor mu ? Yoksa sorun bu insanlarda mı ?

kolay bir sınav değil ama çokta zor değil. Zor sınav rahatlıkla diyebilirim, şöyle bir durum var ygs-lys ye çalıssanızda yapamaya bilirsiniz ama teoflda çalısarak yapamamak çok zor, çalısırsanız toeflı yapabilirsiniz

50-40-50 listening-structer-reading olmak üzere soru dağılımı var ve hepsinden 30yaparsanız geçersiniz.

şöyle bir istatistikte veriyim bu yıl için

700kişiden 80kişi aralıkta C kuru olarak sınavı verdi, geriye kalan 620 kişi arasından 65+ yapan sayısı 380 kişiydi ve bunlardanda 150 kişisi toeflı verdi. Toplam temmuza kadar 700kişiden 230 kişi, 65+ ortalamalı olarakta 480kişiden 230 kişi toeflı vermiş bulunmakta. Eylüldeki sınavdada geçenler elbet olucaktık, şimdilik oran çok düşük olsada eylül sınavında geçen fazla olucaktır

Hatta buraya fırsat bulursam örnek soruları koyabilirim, oldumuz 1deneme evde bulursam atarım
     ##### TOBB ETÜ DONANIMHABER ÖĞRENCİ TOPLULUĞU #####

structerde ilk 15 soru farklı yapıa sonaki 35 soruda bu şekildedir

listeningde sorular yoktur, listeningde sorularıda duyarsınız. Listeningin fotorafları olmadıgında atmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 8 Ağustos 2013; 7:26:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rustemturkmen
    Hocam bnm bölüm uluslararası ilişkiler hazırlıkta 2 yıl arka arkaya kalan atılıyor mu yoksa sorumlu olarak bölüme i geçiyoruz ? Bir türlü yanıt bulamadığım bir soru maalesef

O konu hakkında bilgim yok.

Ama bi insanın o hazırlıkta 2 yıl kalması için hiçbişey yapmamış olması lazım.Sadece okulda derslerin tamamını dinleseniz bile yeterli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g2d -- 8 Ağustos 2013; 10:11:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pleasedontcry

Nasıl tipler yani hocam? Biraz açabilir misin ?

Kendini beğenmiş, egoist, kibirli vs. vs. Anlaşılması zor sorunlu kişiler ışte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BÖLÜME GEÇEBİLMEK İÇİN Hukuk Fakültesi, Türk Dili Edebiyatı, Tarih ve Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bölümleri dışındaki tüm bölümlerde HAZIRLIK SINAVINDA BAŞARILI OLMAK BİR ÖNKOŞUL. YUKARDA YAZDIĞIM BÖLÜMLERDE EĞİTİM DİLİ %100 TÜRKÇE OLDUĞUNDAN İLK YIL HAZIRLIKTA KALAN İSTEMESİ HÂLİNDE BÖLÜME GEÇEBİLİYOR, ANCAK BU BÖLÜMLER DIŞINDAKİ TÜM BÖLÜMLERDE HAZIRLIĞI TAMAMLAMADAN, DİĞER BİR DEYİŞLE TOEFL ITP'DEN 500 VEYA IBT'DEN 61 ALMADAN BÖLÜME ASLA GEÇEMİYORSUNUZ VE ÜNİVERSİTE İLE İLİŞİĞİNİZ KESİLİYOR. YÖK'ÜN KLAVUZUNDA 17 NUMARALI MADDE İLE BELİRTİLMİŞ BU DURUM. ZATEN TOBB ETÜ WEB SİTESİNDE DE BELİRTİLMİŞ. AŞAĞIDAKİ 17 NOLU KOŞUL YUKARIDA SAYILAN BÖLÜMLER HARİCİNDEKİ TÜM BÖLÜMLER İÇİN GEÇERLİ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rustemturkmen -- 8 Ağustos 2013; 16:53:09 >

• Tobb bilgisayar 2013

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cchokoboy -- 8 Ağustos 2013; 19:19:45 >
  • quote:

BÖLÜME GEÇEBİLMEK İÇİN Hukuk Fakültesi, Türk Dili Edebiyatı, Tarih ve Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bölümleri dışındaki tüm bölümlerde HAZIRLIK SINAVINDA BAŞARILI OLMAK BİR ÖNKOŞUL. YUKARDA YAZDIĞIM BÖLÜMLERDE EĞİTİM DİLİ %100 TÜRKÇE OLDUĞUNDAN İLK YIL HAZIRLIKTA KALAN İSTEMESİ HÂLİNDE BÖLÜME GEÇEBİLİYOR, ANCAK BU BÖLÜMLER DIŞINDAKİ TÜM BÖLÜMLERDE HAZIRLIĞI TAMAMLAMADAN, DİĞER BİR DEYİŞLE TOEFL ITP'DEN 500 VEYA IBT'DEN 61 ALMADAN BÖLÜME ASLA GEÇEMİYORSUNUZ VE ÜNİVERSİTE İLE İLİŞİĞİNİZ KESİLİYOR. YÖK'ÜN KLAVUZUNDA 17 NUMARALI MADDE İLE BELİRTİLMİŞ BU DURUM. ZATEN TOBB ETÜ WEB SİTESİNDE DE BELİRTİLMİŞ. AŞAĞIDAKİ 17 NOLU KOŞUL YUKARIDA SAYILAN BÖLÜMLER HARİCİNDEKİ TÜM BÖLÜMLER İÇİN GEÇERLİ.

ilişiğiniz kesiliyor derken ? yani atıyorlar mı ?

• Evet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eszalesk -- 8 Ağustos 2013; 23:38:30 >
  • pleasedontcry kullanıcısına yanıt
    evet maalesef yukarda belirttiğim bölüm dışında okuyanlar hazırlığı geçemezlerse atılıyor.
  • quote:

evet maalesef yukarda belirttiğim bölüm dışında okuyanlar hazırlığı geçemezlerse atılıyor.

Hazırlığı "2 yıl da" geçemezse diyelim ^^
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.