Şimdi Ara

##### TOBB ETÜ DONANIMHABER ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ##### (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.093
Cevap
26
Favori
68.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: n_mert

quote:

Orijinalden alıntı: WiddLe

bu toefl 500-500 ile toefl ibt 61/120 arasındaki fark ne tam olarak ? İngiliz dili edebiyatı okuyacağım ilk sınavı geçerim ama toefl hakkında aşırı emin değilim kendimden. B veya c kursuna kalırım diye düşünüyorum - en yüksek 2 kur bunlar sanırım - ama dışardan verip 61 alarak geçin diyenlerde var. Ne önerirsiniz ?

ide bölümü için Toefl puanları farklı. Toefl itp'den 550 puan gerekiyordu diye hatırlıyorum ama bu 2011 yılı puanları. ITP ile IBT arasındaki fark şu, itp kurumsal sınav yani sadece TOBB'da geçerli ve kağıt üzerinde yapılıyor IBT ise bilgisayar tabanlı gerçek toefl denebilir.

Gitgide yükseliyor almam gereken puan :D Bi arkadaşım sırayla 517 557 603 almış ingce bilgimiz az çok aynıdır ama nedense korkmaya başladım bu sınavdan gitgide.

• hazırlıkta cumartesi günü ders yok o konuda rahat olabilirsiniz. derslere devam ettiğiniz sürece geçemeyeceğiniz bir sınav değil ama dersler bir süre sonra çok sıkıcı gelmeye başlayabiliyor ve devamsızlık hakkınız çok az iyi değerlendirmeye bakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzbay

hazırlıkta cumartesi günü ders yok o konuda rahat olabilirsiniz. derslere devam ettiğiniz sürece geçemeyeceğiniz bir sınav değil ama dersler bir süre sonra çok sıkıcı gelmeye başlayabiliyor ve devamsızlık hakkınız çok az iyi değerlendirmeye bakın

tam olarak devamsızlık hakkımız ne kadar?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nirvana61

quote:

hazırlıkta cumartesi günü ders yok o konuda rahat olabilirsiniz. derslere devam ettiğiniz sürece geçemeyeceğiniz bir sınav değil ama dersler bir süre sonra çok sıkıcı gelmeye başlayabiliyor ve devamsızlık hakkınız çok az iyi değerlendirmeye bakın

tam olarak devamsızlık hakkımız ne kadar?

%15 olması lazım
  • bizim dönemde %10 du diye hatırlıyorum
  • quote:

bizim dönemde %10 du diye hatırlıyorum

10'dan 15'e çıkan yıl o işte
  • hazırlıkta 14 gün devamsızlık yapılabiliyor.
    toefl ibt itb bunlar yazılı sınav degil anladıgım kadarıyla mülakat gibi bişeyler olacak dogru mu anlamışım?
  • Hazırlıkta C kuru olamayip 3 donem derslere devam edecek ogrenciler icin 16-14-12 haftalik yani 42 haftalik bir ders temposu var sonda ki 12 hafta biz (bolum) ogrencileri için boyle hazirlikta 1-2 hafta erken bitiyordu heralde. Devam zorunlulugu % 90 buna cok dikkat edin cok kisa bir sure devamsizlik hakkiniz var. Standart bir A-AF kuru öğrencisi icin 30×5×16 haftalik donem icin 27 saat devamsizlik hakki var en azindan ben boyle hatırlıyorum. Sinav TOEFL ITP normal ogrenciler için 500 gecme notu ingiliz dili ve edebiyatcilari icin 550. 500 almak o kadar basit degil ama zor da degil. 480-497 arasi yigilma fazla oluyor haliyle gecemiyorlar. Bende o mağdurlardan biriyim 2 kere 480 almistim. 500 ile gecmeyi marifet zannetmeyin bolumde ING 001-002 dersleri var. 500 ile gecerseniz iki derdi de muafiyet verebilirsiniz ama transkriptinize bu derslerin harf notu DD olarak işlenir 2+2 kredi oldugundan ortalama da baya bir etkisi oluyor düşürüyor. 550 001 dersi icin AA ile muafiyet 600 001-002 dersleri icin AA ile muafiyet diye hatirliyorum. Gecmisken calisin 550 ile gecin. Hazirlikta tek ingilizce ile ugrastiginiz icin rehavete kapilmayin dersleri takip edin sonra sene sonunda uzulursunuz. Hazirligi gecmek icin itp sart degil ibt de alabilirsiniz ama itp ye gore daha zordur girdim tecrube ettim. Diger sinavlarin denklikleri okulun ydb sayfasinda mevzuatta yaziyor ordan inceleyebilirsiniz. Sormak istediklerinizi burdan mention atarak veya PM den sorabilirsiniz yardimci olurum. Mobildeyim yazi kotu olabilir dert etmeyin. Allah kurtarsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bayraktar.

Hazırlıkta C kuru olamayip 3 donem derslere devam edecek ogrenciler icin 16-14-12 haftalik yani 42 haftalik bir ders temposu var sonda ki 12 hafta biz (bolum) ogrencileri için boyle hazirlikta 1-2 hafta erken bitiyordu heralde. Devam zorunlulugu % 90 buna cok dikkat edin cok kisa bir sure devamsizlik hakkiniz var. Standart bir A-AF kuru öğrencisi icin 30×5×16 haftalik donem icin 27 saat devamsizlik hakki var en azindan ben boyle hatırlıyorum. Sinav TOEFL ITP normal ogrenciler için 500 gecme notu ingiliz dili ve edebiyatcilari icin 550. 500 almak o kadar basit degil ama zor da degil. 480-497 arasi yigilma fazla oluyor haliyle gecemiyorlar. Bende o mağdurlardan biriyim 2 kere 480 almistim. 500 ile gecmeyi marifet zannetmeyin bolumde ING 001-002 dersleri var. 500 ile gecerseniz iki derdi de muafiyet verebilirsiniz ama transkriptinize bu derslerin harf notu DD olarak işlenir 2+2 kredi oldugundan ortalama da baya bir etkisi oluyor düşürüyor. 550 001 dersi icin AA ile muafiyet 600 001-002 dersleri icin AA ile muafiyet diye hatirliyorum. Gecmisken calisin 550 ile gecin. Hazirlikta tek ingilizce ile ugrastiginiz icin rehavete kapilmayin dersleri takip edin sonra sene sonunda uzulursunuz. Hazirligi gecmek icin itp sart degil ibt de alabilirsiniz ama itp ye gore daha zordur girdim tecrube ettim. Diger sinavlarin denklikleri okulun ydb sayfasinda mevzuatta yaziyor ordan inceleyebilirsiniz. Sormak istediklerinizi burdan mention atarak veya PM den sorabilirsiniz yardimci olurum. Mobildeyim yazi kotu olabilir dert etmeyin. Allah kurtarsin.

her dönem için mi 27 saat hakkımız var?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: pleasedontcry

arkadaşlar 2008 girişlilerin hala toefl'a giriyo olması beni çok korkutuyor ya :( bu sınav bu kadar mı zor insanlar senelerce halledemiyor

http://etu.edu.tr/?q=tr/node/616

onlar not yükseltmek için falan giriyorlardır öyle bir seçenek de var, 2008li insan hala hazırlıkta olamaz

bu arada grubun bu kadar canlı olmasına şaşırdım, umarım bozulmaz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seviyeli Yarbay -- 6 Ağustos 2013; 6:03:03 >

• Seviyeli Yarbay kullanıcısına yanıt
    maalesef yükseltme amaçlı falan değil :( 2 temmuzda yapılan toefl itp sonuçlarına bakarsan 2008 ve hatta 2007 girişli olup hâlen hazırlık bitirme koşulu olan 500'ün altında alan bir sürü insan göreceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: rustemturkmen

maalesef yükseltme amaçlı falan değil :( 2 temmuzda yapılan toefl itp sonuçlarına bakarsan 2008 ve hatta 2007 girişli olup hâlen hazırlık bitirme koşulu olan 500'ün altında alan bir sürü insan göreceksin.

http://etu.edu.tr/?q=tr/node/613

hocam göremedim, örnek numara söyler misiniz ? ya da isim

hocam aşağıya kadar in en baştakiler hazırlıktan girenler altta ikinci bir liste var öğrenci numaralarına bakarsan 06, 07, 08 ile başlıyor tamamına yakını.
  • quote:

hocam aşağıya kadar in en baştakiler hazırlıktan girenler altta ikinci bir liste var öğrenci numaralarına bakarsan 06, 07, 08 ile başlıyor tamamına yakını.

hocam işte onlar not yükseltmek için girenler :)

Not Yükseltme Sonuçları diye bir başlık da var biraz dikkat edersen :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seviyeli Yarbay -- 6 Ağustos 2013; 9:59:25 >
    evet ben de onu diyorum. okuldan mezun olmak için mezuniyet ve hazırlık bitirme koşulu olan 500'ü almak zorundalar. onu halen alamıyorlar, 10 kişi yok alan dikkat edersen. diğer bir deyişle toefl puanlarını 500'e yükseltmek zorundalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rustemturkmen -- 6 Ağustos 2013; 10:11:34 >
    bu arada bir yanlış anlaşılma olmuş, elbette 2008 liler halen hazırlıkta değil ama hâlen hazırlık koşulunu sağlayabilmiş değiller. onu söylemek istiyordum aslında. yani hazırlığı başarıyla tamamlamış değilller, bölüme sorumlu geçmişler.
  • quote:

evet ben de onu diyorum. okuldan mezun olmak için mezuniyet ve hazırlık bitirme koşulu olan 500'ü almak zorundalar. onu halen alamıyorlar, 10 kişi yok alan dikkat edersen. diğer bir deyişle toefl puanlarını 500'e yükseltmek zorundalar.

500 almadan bölüme geçemiyorlar ki. en azından son 3 yıldır bu böyle gidiyor.
    onların hepsi mezun olmadan ortalamalarını yükseltmek için alıyorlar diye biliyorum?

düzeltme : sorumlu geçme diye bir şey olduğunu bilmiyordum, varsa tamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seviyeli Yarbay -- 6 Ağustos 2013; 10:16:18 >
    işte 2008 girişliler senin bu dediğin olaya tâbi değiller. onlar 4 yıl içinde toefl vermek kaydıyla bölüme geçmişlerdi. ondan yırtınıyorlar 500 almak için, aksi taktirde mezun olamayacaklar. hem puanlara baksana hiç de yükseltebilmiş değiller 500 alan 10 kişi yok o listede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

quote:

500 almadan bölüme geçemiyorlar ki. en azından son 3 yıldır bu böyle gidiyor.
    onların hepsi mezun olmadan ortalamalarını yükseltmek için alıyorlar diye biliyorum?

düzeltme : sorumlu geçme diye bir şey olduğunu bilmiyordum, varsa tamam

evet onlara vardı sorumlu geçme diye bir olay. sanırım şimdi de var. bence olmamalı, bilkent'te hazırlığı geçmeyen atılıyor direkt. hazırlığı geçemeyenlerin bölüme sorumlu geçirilmesi böyle sorunlara yol açıyor işte. sanırım bizde bölümün ekseriyeti türkçe olduğundan okul atmıyor hazırlığı geçemeyeni.

• ÖZELLİKLE HAZIRLIK SINIFI İLE İLGİLİ ÇOK FAZLA SORU GELDİĞİNDEN VE BU KONUYLA İLGİLİ ÇOK FAZLA NET BİLGİ SAHİBİ OLMADIĞIMIZDAN HAZIRLIK TAMAMLAMA KOŞULUNU VE TOBB ETÜ HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİNİ EN BAŞTAKİ SAYFAMIZA EKLEDİM. MAALESEF ŞİMDİ FAZLA VAKTİM OLMADIĞINDAN TAMAMINI OKUMA İMKANIM OLMADI. SİZLER OKURSANIZ VE DİKKATİNİZİ ÇEKEN ŞEYLER OLURSA MUTLAKA BURADA PAYLAŞALIM.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.