Şimdi Ara

##### TOBB ETÜ DONANIMHABER ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ##### (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.093
Cevap
26
Favori
68.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kadirhan96

Burda iyi ortam kurmusunuz okula giydiriyonuz da bari milleti etkilemeyin farkindaysaniz su ana kadar bir kisi bile hocalardan sikayet etmedi ki en onemli olan da budur.
    Universitenin kuruluş amacı para kazanmak değil adam yetiştirmek ben gittim gezdim hukukta da isletme iktisat ta da cok başarılı saygıdeğer öğrenci ve hocalar vardı benim gözüm tuttu.

Bende aday ogrenciyim bütün sene hayalini kurduğum uniyi enine boyuna arastirayim o kadar da olsun. İyi kotu tüm özelliklerini tartisiyoruz. Hocalarinada hic laf söyleyeni görmedim bence iyiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

quote:

Orijinalden alıntı: furkey

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rustemturkmen

kesinlikle katılıyorum. meslek seçerken hangisinin iş olanağı iyi gibi bir soru ön plana çıkabilir ama bundan daha da önemlisi siz kendinizi hangi işi yaparken mutlu hissediyorsunuz. hayatta her şey para değil, yaptığınız işi severseniz her meslekte başarılı olursunuz. bunu göz önünde bulundurarak tercih yapın. bir yakınım kardiyolog ama hiç yaptığı mesleği sevmiyor. sürekli işinden dolayı mutsuz, hep mimar olmak istemiş ama olmamış.

Aslında neye yetenekli olduğumuz neyi sevdiğimizi bilemeyiz ki bunun için ancak bölümü bir süre okuyup görmemiz gerekir. Ben eskiden beri bilgisayarla ugraşıyorum ve bu yüzden bilgisayar mühendisliği yakın geliyor. Ama evde oturup programlama yapmıyorum kod yazmıyorum javayla ugraşmıyorum. Buna yatkınlığım var severim sevmem diyemiyorum. Bugün innova da çalışan biriyle görüştüm. Neden bilgisayar müh istiyorsun dedi. Bende oyun internet teknoloji vs. ayrıca ekran kartları donanımtakip ediyorum seviyorum dedim. O hiç orada ugraştıkların beklediğin gibi degil dedi herhalde oturup evde kod yazmamı bekliyordu. Neyse geleyim asıl konuya bu iç dökmek gibi oldu.
    Ben bütün yıl %75 burslu bilgisayarı hedef seçtim çalıştım vs. ama okulu hiç görmemiştim. Okulu görmeye gittim ve kampüs veya vakit geçirebilecek hiçbir yer görmedim. Eğitim ana binada herkes lisedeki gibi o binada eğitim görüyor. Teknoloji binası daha geçen yıl yapılmış bu yüzden üniversite hiç oturmamış gibi geldi bana. Merak ediyorum nasıl oluyorda geçen sene tam burslu elektrik elektronik tavanı türkiye 70 incisi oluyor. Bilgisayar %75 e 7 binlerde tavandan öğrenci buluyor. Bunları çok merak ediyorum benim derecem 12.700 hocalarla falanda konuştum sevdim de diyebilirim ama dediğim gibi bu işte ya bir tuhaflık var bu öğrencilere ayrıca maaş falan mı bağlanıyor?? Ya da gerçekten ayrıca çok çok iyi özellikleri var bu okulun varsa bunlardan bana bahsedebilir misiniz? Hacettepe yi hiç gezmedim ama onunla da karşılaştırırsanız çok sevinirim. Bu arada elektrik elektronik ya da bilgisayar tercih edeceğim ama %70 ee diyebilirim.

Olay şu ki eğitimi ne kampüs veriyor ne de binalar. Üniversiteye gelmenin ana amacı laylaylom yapmaksa daha kolay üniversiteler var. Oralarda rahat rahat yaparsın. Okulun sana sundukları belli. Okulun eksileri belli artıları belli. Eksilerini zaten abarta abarta yazıyorlar gayet konuya. Artılarını ise biliyorsundur diye düşünüyorum. Sen gelip de binaya filan bakacaksan karadeniz teknik üniversitesi Türkiyenin en güzel kampüslerinden birine sahip. Orada da okuyabilirsin.

Ha illa soruyorsan niye geliyorlar diye mesela yurt dışında yüksek lisansı yarıda bırakıp bizim okulda yüksek lisans yapıp sizin okuldaki imkanlar orada yok diyenler de var. Sırf staj olanakları için gelenler de var. Akademik kadro için gelenler de var. Buraya gideceğime ODTÜ ye gideydim keşke diyenler de var.

Hacettepe ile karşılaştırırsak sanırım mühendislik bölümleri düşüşte diye biliyorum. Kampüsü ortamı filan şahane ama eğitim açısından pek yaklaşabileceğini sanmıyorum. Ama en azından laylaylom ve eğitimin ortada gittiği bir yer.

Eğer konuşmayı çok istiyorsan özelden ulaşabilirsin ben de elektrik elektronikte okuyorum okul ve bölüm hakkında bi kaç bilgi verebilirim kararı da sen kendin verirsin.

Bu mesajimdan Nasil laylayloma geldigim anlamini cikarttin ? Kampus istemek laylaylom mu oluyor? Üniversiteye gitmek istiyorum lise değil bu yüzden bana ana bina batiyor . Sanki lisemi alip oraya koymuşlar 12/a 12/b diye dizmisler gibi geliyor.
    Hocalarinin iyi olduğunu biliyorum ama yinede Nasil böyle çok çok yuksek siralamalarda öğrenciler tercih ediyor bunu anlayamiyorum. ODTÜ Boğaziçi bilkent tam burslu tutarken buraya gelen öğrenci var NEDEN? Bunlarin cevaplarini merak ediyorum.
    Ayrıca ingilizce yi murat alanyaliya sordum bana aynen sunu söyledi. Ben orda İngilizce konuşarak anlatsam öğrenciler anlamayacak sonuçta eğitim en iyi anladigin dilde türkçe verilir demişti. Yurtdisi için bu çok büyük dezavantaj bence. İngilizce hazirlik egitimi hakkinda ne dusunuyorsun ? Benim ing normal devlet lisesi ing (pre-intermediate) bunu uni eminim gelistirttirir hazirlikta ancak lisans egitiminde kullanmazsam unutulur gider

Kampüs istiyorsan illa yeni binalar gelecek diye duydum. Zaten okulun arkasında TOBB olduğu için yapılmak istenilen şeyler çok hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Teknoloji Merkezi 8 ayda bitmiş mesela. Ama kampüs adına çok birşey bekleme ben illa bina isterim diyorsan başka bir üniversite tercih et.

Çünkü hocalar bayağı iyi. Ciddi manada iyi gelirsen anlarsın. ODTÜ de hocalar duyduğuma göre öğrenciler soru sormasın diye kapılarını kilitliyorlarmış. Etüde böyle bi sıkıntı yaşamazsın yardım istediğinde her zaman yardım ederler. Boğaziçi ile karşılaştırman beni üzdü zira ben boğaziçinin mühendisliklerine çok güvenmeyen birisiyim. Boğaziçine gideceğime ODTÜ, Bilkent ya da TOBB a giderim daha iyi. Bilkentte ise Tobb bilkenti geçti diyenler var tobb bilkentin yanına bile yaklaşamaz diyenler var filan gelenler işte tobbun bilkenti geçtiğini düşünenler. Zaten yanlış bilmiyorsam Makine ve Endüstri de daha yüksekten alıyor Tobb. Ama tabii Bilkentin de bir oturmuşluğu var sonuçta Tobb yeni bir üniversite. Birazda buradan Tobb tercih ediliyor. Çok büyük bir potansiyeli var.

İngilizce olayına gelince. Avrupada özellikle Fransa gibi ülkelerde ısrarla İngilizce eğitim yerine ana dilde eğitimi savunuyorlar. Zaten hazırlık atlama sınavı TOEFL. Sen de Toefl IBT tarzı bir sınavdan yüksek bir puan alırsan yurt dışı için yeterlilik düzeyini kanıtlamış olursun zaten. İngilizce hazırlığı da Türkiyenin en kapsamlısı deniyor tam bilmiyorum ben 3 ay okudum sonra Irregular olarak geçtim. Başka bir üniversitede zaten hazırlıkta göreceğin ingilizce ile derste göreceğin ingilizce farklı. Ondan çok sıkıntı yapmana gerek yok. Ben ingilizceyi unutan görmedim henüz şu okulda.

Anladim söylediklerin gayet mantikli tesekkur ederim. Sen hangi bölümde okuyorsun? Ben %75 EE veya %75 bilgisayar düşünüyorum.Okulun EE si çok iyi oraya git diyorlardı arkadaslarim peki ya bilgisayari Nasil ?

%75 ee okuyorum. Okulun ee sinin kadrosu bayağı iyi ama dediğim gibi zor bir okulda zor bir bölüm okuyacaksın. Bıkkınlık yaratabilir. Bilgisayar kadrosu ee kadar güçlü değil ama yine de çok iyi bir kadrosu var diye biliyorum bilgisayarda okuyan arkadaşlarımdan. Ayrıca okulda bilgisayar projelerine alabileceğin destek şansı genelde daha fazla olur. Garaj da daha çok bilgisayar üstüne yerler var.

Geçen sene 10 binle kapatmıştı sanırım %75 ee. Ona göre plan yap derim.

Gecen yil 11.400 ile kapatti. Ben 12.700 um. Gelmesi zor olabilir sonucta sadece 5 kişi aliyor. Aslında 10.000 olsam aylik 400 TL burs güzel olurdu da kismet artik
    Bu arada bir altina bilgisayarda yazacagim o bolum hakkında bilgin var mi tavsiye eder misin?

10 bin de eğer tam bursluysan bursu alırsın.

Bilgisayarda bir çok arkadaşım okuyor ve hallerinden memnunlar. Hocalar sağlam. Garaj da ise genelde bilgisayara dönük projeler üretiliyor. Orayı da düşünebilirsin yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kadirhan96

Burda iyi ortam kurmusunuz okula giydiriyonuz da bari milleti etkilemeyin farkindaysaniz su ana kadar bir kisi bile hocalardan sikayet etmedi ki en onemli olan da budur.
    Universitenin kuruluş amacı para kazanmak değil adam yetiştirmek ben gittim gezdim hukukta da isletme iktisat ta da cok başarılı saygıdeğer öğrenci ve hocalar vardı benim gözüm tuttu.

Dışarıdan tarafsız bir göz gözlemledi ve kararını verdi :) Bravo hocam konunun ve insanların durumunu iyi özetledin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

tabi ki sıralamalarda yüksek olan öğrencileri cezbetmesinin en buyuk nedeni bu burslar :)

ilk 100 den 50 kişi bizi tercih etti vb şeklinde sloganlar kullanarak ,karışılığını da reklam yaparak fazlasıyla alıyor :)

Tercih eden çoğu kişi de bunu bilmediği için bu adamlar buraya geliyorsa vardır bir bildikleri ki geliyorlardır mantığıyla hareket ediyor çünkü.

Her yer özel üniversite, hepsi burs yurt vb olanaklarda sınırları zorluyor. özel istemeyenlerin gidecekleri yerler zaten belli .

O yüzden kesenin ağzını açmak zorundalar :)

dediğim gibi durumu çok iyi olmadığı halde gelip tercih eden yurda para vermeyenler, hatta asgari ucret ayarında harçlık alanlar için bu okul bir nimet.

Evet kesinlikle haklisin. Ama ben Ankara da ODTÜ bilkentten sonra en iyi eğitimiburasi verir diye ddüşünüyorum. Eğitim kadrosu falan baya iyi. Pre int ingilizcemi geliştirmekte istiyorum umarim bunu oranin hazirliginda basarabilirim. İnnovadan birisi TOBB dan gelenler İngilizce konusamiyor demişti bu beni biraz şüpheye düşürdü. Ayrıca hazirligi geçemeyenler için 4 seneye yayiyorlarmis hazirligi ki gecebilsinler diye bunlar beni korkutuyor.

Kim demiş hazırlığı 4 seneye yayıyorlar? Kural basit. ITP den 500 ü geçersen geçersin. Geçemezsen tekrar hazırlık okursun.

• quote:

quote:

quote:

tabi ki sıralamalarda yüksek olan öğrencileri cezbetmesinin en buyuk nedeni bu burslar :)

ilk 100 den 50 kişi bizi tercih etti vb şeklinde sloganlar kullanarak ,karışılığını da reklam yaparak fazlasıyla alıyor :)

Tercih eden çoğu kişi de bunu bilmediği için bu adamlar buraya geliyorsa vardır bir bildikleri ki geliyorlardır mantığıyla hareket ediyor çünkü.

Her yer özel üniversite, hepsi burs yurt vb olanaklarda sınırları zorluyor. özel istemeyenlerin gidecekleri yerler zaten belli .

dediğim gibi durumu çok iyi olmadığı halde gelip tercih eden yurda para vermeyenler, hatta asgari ucret ayarında harçlık alanlar için bu okul bir nimet.

Evet kesinlikle haklisin. Ama ben Ankara da ODTÜ bilkentten sonra en iyi eğitimiburasi verir diye ddüşünüyorum. Eğitim kadrosu falan baya iyi. Pre int ingilizcemi geliştirmekte istiyorum umarim bunu oranin hazirliginda basarabilirim. İnnovadan birisi TOBB dan gelenler İngilizce konusamiyor demişti bu beni biraz şüpheye düşürdü. Ayrıca hazirligi geçemeyenler için 4 seneye yayiyorlarmis hazirligi ki gecebilsinler diye bunlar beni korkutuyor.

Kim demiş hazırlığı 4 seneye yayıyorlar? Kural basit. ITP den 500 ü geçersen geçersin. Geçemezsen tekrar hazırlık okursun.

Bizzat tanidigim 4. Sinif bilgisayardaki arkadasim. Hazirligi geçemeyenler için sinirin düşürüldüğünü söyledi.
    Ya ben aday ogrenciyim neden okulu kötülemekgibi nniyetim olsun. Sorusturuyorum her şeyi arastiriyorum.

• burada yazılanlar kişilerin fikirleridir okul hakkında kötü düşünceler sahibinin haklı nedenlerinden dolayı buraya yazılmıştır.
    okul konusuna gelirsek okul normal bir üniversite işte sabah gelip akşam gidecegin sıradan bir üniversite. o izledigin amerikan filmlerindeki , dizilerindeki üniversiteler yeryüzünce yok onlardan arıyorsanız daha çok ararsınız okulda kendi ortamınızı kurarsanız çok daha fazla eglenirsiniz. benim BMS izleyip tobba gelmiş arkadasım var haliyle beklentisi her akşam parti her gün bi kızla beraber olmalar falan. böyle kafa yapısına sahipseniz tobb size göre degil (ha ortam kurarsın kral olursun o ayrı) böyle düşünceleri aklınızdan çıkarın tobbda degil hiç bir üniversitede yok. okulu '' kötüleyenler ''in çoğu bundan dert yanıyordur eminim. HOCALARA LAF YOK.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bizzat tanidigim 4. Sinif bilgisayardaki arkadasim. Hazirligi geçemeyenler için sinirin düşürüldüğünü söyledi.
    Ya ben aday ogrenciyim neden okulu kötülemekgibi nniyetim olsun. Sorusturuyorum her şeyi arastiriyorum.

eski dönemlerde öyle bir olay dönmüş heralde ama şu anki 4. sınıflar bu okulun son o tarz şeyleri görmüş öğrenciler. Bence o bir müsamahadır ve milletin 1 senesi heba olmasın diye izin verilmiş bir olay. Ben bunu 4. sınıftan arkadaşlarımdan duydum bir daha da duymadığım bir olay.

Bu arada ben orada seni kastetmedim diğer arkadaşları kastettim. Senin kötülemek niyetinde olmadığını farkettim zaten insanların dediklerine inanman doğal.

Ayrıca şimdiye kadar bu okul nasıldı ben de bilmiyorum ben kendi gördüğümü söylüyorum. Okul eski saçmalıklarından uzaklaşmaya başladı yavaş yavaş. Çoğu arkadaşım da hemfikir bu konuda.Sorunlar yok mu? Var. Sosyallik sıkıntı. Yaz şenlikleri olmuyor. Kampüs sıkıntı. Bu tarz bazı kötülükler var tabii ben bunları da inkar etmeye çalışmıyorum. Hali hazırda rektörlüğün öğrencilerden istediği şikayet ve öneri dilekçesine 20 maddelik şikayet sıralamışlığım var. Ancak bunlardan hiçbiri "sırf bunun için burayı yazmam" tarzı dertler değil. 10 senelik bir okuldan bilkent gibi 30 ya da ODTÜ gibi 58 yıllık bir oturmuşluk bekleyemezsin. Ama 10 senelik okulu bilkent ve odtü ile kıyaslamaya başlamışsa millet burada bir potansiyel vardır diye düşünüyorum.

• hocam güzel konuşuyorsun da, okulun sorunları çözmek için bir adım attığını hiç sanmıyorum ben.Veya şöyle diyeyim okulun en önemli sorunlarını görmezden gelip farklı alanlarda farklı çalışmalar yapıyorlar bence.

Bu okulun en büyük sorunu sıkıştırılmış eğitim. ve tatil sıkıntısı. Anketlerde isteklerde herkes aynı şeyi 10 yıldır yazıyor. Bir tane çözüm yada çözmek için bir tane öneri bile ortaya atılmadı. Aslında çözüm yolu çok ama çok basit. Daha önce 20 kere yazdığım için tekrar yazmak istemiyorum aynı şeyleri.

İkinci olarak,bazı arkadaşlar kampüs olmamasını, çok büyük bir dert değil olarak görüyor ve öyle lanse ediyor malesef. bu da büyük bir yanlış bana kalırsa.Üniversite demek gideyim okula dersimi göreyim gideyim yurduma yatayım sonra sabah tekrar okula akşam yurda şeklinde yaşanacak bir hayat tarzı değil malesef. En asosyal öğrenci bile belli bir yerden sonra bu düzenden sıkılabiliyor. Veya Hayat sadece okulun kampüsünden mi ibaret gidin başka yere gezin sosyalleşin madem diye bir felsefe de yok asla da olamaz yani.

Ayrıca benim şahsi fikrim , okulun kendine rakip olarak belirttiği odtü, bilkent gibi yerlerle aslında bir rekabeti bile olmadığını düşünüyorum. Dediğin gibi 10 senelik bir okul var, Diğer tarafta türkiyede bu işin markası haline gelmiş 2 tane kurum. Şuan benim şahsi fikrim ,çok fazla da anlattım düşüncelerimi, isteyenle de sabaha kadar tartışırım bu bahsettiğim okulların rekabet olarak yanına yanaşamaz. Belki 10-15 sene sonra. Yarışamama nedeni eğitim kalitesi asla değil, belki eğitim olarak yarışabilir ona lafım olmaz. Ama üniversite hayatı dediğin şeyde eğitim kalitesi ne kadar önemliyse bence sosyal hayat ve sosyal imkanlar da o kadar önemlidir. TObb malesef 2.kısımda sınıfta kalıyor. Yıl olmuş 2014, insanların sosyal ihtiyaçlarını göz ardı eden hiç bir kurum kuruluş yok. Gelelim Tobb'a imkanı olsa 8. günü bulup ders 366.günü bulsa sınav veya 13.ayı bulsa staj koyma mantığını benimsemiş bir okuldan bahsediyoruz.

Eğitim olarak iki tarafa da 8/10 verelim haydi. Sosyal imkanlar bakımından ise arada uçurum var rakipleri minimum 7/10 iken bence tobb 2/10.

İki veri arasında bu kadar yakınlık ve bu kadar ayrılık varsa, bence bu bariz tercih etmeme nedenidir. Ha bu benim görüşüm. Sosyallik sıkıntısı ilgisi olmayan için sıkıntı yaratmaz tabi kampüsün ve imkanların sınırlı olması.

Yukarıda bahsettiğim mantık bu yönetim bu kafa yapısıyla 10-15 sene daha değişeceğe pek benzemiyor. O yuzden de kendine rakip olarak gördüğü yerlerin arkasında kalmaya bence devam edecek.edecek. Maalesef ki tobb'un bilinirliği asla bir bilkent veya asla bir odtü olmayacak . Bunu eminim sizde aynı fikirde olacaksınız. Bilkent veya odtü dediğin zaman anadolunun bir köyüne gittiğinde bile insanlar bilir iken tobb dediğin zaman o ne lan oraya gaylerimi alıyorlar muhabbeti sürekli devam edecek bence.

Selamlar saygılar fazla uzattıysam affola. iyi sabahlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 9 Temmuz 2014; 4:10:30 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

eski dönemlerde öyle bir olay dönmüş heralde ama şu anki 4. sınıflar bu okulun son o tarz şeyleri görmüş öğrenciler. Bence o bir müsamahadır ve milletin 1 senesi heba olmasın diye izin verilmiş bir olay. Ben bunu 4. sınıftan arkadaşlarımdan duydum bir daha da duymadığım bir olay.

Bu arada ben orada seni kastetmedim diğer arkadaşları kastettim. Senin kötülemek niyetinde olmadığını farkettim zaten insanların dediklerine inanman doğal.

Ayrıca şimdiye kadar bu okul nasıldı ben de bilmiyorum ben kendi gördüğümü söylüyorum. Okul eski saçmalıklarından uzaklaşmaya başladı yavaş yavaş. Çoğu arkadaşım da hemfikir bu konuda.Sorunlar yok mu? Var. Sosyallik sıkıntı. Yaz şenlikleri olmuyor. Kampüs sıkıntı. Bu tarz bazı kötülükler var tabii ben bunları da inkar etmeye çalışmıyorum. Hali hazırda rektörlüğün öğrencilerden istediği şikayet ve öneri dilekçesine 20 maddelik şikayet sıralamışlığım var. Ancak bunlardan hiçbiri "sırf bunun için burayı yazmam" tarzı dertler değil. 10 senelik bir okuldan bilkent gibi 30 ya da ODTÜ gibi 58 yıllık bir oturmuşluk bekleyemezsin. Ama 10 senelik okulu bilkent ve odtü ile kıyaslamaya başlamışsa millet burada bir potansiyel vardır diye düşünüyorum.

Anladim bende bu tercihler yüzünden çok gerginim hangi birini hangi sirayla yazayim bilemiyorum. Bu yüzden biraz sacmalamis olabilirim. usura bakma. Gerçekten çok zormus tercih yapmasi hepsinin ayri iyi özelliği kotu özellikleri var. Hacettepe TOBB arasından mesela bir turlu cikamiyorum.
    TOBB un teknik imkanlari vs hacettepeye gore iyi yeni lablar falan.
    Eğitim acisindanda ben TOBB un öğretim gorevlilerini baya sevdim.
    Eğitim dilinin Hacettepe de İng olması ve kampusu daha yakinlastiriyor hacettepeye.
    Tobb da staj var hacettepede teknokent falan var .
    Karar vermesi imkansiz gibi geliyor tobb u didik didik ettim diyebilirim ama hacettepeye hic gitmedim belki anlatilanlar kadar iyi degildir ama oraya sa 3-5 gune gidip bakmaya calisacagim.

• Arkadaşlar merhaba. Çok acil sorularım var hemen cevaplarsanız çok sevinirim.Geçtiğimiz haftasonu okulu tanıtım günlerinde ziyaret etmeme ve kafamda netleştirmiş olmama rağmen etrafımdaki birçok insan yüzünden kafam çok karıştı.Öncelikle okulun %75 uluslararası ilişkiler bölümünü düşünüyorum ama puanım taban puanından yaklaşık 30 puan fazla. Bu yüzden danışman öğretmenlerim ktü,kırıkkale,yalova gibi okulların hukuk fakültelerini yazmamı öneriyorlar. Ama şehir seçen,rahatına düşkün ve kaliteyi seven biri olarak önerilen şehirler bana uygun değil. Sormak istediğim şu, bu okulda uluslararası ilişkilere geldiğimde hukuk fakültesine nasıl geçebilirim? Geçtiğimde bursum aynen devam eder mi? Ya da çift anadal şansım nedir? Hemen bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: öğrenciyizabi

Arkadaşlar merhaba. Çok acil sorularım var hemen cevaplarsanız çok sevinirim.Geçtiğimiz haftasonu okulu tanıtım günlerinde ziyaret etmeme ve kafamda netleştirmiş olmama rağmen etrafımdaki birçok insan yüzünden kafam çok karıştı.Öncelikle okulun %75 uluslararası ilişkiler bölümünü düşünüyorum ama puanım taban puanından yaklaşık 30 puan fazla. Bu yüzden danışman öğretmenlerim ktü,kırıkkale,yalova gibi okulların hukuk fakültelerini yazmamı öneriyorlar. Ama şehir seçen,rahatına düşkün ve kaliteyi seven biri olarak önerilen şehirler bana uygun değil. Sormak istediğim şu, bu okulda uluslararası ilişkilere geldiğimde hukuk fakültesine nasıl geçebilirim? Geçtiğimde bursum aynen devam eder mi? Ya da çift anadal şansım nedir? Hemen bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Bölüme geçiş yapmanız imkansıza yakın yatay geçişle olsa bile burssuz hukuk'a geçiş olabilir o da belki. Çift anadal için ise tek şart 4 üzerinden 3,25 ortalama. Zor olduğunu söyleyemem bunu yapmanın ama hukuk çift anadal yapmak için en zor bölümlerden birisi, ders yükünün ağırlığı ve tobbun sisteminden dolayı. Çiftanadala güvenerek gelmenizi önermem yani.

• %75 burslu psikoloji düşünüyorum. daha önce de yazmıştım, psikoloji bölümü henüz çok yeni olduğundan tercih etme falan demişlerdi. bugün okula gittim, baya övdüler. ben ordaki ilgiliyi beğendim. yazın okul olması da benim için sorun değil. çünkü biz zaten yılda 1 hafta tatile çıkan insanlarız yani. 3 ay da olsa evde yatıyorum o 3 ay boyunca. okulun uzun olması dışında başka problemler nelerdir ? genelde sosyal hayat yok falan yazmışlar bununla kastedilmek istenen nedir tam olarak ? diğer üniversitelerde nasıl bir sosyal hayat var da burda yok ? örnekler üzerinden anlatırsanız sevinirim.
  • genel olarak uyarımı yapayım ben yine,

özellikle yeni açılan, yeni öğrenci alan, daha önce bir kaç dönem mezun vermemiş bölümlerden uzak durun arkadaşlar. Bu sadece tobb için değil hangi okul hangi bölüm olursa olsun.

ikincisi,okula gelip, tanıtım günlerindeki öğrencilerle görüşüp kararınızı vermeyin derim. Bu arkadaşlar okuldan para alan görevliler olduğu için okul hakkındaki yorum görüş ve düşünceleri objektiflikten çok uzak. Okula gelirseniz bu arkadaşlar yerine kütuphanede ders çalışan, narda sultanda rastgele oturan arkadaşlara gidin aklınıza takılanları sorun emin olun daha değerli olur sizin için.
  • quote:

genel olarak uyarımı yapayım ben yine,

özellikle yeni açılan, yeni öğrenci alan, daha önce bir kaç dönem mezun vermemiş bölümlerden uzak durun arkadaşlar. Bu sadece tobb için değil hangi okul hangi bölüm olursa olsun.

ikincisi,okula gelip, tanıtım günlerindeki öğrencilerle görüşüp kararınızı vermeyin derim. Bu arkadaşlar okuldan para alan görevliler olduğu için okul hakkındaki yorum görüş ve düşünceleri objektiflikten çok uzak. Okula gelirseniz bu arkadaşlar yerine kütuphanede ders çalışan, narda sultanda rastgele oturan arkadaşlara gidin aklınıza takılanları sorun emin olun daha değerli olur sizin için.

FlyingHigh kardeşim sen genelde bu tür konularda olumsuz yorumlar yapıyorsun Şu anda eğitim veren her bölüm bir zamanlar yeni açılmıştı. Başka arkadaş var mı konuyla ilgili yorum yapacak ?

• ancub A kullanıcısına yanıt
    umarım pişman olacağınız tercihler yapmazsınız. hayatta başarılar.
  • @flyinghigh adlı kullanıcı elinde ayakkabı kutularıyla çeşitli universitelerden çıkarken görülmüştür bilginize.

• quote:

Orijinalden alıntı: n_mert

quote:

Arkadaşlar merhaba. Çok acil sorularım var hemen cevaplarsanız çok sevinirim.Geçtiğimiz haftasonu okulu tanıtım günlerinde ziyaret etmeme ve kafamda netleştirmiş olmama rağmen etrafımdaki birçok insan yüzünden kafam çok karıştı.Öncelikle okulun %75 uluslararası ilişkiler bölümünü düşünüyorum ama puanım taban puanından yaklaşık 30 puan fazla. Bu yüzden danışman öğretmenlerim ktü,kırıkkale,yalova gibi okulların hukuk fakültelerini yazmamı öneriyorlar. Ama şehir seçen,rahatına düşkün ve kaliteyi seven biri olarak önerilen şehirler bana uygun değil. Sormak istediğim şu, bu okulda uluslararası ilişkilere geldiğimde hukuk fakültesine nasıl geçebilirim? Geçtiğimde bursum aynen devam eder mi? Ya da çift anadal şansım nedir? Hemen bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Bölüme geçiş yapmanız imkansıza yakın yatay geçişle olsa bile burssuz hukuk'a geçiş olabilir o da belki. Çift anadal için ise tek şart 4 üzerinden 3,25 ortalama. Zor olduğunu söyleyemem bunu yapmanın ama hukuk çift anadal yapmak için en zor bölümlerden birisi, ders yükünün ağırlığı ve tobbun sisteminden dolayı. Çiftanadala güvenerek gelmenizi önermem yani.

Teşekkür ederim cevabınız için. Yalnız merak ettiğim nokta şu, neden imkansıza yakın? Yani bir ortalama durumu söz konusu değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: n_mert

quote:

Teşekkür ederim cevabınız için. Yalnız merak ettiğim nokta şu, neden imkansıza yakın? Yani bir ortalama durumu söz konusu değil mi?

• öğrenciyizabi Ö kullanıcısına yanıt
    3,25 ortalamadan bassediyoruz farkındasın dimi. Bunu birde tobb da 3,25 isteniyor.

Okulda çap yapan öğrenciler var genelde işletme iktisat kazanmışlar hukuktan yapıyorlar ama gidin bi hukuk bölümünde notların asıldıgı yere bakın çap yapanların nedense %80 ff alıyor

Mühendislikte 3,25 daha cevremde duymadım. He 1kişi var oda biyomedikalde burs aldı ama oda çap yapmayı filan düşünmüyor. Okul yeteri kadar ağır ve sıkısık sen buna 2.bölümü eklersen okulda oldugun gün sayısı 365güne sıgdırılmaz
  • quote:

Uluslararası iliskiler en kolay okunan bolumlerden birisidir bence 3.25 zor degil ben tanitima gittigimde bundan bahsettiler istersen uluslarasi gel çift anadal rahat yaparsın diye kesin umut baglanmaz tabi ama denenebilir

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.