Şimdi Ara

##### TOBB ETÜ DONANIMHABER ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ##### (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.093
Cevap
26
Favori
68.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ultrAslanfatih kullanıcısına yanıt
    Bugun senin için hukuktan bir arkadaşımla konustum dediği şuydu

hukukta okuyup çap yapan 1kişi varmış tanıdıgı oda türkiye 4.sü ve iktisattan notları iyiymiş herneyse asıl senin meseleye gelelim

başka bölümde olupta, hukuktan çap yapan çok var dedi. Bunların %90 ortalaması 1,5-1,8 arası daha fazlası yok dedi, genelde 3.sınıfın 2.döneminden sonra çap işleri iptal oluyor çünkü hem kendi bölümlerindeki ortalama düşüyor hemde hukuktaki ortalamaları düşük dedi. He 1-2 istisna var yok değil ama çok zor dedi. Hukuk için devam zorunluluğu yok ama mecbur geliyon geliyorsun, haftada 3gün sabah 8 akşam 5 ders var, diğer günler 4-5saat dersin olur dedi bide çap yaparsan buna bölüm derslerini ekle dedi. Konustugum kişinin 3,5 ortalaması var ve çap yapmıyor sebebini sordugumda, ortalama korkusundan değil, o kadar ders yükünü kim kaldırcak diyiyor.

• Çap olayını ben değil başka bir arkadaş merak ediyordu yanlış yazdın herhalde.
  • Rahat girersin sorun olmaz dönem başında seçme yapıyorlar zaten adam açıkları vardı geçen sene kimseyi geri göndermiyorlar.
  • öğrenciyizabi Ö kullanıcısına yanıt

hukukta okuyup çap yapan 1kişi varmış tanıdıgı oda türkiye 4.sü ve iktisattan notları iyiymiş herneyse asıl senin meseleye gelelim

başka bölümde olupta, hukuktan çap yapan çok var dedi. Bunların %90 ortalaması 1,5-1,8 arası daha fazlası yok dedi, genelde 3.sınıfın 2.döneminden sonra çap işleri iptal oluyor çünkü hem kendi bölümlerindeki ortalama düşüyor hemde hukuktaki ortalamaları düşük dedi. He 1-2 istisna var yok değil ama çok zor dedi. Hukuk için devam zorunluluğu yok ama mecbur geliyon geliyorsun, haftada 3gün sabah 8 akşam 5 ders var, diğer günler 4-5saat dersin olur dedi bide çap yaparsan buna bölüm derslerini ekle dedi. Konustugum kişinin 3,5 ortalaması var ve çap yapmıyor sebebini sordugumda, ortalama korkusundan değil, o kadar ders yükünü kim kaldırcak diyiyor.

@ ultrAslanfatihi

k.b hocam yanlış eklemişim

• Görsel iletişim tasarım'ında okuyan var mı? Yetenek sınavı ile mi alıyor yoksa lys puanı ile mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar makine muh okuyan varmı bana ulasabılırmı
    hocaları nasıldır cıkınca nasıl ımkanlara sunuyor ıyı ve kotu yanlarını sormak ıstıyorum yardımcı olursanız cok memnun olucam tercıhlerede az bı zaman kaldı kararlastırmak gerek artık :)
  • hocam ben staj hakkında soru soracaktım çünkü hiçbirşey bilmiyoruz

bazı firmalar için ortalama şartı aranıyormuş (misal 3 altı başvurmasın) ve oeg dersinde torpile kalkışanların anlaşıldığı takdirde cezalandırılacağından bahsediliyor. Bunlar tamamen kifayeti olmayan kavramlar mıdır yani? Kısacası bi torpil bütün herşeyi ikinci plana atıp bütün işi halledebiliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogl

arkadaşlar makine muh okuyan varmı bana ulasabılırmı
    hocaları nasıldır cıkınca nasıl ımkanlara sunuyor ıyı ve kotu yanlarını sormak ıstıyorum yardımcı olursanız cok memnun olucam tercıhlerede az bı zaman kaldı kararlastırmak gerek artık :)

Okulun makine mühendisliği Türkiye'nin en sağlam kadrolarından biri. Kötü yönü pek yok. Okulun kötü yönleri işte. O da sosyallik, kampüs filan. Okulun en sağlam laboratuvarları olan iki bölümden biri. Imkanlar da iyi yani anlayacağın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dp_mode

hocam ben staj hakkında soru soracaktım çünkü hiçbirşey bilmiyoruz

bazı firmalar için ortalama şartı aranıyormuş (misal 3 altı başvurmasın) ve oeg dersinde torpile kalkışanların anlaşıldığı takdirde cezalandırılacağından bahsediliyor. Bunlar tamamen kifayeti olmayan kavramlar mıdır yani? Kısacası bi torpil bütün herşeyi ikinci plana atıp bütün işi halledebiliyor mu?

Cezalandırma olayını bilmiyorum. Büyük firmalarda ise şöyle:

Önceden 2 nin altındaki bir sürü adamın tai gibi büyük firmalarda staj yaptığı doğrudur. Yapanlardan da bir kaçını bizzat tanıyorum. Ama son 2 yıldır o torpili daha ılımlı düzeye getirdiler. Yani ilk başta not kriteri getirildi. Mesela 3.5 altıysan tai hiç bakmıyor bile. Orada işlerse en fazla şu şekilde bir torpil işler: Notları çok yakın iki adamdan torpillisi girer. En fazla bu kadar. Yoksa hiç bir donanıma sahip olmayan adamın tai gibi firmalara gönderilme olayı kapandı artık. Torpil yapanlar da genelde kendileri bir firmayla geliyor, ortak eğitime kayıt ettiriliyor firma bu adam da orada çalışmaya başlıyor. Sizi etkileyen pek bi durum olmuyor yani.

• quote:

teşekkur ederım bırde soyle seyler okudum sureklı yogun bı tempo ıcınde çalısmak gerektıgı tatıl suresının kısa olması calısmayı severım ama unıversıte hayatınıda yasamak ısterım saclarım sımıdıden zaten dokuluyor 3 . sınıfta kel kalmak ıstemem
  • dp_mode kullanıcısına yanıt
    cezalandırma var , gittiğin şirket senden ötürü okuldan öğrenci almayı bırakırsa var ama bu zamana kadar ne duydum ne gördüm tamamen formalite.

Firmalar için bazı koşullar var tabi ki sisteme yazıyorlar örneği erkek öğrenci tercihimizdir, iyi ingilizce bilenleri alıyoruz , not ortalaması yüksek istiyoruz vs şeklinde ama bunun bir geçerliliği yok sadece eleyici olmaya çalışıyorlar.

torpil varsa gerisi boş :)
  • ogl kullanıcısına yanıt
    bu okulda hem üniversite hayatımı yaşayım hemde okulu idare edeyim dersen hata yaparsın.

zira dersler zor, program yoğun ve sıkışık. İki taraftan birini ister istemez feda etmek zorunda kalacaksan.

ikisi birden yürümüyor tecrübeyle sabit .
  • Bende 2.sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim.Açık söyleyeyim gelmeyin buraya arkadaşlar. İnsanın psikolojisi bozuluyor.Sınav üstüne sınav.Ders üstüne ders.Ne çevre var ne de başka bir şey.Öğrenciye değer verilmiyor.Hiç bir gelişme yok geldiğimden beri.Öğrenciler dert yakınıyor yönetim he diyor.Gidin başka yerler bakın ortak eğitim vs avantajları olabilir.3 dönem çekilmez,değmez kardeşim.Ben yaptım siz yapmayın bu hatayı.
    Edit: Batı illerinden birinden geldim bu okul için.Yemek içmek o kadar pahalı ki para yetişmiyor ekstra bir aktivitem olmadığı halde 500 lira kafadan harcanıyor.Ne içkim var ne sigaram. Kendin yap diyeceksin.. kadar bunalıyorum ki yemek mi yapayım bir de her öğün için?
    Edit2: Bu okulda gelen herhangi bir zam genelde %10 olur tek seferde haberiniz olsun.
    Edit3:Spor kulüplerine gram saygıları yok.O izlediğiniz sosyal alanlar videosu var ya küllen yalan. topluluk yönetimlerine neler çektiriyorlar bir bilseniz.
    Edit4: Şurda 2-3 arkadaş taşı gediğine koymuş iyi ortalam yapmış burda mezun olduğunuzda muhabbetleri yapıyorlar.Dinlemeyin her babayiğidin harcı değil bu ortamda yüksek ortalama yapmak.Bende çok istiyordum başarılı olmak fakat şartlar aşağıya çekiyor insanı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madeonx -- 13 Temmuz 2014; 20:22:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

@ ultrAslanfatihi

k.b hocam yanlış eklemişim

Sonuçta bu çap olayına güvenip gelmemek gerek onu anladım. Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: furkey

quote:

Cezalandırma olayını bilmiyorum. Büyük firmalarda ise şöyle:

Önceden 2 nin altındaki bir sürü adamın tai gibi büyük firmalarda staj yaptığı doğrudur. Yapanlardan da bir kaçını bizzat tanıyorum. Ama son 2 yıldır o torpili daha ılımlı düzeye getirdiler. Yani ilk başta not kriteri getirildi. Mesela 3.5 altıysan tai hiç bakmıyor bile. Orada işlerse en fazla şu şekilde bir torpil işler: Notları çok yakın iki adamdan torpillisi girer. En fazla bu kadar. Yoksa hiç bir donanıma sahip olmayan adamın tai gibi firmalara gönderilme olayı kapandı artık. Torpil yapanlar da genelde kendileri bir firmayla geliyor, ortak eğitime kayıt ettiriliyor firma bu adam da orada çalışmaya başlıyor. Sizi etkileyen pek bi durum olmuyor yani.

o zaman bu durum bence kötü çünkü okul kendi öğrencisini kısıtlıyor gibi oluyor. Çünkü diğer üniverstelerde Gazi, Odtü vs. okuyan arkadaşlarım çok yüksek not ortalamalarına sahip olmadan gidip Tai 'de vs staj yapabiliyorlar. Yani torpili yetiyor. Böyle bi torpil deryası içinde okulun yaptığı bana yanlış geliyor. Torpili varsa eğer giden öğrenci sayısını kısıtlamak saçma değil mi? Bırak adam gidebiliyorsa gitsin. Sen 3.5 şartı koyuyorsun ama diğer üni.lerden gelen stajyerlerin yüzde kaçı bu şartı sağlıyordur Allah bilir.

okul burda dürüstlük ispati yapacağına bence daha mühim işleyiş problemlerini çözmeli diye düşünüyorum.

• dp_mode kullanıcısına yanıt
    hocam okulun o konuda bir sınırlaması yok. sınırlama sadece kağıt üzerinde.

Sen gidip firmayla anlaşırsan, Ortalaman diğer özelliklerin ne olursa olsun, firma okula ben bu öğrenciyi staja istiyorum dediği an iş biter gerisi fasa fiso :)

İşte biz buna kısaca torpil diyoruz :)
  • Arkadaşlar okul yıllık ücretine 2000TL civarında zam geldi. Bu durum eski kayıtları etkiler mi yoksa yeni kayıtlarla sınırlımıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LazyRich

Arkadaşlar okul yıllık ücretine 2000TL civarında zam geldi. Bu durum eski kayıtları etkiler mi yoksa yeni kayıtlarla sınırlımıdır.

Etkiler tabiki.

Benim yoruma neg. verenler. Biz burda gerçekleri söylüyoruz. O cümlelerden bana doğru olmayanı söyleyebilecek biri var mı? neg vermekle olmuyor cevaplayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: werterda

Bende 2.sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim.Açık söyleyeyim gelmeyin buraya arkadaşlar. İnsanın psikolojisi bozuluyor.Sınav üstüne sınav.Ders üstüne ders.Ne çevre var ne de başka bir şey.Öğrenciye değer verilmiyor.Hiç bir gelişme yok geldiğimden beri.Öğrenciler dert yakınıyor yönetim he diyor.Gidin başka yerler bakın ortak eğitim vs avantajları olabilir.3 dönem çekilmez,değmez kardeşim.Ben yaptım siz yapmayın bu hatayı.
    Edit: Batı illerinden birinden geldim bu okul için.Yemek içmek o kadar pahalı ki para yetişmiyor ekstra bir aktivitem olmadığı halde 500 lira kafadan harcanıyor.Ne içkim var ne sigaram. Kendin yap diyeceksin.. kadar bunalıyorum ki yemek mi yapayım bir de her öğün için?
    Edit2: Bu okulda gelen herhangi bir zam genelde %10 olur tek seferde haberiniz olsun.
    Edit3:Spor kulüplerine gram saygıları yok.O izlediğiniz sosyal alanlar videosu var ya küllen yalan. topluluk yönetimlerine neler çektiriyorlar bir bilseniz.
    Edit4: Şurda 2-3 arkadaş taşı gediğine koymuş iyi ortalam yapmış burda mezun olduğunuzda muhabbetleri yapıyorlar.Dinlemeyin her babayiğidin harcı değil bu ortamda yüksek ortalama yapmak.Bende çok istiyordum başarılı olmak fakat şartlar aşağıya çekiyor insanı.

Kendin yapmıyorsan ne bekliyordun yemeklerin bedava olmasını mı? Çoğu özel okulda durum böyle.

Bilkentle aynı fiyatlar. Bilkent yapınca gıkını çıkarmayanlar Tobb yapınca avaz avaz bağırır olmuş.

Buz hokeyi takımını kurduk. Elde hiç bir şey olmamasına rağmen okul bize çalışacak buz pisti, ekipmanları ve koçu ayarladı. Daha ne yapsın? Amerikan futbolundan filan gem vuracaksan hiç boşuna yorulma. Hacettepe Red Deers da kuzenim oynuyor. Bilen bilir en iyi takımlardan üniligin. Onlar da cebinden saha parası veriyor.

1.8 arkadaşım da var "taşı gediğine koyan" 3.5 arkadaşım da. Sen bu zihniyetle nereye gitsen böyle olacaktın zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visioneer -- 14 Temmuz 2014; 18:58:00 >

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.