Şimdi Ara

##### TOBB ETÜ DONANIMHABER ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ##### (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.093
Cevap
26
Favori
68.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

aynen biraz dikkat :)

ben memnun değildim yanlış tercih yaptım ve bedelini ödedim.şuan tek derdim elimden geldiğince tercih edeceklere yardımcı olmaya çalışıyorum.

sen ve diğer arkadaşlarda istediği şekilde yorumlarını yazar.

gerisi tercih edecek arkadaşların bileceği iş :)

saygılar.

Yalnız dayanağı olmayan iddiaları ilk kez atışın değil hocam bu. Hani sadece kötülemeye çalışmak da mantıksız. Okulu niye düşman bellediniz bilmiyorum ama sizin yaptığınız yardımcı olmak değil sebepsiz yere beslediğiniz düşmanlıktan dolayı insanları kasti caydırmak. İnsanları düşündürmek için benim bildiğim mevzunun her yönü anlatılır. Ben sadece desteksiz iddialar gördüm şimdiye kadar. Evet kampüs küçük, evet sosyallik az bunu hepimiz biliyoruz. Ancak biraz daha vicdanlı yorum yaparsanız gelecek arkadaşlar daha iyi bilgilenebilir.

Bu arada yanlış hatırlamıyorsam bu sene veya geçen sene mezun olmuştunuz. 6 sene önce girdiğinize göre en az 5 veya 6 yıl okumuşsunuz. Size verilen söz ile yıllık artışın çok da ayrı olmadığını gördüm. İlla artmasın diyorsanız fiyat/kalite siyle övünen diğer üniversitelerden daha ucuz olduğunu da görürsünüz.

Sizin zamanınızda belki sistem çok kötüydü. Olabilir. 6 sene öncesinden bahsediyorsanız okulun daha 4. yılında gelmişsiniz demektir. 30-40 yıllık okul kararlılığında bir sistem beklemek bence yanlış olur. Ama o zamandan bu zamana da bazı şeylerin düzeldiğini de kabul etmeniz gerekli bence. Teknoloji Merkezini bile bilmiyorsanız okulun şu anki işleyişini bilmeyişinizi gayet doğal karşılarım. Ha okul 4-4'lük mü işliyor sanki? Tabii ki hayır. Hala ciddi eksiklikler var. Dikkat ederseniz insanların ağzında en fazla 2-3 tane sorun kaldı sadece. Onlar da zamanla düzelir. Ama rica ediyorum herşeyi eskisi gibi sanmayın.

Uzun lafın kısası bana kalırsa sadece okula sövüp saydırmak için gelmektense her yönüyle daha yapıcı yorumlar yapın da bırakın insanlar kendisi karar versin. Siz yönlendirmiş gibi olmayın.

• desteksiz yazdığım bir mesajımı söylersen bunu da kanıtlayamazsan veya ben destekli olduğunu kanıtlayamazsam bu sayfaya da bir daha mesaj atmam.

6 yıl önce ben girdiğimde neler eksikse aynen devam ediyor benim takip ettiğim kadarıyla.

okulun belli başlı sorunları belli . ve bu sorunların çözümü için hiç bir adım atıldığını da ben görmedim duymadım.

6 yıl öncesiyle tek farkı dediğin teknoloji binası onunda ne işe yaradığını ben bilmiyorum . belkide alanım dışında olduğu için. mühendislik öğrencisi için artı olabilir ona yorum yapamam.

ha başta sen ve bazı arkadaşlar okulun (bana göre)az da olsa güzel yanlarını yazıyorlar. Onlara hiç lafım yok, fakat bu güzel yanlar o kadar az ki, yine (bana göre) kötü olan o kadar çok yan var ki bu eksileri kapatamıyor maalesef artılar.

Yine tekrar tekrar yazıyorum derdimi, yine başta sen olmak üzere, bir kaç arkadaş daha okulu dışarıdan bakanlara güllük gülistanlık olarak gösteriyorsunuz maalesef. Ben kendimce objektif davrandığımı düşünerek olumsuz yanları yazıyorum ki en azından tercih edecek arkadaşların kulaklarına çalınsın bilgileri olsun diye. Çünkü bu güllük gülistanlık anlatan arkadaşların en buyuk mağduru benim.

Örneğin bana 6 yıl önce anlatılan geyik hala devam ediyor. Okul iyi yerlerde staja gönderiyor ve iş buluyor. Zaman zaman bu geyik bu sayfada bazı arkadaşlar tarafından yapılıyor.
    Okulun iş garantisi vermediğini veya verse bile bunun çok sınırlı kişilere ve genellikle bölüm dereceli olan arkadaşlara olduğunu söyleyen yok. Yine aynı şekilde iyi yerlerde staj yapanların sayısının az olduğunu veya bu işte torpil döndüğünü maalesef açık açık söyleyen pek yok. Veya yine aynı şekilde (firmaya göre değişmekle birlikte) stajda fotokopi çekmenin office boyluk yapmanın bu sistemin bir parçası olduğunu söyleyeni hiç görmedim duymadım.

Bana bazı gerçekler anlatılmadığı için yanlış tercih yaptım ve cezasını da çektim. Tek derdim , her öğrencinin başına gelmesi muhtemel olaylar hakkında yeni gelecek arkadaşları bir nebze olsun bilgilendirebilmek. yoksa dediğim gibi ben okuldan mezunum alakam ilgim de kalmadı. Babamın okulu da değil beni hiç bağlamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 15 Temmuz 2014; 1:18:40 >

• tobb etü psikoloji bölümünü tercih etmeye karar verdim bende. %75 bursluyu da tercih edicem ama %50 gelir diye düşünüyorum. yardımcı olan herkese teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ancub

tobb etü psikoloji bölümünü tercih etmeye karar verdim bende. %75 bursluyu da tercih edicem ama %50 gelir diye düşünüyorum. yardımcı olan herkese teşekkürler.

Hayırlı uğurlu olsun. Umarım güzel ve başarılı bir üniversite hayatı geçirirsiniz.

Not: Birazdan FlyingHigh arkadaşımız gelip ne kadar büyük bir hata yaptığından, TOBB ETÜ'nün ortaçağ cadılarınca lanetlenmiş bir yer olduğundan bahsedecektir, aldırma derim

• quote:

Orijinalden alıntı: rustemturkmen

quote:

tobb etü psikoloji bölümünü tercih etmeye karar verdim bende. %75 bursluyu da tercih edicem ama %50 gelir diye düşünüyorum. yardımcı olan herkese teşekkürler.

Hayırlı uğurlu olsun. Umarım güzel ve başarılı bir üniversite hayatı geçirirsiniz.

Not: Birazdan FlyingHigh arkadaşımız gelip ne kadar büyük bir hata yaptığından, TOBB ETÜ'nün ortaçağ cadılarınca lanetlenmiş bir yer olduğundan bahsedecektir, aldırma derim

Birbirinize laf çarpıp konuyu kirletmeyin artık. Konu bilgi verme amacından saptı tartışma alanına döndü

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

quote:

Orijinalden alıntı: rustemturkmen

quote:

Birbirinize laf çarpıp konuyu kirletmeyin artık. Konu bilgi verme amacından saptı tartışma alanına döndü

Maalesef haklısın da bu duruma kim getirdi acaba ? Onu da sorgulamak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

desteksiz yazdığım bir mesajımı söylersen bunu da kanıtlayamazsan veya ben destekli olduğunu kanıtlayamazsam bu sayfaya da bir daha mesaj atmam.

6 yıl önce ben girdiğimde neler eksikse aynen devam ediyor benim takip ettiğim kadarıyla.

okulun belli başlı sorunları belli . ve bu sorunların çözümü için hiç bir adım atıldığını da ben görmedim duymadım.

6 yıl öncesiyle tek farkı dediğin teknoloji binası onunda ne işe yaradığını ben bilmiyorum . belkide alanım dışında olduğu için. mühendislik öğrencisi için artı olabilir ona yorum yapamam.

ha başta sen ve bazı arkadaşlar okulun (bana göre)az da olsa güzel yanlarını yazıyorlar. Onlara hiç lafım yok, fakat bu güzel yanlar o kadar az ki, yine (bana göre) kötü olan o kadar çok yan var ki bu eksileri kapatamıyor maalesef artılar.

Yine tekrar tekrar yazıyorum derdimi, yine başta sen olmak üzere, bir kaç arkadaş daha okulu dışarıdan bakanlara güllük gülistanlık olarak gösteriyorsunuz maalesef. Ben kendimce objektif davrandığımı düşünerek olumsuz yanları yazıyorum ki en azından tercih edecek arkadaşların kulaklarına çalınsın bilgileri olsun diye. Çünkü bu güllük gülistanlık anlatan arkadaşların en buyuk mağduru benim.

Örneğin bana 6 yıl önce anlatılan geyik hala devam ediyor. Okul iyi yerlerde staja gönderiyor ve iş buluyor. Zaman zaman bu geyik bu sayfada bazı arkadaşlar tarafından yapılıyor.
    Okulun iş garantisi vermediğini veya verse bile bunun çok sınırlı kişilere ve genellikle bölüm dereceli olan arkadaşlara olduğunu söyleyen yok. Yine aynı şekilde iyi yerlerde staj yapanların sayısının az olduğunu veya bu işte torpil döndüğünü maalesef açık açık söyleyen pek yok. Veya yine aynı şekilde (firmaya göre değişmekle birlikte) stajda fotokopi çekmenin office boyluk yapmanın bu sistemin bir parçası olduğunu söyleyeni hiç görmedim duymadım.

Bana bazı gerçekler anlatılmadığı için yanlış tercih yaptım ve cezasını da çektim. Tek derdim , her öğrencinin başına gelmesi muhtemel olaylar hakkında yeni gelecek arkadaşları bir nebze olsun bilgilendirebilmek. yoksa dediğim gibi ben okuldan mezunum alakam ilgim de kalmadı. Babamın okulu da değil beni hiç bağlamaz.

Fiyatlandırma, okulun kâr amacı gütmesi, internet, torpil, tam bursluya geçme, torpil ve sistem hakkında yazdıklarına bir bak derim. Hepsini alıntılayacaktım ama sadece son 4 sayfadakileri alıntılayım dediğimde sistem izin vermedi o kadar alıntı yapmama. Ama kendi düşüncemi söylemek gerekirse ya fazla ön yargılı, ya da düşmanca bir tutum sezdim postlarda. Aklına gelen kötü ne varsa sallamışsın sadece. Bütün olaylar hakkında ne düşündüğümü de uzun uzun yazmak isterdim ama yeter artık bu kadar tartışma bırak da millet kendisi karar versin artık

• İşletme iktisat bölümünde okuyan arkadaşlar öneriri misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana göre okulda tek eksik KLİMA
  • LazyRich kullanıcısına yanıt
    Bu yaz dönemi okulda değildim ara sıra uğradım bu yaz için yorum yapamam ama geçen yaz yeminle kemiklerim ısınsın diye dışarı cıkıyordum. Okula kapri ile gelmeye korkuyordum o derece iyi soğutuyorlardı. Bu yıl için yorum yapamıcam

Klima değil ama yemek yapılan yelerdeki havalandırma sıkıntısı büyük yağ üstüme siniyor siniyor resmen
  • Geçen hafta Teknoloji Merkezinde lab yapıcaz derken az daha donuyorduk hocam. Şaka bir yana teknoloji merkezi gayet iyi. Ancak amfilere biraz daha güçlü klima takılsa iyi olabilir. Klimalar tek duvarda olduğu için amfilerde cam kenarı tarafı üşüyor. Diğer taraf yanıyor. Yurtta da klimalar gayet iyi yoksa bu sıcakta yaşanmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrAslanfatih -- 16 Temmuz 2014; 2:22:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultrAslanfatih

Geçen hafta Teknoloji Merkezinde lab yapıcaz derken az daha donuyorduk hocam. Şaka bir yana teknoloji merkezi gayet iyi. Ancak amfilere biraz daha güçlü klima takılsa iyi olabilir. Klimalar tek duvarda olduğu için amfilerde cam kenarı tarafı üşüyor. Diğer taraf yanıyor. Yurtta da klimalar gayet iyi yoksa bu sıcakta yaşanmaz.

Amfilerdeki klimaların çok açılmama sebebi sanırım bir kaç kişi dilekçe vermiş üşüyoruz diye ondanmış. Yoksa oralar da gayet soğuk oluyor normalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: LazyRich

Bana göre okulda tek eksik KLİMA

Her sınıfta havalandırma var hocam ondan içerisi ideal sıcaklıkta kalıyor. Ha bazen kalabalıktan ister istemez yükseliyor da ona yapacak bişey yok
  • Burda tobb hakkında yazılanları okuyana kadar kararlıydım tercihlerde yazıcaktım ama şimdi çok kararsızım özellikle yurt hakkında iyi şeyler duymadım yine başka sitelerden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pesimist381

Burda tobb hakkında yazılanları okuyana kadar kararlıydım tercihlerde yazıcaktım ama şimdi çok kararsızım özellikle yurt hakkında iyi şeyler duymadım yine başka sitelerden.

Yurdun tek sıkıntısı giriş çıkış saatleri çok katı. Gece 1 den sonra sıkıntı çıkarıyorlar. Onun dışında yurtlar belki de ülkenin en iyi yurtlarından. Konuda yazan kötü şeyleri diyorsan gördüğün gibi okulu en çok kötüleyen arkadaş artık konuya birşey yazmıyor. O biraz sistemin tam oturmadığı döneme gelmiş ondan sıkıntı çekmiş. Her dönemi öyle sanıyor. Tabii ki hala oturmayan sistemler var. 3 dönem yoğun ders görüyoruz. Sosyallik az. Kampüs küçük. Ama arkadaşın abarttığı kadar öcü bir okul değil. Eğer istersen ayrıntılı bilgi verebilirim.

• quote:

Burda tobb hakkında yazılanları okuyana kadar kararlıydım tercihlerde yazıcaktım ama şimdi çok kararsızım özellikle yurt hakkında iyi şeyler duymadım yine başka sitelerden.
    edit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visioneer -- 17 Temmuz 2014; 9:17:33 >
  • quote:

Yurtlar fiziki olarak çok iyi. Hatta Türkiye'nin en lüks yurtları olabilir. Ben daha önce hiç klimalı üniversite yurdu görmedim. Ama müdüre biraz sıkıntılı özellikle kızlara karşı sıkıntı yaratıyormuş. Haftasonu saat 1'e kadar izin var sonra geç yazılıyorsun. Birkaç kere geç girersen ceza alıyorsun herhalde. Ben de ceza almıştım izinsiz 10 gün yurda gelmedim diye birşey olmadı.
  • 1Haftadır başka okulları araştıyordum yatay geçiş için, şöyle bir durumla karşılaştım

liseden tercih ederken, okulların eğitim durumunu kulaktan duyma şeylerle tercih ediyorduk. Neye bakılır, neler önemlidir bilmiyorduk. Şuan ankarada odtü hacettepe dısındki devletleri ve özel olarakta bilkenti incelemedim sadece sunu söyleyim

Bassetiğim sorunlar evet okulda var bunların arkasında duruyorum ama diğer okullar eğitim açısından 5para etmez geldi. Tanıtım günlerinde alışmışlar milleti kandırmaya, ben gidip teknik içerik hakkında sordugumda hemen başlıyorlar, okul bütçe ayırmadı, okulda o yönde yönetmelik cıkarmaya çalısıyoruz vs vs hemen bocalıyorlar.

Bir başka sorun ise dersleri

1) evet sıkıstırılmış bir eğitim var ama duzgun seçilmiş program var diyebilirim. Diğer okullarda bir ton alakasız ders gördüm bizim 2.sınıfta bitirdiğimiz konuları adamlar 3ün 2.döneminde yeni başlıyor

2) akademik kadro cidden cok sağlam

3) evet yönetimde sıkıntı var ama eğitime 1gram yansımamız, diğer okullarda eğitim cabuk etkileniyor

4) gittiğim bütün okullar tobb dan niye geliyorsun sorusunu sordu, bir kaç okul kendi okulun içinde bölüm değiştirmemi önerdi

5) devlet okulları memuriyet zihninde daha soruları sordugumda ne yapıcanki diye tepki bile aldım

6) hocaları daha toy, övüne övüne anlattıkları hocaları belki bizim okulda iş bulamaya bilir

7) kendi hocamın adını övülerek anlatıldını cok fazla duydum, o hocanız süperdir diye vs vs

8) tobb toefldan 61 istiyor diğer okullar 80 istediğinden hazırlık okumam gerektini söylediler, okullarının kendi sınavları varmış. O okulların kendi yaptıgı sınav tobb etüdeki midtorm zorulugundaki sınavlar ve 60-70civarı alsanız geçiyorsunuz.

Bir üniversitede bölüm başkanı ile konusuyorum, yan masalarda birkaç bölümün hocaları var, durumu anlattım, örnek soruları ne yapıcaksın dedi. Benim cevap bizim okul evet 61 veya itp den 500 istiyor, sizin okulunuzda ise 80 oldunuzu iddia edip benim ingilizcemi kabul etmiyorsunuz, kendi yaptınız sınav bu zorluktamı onu öğrenmek istiyorum. Bazı okullar 80 isteyip basic düzeyde geçirmek amaçlı sınav yapıyor, eğer dediğiniz gibi hazırlık eğitiminiz toefldan 80 düzeyde ise durduk yere tekrar hazırlık okumak istemem, 1yıl daha niye kaybediyim başka okullarda şansımı denerim dedim. Ben bu konusmayı yaparken bir anda sessizlik oldu ve herkes dinledi, orda tercih yapmaya gelen aile bile bana hangi okuldan geliyorsun dedi. Konusmanın sonunda bana örnek soruları verdiler ve konustugum kişi rahatlıkla geçersin, sizin gibi öğrencileri okulumuzda görmek isteriz dedi

Evet bana hazırlık eğitimi bizim okulda yetersiz geliyordu ama diğer okullar ingilizce öğretmiyormuş onu anladım. Bizim okul en azından ingilizceyi ve ingilizce kullanmayı öğretiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 17 Temmuz 2014; 18:01:44 >

• stajdan parada alabiliyoruz minimum asgari ücret şu anda 1.200tl alan bile var. 3.5 ay staj yapılıyor asgari 1000tl olsa dikkatli kullanırsan paranı bodrumda rixosta 1 hafta kırallar gibi tatil yaparsın arkadaslarınla. staj 2.sınıfta baslıyor yani hazırlık dahil 3üncü senede staja gidiyorsun. bide bu yonden bakılmalı birde tobb etu sitesinde mezuniyet yılında o yılki ödedigin paranın 3/1ini geri veriyolarmış niye veriyolar bilmiyorum efsane bunlar desem sitede yazıyor. tercihini tobb etuden yana kullananlar bana göre pişman olmazlar ama yakınmaları olur oda derslerle alakalıdır zor gelir beceremezsin okula suc atarsın ayagın takılır dusersin okula suc atarsın sonra bunun gibi forumlarda kotulersin. neyse tercihinizi yaptınız hayırlısı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.