Şimdi Ara

##### TOBB ETÜ DONANIMHABER ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ##### (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.093
Cevap
26
Favori
68.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dp_mode

quote:

Orijinalden alıntı: furkey

quote:

Orijinalden alıntı: dp_mode

hocam ben staj hakkında soru soracaktım çünkü hiçbirşey bilmiyoruz

bazı firmalar için ortalama şartı aranıyormuş (misal 3 altı başvurmasın) ve oeg dersinde torpile kalkışanların anlaşıldığı takdirde cezalandırılacağından bahsediliyor. Bunlar tamamen kifayeti olmayan kavramlar mıdır yani? Kısacası bi torpil bütün herşeyi ikinci plana atıp bütün işi halledebiliyor mu?

Cezalandırma olayını bilmiyorum. Büyük firmalarda ise şöyle:

Önceden 2 nin altındaki bir sürü adamın tai gibi büyük firmalarda staj yaptığı doğrudur. Yapanlardan da bir kaçını bizzat tanıyorum. Ama son 2 yıldır o torpili daha ılımlı düzeye getirdiler. Yani ilk başta not kriteri getirildi. Mesela 3.5 altıysan tai hiç bakmıyor bile. Orada işlerse en fazla şu şekilde bir torpil işler: Notları çok yakın iki adamdan torpillisi girer. En fazla bu kadar. Yoksa hiç bir donanıma sahip olmayan adamın tai gibi firmalara gönderilme olayı kapandı artık. Torpil yapanlar da genelde kendileri bir firmayla geliyor, ortak eğitime kayıt ettiriliyor firma bu adam da orada çalışmaya başlıyor. Sizi etkileyen pek bi durum olmuyor yani.

o zaman bu durum bence kötü çünkü okul kendi öğrencisini kısıtlıyor gibi oluyor. Çünkü diğer üniverstelerde Gazi, Odtü vs. okuyan arkadaşlarım çok yüksek not ortalamalarına sahip olmadan gidip Tai 'de vs staj yapabiliyorlar. Yani torpili yetiyor. Böyle bi torpil deryası içinde okulun yaptığı bana yanlış geliyor. Torpili varsa eğer giden öğrenci sayısını kısıtlamak saçma değil mi? Bırak adam gidebiliyorsa gitsin. Sen 3.5 şartı koyuyorsun ama diğer üni.lerden gelen stajyerlerin yüzde kaçı bu şartı sağlıyordur Allah bilir.

okul burda dürüstlük ispati yapacağına bence daha mühim işleyiş problemlerini çözmeli diye düşünüyorum.

Anlaşıldı ne yapılırsa yapılsın yine göze batacak :)

• edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visioneer -- 14 Temmuz 2014; 19:39:28 >
  • Benim zihniyetimi gel bir ara konuşalım senle beni tanı.Sen kim oluyorsun da benim nereye gitsem ne olacağımı yargılıyorsun?

Sizin yeni açılan buz hokeyi zımbırtı masraflarınızdan zaten diğer kulüplerde sıkıntı çıktı bu sene .dünyadan haberin yok konuşuyorsun.Amerikan futboluyla alakam yok bana burda bilip bilmede martaval okuma. Bana bir üninin ufak örnekleriyle de gelme ben tobbu kendi içinde değerlendiriyorum. Eskrim topluluğunda sırf hocamızın eski hocaya hatrı olduğu için geldiğini söyleyeyim sana.ssm nin verdiği parayla hiç bir hocayı getirtemezsin.Ayrıca okul kulüp içinde para toplamayı da yasaklamış durumda mevzuatla bu durumda bizimde elimizden bir şey gelmiyor.Malzeme kırılıyor temin ederken bin türlü sıkıntı çekiliyor. Turnuva olaylarını hiç anlatmamayayım burda apayrı dünyalar.

Bana özel üni olmasından dolayı her gelen zammın en az 50 kuruş olmasını savunuyorsan bu okul seni zaten terbiye etmiş bazı şeyleri göremiyorsun demektir.

Ya bütün bunları bir kenara bırak utanmıyor musunuz? O kadar Janamitra bey anket yaptı okulun yarısı gidişattan memnun olmadığını belirten kararlar sergiledi.Nasıl hala burda durumu izah eden insanları bu şekilde laflar ederek rencide etmeye çalışıyorsunuz.Hiç mi vicdanınız yok? Bu kadar mı bordo klavyelisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: werterda

Benim zihniyetimi gel bir ara konuşalım senle beni tanı.Sen kim oluyorsun da benim nereye gitsem ne olacağımı yargılıyorsun?

Sizin yeni açılan buz hokeyi zımbırtı masraflarınızdan zaten diğer kulüplerde sıkıntı çıktı bu sene .dünyadan haberin yok konuşuyorsun.Amerikan futboluyla alakam yok bana burda bilip bilmede martaval okuma. Bana bir üninin ufak örnekleriyle de gelme ben tobbu kendi içinde değerlendiriyorum. Eskrim topluluğunda sırf hocamızın eski hocaya hatrı olduğu için geldiğini söyleyeyim sana.ssm nin verdiği parayla hiç bir hocayı getirtemezsin.Ayrıca okul kulüp içinde para toplamayı da yasaklamış durumda mevzuatla bu durumda bizimde elimizden bir şey gelmiyor.Malzeme kırılıyor temin ederken bin türlü sıkıntı çekiliyor. Turnuva olaylarını hiç anlatmamayayım burda apayrı dünyalar.

Bana özel üni olmasından dolayı her gelen zammın en az 50 kuruş olmasını savunuyorsan bu okul seni zaten terbiye etmiş bazı şeyleri göremiyorsun demektir.

Ya bütün bunları bir kenara bırak utanmıyor musunuz? O kadar Janamitra bey anket yaptı okulun yarısı gidişattan memnun olmadığını belirten kararlar sergiledi.Nasıl hala burda durumu izah eden insanları bu şekilde laflar ederek rencide etmeye çalışıyorsunuz.Hiç mi vicdanınız yok? Bu kadar mı bordo klavyelisiniz?

O ankette ben de memnuniyetsiz olarak oy kullandım. Ancak bence asıl vicdan olayı okulun bütün yönlerini değil sadece kötü yönlerini söylemek. Diğer postlarıma bakarsan ben de okulun olmaması gereken sorunları olduğunu söyledim zaten. Ancak öyle hunharca yorum yapılıyor ki millet bana mesaj atar oldu gerçekten o kadar kötü mü orası diye.

Bu arada senin zihniyetin beni ilgilendirmez. Bu tutumla yazılmış bir mesajı da gerçekten ciddiye de almam mümkün değil. Ben şimdi sana ne desem sen kim oluyorsuna gitereceğin için en iyisi nokta koyalım da konuyu kirletmeyelim.

• quote:

Sen bu zihniyetle nereye gitsen böyle olacaktın zaten.

quote:

Bu arada senin zihniyetin beni ilgilendirmez.

peki hocam bende tartışma peşinde değilim fakat biraz daha yazdıklarının tutarlı olmasına dikkat edersen sevinirim.
  • LazyRich kullanıcısına yanıt
    etkiler tabi ki.

biz girdiğimizde yıllık artış çok cüzzi olacak demişlerdi.

hazırlığa kaydolduğumda 14 kusur ile kaydoldum son sene 21 veriyordum oradan hesap edebilirsin ne kadar cüzzi olduğunu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

etkiler tabi ki.

hazırlığa kaydolduğumda 14 kusur ile kaydoldum son sene 21 veriyordum oradan hesap edebilirsin ne kadar cüzzi olduğunu :)

Senin TOBB ETÜ ile sorunun ne bilemiyorum ama düpedüz gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorsun. TOBB ETÜ'de eğitim ücreti hiç bir zaman 14000 lira olmadı. bu noktadan sonra kusura bakma ama artık senin tobb etülü olduğuna da inanmıyorum. amacın ne bilmiyorum ama burada gelip okul hakkında atıp tutarak sadece kendini komik duruma düşürüyorsun bilesin.

yıllara göre tobb etü eğitim ücretleri:

##### TOBB ETÜ DONANIMHABER ÖĞRENCİ TOPLULUĞU #####

kaynak:
    www.etu.edu.tr
    404 - Aradığınız Sayfa Bulunamadı - TOBB ETÜ
    http://www.etu.edu.tr/c/indexa2e6.html?q=tr/node/708

• quote:

Orijinalden alıntı: rustemturkmen

quote:

etkiler tabi ki.

Senin TOBB ETÜ ile sorunun ne bilemiyorum ama düpedüz gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorsun. TOBB ETÜ'de eğitim ücreti hiç bir zaman 14000 lira olmadı. bu noktadan sonra kusura bakma ama artık senin tobb etülü olduğuna da inanmıyorum. amacın ne bilmiyorum ama burada gelip okul hakkında atıp tutarak sadece kendini komik duruma düşürüyorsun bilesin.

kaynak:http://www.etu.edu.tr/c/indexa2e6.html?q=tr/node/708

başkan öncelikle yazdığın listenin ne oldugunu bir araştır bence.

bu liste son sene için , geçmiş yıllardan girişli olanlar varsa onların tabi olduğu ücret listesi.

zira dikkat edersen senin verdiğin liste geçerli olsaydı son 5-6 sene boyunca okul ücretine 1tl bile zam yapılmamış olurdu.

Biraz dikaktli sallayalım :) lütfen ayıp oluyor.

İnat ettim banka dekontlarını araştıracagım umarım bulurum buraya eklerim . Bakalım o zaman ne diyebileceksin çok merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 14 Temmuz 2014; 22:47:15 >

• FlyingHigh F kullanıcısına yanıt
    Hocam anlatamıyorum galiba ?

14000 ile okula girdiysen (2008 girişli bile olsan o dönemde 14.000 olmadığını biliyorum okul ücretinin).. 2007den önce belki 14.000 olmuş olabilir, onlar da hiçbir zaman 21 vermediler zaten. ayrıca diğer vakıf ünileri ücret konusunda çok mu düşük de, tobb etü bu konuda eleştiriliyor. burası bir vakıf üniversitesi ve aldığınız eğitimin ücreti var. böyle saçma sapan eleştiriler yapmadan önce diğer okulların da ücretlerine bakın. nispi bir karşılaştırma olsun ki bir mana ifade etsin.
  • quote:

Hocam anlatamıyorum galiba ?

14000 ile okula girdiysen (2008 girişli bile olsan o dönemde 14.000 olmadığını biliyorum okul ücretinin).. 2007den önce belki 14.000 olmuş olabilir, onlar da hiçbir zaman 21 vermediler zaten. ayrıca diğer vakıf ünileri ücret konusunda çok mu düşük de, tobb etü bu konuda eleştiriliyor. burası bir vakıf üniversitesi ve aldığınız eğitimin ücreti var. böyle saçma sapan eleştiriler yapmadan önce diğer okulların da ücretlerine bakın. nispi bir karşılaştırma olsun ki bir mana ifade etsin.

ne kadar para verdiğimi benden daha iyi biliyorsunuz herhalde tamam.

14 kusur ile başladım 19 kusur yada 20 kusur bile bitti.

önemli olan burda eğitim ücretinin pahalı olması , yada rakiplere göre kıyaslanması değil.

Bir atar yaparak olaya girdiniz bari olayı toplamaya çalışmayın . komik oluyorsunuz ;)

Banka dekontlarını da ailemle görüşüp buldurmaya çalışacağım bu konuda çok hırs yaptım. umarım 4-5 sene önceki dekontlar çıkar da en azından bir özür dilersiniz ;)

2007-08 girişliyim ben.

Senin verdiğin tablo geçerli olsaydı girşimden çıkışıma kadar 21bin vermem gerekiyordu öyle mi :) ben 14 ile başladım artarak 19 yada 20 civarı bir parada bitirdim.

Okul bana kıyak geçti sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 14 Temmuz 2014; 22:59:09 >

• quote:

quote:

quote:

etkiler tabi ki.

kaynak:
    www.etu.edu.tr
    404 - Aradığınız Sayfa Bulunamadı - TOBB ETÜ
    http://www.etu.edu.tr/c/indexa2e6.html?q=tr/node/708

başkan öncelikle yazdığın listenin ne oldugunu bir araştır bence.

bu liste son sene için , geçmiş yıllardan girişli olanlar varsa onların tabi olduğu ücret listesi.

zira dikkat edersen senin verdiğin liste geçerli olsaydı son 5-6 sene boyunca okul ücretine 1tl bile zam yapılmamış olurdu.

Biraz dikaktli sallayalım :) lütfen ayıp oluyor.

İnat ettim banka dekontlarını araştıracagım umarım bulurum buraya eklerim . Bakalım o zaman ne diyebileceksin çok merak ediyorum.

Bak bu liste 2010 yılında yayınlanmış..

kaynak:http://www2.etu.edu.tr/events.php?event=571

Burda 14 gözüken 2005 girişliler. 2005 girişli bile olsan, yani söylediğin gibi okula 14 vererek başladıysan hiçbir zaman 21 vermiş olamazsın. Daha önceki dönemde girdiysen yine mümkün değil. Daha sonra girdiysen yine 14 vermiş olamazsın zaten. Biraz dikkat !

• 14 de yanılmışım evet. 16.750 benim dönem ücerti şimdi hatırladım.

aradan 6 yıl geçmiş normal hatırlamamam.

yinede 21 bin ile başlayıp öyle bitirmedim

16.750 ile başladım son sene 20 bin ile bitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 14 Temmuz 2014; 23:04:13 >
  • quote:

14 de yanılmışım evet. 16.750 benim dönem ücerti şimdi hatırladım.

aradan 6 yıl geçmiş normal hatırlamamam.

yinede 21 bin ile başlayıp öyle bitirmedim

16.750 ile başladım son sene düz 20 bin ile bitti.

Tamam bu olabilir. Ama böyle bir eleştiri getirirken diğer üniversitelerin eğitim ücretlerinde nasıl bir artış oldu bu dönemde. Ona da bakmak lazım. Mesela Bilkentte 2006'da 14 bin imiş. orası artmadı mı sanki ?

kaynak:

• rustemturkmen kullanıcısına yanıt
    artış illaki olur olmaz diye bir iddiam yok zaten.

ama okul her konuda olduğu gibi onda da samimiyetsizdi.

Biz girerken artış en fazla yılda 300-500 lira civarı olur denildi. Elimizde bir sözleşme vs yok tabi sözlü bir bildiriydi bu.

16 kusur ile girdiğimiz okulu 20 kusur ile bitrdik :)

yılda en fazla 500 lira olur denilen okul neredeyse ortalama 1000 lira artırdı yılda.

ha 100 bine yakın para vermişim ben buradaki ufak rakamların peşinde de değilim yanlış anlaşılması.

tek derdim okulun samimiyetsiz oluşu.
  • quote:

artış illaki olur olmaz diye bir iddiam yok zaten.

ama okul her konuda olduğu gibi onda da samimiyetsizdi.

Biz girerken artış en fazla yılda 300-500 lira civarı olur denildi. Elimizde bir sözleşme vs yok tabi sözlü bir bildiriydi bu.

16 kusur ile girdiğimiz okulu 20 kusur ile bitrdik :)

yılda en fazla 500 lira olur denilen okul neredeyse ortalama 1000 lira artırdı yılda.

ha 100 bine yakın para vermişim ben buradaki ufak rakamların peşinde de değilim yanlış anlaşılması.

tek derdim okulun samimiyetsiz oluşu.

ben 5 yılda 16000 liranın 20000 lira olmasını çok anormal bulmadım kusura bakmayın. bu durum her okulda böyle. ayrıca yanılıyorsam düzeltin, tobb etü de diğer üniversiteler gibi ücretleri tefe ve tüfe oranına göre artırıyor diye biliyorum. hiçbir zaman bu oranları aşan bir zam gelmedi ücretlere. sizin buradaki yorumlarınızı takip ediyorum. tamamı abartılı ve bazen kasıtlı olduğunu düşürecek cinsten. okulun problemleri yok demiyorum, bu ülkede hangi kurum harika bir biçimde işliyor ki zaten?

ama eleştiri yaparken biraz insaflı olalım. tobb etünün olumsuz yanları olduğu gibi olumlu yönlerini de yazalım. böylelikle objektif bir biçimde bilgi edinir insanlar. ayrıca okulu eleştirmek için bu kadar hırçın ve acımasız olmanıza gerek yok. okulu olumlu yanlarını anlatarak da eleştirebilirsiniz. siz umduğunuzu bulamamış olabilirsiniz. ben okulumdan memnunum ve iyi bir eğitim aldığımı düşünüyorum. aksayan yönleri yok mu? elbette var. bunları burda sıralayacak değilim, konu içinde yazılmış zaten. ama biraz dikkat lütfen.

aynen biraz dikkat :)

ben memnun değildim yanlış tercih yaptım ve bedelini ödedim.şuan tek derdim elimden geldiğince tercih edeceklere yardımcı olmaya çalışıyorum.

sen ve diğer arkadaşlarda istediği şekilde yorumlarını yazar.

gerisi tercih edecek arkadaşların bileceği iş :)

saygılar.
  • FlyingHigh F kullanıcısına yanıt
    burada demek istediğim insanları tercihleri konusunda bilgilendirirken yanlış bilgi vermemeniz. onun dışında zaten istediğinizi yazıyorsunuz. bunu söylemenin lüzumu yok diye düşünüyorum. ayrıca başta okula ne kadar verdiğimi benden iyi bilecek değilsin diyordun, sonrasında yanılmışım diyorsun. biraz dikkat ile kastettiğim şey buydu. meseleyi uzatmak niyetinde değilim. sağlıcakla kalın.
    son cevabım bundan sonra başlıgın seyiri adına cevap vermeyeceğim.

Aradan 6 yıl geçmiş 16 yı 14 hatırlamışım bu kadar zaman sonrası normal olsa gerek. insan hafızası bu yanılabilir.

Ama bir hışımla ilk eklediğim tablonun da gerçeği yansıtmadığı ortada. :)

Her neyse,ben yanlış bilgi verdiğimi düşünmüyorum.

İnsanlar araştırır gerek size gerek bana veya başka arkadaşlar kime istiyorsa sorar araştırır. gerisi kendi bilecekleri iş.

iyi akşamlar.
  • Arkadaşlar sizleri anlamıyorum siz hiç mi ösym kılavuzu okumadan girdiniz bu üniversiteye. Kılavuzda yazana göre üniversite öğretim ücretine TÜFE-ÜFE oranı kadar zam yapabilir. 2013 TÜFE ORANI %7.4 20.000 TL ye uyguladığınız zaman 1.400 TL ediyor. Her üniversite bu zammı yapabilir. Ayrıca TL 'nin son yıllardaki düşüşü dikkate alındığı zaman zam kaçınılmaz bir şey.

Ayrıca 3 dönem diye ağlamaya kimsenin hakkı yok. Kılavuzda yazmıyor mu arkadaşlar sanki okul 2 dönemdi de birden 3 dönem yaptılar mağdur oldunuz. Bunları bilerek geldiniz kimsenin ağlamaya sızlamaya hakkı yok gelmeseydiniz o zaman. Sosyal olanaklar olarak eleştirirsiniz ben de size katılırım ama kimse kılavuzda olan konularda eleştiri falan yapmasın artık.

Okul zormuş çok yoğunmuş başarılı olmak imkansızmış yokuşta akmayan ter inişte göz yaşı olarak iner. Bir kişi çıksın desin ben emek veriyorum çalışıyorum ama ortalamam kötü okul çok zor diye ben bir daha bu forumda ağzımı açmam. Ancak emek vermeyen insanların okulu kötülemeye ne hakkı var.

• quote:

son cevabım bundan sonra başlıgın seyiri adına cevap vermeyeceğim.

Aradan 6 yıl geçmiş 16 yı 14 hatırlamışım bu kadar zaman sonrası normal olsa gerek. insan hafızası bu yanılabilir.

Ama bir hışımla ilk eklediğim tablonun da gerçeği yansıtmadığı ortada. :)

Her neyse,ben yanlış bilgi verdiğimi düşünmüyorum.

İnsanlar araştırır gerek size gerek bana veya başka arkadaşlar kime istiyorsa sorar araştırır. gerisi kendi bilecekleri iş.

iyi akşamlar.

Dostum senin derdin ne bu okulda ne kadar kötülük varsa senin başına gelmiş bir şikayet edip duruyosun.Sen stajı yarıda bırakan elemandın demi.Yatarak özel okul okunmazmış anlamışsındır umarım.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.