Şimdi Ara

Tobb etü nanoteknoloji mühendisligi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba. Beyler bu bölümde burslu okumak istiyorum geleceğinin olduğunu düşünüyorum ve üniversite hayatini gerçekten yasamak istiyorum TOBBda okuyan ve özelliklede nanoteknoloji de okuyan varsa yardımcı olsun

• Difetha D kullanıcısına yanıt
    Gunceldir.
  • Ancak tobbun kadrosunuda çok ovuyolar iyi bi eğitim verdigini ve stajlarda baya yardimci olduğu söyleniyor bunlar baya cazip geliyor ancak makine mühendisliğinin nanoyla ilgilendiğini bilmiyordum teşekkürler.
  • Ben ülkemizde bu bölümlerin lisans düzeyinde değil de, yüksek lisans seviyesinde okunması gerektiğini düşünüyorum.
  • Alp kullanıcısına yanıt
    Lisans seviyesinde yapacak durumda değiller yani? Hayatimi da mahvetmek istemiyorum ancak iyi bi egitim verilirse bu mesleğin geleceğin mesleği olduğunu düşünüyorum. Tabi burada TOBB un eğitimini ne durumda olduğunu bilen bi arkadasin yazmasi lazim. Biliyorsan biraz daha detaya inermisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Difetha

Lisans seviyesinde yapacak durumda değiller yani? Hayatimi da mahvetmek istemiyorum ancak iyi bi egitim verilirse bu mesleğin geleceğin mesleği olduğunu düşünüyorum. Tabi burada TOBB un eğitimini ne durumda olduğunu bilen bi arkadasin yazmasi lazim. Biliyorsan biraz daha detaya inermisin

Senin yerinde olsam mahvetmemek adına bu bölüme yerleşmeye çalışmazdım. TOBB bence Ankara'da ki en iyi 2.vakıf üniversitesi, bu yüzden eğitim konusunda beklentilerini karşılayacak seviyede akademisyenler getirmişlerdir diye düşünüyorum. Fakat, bildiğim kadarıyla, Nanoteknoloji merkezi Ankara'da bir tek Bilkent Üniversitesi'nde var, şöyle bir TOBB'un sitesine de baktım, göremedim böyle bir araştırma merkezinin varlığını, olmadan da böyle bir bölümü açmak ne kadar mantıklı bilemiyorum.

Dediğin gibi geleceğin mesleği olabilir, fakat aradaki farkı ayırt edebilecek ülkemizde kaç insan var? Yurt dışında neredeyse bu konuda hiç araştırma yapılmayan bir ülkeden öğrenci kabul edebilecek kaç üniversite/şirket var? Ülkemizin önde gelen teknik üniversitelerinden mezun olanların bile çok küçük bir kısmı işin mutfağında çalışma fırsatına sahip olabiliyor. Bu şartlar altında benim kulağıma pek mantıklı gelmiyor Nanoteknoloji Mühendisliği'ni seçmek, senin yerinde olsam Elektrik & Elektronik'in üstüne uzmanlaşarak okumayı tercih ederdim. Tabii çok bir bilgi sahibi olmadan konuşuyorum, senin hayallerinden veya seçmek istediğin bölümden vazgeçirmek istemem. Zamanın/gitme imkanın varsa git TOBB'daki hocalarla yüzyüze konuş, yoksa mail at sor.

• @aslan26'da hatırladığım kadarıyla TOBB mezunu, gerek bilgisi, gerek objektifliğiyle onun da fikirlerine başvurabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp -- 31 Ocak 2014; 15:46:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ MİMARLIK
    6 yıl önce açıldı
    YTÜ Endüstri
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben abartmıyorum hocam, Nanoteknoloji'ye daha yakın bir bölüm olduğuna inandığım için EE'yi önerdim, yoksa yanlış mı biliyorum? Yoksa ben bilirim EE'nin nasıl bir bölüm olduğunu, illallah diyerek Endüstri'ye geçen biri olarak söylüyorum bunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alp

Ben abartmıyorum hocam, Nanoteknoloji'ye daha yakın bir bölüm olduğuna inandığım için EE'yi önerdim, yoksa yanlış mı biliyorum? Yoksa ben bilirim EE'nin nasıl bir bölüm olduğunu, illallah diyerek Endüstri'ye geçen biri olarak söylüyorum bunu.

nanoteknoloji daha çok malzeme ve metalurji mühendisliğini ilgilendiriyo aslında. küçük geometrilere indiğinde ee yi de baya içine çeker tabi ama şu an en sıkıntılı olduğumuz nokta malzeme. makina mühendisliği veya metalurji malzeme mühendisliği okunup kompozit malzemeler ve nanoteknoloji ile alakalı yüksek lisans daha mantıklı gelir bana.

• Bilkent'tekilerin birçoğu EE alanında ihtisas yaptıkları için öyle yazdım, yanlış anlaşılmaya mahal verdim sanırım, konuyu açan arkadaştan özür diliyorum.
  • Beyler ben simdi hangi bolumu hedef olarak seceyim kafayi iyice karistirdiniz nanoteknoloji EE ye yakin diyorsunuz ama EE de kotu diyosunuz biraz öneri verin siz en iyisi
  • bilkent makine okuyup ordan nanoya yönelmek çok daha mantıklı bence. nano diyince akla ilk ve tek bilkent gelir türkiyede

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler kardes. Yine de konu acıktır TOBB dan odtuden veya bilkent ten olanlar varsa biraz daha bilgilendirirlerse iyi olur. Tekrar teşekkürler
  • Alp kullanıcısına yanıt
    Tobb Etü mezunuyum ama mühendis olmadığım için konuyla ilgili bir şey söylemem çok doğru olmaz. Tobb Etü yakınlarda çok büyük bir yatırımla Teknoloji Merkezi'ni kurdu. Bu anlamda gerçekten bilhassa mühendislik alanındaki öğrencilere önemli imkânlar sunan bir merkez oldu. Ama yine de mühendislik alanında çok bilgim olmadığından konuyla ilgili seni yönlendirmek istemem.

Tobb'daki en iyi mühendislik bölümü Makine Mühendisliğidir. Bu bölümün paralı kontenjanlarının puanları bile çoğu devlet üniversitesinden daha yüksektir. Nanoteknoloji mühendisliği alanında da TOBB lisans düzeyinde eğitim veren tek üniversite.

http://www.nkfu.com/2013-2014-makine-muhendisligi-bolumu-taban-puanlari/

Dikkat edersen insanlar Çukurova Üniversitesi'nde, Uludağ Üniversitesi'nde ya da Akdeniz Üniversitesi'nde bedava Makine Mühendisliği okuyabilecek puanı almışken TOBB'da ücretli okumayı tercih etmişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dimenda -- 1 Şubat 2014; 20:23:49 >

• Ne yapacağını şaşırdım beyler
  • Üniversite hayatını yaşamak istiyorsun ve TOBB düşünüyorsun?
  • tamamdır beyler en azından TOBB dan olmayacağını öğrenmiş oldum Bilkent odtü veya itü makina arasndan seçicem teşekkürler
  • Makine düşüneceksen TOBB iyi tercih olabilir,Makine Bölümü okulun açık ara en iyi bölümü yukarıdaki arkadaş bölümleri prof sayısına göre karşılaştırma cehaletinde bulunmuş ki çok komik gerçekten..Profların çok büyük bir bölümü yurt dışına çıkmadan md ve phd yapmış, akademik-endrüstriyel olarak parlak isimler değil eminim yine örnek verdiği profların odasına girip çay içmişliği,muhabbet etmişliği yoktur..Ama sözde aşağılamak için koyduğu bilkentte-tobb da hocalarını tanırsın hocaların seni tanır ki en azından TOBB için akademik kadro çok iyidir.Hatta İtüdeki bütün proflar Sadık Kakaçı görse önünü ilikler saygı duruşuna geçer..
  • dostum TOBB da çok sıkıyolar sınavlar zor üniversie hayatını yaşatmıyolar vb diyen çok onun hakkında bi bilgin varmı? Bir de nanoteknoloji bölümü nasıl makinadan çok o önemli benim için :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Difetha

dostum TOBB da çok sıkıyolar sınavlar zor üniversie hayatını yaşatmıyolar vb diyen çok onun hakkında bi bilgin varmı? Bir de nanoteknoloji bölümü nasıl makinadan çok o önemli benim için :D

Şu an diğer üniversiteler tatilde ama benim yarın 8 saat dersim var 18:30-20:30 arası vize var..Salı quiz vardı,Pazartesi yine vize var...Sürekli böyle..Cumartesi günleri ders var..Dersleri geçmek ciddi anlamda zor tabi ilk 100 e giren adam her türlü geçer ama burssuz okuyan insanlar için baya zor dersler..Şenlikler dünya kupası gibi 4 yılda bir yapılır, içerisinde okuldan çok AVM havası var..

Bölüm olarak okulda Makine bölümü baya iyi ancak Malzeme ve nano gerçekten gereksiz bir bölüm ki yakın bir gelecekte Türkiyede iş alanı olması da zor..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.