Şimdi Ara

TOBB ETÜ Tıp ve Mersin Tıp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hakkında bilgisi olan, ya da buralarda okuyan birileri özel mesaj ya da konuya cevap olarak bir şeyler yazabilirseniz çok müteşekkir olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ailenin imkani varsa tobb derim cunku imknlari labaratuvar su bu felan daha fazla ayrica ogrenci sayisi da daha az

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F059F8BEE

Ailenin imkani varsa tobb derim cunku imknlari labaratuvar su bu felan daha fazla ayrica ogrenci sayisi da daha az
    Teşekkür ederim cevap için.

Hocam karşılaştırma minvalinde değil de daha çok bilgi almak istiyorum doğrusu.

Şuradan buradan kısarak karşılayabiliriz belki %50 gelirse de Ankara ve vakıf için değer mi, ondan emin değilim. Zira herkesin ağzında da “tıp vakıf’ta okunmaz.” lafı dolaşıyor.

• Bandobrass kullanıcısına yanıt
    Hocam ben sadece tobbun imkanlarini biliyorum onun disinda nasil bir yer onun hakkinda pek bilgim yok dogrusu

• Tobb eskiden Hacettepede staj yapıyordu o zamanlar seçmek mantıklıydı şimdi kendi hastanelerine kaldılar. Kendi hastanelerine gelen hasta profili ise ankaranın en zengin kısmı. Öğrencinin değil müdahale etmesi hocanın yanında izlemesinden bile rahatsız olacak tipler

• Hacettepede mi staj yapıodu benim tamamen yanlış bilgi ben de çok takip ediyorum fakülteye 2016 da zirveye çıkmasının tek sebebi iyi yapılan reklam ve üni sınav 1. bin o okula yerleşmesi

Özel okulların gidip de devletteki fakültede staj yapması kadar komik olay yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bu özel Tıpların stajıyla ilgili aklıma takılanlar var.
    Hep duyuyorum bu hastanın kendine dokundurmaması meselesini. Doğrudur muhakkak ancak Koç-Acıbadem-Medipol gibi Türkiye 50. si, 100.sü gibi adamların girdiği okullarda da durumun böyle olması lazım. E oraya giren adam da bunu bilerek tercih yapmaz herhalde.

Yani sırf imkan iyi, üniversite güzel diye hastasız da doktor olmak istemez kimse, özellikle bu tip derece yapan adamlar.

Bu durumda neden seçiyorlar, anlam verebilmiş değilim ben. Yani az hasta görme sadece TOBB’a mahsus olmasa gerek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sakarya tıp
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Çünkü orayı yazan derece öğrencileri de zaten klinik doktoru olmak istemiyorlar. Yazan coğu kişi araştırmacı olmak abdede özel şirketlerde arge yapmak gibi hayalleri var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natrak -- 13 Temmuz 2019; 10:49:58 >
  • Anladım. Zaten ya preklinik bir branş ya da akademik bir kariyer yürütmek istiyorum.

O halde özel bir üniversite daha akıl karı bir seçim olabilir ancak birçok şey 18 Temmuz’a da bağlı elbette.

Yine de Koç’ta da TOBB’ta da öğrenciler kalp dinlemeden, tuşe yapmadan mezun olmuyordur herhalde. Üniversiteler bunları düşünmüyor mudur hiç, prosedür nasıl işliyordur ki?

Genelde böyle şeyleri lablarda yaparak derste görerek ya da devlet hastanesinde staj ayarlayarak yapıyorlar. Yüzde yüz burslu kazanmadıgınız sürece özel üniversite önermem. Tıp cok uzun bi süreç ve her sene zamlanıyor

• Mesala şu an bizim Hastanemizde bazı özel üniversitelerin öğrencileri staj yapıyor

Hocam Ankarada yasayan biri olarak sunu soyleyebilirim ki her ozel hastaneye az hasta gelmiyor aslinda.Ufuk bayindir gibi hastaneler de ozel ama kalabalik ve tercih edenler fazladir. Tobb hastane olarak pek yeterli gorulmuyor. Biraz da bundan kaynaklandigini dusunuyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vakıfa gidenler genellikle parayı seven öğrenciler gidiyor. İlk 50 de alan medipoldaki öğrenciler 6-7 bin burs alıyor

• Hocam sizin tıpla ilginiz olmadığı ne kadar belli tıpta staj dönemi 4 te başlar ve 2 sene sürer o da kendi okulunda olur devlete de kabul etmezler zaten kalabalık

Ama ulubat ve tob birliği yazın staj hakkı tanıyor o da hocanın yanında af edersiniz hocanın yanında kukla gibi duruyorlar sadece izliolar dışardan yani hiçbir faydası olmaz o da yazın 1-2 hafta sürer sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C83C5EC86 -- 13 Temmuz 2019; 22:5:37 >
  • Afiliye olmak denen bi şey var evladım. Çoğu üniversitenin kendi hastanesi yok nerde staj yapacaklar uzayda mı?

• Devlet kabul etmez vakıf üninin tıp olması için yeterli sayıda kontenjan doktor ve hastanesi olmasıngerek yoksa tıp fakültesi olmaz

Dışarda çok fazla tıp fakültesi olmak isteyen üni var ama bu koşulları sağlamadığından tıp fakültesi olamadı

• Evet kabul etmez ama şöyle bi şey var kendi hastanelerinde her bölüm olmadıgı ve yetersiz eğitim verme sebebiyle bazı stajları başka hastanelerde alıyorlar anladın mı? Ya da afiliye oluyorlar bunu da anladın mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C83C5EC86

Devlet kabul etmez vakıf üninin tıp olması için yeterli sayıda kontenjan doktor ve hastanesi olmasıngerek yoksa tıp fakültesi olmaz

Dışarda çok fazla tıp fakültesi olmak isteyen üni var ama bu koşulları sağlamadığından tıp fakültesi olamadı
    Mesala yakın doğu ve ufukun öğrencileri bizim okulun hastanesinde
    Staj görüyorlardı

• Yok hocam tıp olması için tüm bölümlerinden en az 1 prof ve belli hasta sayısı kapasitesi olmalı

Neymiş 3-4 bölüm yok o zaman her özel hastane tıp fakültesi açsın ve para kazansın ondan dolayı hepsi açılamıyor diyom

Eğer oluyorsa bana kanıt gösterin şu okul orda verio diye(ÖSYM kılavuzunda da yayınlanır bu ama gördüğüm kadarı işe yok)

• Sizin okul ne yakın doğu tıp kıbrısta sizin Okul kıbrısta mı hocam kıbrısta devlet tıp yok

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.