Şimdi Ara

TOBB ETÜ Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TOBB ETÜ Hakkında geniş bilgi almak istiyorum...Hazırlık hakkında zor olduğunu duydum ingilizcem iyidir pek korkmuyorum o konuda ama üniversite hakkında,eğitimi hakkında yardım istiyorum.

TOBB ETÜ'de iktisat okumayı düşünüyorum Tobb'da iktisat okumak avantajmıdır devletten farkı,devlete göre avantajı daha fazlamıdır değilmidir...????? nedir ne değildir yardımlarınızı bekliyorum saygılarımlaaa
    ((((((Şimdiden Teşekkür ederim))))

• Genel olarak devlet okulları vakıflardan iyidir ya da vakıflar devletlerden avantajlıdır demek yanlış olur. Üniversite bazında kıyas yapmanı tavsiye ederim. X vakıf üniversitesi Y devlet üniversitesinden çok daha iyi olabileceği gibi tersi de mümkündür.

TOBB ETÜ'de İktisat okumanın avantajlarını belirteyim; çok iyi bir akademik kadrodan ders alacaksın. Merkez Bankası'nın eski yöneticilerinden tut (ki bunların akademik geçmişleri de var) hemen hepsi ABD'nin iyi okullarından doktoralı deneyimli hocalara kadar. Şuradan tek tek incele derim:http://www.ikt.etu.edu.tr/?page=3〈=trTR Ki burada görünmeyen birkaç hoca daha var Prof düzeyinde. İşletme'den de iyi hocalardan ders alırsınız. Bu yıldan itibaren müfredatlar da değişti, oldukça fazla yenilik oldu. Seçmeli dersler artırıldı, ağır ders yükü hafifletildi. İşler rayına oturmaya başladı.

Genel anlamda vakıf okullarının devlet okullarına göre şöyle bir avantajı var diyebiliriz, yüzlerce kişilik amfiler yerine daha makul düzeyde amfi ve sınıflarda dersler alırsın. Tartışma ortamı içinde istediğin soruları sorarsın ve daha interaktif bir ders olur. Dersler dışında da istediğin zaman hocaların yanına gidip sorularını anlatırsın, İktisat bölümü de o konuda iyidir hocaları baya anlayışlı ve yardımsever insanlar. Bunlar senin için avantaj olur.

Ortak eğitim sistemi de avantaj teşkil edecek, zira 3 dönem boyunca çeşitli kurumlarda çalışma şansın olacak, böylece piyasada ne oluyor ne bitiyor; hangi işler senin ilgi alanına giriyor girmiyor bunları net biçimde göreceksin. Bunları yaparken malesef tatilin olmayacak o ayrı, yıllık 1 ay tatil var burada.

İngilizce eğitimi ağır, toefl puanları isteniyor (en az 79 - toefl ibt için). Bunun yanında zorunlu 2. yabancı dil dersleri var, en az 4 dönem boyunca almak zorundasın. Bunlar da kasar ama ilerde faydasını göreceğin şeyler.

Burslu düşünüyosan, burs kesme olayı kalktı, 5.5 yıl boyunca bursun kesilmez. %50 burslu da girme imkanı getirildi. Yurt inşaatları yeni bitti ve herşeyiyle harika oldu diyebiliriz. Gelip kendin de sorabilirsin bu tip imkanları.

Mesele bu avantajları iyi kullanabilmek. Yoksa sen istediğin kadar iyi hocalardan ders al, derslere gitmediğin sürece birikimlerinden faydalanamazsın, bilmem anlatabildim mi. Bu avantajları ne kadar iyi kullanırsan sana o kadar katkısı olur, yığınla iktisat mezunları arasında öne çıkarsın. Bunu da belirteyim. Başka soruların varsa cevaplarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 8 Temmuz 2010; 18:04:59 >

• Üstteki arkadaş yazılabilecek herşeyi yazmış
  • bizim dershaneye tobb etü'yü tanıtmak için birisi gelmişti. bu anlattıklarınızın çoğunu biliyorum ama şu tatil olayını tam açıkar mısınız? tatil tam olarak ne zamana denk geliyor?
  • Tatil olayı şöyle oluyor. 1 akademik yıl 2 değil 3 dönemden oluşmakta. Güz, bahar ve yaz dönemleri. Eylül gibi güz dönemi başlar, ocakta bahar, nisan-mayıs gibi de yaz dönemi başlar. 1. sınıfta bu 3 dönemde de okula gelip dersler alıyorsunuz. 2-3 ve 4. yıllarda 2 dönem ders + 1 dönem staj şeklinde oluyor. Bu dönemler 14'er hafta toplamda ve güz-bahar-yaz dönemleri arası 2şer hafta tatil var. Yaz dönemi de genelde temmuz sonu ağustos başı bitiyor. Mesela şu an okulda yaz dönemi dersleri devam etmekte ve temmuz 20 gibi finaller başlayacak. Dolayısı ile Ağustos 3 - Eylül 13 arası yaz tatili mesela 2010 yılı içinde..
  • mühendislikte nasıl?
    boğaziçi bilkent kazanmış birisi tobb düşünmeli midir?
  • Bir de hazırlık konusuna değinelim. Hazırlık sınıfında okutulan kitaplar, öğretilen İngilizce genel olarak fena değil. Olay biraz da sende bitiyor. İstenen puan toefl itp'den 500. Bunun öyle çok yüksek bir skor olmadığını biraz bilenlere sorarsanız onlar da açıklarlar.

Liseden biraz temelin varsa (yoksa da biraz fazla çalışarak halledersin), hazırlık sınıfında derslere düzgünce girip (kendi okuduğum dönemde hazırlıkta kalan arkadaşlar üzülerek söylüyorum malesef derslerde alakasız işler yapan arkadaşlardı) verilen ödevlerin kendin yapıyorsan (ödev meselesi ÇOK önemli), kelime ezberlemek için ekstra çaba sarf edersen, değil 500, 550'yi çok rahat geçersin ve İngilizce ile alakanı kesersin. Hazırlık eğitimi uzun ve yaz dönemine doğru da çok sıkıyor, orası kabul ama sabretmek zorundasınız. Bunu genel olarak üniversiteye başlayacak tüm arkadaşlara söylüyorum. Zira İngilizce meselesi siz hazırlığı ya da bölüm İngilizce derslerini bitirdiğinizde bitmiyor, aksine yeni başlıyor. Başvuracağınız kurumlar kendi İngilizce sınavlarını yaparlar veya toefl skoru isterler. Akıcı şekilde İngilizce konuşmanızı isterler. 26-27 yaşına gelip hala İngilizce kursu peşinde koşanları ve çok önemli iş fırsatlarını kaçıranları ben bizzat gördüm. Dolayısı ile bu işi Hazırlık + 1-2. sınıflarda bitirirseniz, ilk işe girişinizde veya yüksek lisans çalışmaları öncesi çok rahat edersiniz, benden söylemesi.

• Berkan kardeşim mesele şu. Boğaziçi Bilkent dediğin üniversiteler artık marka olmuş, ABD'nin en iyi okullarına rahatlıkla öğrenci gönderebilen saygın üniversiteler. Dolayısı ile TOBB ETÜ'nün daha 5. yılında bu üniversiteler ile kıyaslanabilir hale gelmesi dahi büyük bir başarıdır. Tatil meselesi falan mühendislikte de aynı.

TOBB ETÜ ise daha öğrencisi olsun sistemi olsun kadrosu ve kampüsü olsun henüz sistemini oturtmaya çalışan bir üniversite. Dolayısı ile Bilkent olsun Boğaziçi olsun ya da Sabancı Ü. olsun, bunların "haliyle" gerisinde. Fakat yavaş yavaş mezunlarımız iyi şirketler olsun yurtiçi yurtdışı iyi üniversiteler olsun yerlerini almaya başladılar. "Üniversite" olabilmek kolay bir iş değil, ciddi zaman, yatırım ve emek istiyor. TOBB ETÜ'de de aksaklıklar var ama bilhassa yönetimin değişmesi ile birçok şey düzene girmeye başladı, biz bunu 1 yıl içinde gördük ki, yeni gireceklerin çok daha oturmuş rahat bir sistem içinde, mezun referansları ile güzel yerlere geleceklerine ben inanıyorum.

• Yardımlarınız için çok teşekkür ederim Hepinize...Allah razı olsun.

aslan26 bey bir kaç sorum olacak onları özel mesaj yoluyla ben size sorarım şimdiden sağolun.

Tekrar herkese teşekkürler..
  • Rica ederim. Buradan da sorabilirsin, herkes faydalanır böylece ;)
  • benim bir sorum olacaktı, bilgisayar ve makine mühendislikleriyle ilgili bilginiz var mı ? Gerek eğitim düzeyi olsun, gerek yurt dışı imkanları olsun ?
  • Bilgisayardan başlayalım; eğitim fena değil. Kadro biraz dar ama çok parlak öğretim üyelerinin bulunduğu söylenebilir. 10 tane tam zamanlı hoca var ve 1i hariç abd/kanada doktoralı ve tamamı yurtdışındaki işlerini bırakıp hocalığa başladı. TÜBİTAK vb kurumlardan da hocalar bazı dönemler seçmeli dersler açarlar. Bu dönem müfredat değişti, bana göre çok güzel oldu. Daha teknik konular ağırlıklı, seçmeli derslerin çok olduğu ve uzmanlaşma odaklı bir sistem getirildi. Lüzumsuz dersler kaldırıldı (örneğin teknik çizim vs.) Daha da iyi olacağını düşünüyorum. Bilhassa Bilgisayar Mimarisi, Görüntü İşleme ve Bilgi Güvenliği konularında iyidir. Yurtdışı olarak da şimdiye kadar ABD ve İsviçre'de iyi okullara lisansüstü çalışma için giden öğrenciler oldu (burslu olarak) ama genellik çeşitli teknokentlerde çalışmayı tercih ediyor. Ortak eğitim için de en uygun bölümün bilg. müh. olduğunu düşünüyorum, zira çok arkadaş staj yaptığı yerlerde işe başladı.

Makineden devam edelim. Eğitimi hakkında çok bilgi veremeyeceğim ama tam zamanlı 15-16 tane tam zamanlı hocaları olması lazım. Lab imkanları çok iyi, en çok yatırım yapılan bölüm makine zaten. Kadrosuna bakarsan çok iyi okullardan doktoralı hocaları göreceksin. Üst düzey bir kadrosunun olduğunu düşünüyorum. Lisans ve yüksek lisans sonrası abd'de iyi okullara doktoraya gidenleri biliyorum ama dediğim gibi makine hakkında çok geniş bilgim yok malesef. Makine mühendisliği eğitiminin fazlasıyla kastığını söylememe gerek yoktur herhalde Genelde lablardan çıkmayan, sürekli rapor yazan tipler oluyor makineciler. Bilhassa Almanya'da ortak eğitim dönemlerini geçiren arkadaşlar da oluyor. Malum Almanya onların anavatanı gibi birşey

Her iki bölümde de dış destekli önemli sayıda projeler yürümekte. Eğer lisans sonrası bu projelerde çalışarak yüksek lisansını yaparsan yurtdışında iyi okullardan kabul almak çok olasıdır, zira o şekilde giden çok arkadaş oldu. Tabi şunu da göz ardı etmemek lazım, tobb etü'nün yurtdışı imkanları üstte saydığım üniversiteler düzeyinde şu anda değil, ilerde olur mu onu göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 11 Temmuz 2010; 10:05:28 >

• Bende Tobb Endüstri mühendisliği istiyorum,hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.İstanbulda oturuyorum ve yurt olanakları falan iyi diye duydum,burs olanaklarıda güzel.Hatta şöyle sorayım üstün başarı burslu tobb'mu yoksa orta doğu teknik endüstri mi?
  • Üstün başarı bursu kalktı bu yıl. Burslu, %50 burslu ve ücretli programlar var. Ona göre tercihlerinde dikkatli olmanı öneririm. Esas soruna gelecek olursak da, Ankara'ya gelip her iki üniversiteyi de gezip (hatta bence gelmişken Bilkent'i de gez) bölümlerden ayrıntılı bilgi almanı tavsiye ederim. Bizim "şurayı yaz" şeklinde yüzeysel tavsiyelerde bulunmamız doğru olmaz.
  • Gitmek istiyorum zaten Ankara olsun İzmir olsun yazmadan önce bir gidip görmekte fayda var.En azından 4-5 yılım orda geçicek yazarsam,üstün körü karar vermek doğru değil.Fakat şimdi üstün başarı bursunun kalkması kafamı karıştırdı.Burslu programda aynı şartlar devam ediyor mu acaba? Yurt ücreti gibi mesela?
  • Aynı şartlar devam ediyor evet. Baktım ben de az önce. Eğitim ve yurt ücretinden muaf olup, öss sıralamana göre belli bir burs alıyorsun.http://www.etu.edu.tr/ linkinden sağ tarafta aday öğrenci sayfası var. Orayı ayrıntılı incele derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.