Şimdi Ara

TOEFL ve IELTS Hakkında Detaylı Bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba! Birkaç gün öncesine kadar bu sınavların ne olduğunu bilmeyen birisiydim. Şimdi ise az buçuk bilgim var. Bildiğime göre; TOEFL, ABD'de yüksek lisans yapmak isteyenlerin İngilizce seviyelerini kanıtlayabildikleri bir sınav, IELTS ise bunun İngiltere versiyonu. Fakat sanırım günümüzde yüksek lisans düşüncesi olmayıp sadece dilini kanıtlamak isteyenler de bu sınava giriyor. Bildiklerim bunlardan ibaret. Şimdi gelelim sorularıma:

1. AÖF mezunu bir kişinin de, bu sınavlardan birine girme hakkı var mı?
    2. Bu sınavların zor olduğunu tahmin edebiliyorum. Bu sınavlara hazırlanmak isteyen bir intermediate, çalışmalara ne kadar süre önce başlamalıdır? Ne tarz bir çalışma izlenmelidir?
    3. Sanırım her yıl belli tarihlerde yapılıyor bu sınavlar? Sizce advanced birisi ne kadar başarılı olabilir; yoksa illa da fluent mi olmak gerekir?
    4. Sağda solda hep TOEFL kursları görüyorum. Ne yaptırırlar bu kurslarda? Bildiğin İngilizce pratik mi(speaking, reading, listening, writing)? Yoksa çok daha farklı şeyler mi var?
    5. TOEFL sınavının içeriği Amerikan İngilizcesi, IELTS'nin ise İngiliz İngilizcesi mi?
    6. Ne tarz şeyler vardır sınavlarda? Ağırlıklı olarak sıkıcı/gereksiz grammer soruları mı var, yoksa speaking/writing falan mı yaptırılıyor?

Forum yöneticileri için dipnot: Konuyu doğru yere açtığımdan emin değilim. Eğer yanlış yer ise, doğru yere taşıdığınızda beni de konuyu bulabilmem açısından bilgilendirebilir misiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-YDS hakkında
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.