< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Tofaş Mı Broadway Mi ? (2. sayfa)
-
-
Broadway az yakması iyi ama konforsuz dar ve kütük gibi. Tofaş geniş rahat konforlu. Sürüşü daha keyifli ama çok yakıyor ve çürümeye daha meyilli. Karar sizin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Efsane konu uzun yıllar sonra yeniden açıldı. Araç fiyatları sağolsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kışın donmaması için antifriz koyuyormuşuz hocam :D ben aracı günlük olarak kullanmadığım için sordum öyleymiş yani :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHADOW -- 22 Eylül 2023; 22:24:26 > -
Temiz broadway. Tofasla kiyasi bile olmaz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İkisi arasından Broadway tercihim olurdu.
Marttan beri Sahinle işe gidip geliyorum. 15*15 km git gel
10 bin km oldu alalı. Memnunum ben.
Ortalama 9 lt lpg.
Parça ucuz vergi ucuz.
Beklenti olmayacak tabi, Amaç A noktasından B noktasına ekonomik ve güvensiz bı şekilde gitmek olacak
Ben Focus 3.5 tan Şahin'e gectim mesela
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 23 Eylül 2023; 12:42:14 >
Alırken ne yaptın hocam sadece motora mı baktırdın ? Bir önerin var mı alırken şuna dikkat et vs. gibi , bir de karbüratör çok ayar istiyor mu kendim öğrenebilir miyim zamanla ? Daha önce hiç eski araba kullanmadım.
-
Brodway diye okunur. Okunuşu bile limuzun gibi. Yıl 92. İçinden kalkmak istemezdim bu aracın. Öyle rahat araç üretmişler ki. Doğan ona göre bir tık sert gelirdi.
-
Büyükorhanlı SeyyahyoutubeBroadway Dayı - (Efsane)https://www.youtube.com/shorts/eqWTeoVHSZA?si=5NiAyAna9Inp754d
Tam tersi. Harareti yapacaksa şehiriçi yapar.
-
Ovada yaşıyorsan öyle. Yüzde 8 9 eğimli rampaların olduğu bölgede hararet yapar. Hatta lafı bile var bizim burada, alahan rampası brodveyin korkulu rüyası 🤭
İkisine de sahip oldum. Brodway’in tek üstünlüğü daha eski nesil yetmişlerden kalma motoruna rağmen daha az yakması. Koltuğu cendere gibi, direksiyonu da üçgen formuyla rahatsızlık abidesi, hızlı gidince kaloriferinin ısıtamaması da cabası.
Pas konusuna gelince brodway daha kötü diyebilirim. İki yaşındaki broadway’im paslanmaya başlamıştı. Yorgan koyduğum bagajım kapatırken biraz sıkıştırınca yamulmuştu.
1.6 olanlar fairway, broadway değil. Tutmadı onlar.
%9 yüksek bir eğim. Şahin, broadway, samara hepsine sahip oldum. Devirdaim ve fan sorunu kolayca yaşanabiliyordu özellikle broadway ve samara’da, o zaman da normal olarak düz yolda bile hararet yapıyordu. Broadway uzun yolda malesef fazla soğur, hem verimsiz çalışır hem de kalorifer ısıtmaz, donarsın. Ben şahsen şahin ve samara’yı tercih ederim. Sahip olduğum en rahatsız arabaydı broadway. Tek artısı şahin’den az yakmasıydı. Samara’ya karşı öyle bir artısı da yoktu. 150 falan gidiyordu en fazla, o da uçarak. Mazallah sakat arabaydı. Altı cip gibi yüksek olduğu ve parçası ucuz olduğu için r12 swnin ardından köylerin en sevilen ikinci arabası idi.
Şahin doğanlarda iki tip motor var anladığım kadarıyla bir düz motor bir de tempra motorlu onlar var hangisini kullandınız ya da hangisini önerirsiniz hocam hangisi daha az masraf açar ? 1.4 var 1.4ie var 1.6 var 1.6 tempra motor var bir de 1.6ie ler var.Enjeksiyonlular sıkıntı diyorlar karbüratörlü daha iyiymiş galiba.
-
Bu motorlar çakma enjeksiyonlu motorlar. Aynı motorun revizyonla elek. Enj eklenmiş hali. Hikaye yani.
Tabii ki tempra karbüratörlü motoru tavsiye ederim. Benimki uno motorluydu (1.4). Tek az yakan şahin motorudur 1.4 olanı ancak yokuşta kalkışlar çok zorlar, avans vurur. Beni yokuşta kalkışlar çok zorlardı. Daha zayıf motora sahip daha ağır aracım oldu ama yokuşta sorun yaşamadım. Sanırım buna 1.6 ile aynı oranda şanzıman kullandılar, sorunu o. O yüzden 1.6 olanı tavsiye ederim.
Tek başına süreceksen motoru sağlam Bi tane 206 dizel bul al. Uğraşma bu külüstürlerle.
Minimum düzeyde para harcamam lazım araç alırken, 206 alsam alacağım arabada illa sıkıntı çıkıcak bir de ona harcıyıcam ondan sonra elimdeki para da gidicek o yüzden bulabildiğim en ucuz tofaşı alıp motorunu yaptırıp yoluma devam etme niyetindeyim.Biraz kenarda param olsun istiyorum.Şuan altımda 2010 model araba var ama cebimde para yok.Bozuluyor ondan sonra borç harç yaptır.Sonra biraz kullan, borçlar bitmeden bir daha arıza çıkarsın bir daha parasız pulsuz çare ara.Bıktım usta.
-
şahin de broadway de aynı şekilde kaportası çabuk çürüyen araçlar. broadway 2-3 yaşında, şahin de 4-5 yaşındayken çürümeye başlamıştı bende. paran yoksa sat bunu araba alma, idare edebiliyorsan satma, devam et bence. bunu satıp daha ucuzuyla rahat edicem falan bilemedim, şahinle, reno 9'la rahat edemezsin. çok mantıklı gelmedi bana. bu araçların şasesi de zaten zayıf. yarım şase falan diyorlardı o zamanlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X