Gözüm sen önce ne yazdığını oku ve düşün de sonra başkalarını düşünmeye teşvik edersin. Normal insanın lambo'ya binmesi ne kadar mantıklı ise senin bu düşüncen de o kadar mantıklı. 👍 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TOGG C-SUV'un hangi renk seçenekleriyle satılacağı açıklandı (15. sayfa)
-
-
- 36 Yıllık Uzman Öğretmen maaşı 12.500 tldir.
- Öğretmen 1. Derece yakını ölmediği sürece izin alamaz yani diğer meslek grupları gibi izin alayım muhabbeti yok. 1. Derece yakının ölüm döşeğinde olmadığı sürece çok zor izin alır. 2 aylık tatili diyorsanız bu zorunlu bir tatildir. Öğretmen kendi istediği zaman tatil yapamaz.
- EK Ders her öğretmene her zaman olmaz sadece meslek öğretmenleri ve idareciler tam ek ders alır. Ek ders Doktor Hemşirerelerin nöbetleri gibi kesin olan bir şey değildir.
- Devlet memuru öğretmen her hangi bir kurum veya özel olarak Ders veremez soruşturma açılır. Özel kurumlarda zaten öğretmenlerin %90'ı asgari ücret ile çalışmaktadır.
hiç bir şey bilmiyorsun. 12.500*12= 150 bin tl yapar hadi diyelim ek ders aldı 2.5K da ek ders olsun 1 yılda 180 bin tl yapar. Sana soruyorum senin tabirinle ek ders alan bir öğretmen 180 bin tl ile 1 yılda hangi aracı alabilir ? Bu öğretmen yemeyecek içmeyecek parasının 1 tl sini bile harcamayacak 3 yılda belki 540 bin tl ye sıfır araç alabilir ama Türkiye de yaşıyoruz 4 yılda sence ne kadar zam gelir ?
Bir öğretmen bu durumdayken ülkenin yarısı %50'si asgari ücretli onlar nasıl alacak ?
Yurtdışında ama asgari ücretli adam 1 yıl maaşına dokunmasa iyi kötü sıfır bir araç alabilir. Bizim söylediğimiz durum bu bana o adam kira nasıl ödeyecek diye sorma çünkü TR ile aynı şartlardan bahsettim. TR de kira muhabbeti yaparsan zaten 100 yılda o araçları alamazsınız. Her iki taraf da eşit şartlarda parasını harcamadan biriktirirse vasıfsız asgari ücretli alman 1 yıl da alır Orta kesim bir öğretmen ise 4-5 yılda alır.
-
Kesinlikle. Embesil turnusolu gibi bir konu :)))
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Siyasilerden bağımsız, o araba platformda yürüdüğü an duygulanmayan damarlarındaki kana baktırsın. Bu milletin içinde bir uktedir milli araba markamız. Yüzde bilmem kaçı yerli deyip küçümsemek çok saçma zamanla hepsi olur emeklemeden koşmak öğrenilmez.
-
Şehir hastanesi devlet hastanesi değil mi? DEĞİL
"Çünkü devlet hastanesi değildir. Şehir hastaneleri, bedelsiz olarak şirketlere tahsis edilen Hazine arazileri üzerine şirketler tarafından yapılır. Bu hastanelerde Sağlık Bakanlığı kiracıdır. Mülkün sahibi olan şirketlere Sağlık Bakanlığı en az 25 yıl boyunca kira ve bina bakım parası öder."
-
Ben senin gözün falan değilim. Ben sizin aksinize yazdıklarımı düşünerek yazıyorum. Kimse normal bir insan Lamborghini ye binsin demiyor. Sadece Yerli ürettiğimiz arabayı asgari ücretle geçinen bir kişinin de alması taraftarıyım. Bana mantıktan söz etmeden önce verdiğiniz örneğe bakın. Almanya'da bir tuvalet temizleyicisi 2010 model Audi A6 quattro'ya nasıl biniyorsa aynısını kendi ülkemdeki insanım için de düşünüyorum. Sizin gibi sözde milliyetçilere pabuç bırakmam aslan parçası biz gerçek Türk milliyetçisiyiz.
Araba üretmek iyi ama kendi ülkesinde güya kendi halkı için üretilen araçtan ÖTV+KDV almamalı!!
Örnek 1; Almanya Wolksvagen Polo
12-14 asgarî ücret ile alınıyor (14-16.000 Euro)
Örnek 2;
İran kendi ürettiği araç 24 ay taksitle alınabiliyor
Peki biz bu aracı 24 ay alabilecek miyiz?
Yoksa 24-44-54 ay mı?
Çin'de elektrikli ufak araçlar 10-15.000 dolar 180-270.000 hadi olsun 300.000 ama oda yok!!
En üst seviyeye yerine halkın asgari ücret alanların alacağı ufak model yapsalar daha ekonomik daha ucuz vergisiz yada ÖTV siz süper olur.
Fabrika çıkış fiyatı 8.000$-13.000$
148.000-241.000 arası (batarya menzil farkı)
Togg yapan daha ufak ekonomik olanı yapar!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 30 Ekim 2022; 13:12:41 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Seçim yakın. Alırsınız, kazanırsınız, daha iyisini yaparsınız sizi de alkışlarlar, alkışlarız merak etmeyin.
Veriler, rakamlar ortada hala boş kalkıyor, geçit giriyor, hastalar müşteri, doktora S. Ktir çekiliyor diye oradan buradan size ezberletilenleri yazıyorsunuz buraya. Aklınızı kiraya mı verdiniz? Doktora küfredin, kavga edin diye hükümet politikası mı var?
Mesele siyaset mi burada? Neden yapılanı desteklemiyorsunuz? Arabayı bırak telefon bile alamıyoruz diye ağlıyorsunuz ama bunun için önce araba ve telefon üretmemiz gerektiğini mi bilmiyorsunuz?
Bence biliyorsunuz fakat ya bu hükümet zamanında yapılmasından korkuyorsunuz, ya da üretilmesi milletin zenginleşmesi fikri sizi korkutuyor.
Keşke öyle olsa, keşke kolayca alabilsek fakat aracı da doğru değerlendirmek lazım.
Bu araç %100 elektrikli bir araç. Muadil donanım ve motor seçenekli araçların fiyatlarına bakarak değerlendireceğiz.
İnşaAllah teşvik ederler, güzel vadeler olur da herkes alabilir.
Bahsettiğiniz ülkeler sanayi ülkesi şu anda onlarla karşılaştıramazsınız bizi. Ayrıca ilk üretim her zaman pahalı olur. Zamanla satış ve üretim miktarı arttıkça ölçek ekonomisi sayesinde maliyetler de azalacaktır. Fiyatlar da azalabilir. Göreceğiz.
hocam,
belirli sebeplerden dolayı ben de togg taraftarı değilim ve bu projenin yaşayacağını düşünmüyorum lakin togg a vurmak için en son yerin fiyat olduğunu düşünüyorum. hatırlarsanız bir zamanlar vertu diye zenginlerin kullandığı bir telefon vardı. varsayın ki otomobil üretmediler de dünya sosyetesine yönelik vertu ya rakip bir telefon ürettiler. yada onu da geçtim, ferrari ve lamborghini ye rakip pagani gibi bir spor araç ürettiler. şimdi spor bir aracı yerli ürettik diye ülkemdeki herkesin alması gerekir mi? ha tamam togg bir spor otomobil değil ama bu ülkedeki fakir nüfusun yanı sıra mevcut hükümet sayesinde parayı ağaçtan toplayıp togg a yatıracak birçok insan da var. ve mesele bu ülke insanının almanyadaki gibi otomobile rahat ulaşımıysa hocam tereyağının kilosunun 200 tl olduğu yerde bence böyle bir tartışma abes bile sayılır.
-
TOGG ciddi büyük bir atılım. Siyasetle ilişkilendirilip orasından burasından çekiştirip tükaka denilecek bişey değil. Tayyibin tanıtımını baştan sona izledim, on numara bi şovdu. Umarım cehape de bir tükenmez kalem yada kokulu silgi fabrikası açarak ülke ekonomisine katkı sağlar. Çünkü herkes vizyonu ve çapı ölçüsünde ülkeye hizmet eder.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Akp nin sattığı fabrikalar ne olacak?
Akp nin kapattığı kağıt,seker fabrikalari.
Erdoğan hükumeti oveyim derken yaptığı yanlislara 2-3 kelime edin.
Akp= Erdoğan zamanında satilan kapatılan fabrikalar neler? Araştırın
@Doç. Dr. Sinan Sağıroğlu gözüm, bu işler bir laf ortaya atıp da sonra bloklayıp kaçmakla olmuyor. Kendin yazdın, "Normal vatandaş neden uygun modele binmek zorundaymış? Normal vatandaş neden lüks otomobile binemiyor?" diye. Ve bunu düşünerek yazdığını bir de iddia ediyorsun. O_o
Hangi gelişmemiş-gelişmekte olan ülkede normal bir vatandaş lüks otomobile binebiliyor? Herkes gelirine göre yaşar, daha bunun farkında değilsin bir de düşünürsün öyle mi? XD
Mesela Lambo lüks değil mi? Niye "Kimse normal bir insan Lamborghini ye binsin demiyor." diye sonradan laf çeviriyorsun? Yazdıklarının elle tutulur mantıklı bir tarafı yok eyvallah da bari en azından yazdığının arkasında dur be aslan parçası.
Önce şunu bir anlayın, istemek ve dilemek ayrıdır, günün gerçekleri ise ayrı. "Normal vatandaş da lüks otomobillere binsin hülogggğ" güzellemesi yapmak kolaydır. Lakin bu, klavyede yazmakla da olmuyor ne yazık ki.
Öyle ya da böyle bir işe başlanmış. İlerde de daha uygun modeller gelebilir pek tabii. Mevzuyu bu kadar çarptırıp, nefret kusmaya hiç gerek yok ki...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPAWN-TheUndead -- 30 Ekim 2022; 14:25:50 >
-
normal vatandaşın binemeyeceği bir araç yapılıyorsa o zaman normal vatandaştan destek beklemekte saçmalıktır.
-
Aynen siyasetle ilişkilendirmemek yani senin yaptığını yapmamak lazım.
Evet, sadece kullandığı şeye destek verebilen bir bireyin söyleyebileceği çok mantıklı bir cümle. Subarashii 👍
Bu arada daha uygun modellerin gelmesi taraftarıyım ben de. Yetkililerin bu yönde açıklamaları da mevcut zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPAWN-TheUndead -- 30 Ekim 2022; 14:47:21 >
1,2m olarak satılacaktır
yerli ise şu piyasada 200bin olmalı maksimum...ee yerli ya ondan
-
Bu haliyle işi zor keşke guncellemeselermis. 90 model sahinde bile dışa bombeli tasarım var bunda ticari araç gibi mlsf 2024 te kapanır fabrika
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X