Şimdi Ara

TOGG'da yeni dönem: Ortakların hisse yapısı değişti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
3.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TOGG'da yeni dönem: Ortakların hisse yapısı değişti

Yerli otomobili üretmek için 5 babayiğit olarak adlandırılan şirketlerin bir araya gelerek oluşturduğu Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), ödenmiş sermayesini artırma kararı aldı.

Şirketten yapılan açıklamada, 31 Mayıs 2021 tarihli Olağan Genel Kurul toplantısında alınan karar ve TOGG esas sözleşmesi hükümleri çerçevesinde, ödenmiş sermayesinin tamamı daha önce yapılan sermaye avanslarının sermayeye ilave edilmesi suretiyle nakden 846 milyon 774 bin TL artırılarak 150 milyon TL’den 996 milyon 774 bin TL’ye çıkarıldığını belirtildi.

Ayrıca Bkz.Hidrojen yakıtlı Toyota Mirai, tek depoyla 1000 km'nin üzerinde yol kat ederek rekor kırdı

Şirketin sermaye artırımı kararının ardından ortakların hisse dağılımında da değişiklikler olacağı bildirildi. Buna göre, kendi faaliyet alanlarını daraltma kararı alarak sermaye artırımına katılmayan KÖK Ulaşım Taşımacılık A.Ş.’nin TOGG’daki hisselerinin, pay sahipleri sözleşmesi çerçevesinde mevcut ortaklarca başlatılan satın alma süreci devam ettiği açıklandı.

Öte yandan gelişmelerle ilgili TOGG ortaklarından Anadolu Grubu, Vestel ve Turkcell'den KAP'a yapılan açıklamalarda TOGG'daki paylarının yüzde 23'e yükseldiği duyuruldu. TOGG'daki ortakların payı ilk etapta yüzde 19'du. TOBB'un şirketteki payı da yüzde 5 olarak açıklanmıştı. KAP'a yapılan açıklamalar şöyle:

"28 Haziran 2018 tarihli açıklamamızda belirtildiği üzere, Şirketimiz Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne ("TOGG") %19,0 oranında ortak olmuştu. 

TOGG'un 31 Mayıs 2021 tarihli Olağan Genel Kurul toplantısında alınan karar ve TOGG esas sözleşmesi hükümleri çerçevesinde; Şirketimiz, TOGG'un 150.000.000 TL ödenmiş sermayesinin 846.774.000 TL artırılarak 996.774.000 TL'ye çıkarılmasına ilişkin yapılan sermaye artırımına iştirak etmiştir. Kök Ulaşım Taşımacılık AŞ ("KÖK") faaliyet alanlarını daraltma kararı çerçevesinde söz konusu sermaye artırımına katılmama kararı almış olup, mevcut diğer ortakların bugüne kadar yapmış oldukları sermaye avansı ödemelerinden karşılanan bu artırım sonrasında TOGG'daki ortaklık payımız %19,0'dan %22,8'e yükselmiştir.

Öte yandan pay sahipleri sözleşmesi çerçevesinde; sermaye artırımı sonrasında KÖK'ün TOGG sermayesinde kalan %2,9 oranındaki payının 0,2%'lik kısmının Şirketimiz tarafından nominal bedelden satın alınmasına yönelik pay devir işlemleri tamamlanmıştır.  Bu kapsamda Şirketimizin TOGG'daki nihai payı %23,0 olmuştur."

Kaynak:https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/939802
    Kaynak:https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/939797
    Kaynak:https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/939798

• Bu araç çıkacak, araç üretilecekte, yollarda da göreceğiz, belki zaman olarak pandemiden dolayı 1 yıl kadar da sapacak. Ama gerçekçi olmak lazım, bu araç markalaşması için çokkk uzun zamana ihtiyacı var, marka olmak kolay değil. Fiyat konusunda da pıtırcık aktroller, öyle ucuz bir araba olmayacak, kolay kolay alamayacaksınız. Bir tanesi yazmış, çıkınca alacağım diye, dedim iyi kazanıyorsun herhalde, geçinecek kadar kazanıyorum dedi, arkadaş yaaa çok iyi geçiniyor yada arttırdığı 3-5 kuruşla yerli milli diye ucuza kapatırım hesabı yapıyor   Aracın fiyatı açıklanınca hepsi dumur olacak  

2016 öncesi de vardı diye hatırlıyorum. Her sene bu şekilde manşetleri süsledi. Ama bizim millet unutup bunun hesabını sormuyor. Aslında şaka gibi bir durum var ortada. Ha gerçekten yapılıyordur. Gerçekten belki 2023 ya da 25'te falan üretilir. Ama yine de mesela 2012 den beri her sene, önümüzdeki sene için yollarda haberinin yapılması rezaletinin bir sorumlusu olmalı.
    Bunlar gayet normal, olağan şirket içi haberler. Her haberinde yayınlanması pek mantıklı değil sayın editör.

Artık "fabrika şu seviyede" gibi haberler gelmeli. İnşaat cenneti ülkemde karınca gibi çalışılıp bitmesi gereken inşaat ağır ağır gidiyor.

Bazı ultra zekiler ehueheu fabrika yok ehueheu inşaat yok ehueheu araba gelecekmiş diyor. İnşaat canlı olarak yayınlanıyor. Hangi birimin ne olduğu anbean ortada. Ve bazı zekilerde italyanlar iyi araba yapmış hehehhee. Abi şaka mısınız? Bu trollüğün hangi seviyesi

Bazı yorumlar gerçekten şaka gibi. İki yorum atıp ülke eleştirmekle çağdaş medeniyetler seviyesine çıkabileceğimizi sanan tek faydası tezek üretmek olan trolleri anlamakta güçlük çekiyorum. Sen eleştir ben eleştireyim eeee? Bu ülkeyi kim kurtaracak? Tiyatral oyun sunan çok sevdiğiniz oyuncu siyasetçiler mi?

çıktığı gün gidip satın almazsan, en büyük vatan haini sensin. Ülke o kadar masraf edecek, uğraşacak araba üretecek sen de gidip almayacaksın, destek olmayacaksın öyle mi?

Klavye başından yok öyle kuru kuruya delikanlılık yapmak. Artık evini barkını mı satacaksın, arsanı mı hipotek ettireceksin, akrabalardan borç mu alacaksın bilemem. Gidip alacaksın, yoksa vatan haini olursun.

• Helal olsun, italyanlar güzel araba yapmış TOGG'da yeni dönem: Ortakların hisse yapısı değişti 

• karnımız bu yalanlara Togg TOGG'da yeni dönem: Ortakların hisse yapısı değişti 

• Bize ne bundan? %0.2 nomine edilmiş. Bu ne şimdi, 2-3 araba resmi koy, bir iki kodaman ortada, bu haber değil, ordaki firmayı reklam yapıyorsunuz sadece. Yeni çağda artık bunlar haber değil.

Fabrikada seri üretim başladıysa onun resmini gönderin ya da imal edilmiş arabanın test verilerini vs. Kendinize ve markaya olan güven kavramını da zedeliyorsunuz. Haberlerinizi müşterilerinize göre değil, bize göre yapın lütfen. Zaten para da kazanıyorsunuz.

• Siz gerçekten şu aracın çıkacağına inanıyor musunuz ? Çok duyduk daha önceden böyle haberleri.

Ben inanmıyorum, neden mi ? İşte cevabı :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspiredTiger -- 3 Haziran 2021; 13:15:27 >

• Araba ile ilgili haber bulamayınca.....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzahı olmayan şeyin mizahı olurmuş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • InspiredTiger kullanıcısına yanıt
    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/12/20191227-2.pdf resmî gazetede yapılacak yardımlar yazıyor fabrika inşaatını canlı yayınlıyorlarhttps://www.youtube.com/watch?v=mwlr70p5xGw&feature=youtu.be

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yeter ki yapsınlar, görelim.

Önceden de çok duyduk böyle şeyleri, yok fabrika kuruluyordu yok test aşamasındaydı vs. yıllarca bunları söyleyip durdular.

Kısacası güvenemiyoruz.

• wospos W kullanıcısına yanıt
    seka fabrikasının elektrik hattını abim 1993-94lerda çekmişti ....1998 yılında özelleştirme kapsamına alınıp anonim şirkete dönüştürüldü. Kuruluş, 2005 yılında Sümer Holding ile birleştirilerek kapatıldı.

• Bu araç kesin çıkacak ama ne kadar sürdürülebilecek o merak konusu. Sancak gibi parayı seven ticari zekası harika bir adam bu işten boşa ayrılmadı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu araç çıkacak, araç üretilecekte, yollarda da göreceğiz, belki zaman olarak pandemiden dolayı 1 yıl kadar da sapacak. Ama gerçekçi olmak lazım, bu araç markalaşması için çokkk uzun zamana ihtiyacı var, marka olmak kolay değil. Fiyat konusunda da pıtırcık aktroller, öyle ucuz bir araba olmayacak, kolay kolay alamayacaksınız. Bir tanesi yazmış, çıkınca alacağım diye, dedim iyi kazanıyorsun herhalde, geçinecek kadar kazanıyorum dedi, arkadaş yaaa çok iyi geçiniyor yada arttırdığı 3-5 kuruşla yerli milli diye ucuza kapatırım hesabı yapıyor TOGG'da yeni dönem: Ortakların hisse yapısı değişti  Aracın fiyatı açıklanınca hepsi dumur olacak TOGG'da yeni dönem: Ortakların hisse yapısı değişti 

• InspiredTiger kullanıcısına yanıt
    2016 öncesi de vardı diye hatırlıyorum. Her sene bu şekilde manşetleri süsledi. Ama bizim millet unutup bunun hesabını sormuyor. Aslında şaka gibi bir durum var ortada. Ha gerçekten yapılıyordur. Gerçekten belki 2023 ya da 25'te falan üretilir. Ama yine de mesela 2012 den beri her sene, önümüzdeki sene için yollarda haberinin yapılması rezaletinin bir sorumlusu olmalı.

• Bunlar gayet normal, olağan şirket içi haberler. Her haberinde yayınlanması pek mantıklı değil sayın editör.

Artık "fabrika şu seviyede" gibi haberler gelmeli. İnşaat cenneti ülkemde karınca gibi çalışılıp bitmesi gereken inşaat ağır ağır gidiyor.

Bazı ultra zekiler ehueheu fabrika yok ehueheu inşaat yok ehueheu araba gelecekmiş diyor. İnşaat canlı olarak yayınlanıyor. Hangi birimin ne olduğu anbean ortada. Ve bazı zekilerde italyanlar iyi araba yapmış hehehhee. Abi şaka mısınız? Bu trollüğün hangi seviyesi

Bazı yorumlar gerçekten şaka gibi. İki yorum atıp ülke eleştirmekle çağdaş medeniyetler seviyesine çıkabileceğimizi sanan tek faydası tezek üretmek olan trolleri anlamakta güçlük çekiyorum. Sen eleştir ben eleştireyim eeee? Bu ülkeyi kim kurtaracak? Tiyatral oyun sunan çok sevdiğiniz oyuncu siyasetçiler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 3 Haziran 2021; 13:58:0 >

• Spider_hip kullanıcısına yanıt

Aynen öyle.

Yıllardır kandırdılar bu milleti, ben de o yüzden güvenmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: InspiredTiger

Aynen öyle.

Yıllardır kandırdılar bu milleti, ben de o yüzden güvenmiyorum.

akp'de güvenilir bir kişi bile yok ki. Misal Binalinin yalanları saymakla bitmez. "oylar çalındı" , "oğlum venezuela'ya test kiti ve maske göndermek için gitti" TOGG'da yeni dönem: Ortakların hisse yapısı değişti 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 3 Haziran 2021; 14:1:2 >
  • arabayi alip icinde pudra sekeri cekecem

TOGG'da yeni dönem: Ortakların hisse yapısı değişti TOGG'da yeni dönem: Ortakların hisse yapısı değişti 

• quote:

Orijinalden alıntı: Cem

Bu araç çıkacak, araç üretilecekte, yollarda da göreceğiz, belki zaman olarak pandemiden dolayı 1 yıl kadar da sapacak. Ama gerçekçi olmak lazım, bu araç markalaşması için çokkk uzun zamana ihtiyacı var, marka olmak kolay değil. Fiyat konusunda da pıtırcık aktroller, öyle ucuz bir araba olmayacak, kolay kolay alamayacaksınız. Bir tanesi yazmış, çıkınca alacağım diye, dedim iyi kazanıyorsun herhalde, geçinecek kadar kazanıyorum dedi, arkadaş yaaa çok iyi geçiniyor yada arttırdığı 3-5 kuruşla yerli milli diye ucuza kapatırım hesabı yapıyor   Aracın fiyatı açıklanınca hepsi dumur olacak  

Evet Vietnamlı bir iş adamı 2 yılda 9 tane fabrika kurup üretimini bile yaptı, yani parayı veren herhangi biri bunu yapabiliyor. Ha tabi fiyatı iyimser konuşmak gerekirse minimum 600k olur, 2 yıl sonra ise 800k ' yı bulur.

https://shiftdelete.net/iste-vietnamin-yerli-otomobili-vinfast

• lextor kullanıcısına yanıt
    İşini gerçekten hakkıyla yapanlar kurtaracak, yalanın siyasetini yapanlar değil.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.