|
TOGG'dan 'ilk montaj' paylaşımı geldi (2. sayfa)
-
-
Ak parti seçimi alamazsa zihniyet bu fabrikayı kapatacaktır.ihalarıda savunma adına ne varsa hepsi gider ülkem işgale hazır bir hal alır
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: by_chiko
Azcik delikanli olun da. Üretilemez diyenler şimdide pahali olacak demeye başladılar. Allahim sen yüzümüzü kara çıkarma.Sahiden mesele sadece üretimi mi sence?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fabrika ne ara bitti yav
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 18 Temmuz 2021; 17:4:15 >
quote:
Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan
500 K y alırnırsa öpün başınıza koyunClionun fulu 500k oldu nerdeyse
quote:
Orijinalden alıntı: SuperVisör
Ak parti seçimi alamazsa zihniyet bu fabrikayı kapatacaktır.ihalarıda savunma adına ne varsa hepsi gider ülkem işgale hazır bir hal alırUtanmıyor musun yalan yazmaya
Alıntı
metni:Ancak üretirken düşündüğü ilk şey maliyeti ve sonrasındaki satışıdir. Sen üretirsin üretmesine ama alan kim olacak? Tesla kaç sene zarar etti? Amazon kaç sene zarar etti? 14 yıl net geliri yok Amazon'un, Tesla geçen sene kripto parayla kurtardı sadece. Amazon zararının satın almalarla da alakası yok, düz satış başarısızlığından dolayı zarar etti. Lobicilik faaliyetiyle 1 milyar dolar yatırım aldı hiç etti.
Bu mantık sayesinde tarımdan sonra sanayi sektörünü atlayıp doğrudan hizmet sektörüne geçerek çok büyük hata ettik. Neden hizmete geçtik? Çünkü maliyet yok, kendimizi satıyoruz sadece.
Benim temennim tüm politik tayfaya Mercedes yerine TOGG'un zorunlu kılınması. En azından cari açık azalsın. Avrupa'nın Türk mallarına da garezi yok zaten. Almak isterse alır.
-
Daha çıkmadan üretemezler dediniz. Adamlar üretime başladı fiyattan vurdunuz. Arkadaşlar herkes herkese muhalefet yapsın da ülke faydasına olacak bişeye de yalandan da olsa destek verin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Cumhuriyet ilanindan sonra acilan fabrikalari satan, kapatan, ozellestiren hangi zihniyetti hatirlayamadim bir hatirlatir misin yoksa isine gelmez mi ?
-
1) henüz üretilmedi, üreticilerden birisi kaçtı ama diğerleri kaçmayabilir, zamanla göreceğiz.
2) eğer maliyetine, zararına katlanırsan üretilmez diye bişey yok. Zaman makinesi değil bu, araba altı üstü.
3) yapılmaz diyenler vardır ama şahsen ben hiç bir zaman yapılamaz demedim. Bu ülke bikaç milyar doları nelere vermedi ki? Erdoğanın rüyasına bu para elbette ayrılabilir bir şekilde.
4) bu araba, göründüğü şekliyle şu an çıksa 1 milyon lira civarına çıkar. Biraz donanımı kısıp, biraz da erdoğanın hatırına sübvanse etseler de çok pahalı olacak. Herkesin alabilmesi şart değil tabii. Ama alım gücü tarihinin en dip seviyesine düşen ülkemdeki saf insanlar hayal kırıklığına uğrayacak.
5) yerli otomobil projesi köprü ve otobana göre çok daha mantıklı o kesin.
Ama bu şekilde araba üretme sevdası biraz geri kalmış bir düşünce. Veririm parayı yaptırırım kafasını hiç sevmedim, burada daha da mantıksız olur.
Beşli gruptakilerin hepsi de gönülsüzdü, üretimi mantıksız buluyordu. Bir tanesi de kaçtı zaten.
Dünya otomobil piyasası çok rekabetçi bir sektör. Verir parayı yaptırırım dersen sürekli zarar edersin.
Her sene deli gibi araştırma yapıp, tonla patent alanlar bile ucu ucuna gidiyor. Şunu şundan bunu bundan alıp birleştirip satayım fikri bizim uyanık esnafın tarzı biraz.
Benim alabileceğim kadar ucuz olma ihtimali görmüyorum ama umarım fazla zarar etmez. Cebimizden çıkan para fazla olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 18 Temmuz 2021; 17:17:37 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu iş yaş ceviz. En azından biz vatandaş olarak pek ekmeğini yiyemicez. Yurtdışına kaça satarsa satsın ama bizim alım gücümüze uymadıktan sonra öyle kilisenin papazına selam olsun.
Fabrika bursa da değil miydi neden gebzede montaj oluyor
Koskoca proje, hala yolun başında. Utanmadan ilk gövde diye paylaşım yapıyor millet beğeniyor, trajikomik. Ya biz universite zamaninda 6 ayda araba üretip yarismaya katiliyorduk. Koskoca devlet aha ilk gövde ehe diye bununla övünmemeli.
Üretim bandına sıfırdan girip üretilip montajlandığını gösterin diyeceğim ki yerli araç. Yok montaj hikayesi anlatacaksanız koç grup yıllardır yapıyor. Ona da yerli denmiyor zaten. Üretmek başka montaj başka! İyice milleti avanak yerine koymayı maharet haline getirdiniz.
Not : üretim değil de montaj yapacaksak uygun fiyat tabiki imkansız en azından bunu biliyor çoğumuz :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senkron2 -- 18 Temmuz 2021; 17:35:1 >
Almayın aldırmayın. Tofaş vakası 2 dir. Türk malı değil ayrıca. Çizim İtalya, parçaların çoğu Almanya Amerika Canada Fransa ve Japonya. Montajı Türkiye. Made in Türkiye 😂
vay be fabrikada bir yandan inşaat devam ediyor, daha kabası bitmemiş bir yandan da millet montaj yapıyor ha. helal olsun yerli ve milli montaj bu. ama ben şu araçtan aldım çok memnunum o da yerli ve milli
https://im.haberturk.com/images/others/2015/10/13/561cb4da0f25445c6c2fb40f.jpg
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haqueim -- 18 Temmuz 2021; 17:45:53 >
-
Devrim arabalarına yaptıklarını buna yapamadı malum zihniyet. Yinede çamur atacak bişeyler uyduruyorlar. Kendileri yazıp kendileride inanıyorlar. Çok ilginç tipler gerçekten
Gaza gelinmiş yine. Evvela hedef bu yıl seri üretim yapılması idi. Çıka çıka montajı yapılabilmiş tek bir araç iskeleti gördük. Fiyatını geçtim zaten alınır olmayacak ama bu araba zarar etmeden seri üretim de yapamaz. Zarar ederek maliyeti vatandaşa yıkacakları seri üretimi de ben ne edeyim
quote:
Orijinalden alıntı: CoreXXX
Devrim arabalarına yaptıklarını buna yapamadı malum zihniyet. Yinede çamur atacak bişeyler uyduruyorlar. Kendileri yazıp kendileride inanıyorlar. Çok ilginç tipler gerçektenbunlar böyle kanka. 2023te yerli aracımızla aya gidip orda yerli gazımızı alıp yerli aşı olmaya gidicez allahın izniynen
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X