Şimdi Ara

TOGG'dan 'ilk montaj' paylaşımı geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
1
Favori
26.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), merakla beklenen yerli otomobilin geliştirme ve üretim süreciyle ilgili paylaşımlarına devam ediyor. Şirket bu kez montajı yapılan ilk gövdenin fotoğraflarıyla karşımızda.

TOGG'un resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Tamamı ülkemizde üretilen parçalarla Gebze'de montajı yapılan ilk gövdemiz. Bizi izlemeye devam edin" açıklamasına yer verildi. TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, tedarikçilerin yüzde 75'inin Türkiye'den olduğunu açıklamıştı. Bu paylaşımda da gövdedeki tüm parçaların ülkemizde üretildiği vurgusu yapılmış.

Yerli otomobille ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, inşaatına 18 Temmuz 2020 tarihinde başlanan Gemlik fabrikasının 2022 yılının sonunda seri üretime hazır hale gelmesi planlanıyor. Seri üretim öncesinde, önümüzdeki yılın ilk yarısında TOGG prototiplerini yollarda görmeyi bekliyoruz. Fotoğrafları paylaşılan bu gövde de bu konudaki ümitlerimizi yeşertti diyebiliriz.

Yılda 175 bin adet üretim kapasitesi ile kurulacak TOGG fabrikasında elektrikli C-SUV ile başlayacak olan üretim, takip eden yıllarda elektrikli C SedanC Hatchback, B SUV ve C MPV ile devam edecek. Fabrikanın doğrudan 4 bin, dolaylı olarak ise 20 bin kişiye istihdam sağlayacağı belirtiliyor. Fabrikanın inşaat aşamasında 2 bin, işletme aşamasında ise 2023 yılı için 2 bin 420, 2032 yılına kadar da 4 bin 323 kişinin çalıştırılması ön görülüyor.

• A Habertwitter
    “Ankara-İstanbul arasını 7 liraya gidecek ilk yerli elektrikli araç 2016'da yollarda http://t.co/QQaWUH6KXQ”
    https://twitter.com/ahaber/status/534584643518234624

Recep Tayyip Erdoğantwitter
    “2021'de yollara çıkacak olan elektrikli yerli otomobilimiz, Gayri Safi Yurtiçi Hasılamıza 50 Milyar Euro katkı sağlayacak, petrol bağımlılığımızı azaltacak. Vakit Yerli Otomobil Vakti. Vakit Türkiye Vakti!”
    https://twitter.com/rterdogan/status/1006633846866108417

Her yıl çıkan haberlerden sonra kim güvenip bu söyleme inanabilir bana söyler misin? Yalancı çoban hikayesini bilir misin?

Bu söylemleri de savunuyor musun Söylediği 3 kelimeden 5i yalan olan yöneticiler varken biz nasıl güvenelim anlat. Anlat buyur dinliyorum

1) henüz üretilmedi, üreticilerden birisi kaçtı ama diğerleri kaçmayabilir, zamanla göreceğiz.

2) eğer maliyetine, zararına katlanırsan üretilmez diye bişey yok. Zaman makinesi değil bu, araba altı üstü.

3) yapılmaz diyenler vardır ama şahsen ben hiç bir zaman yapılamaz demedim. Bu ülke bikaç milyar doları nelere vermedi ki? Erdoğanın rüyasına bu para elbette ayrılabilir bir şekilde.

4) bu araba, göründüğü şekliyle şu an çıksa 1 milyon lira civarına çıkar. Biraz donanımı kısıp, biraz da erdoğanın hatırına sübvanse etseler de çok pahalı olacak. Herkesin alabilmesi şart değil tabii. Ama alım gücü tarihinin en dip seviyesine düşen ülkemdeki saf insanlar hayal kırıklığına uğrayacak.

5) yerli otomobil projesi köprü ve otobana göre çok daha mantıklı o kesin.

Ama bu şekilde araba üretme sevdası biraz geri kalmış bir düşünce. Veririm parayı yaptırırım kafasını hiç sevmedim, burada daha da mantıksız olur.

Beşli gruptakilerin hepsi de gönülsüzdü, üretimi mantıksız buluyordu. Bir tanesi de kaçtı zaten.

Dünya otomobil piyasası çok rekabetçi bir sektör. Verir parayı yaptırırım dersen sürekli zarar edersin.

Her sene deli gibi araştırma yapıp, tonla patent alanlar bile ucu ucuna gidiyor. Şunu şundan bunu bundan alıp birleştirip satayım fikri bizim uyanık esnafın tarzı biraz.

Benim alabileceğim kadar ucuz olma ihtimali görmüyorum ama umarım fazla zarar etmez. Cebimizden çıkan para fazla olmaz.
  • Çok sevindim. Hayırlısı.

• Ülkemiz için güzel bir adım olsada asgari ücretle çalışan ve memurların dönüp bakamayacağı bir fiyattan çıkacak olmasıda bir o kadar üzücü…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hey maşallah geliyor, geliyor. TOGG geliyor. Fabrika inşaatıda yükseliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • surıyelılere hayırlı olsun

• 500 K y alırnırsa öpün başınıza koyun

• 500 bin olcağı için pek bi önemi yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Usta, bu sefer oluyor gibi

• Bunu alırken 3 - 4 devlete 1 bankaya 1 kendimize almazsak iyidir.

• Tarihi bir paylaşım...inşallah Togg değil de daha güzel ve anlamlı bir isimle satışa sunulur.

• Azcik delikanli olun da. Üretilemez diyenler şimdide pahali olacak demeye başladılar. Allahim sen yüzümüzü kara çıkarma.

• Ülkemin asgari ücretlisi 5 yıl’da alabilecekse helal olsun denir.

Yok 500bin-1milyon lira olacaksa size hayırlı işler. Proje çöp der geçerim.

• Üretilmeyecek bu araç, proje yarım kalacak ve bir bir çekilecek firmalar projeden..

• Araba yalan kandırıyorculardan sonra şimdi de pahalıcılar gelmiş 😃 demek ki iyi yokda ilerliyor proje.

• by_chiko kullanıcısına yanıt
    Keşke yerli arabaların geçmişini azıcık araştırsaydın insanların neden böyle düşündüğünü anlardın.

Eğer alabilirsen resim paylaş burda herkesi mort et ben dahil herkesi şaşırt ama benim inancım sıfır alabilmene 🤣

Aynen hocam eski teknoloji içten yanmalı motorlu en düşük araç bile 200 bin lira değil aynen hocam herkes 2-3 ay çalışarak bir araç alabiliyo!

Tesla bile en düşük modelini 50 bin dolar bandında satmaya çalışırken bu aracın gerçekten herkesin alabileceği bir araç olduğunu size düşündüren nedir lütfen açıklayın.

Ayrıca bizim yazdıklarımızın delikanlılıkla falan ne alakası var biz gerçekleri yazıyoruz. Benim alamayacağım yolda görünce bakacağım aracı nasıl savunayım. Yerli ve milli diye başlayan ama bu ülkenin vatandaşına çok görülen şeyi nasıl savunayım söyleyin öyle savunalım.

• SaB0 kullanıcısına yanıt
    Ah turko ah. Sadece aracın bataryaları 300k üzerinde.

• Ülkemin güzel insanı binemedikten sonra yerli ve milli olsa ne olur.
    Ha BMW ha togg aynı !

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.