Şimdi Ara

Togg sahipleri Türkiye ortalamasının üzerinde yol kat etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
1
Favori
2.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Togg sahipleri Türkiye ortalamasının üzerinde yol kat etti
    Togg T10X’in teslimatları ilk olarak Nisan 2023’te yapılmış ve yerli otomobilin yolculuğu başlamıştı. Günümüzde 50 binin üzerinde Togg T10X yollarda geziyor. Togg, ilk günden günümüze kadarki kullanım verilerini açıkladı. Yıllık ortalama kilometre verisi, ortalama tüketim verisi, toplam kilometre ve en çok kullanılan uygulamalar gibi veriler paylaşıldı.

Togg kullanıcıları Türkiye ortalamasının üzerinde yıllık yolculuk yapıyor

Togg T10X’ler yıllık ortalama 16 bin kilometre yol yaptı. TÜİK, en son 2022 yılında yayınladığı araştırmasında otomobillerin yılda ortalama 13 bin 415 kilometre yaptığını açıklamıştı. Elektrikli otomobillerin ekonomik sürüş avantajı sayesinde T10X kullanıcıları Türkiye ortalamasının üzerinde sürüş yaptı.

Elektrikli otomobiller, verimli sürüşün yanında doğayı da koruyor. Togg T10X’ler bugüne kadar 73 bin ton CO2 salımının önüne geçerek 3,7 milyon ağacın işini biraz olsun hafifletti. Bu da 6.821 futbol sahası büyüklüğünde bir ormana karşılık geliyor.

Her iki Togg aracından biri her gün direksiyon başına geçiyor. T10X'ler yola çıktığından beri toplamda 610 milyondan fazla km yaptı. Bu miktar Dünya'dan Ay'a 1.585 kez gidip dönecek kadar yol yapıldığı anlamına geliyor.

Ayrıca Bkz.Yapay zekalı haber uygulaması Bundle, Togg T10X ekranlarına geldi

Togg bir elektrikli otomobilin yanı sıra akıllı cihaz olma özelliği de taşıyor. Togg kullanıcıları bugüne kadar Tru.Store üzerinden toplam 1,2 milyon defa uygulama indirdi. Togg’un harita uygulaması olan Gez uygulaması ile 1,68 milyon kez rota çizdi. Rotayı şarj istasyonlarına göre hazırlayan Seyahat Planlayıcı ile 227.281 kez seyahat ve şarj planlaması yaptı. Haftalık 25.000'den fazla aktif kullanıcı sesli asistandan destek aldı.

Togg’da en çok kullanılan uygulamalar

1. Youtube Music

2. Fizy

3. ⁠Youtube

4. D-Smart GO

5. ModeArt

6. TV+

7. Al Kamera

8. Al Radio

9. ⁠TRT Dinle

10. Kamaval

Yılda 50.000 TL tasarruf sağladı

Togg sahipleri 1 yılda yaklaşık 50.000 TL'lik enerji maliyeti tasarrufu sağladı. Togg’lar son şarjdan itibaren ortalama 67 km mesafe tüketti. Bu da pek çok Togg sahibinin evinde veya iş yerinde şarj imkanı olduğunu gösteriyor. Togg’lar son şarjdan itibaren ortalama 1.1 kWh kazanım, ortalama 11.3 kWh tüketim miktarı ve ortalama 16,9 km/100 km tüketim verisi elde etti.

• 16.000km'yi fazla zannediyorlar yazık.  

Günlük rutinim ile birlikte yıllık minimum 39.000km.

Çevreyi, yeşili, karbonu ve doğayı düşünüyorsanız, her yere beton yapmayacaktınız son 23 yıl da.

Son 15 yılda yakılan ormanlar ve yerine yapılan oteller bile zaten her şeyi özetliyor.

Ulan Ankara'nın göbeği Gordion AVM karşısında ki, dokunulmaz sit alanı, askeri hatıra ormanının yarısını yok edip, yolun 30cm dibine ucube Vakıflar Genel Müdürlüğü yapan kim?

• İtalya'dan geliyor diyenler TOPUK

• Ortalamanın üzerinde mesafe yapıldıysa nerede kaldı karbon salınımı avantajı?

İşte bu işlerin böyle bir kötü yanı da var maalesef. Bir şey ne kadar ucuzsa o kadar da fazla tüketiyoruz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • içten yanmalı araçlara elveda 👋

• Ebul-Liva kullanıcısına yanıt
    Bana yakıtı bedava verseler yine aynı kilometreyi kullanırım çünkü İstanbul'da araç kullanmaktan nefret ediyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Maşallah, Her türlü veriyi ve bilgiyi de kaydetmiş.! Acaba araç içi konuşmaları da bir yerde kaydediyor mu acaba. İnsanın aklına deli sorular gelmiyor değil.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 16.000km'yi fazla zannediyorlar yazık. Togg sahipleri Türkiye ortalamasının üzerinde yol kat etti 

Günlük rutinim ile birlikte yıllık minimum 39.000km.

Çevreyi, yeşili, karbonu ve doğayı düşünüyorsanız, her yere beton yapmayacaktınız son 23 yıl da.

Son 15 yılda yakılan ormanlar ve yerine yapılan oteller bile zaten her şeyi özetliyor.

Ulan Ankara'nın göbeği Gordion AVM karşısında ki, dokunulmaz sit alanı, askeri hatıra ormanının yarısını yok edip, yolun 30cm dibine ucube Vakıflar Genel Müdürlüğü yapan kim?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt

Hakikaten, bu elektrikli arabalarda her şey mümkün. Konuşmaları bile kaydedebilirler. Topladıkları veriye bakınca insan ürkmüyor değil.

• Spotify niye yok listede.

• Kaldırılan Çekmeköy kışlası da konut oluyor

Halbuki yetkililer şehir dışına taşınan askeri alanların yeşil alan olarak kalacağını açıklamıştı

Aksiliğe bak ya

Alfa-x de çevre mevre diye togg almıştı nasıl olacak ?

Bu adam şimdi nasıl oy versin bir daha göz göre göre

Olacak şey değil

Togg sahipleri Türkiye ortalamasının üzerinde yol kat etticinarkoy.emlakkonut.com.tr
    Emlak Konut
    https://cinarkoy.emlakkonut.com.tr

2.106 konut yapılıyor

Togg sahipleri Türkiye ortalamasının üzerinde yol kat etti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 18 Şubat 2025; 20:39:47 >

Kurduğunuz mantık ters. Elektrikli otomobil yol yaptıkça artıya geçer.. o dev pil ciddi bir karbon tüketimi yapılarak üretilir, taşınır, uygulanır, elektrikli otomobiller sıfırdan çevreyi daha çok kirletmiş olarak gelirler, ancak 0g/km salınım yaptıkları için yapılan her km'de bunu telafi edip artıya geçerler.

Elektrikli otomobil ne kadar işlerse o kadar iyidir.

İçten yanmalı ne kadar işlerse o kadar kötüdür.

Yani gerçekten yol yapmayacaksan, kapıda yatacaksa elektrikli otomobilin israftan başka bir anlamı yok zaten.

• venomboy_85 kullanıcısına yanıt

Olması zor yalanlar, nasıl oluyor da tutuyor ? Çok fazla yalanın arasından bazılarına inanıyorlar işte.

Günümüzdeki adaletsizlikten ve ekonomiden bıkıp kafası allak bullak olmuş insanlar,

sürekli yalan konuşanlara prim verirse, böyle yalanları çok duyarız.

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt
    Normalde yaptığın kilometreden fazlasını sırf daha az para harcıyorum diye yapıyorsan o zaman her durumda çevreye zararlısın hocam. 0gr/km olamaz çünkü onu şarj ettiğini elektrik de üretilirken karbon salınımı yapıyorsun ister istemez.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    tr.wikipedia.org
    Ortalama - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Ortalama

Enerjinin temiz olmadığını biliyorum dostum, amaçsız boş km yapmayı savunmuyorum, elektrikli araçla km yapmamanın anlamsız olduğunu söylüyorum sadece. km yapıyorsan elektrikli araç almak anlamlı zaten, sen yol yaptıkça o pilin üretilmesinin bir gerekçesi oluyor, yapmıyorsan anlamı yok.

Ha zaten ihtiyaç için yol yapmayıp, sırf elektrik bizde ucuz diye boş boş yol yapıyorsan o en kötüsü tabi ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperVeloceJota -- 18 Şubat 2025; 23:14:28 >
  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt

nere topuk hala burdalar kendi belediyelerinin yaptiklari kıyımı hukumete yükleyen bile var onlar bitmez görmemezlikten geleceksin yada lafı cakıp kendini engellettireceksin kafan rahat olacak.diyorlar niye sadece devletin projelerindeki konulara abaniyorlar ,aten diger editörler sana lafı çaktırıp cevap veremeden banlıyorlar konudan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • limbesh kullanıcısına yanıt

blader senin kafan allak bullak olmus bence .mesela bende sorun yok adaletsizlik birtek sana mı var ? ekonominin durumundan rahatsızsan neden seviniyorsun fırsat biliyorsun ????

• Zaten çok km yapanlar az yakmasindan (!) dolayi tercih etmiyor mu onları. Benim gibi haftasonu kullanan niye uğraşsın onunla.
    Değer kaybı da çabası. 1900 e al 1 yılda 1500 e satama.

• wolferto kullanıcısına yanıt

Neyi fırst bildim, neye sevindim ? Olmaz öyle şey !

İnsanların kafası allak bullak derken dalga geçmedim kimseyle,

aklı selim düşünemiyor insanlar, kafa gitmiş demek istedim.

• werneke W kullanıcısına yanıt

Konular karışmış kanka

Burası otomotiv konulu

Sen diğer tarafa gitmelisin

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.