Şimdi Ara

TOGG’un 4x4 versiyonu çok yakında üretime giriyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
2.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.000.000 TL den satışa çıksa peynir ekmek gibi satar. benim tahminim 1.300.000 civarında olur fiyatı.(40 bin Dolar diyelim)

Not : Kredi ile ev almak mantıklı ama araba almak tam bir saçmalık. tabi iş icabı almıyorsan. araba alacak paran yoksa alma kardeşim. Borsada biriktir. ömür boyu köle olmak yerine 10-20 yıl köle kal. özgürlüğünü satın al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 30 Temmuz 2024; 16:01:29 >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Galericiler, parası olan oyuncak arayan zenginler alır başka.... Asgari ücretli mümkün değil, memur mümkün değil, beyaz yakalı mümkün değil, mavi yakalı mümkün değil kim kaldı geriye. Gerçekten toplumun büyük kesimi için ev, araba, arsa hayal oldu. Yurtdışı kısa bir gezi için bile 1 yılını feda etmeli. 10 günlük tatilin masrafını toparlamak en az 6 ay sürüyor en iyi ihtimalle. 1.5 milyondan aşağı olmaz fiyatı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zengin kafa yapısı, Fakir kafa yapısı arasındaki fark bu işte.

Zengin kafa yapısındaki bir insan asgari ücrete razı gelmez. kuru ekmek yer. ek iş yapar ama mutlaka uyurken onun için çalışacak olan parayı biriktirir. Para senin için senden çok çalışır.

Fakir kafa yapısındaki insanlar hep şikayet eder.

Sadece kendi bakış açından bakıyorsun olaylara. Bazı kişilerin ekmek kapısı araba, ticareti araba, evi eğlencesi tek hobisi araba. Arabayı pek tabiki kredi ile alabilir. Asıl sorulması gereken biz niye 3 araba fiyatına 1 araba alıyoruz. Bu kadar vergi haraç alınmasaydı kredi çekmeye bile gerek kalmazdı. Dünya senin görüşlerinden ibaret değil milyarlarca insan ve yaşam senaryosu var. Evi kredi ile almak mantıklı arabayı kredi ile almak mantıksız demek yeterince hayat tecrübesine şahit olmamaktan öteye geçmiyor maalesef. Daha fazla sosyal ortamlara girip insanlarla haşir neşir olmanı öneririm. Mesela adam tanıyorum evinin yakınından bile herhangi bir ulaşım aracı geçmiyor, mecbur araba alacak. Veya yaşlı anne babasına bakıp diğer ile çalışmaya giden memur arkadaşım var iller arası nöbete gidip geliyor. Bazıları için ev, bazıları için araba, bazıları için motosiklet olmazsa olmaz alınması gereken ihtiyaç malzemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6F372EC04 -- 30 Temmuz 2024; 16:17:9 >

Herkesi kral, padişah, elon musk, koç grubu yaratmamış. Kendini de yırtsan, en akıllı insan da olsan, en çalışkan insan da olsan aşamayacağın sınırlar var. Sende bu forumda bu kadar takılma sayın sabancı ailesi mensubu beyefendi. Herkes gerizekalı imkan varken zengin olmuyor zaten.
    Atasözü: " Herkesin dünyası kendi dünya bilgisi kadardır. "

• Kendi bakış açımı anlatmadım. dünyaca kabul görmüş üzerine kitaplar, makaleler yazılmış, binlerce yıllık tecrübeden bahsediyorum. "Babil'in en zengin adamı" isimli kitabı okumanı tavsiye ederim. ABD de bile yaşasan fakir insanların şikayetini ve zengin insanların çalışkanlığını göreceksin.

Şu nasıl zengin olunur diye konuşma, konferans, kitap yazıp paralı satarak fakiri daha fakir yapan cingözleri geçelim.

Çok çalışarak, çok zeki davranarak, çok uğraşarak zengin olma ihtimalin var. Ama zengin olma bunlara yapmakla olmuyor. Ne insanlar var bin kat zeki, bin kat çalışkan, bin kat mükemmel ama zengin olamıyor. Hakan Sabancı ne yaptı da boğaz kenarı yalıda kahvaltı yapıyor. Yalının fiyatı sülalerimizin ömrü boyunca yapacağından fazla. Ali Koç ne yaptı da ülkenin en zengini, yüzde 10'u kendinin.

Allah rızkı dilediğine verir ayeti var. Rızkı adaletli dağıtırım demiyor istediğime veririm diyor.

• Zeki ve çalışkan olan biri Fakir kafa yapısında olabilir. bunun zekilik ile ilgisi yok. bakış açısı ile alakası var. Zengin kafa yapısındaki biri fakir de olabilir.

Evet Allah dilediğine Rızkı verir. bence fakirim diye şikayet etme. Allah bu şekilde dilemiş.

Kendine bir sor bakalım. Ben ne yapıyorum ki Allah bu şekilde dilemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 30 Temmuz 2024; 17:18:11 >
  • Karı koca öğretmen olsa 1 yıllık birikim ile çok kolay alınır.

ekşi sözlükte taa ocakta 48 bin alanlar vardı. Bu temmuzdan sonra ise ek dersle falan 60 bin alanlar varmış. Bir de bunun dışında özel ders verseler karı koca aylık 180 ila 110 bin bandında kazanıyor. 30 harcasalar 9 ayda alırlar. benim orta direk dediğim öğremen ailedir. yoksa mühendis avukat evliliği 7 ayda alabilirler 1 milyon bandında arabayı. ben şahsen mühendisim eşim avukat bu yüzden bizi düşünerek yazmıyorum. en ideali öğretmen üzerinden hesap yapmak. çünkü toplumun çoğunluğuna göre orta seviyedirler.

gelelim düşük seviye maaş alanlara babam inşatçı yevmiye 1800 lira inşaatçılar eşlerini çalıştırmaz bu yüzden tek maaş üstünden hesap yaparsak. ayda 40 yevmiye yapsa bir inşaatçı 72 bin kazanıyor görece düşük kiralı evde otursa ve aylık 50 bin biriktirse 20 ayda alabiliyor. ancak ikinci el almak isteyecektir bu da 600 bin lira desek yine 12 ay para biriktirerek alır.

ama 1 milyona çıkarsa tabi... devletin bu konuda elini taşın altına koyması lazım.

Bence mantığınız yanlış hocam fakirlik hastalık allah'ın gazabından değil rahmetindendir.

“Size cennetlikleri bildireyim mi? Onlar hem zayıf oldukları hem de halk tarafından zayıf görüldükleri için kimsenin önemsemediği, fakat şöyle olacak diye yemin etseler, Allah'ın isteklerini geri çevirmeyeceği kimselerdir. Size cehennemliklerin kimler olduğunu söyleyeyim mi? Katı kalpli, kaba, cimri ve kurularak yürüyen kibirli kimselerdir.” (Buhârî , Eymân, 9; Müslim, Cennet, 47)
    “Cennetin kapısında durup baktım. Bir de gördüm ki, içeri girenlerin çoğu yoksullardı. Zenginler ise hesap vermek için alıkonulmuştu. Ayrıca onlardan cehennemlik olanların da cehenneme sevkedilmeleri emrolunmuştu.” (Buhârî, Rikâk, 51, Müslim, Zikir, 93)

• alexander vasilievich A kullanıcısına yanıt

Yav bi yürü git zamanında bayraktar tb2 için de aynını diyordunuz. oyuncak bu bunu kim alır tsk' ya kakalıyorlar diyodunuz sonra adamlar satışların sadece yüzde 3 ünü türkiye'ye yaptıklarını bunu da maliyetine verdiklerini açıkladı.

togg inşaallah çok iyi yerlere gelecektir yeter ki devlet arkasında dursun.

İnsanların ne yaptığıyla Allah'ın takdiri birbiriyle alakası yok ki. Allah ne istiyorsa o oluyor insanların müdahale edip değiştirebileceği bir şey yok. Tiyatro sahnesinde yazarın biçtiği rolleri oynuyoruz. Önemli olan onun keyfi eğlencesi yerinde olsun. Zenginliği dilediğime veririm diyor, çok çalışan çok zeki çok ileri görüşlü çok zengin kafasında olan insana veririm demiyor. Bu konuda çok adaletliyim ve hassas tartarak dağıtırım demiyor. Siz bana hesap soramazsınız ama ben size hesap sorarım diyor. Canım ne istiyorsa onu yaparım kuralları kendime göre katıyorum uymazsanız sonsuza kadar yakarım diyor. Bizim insanlar Allah'ı hep çok merhametli görmek istiyor korkudan halbuki can sıkıntısı ile insan yakıyor farkında değiller. Şeytan yaratılmamış, cinler yaratılmamış, insanlar yaratılmamış ama cehennem hazır niyeti belli etmiyor mu? Keyfine göre değil mi? Gücü yeten gelsin diyor. Ama keşke asıl yüzünü de gizlemeyip çok sevimli, çok şeker, çok merhametli pofuduk ilah rollerine girmese. Kötülüklerini insanlara ve şeytanlara yükleyip iyi kısımların reklamını yapmasa. Keşke ilah dürüst davransa ve gerçek niyetini ayetlerle açıklama cesaretinde olsa.

• neden şikayet ediyorsun bu durumda.

İşte Allah yukarıda engel oluyor, önünü haksız yere açtığı devlet yönetimine getirdiği insanlar yeryüzünde araba almamıza engel oluyor. Yırtıyoruz kendimizi ömür boyunca bir tane sıfır araba alamıyoruz. İkinci cehennem bu ülke aminyum.

• tamam da niye TOGG pahalı diye şikayet ediyorsun. onu anlamadım. Allah engel oluyor de, iş bitsin. bir sürü edebiyat kasıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 30 Temmuz 2024; 18:0:21 >
  • Tabi önce evleri olmalı. Çocuk varsa daha da sıkıntı. O rakamlar brüt maaş vergi dilimlerine giriyor memurlar. Maaş kırpıla kırpıla kuş gibi kalıyor. Karı koca öğretmen birçok şeyden feragat ederse, kira vermezse, keyiflerinden vazgeçer kuruş kuruş biriktirirse 1 senede en fazla 450-550 bin civarı biriktirir. İnşaatçılar sadece yazın 6 ay çalışıyor bazı bölgelerde kış uzun sürdüğü için çalışma zamanı daha az babamda inşaatçıydı oradan biliyorum. Gündelik yüksek gözüküyor ama sürekli iş yok ve ayın 30 günü o ağır işte çalışamıyor. Senelik ele geçen para sanıldığından çok çok az. Giden ömür ve bedenin hesabı yok zaten. Ülkenin ekseriyeti düşük maaş, zor iş, kiracı, her yerden bir dünya vergi borç haraç için çalışıyor.

Sen edebiyat yapıyorsun birader. Babil zengini nasıl zengin olmuş diye yazılan kitabı oku diyorsun birde. Babilden geriye ne kanıt var ki kitabı yazılmış. Şarlatanın biri masa başında zenginlik hikayesi yazmış parayla satıp zengin olmaya çalışıyor. Fakirlerde zengin kafası yokmuş bu yüzden zengin olamıyorlarmış bak hele bak fikir yürütüyor birde. TOGG da saçma sapan pahalı, yerli üretim ve vergi avantajına rağmen.

• Tamam, Allah dilediğine verir. kabul ediyor musun. hem fikir olduğumuz kısım bu mu?

Evet bu kısımda hemfikiriz. Edebiyat yapıyorsun kısmında etik konuşmadın konuşmayı sen oraya çekip bana suçu attın özür bekliyorum. Togg tüm kayırma ve torpillere rağmen pahalı güya halkın aracı olacak herkes yerli araca binecekti. Yerli üretim, vergi avantajıyla nasıl 1.8 milyon olur ya. Ncap testi yok.

• Tamam Edibiyat yapıyorsun kısmında özür dilerim. Allah dilediğine verir. TOGG ucuz olacak diyen oldu mu hatırlamıyorum ama bunu diyen oldu ise ve buna inandı isen ben ne diyeyim sana.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.