Şimdi Ara

TOGG’un 4x4 versiyonu çok yakında üretime giriyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
2.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yerinde ve doğru tespit.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Allah sonsuz bir adalet sahibidir. Bu dünyada nasıl sınayacağı kendi bileceği iştir. ve kesinlikle merhametsiz de değildir. Hatta sonsuz merhamet sahibidir.

“Göklerde ve yerde olanlar kimindir” diye sor. Onlar gerçeği söylemeseler de sen: “Allah’ındır” de. O, kullarına rahmetiyle muameleyi kendine ilke edinmiştir. O sizi, geleceğinde hiçbir şüphe bulunmayan kıyâmet gününde elbette bir araya toplayacaktır. Fakat nefislerini zarara uğratanlar buna inanmazlar.

en am 12

eğer ondaki merhameti görmüyorsanız sorun onda değil gönül gözünüzdedir ancak.

• ozgurrdunya kullanıcısına yanıt

2024 yılı Haziran ayı sonu itibarıyla kurulu gücümüzün kaynaklara göre dağılımı; %29,1'i hidrolik enerji, %22,4'ü doğal gaz, %19,7'si kömür, %11,1'i rüzgâr, %13,7'si güneş, %1,5'i jeotermal ve %2,4'ü ise diğer kaynaklar şeklindedir.

Türkiyenin elektrik üretiminde dışa bağımlığı yüzde 22,4.

Peki Benzin dizel LPG de dışa bağımlılığına ne sen söyle.

Ben Rüzgar gülü, güneş paneli vs yöntemlerle elektrik üretip kendi aracımı şarj edebilirim hiç birşeye bağlı kalmadan. Ama sen benzinli aracının yakıtını üretemezsın dışa bağımlısın.

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    "Uygun fiyata tüm vatandaşlarımız yerli ve milli araca binecek. Devrim arabalarının düştüğü hataya düşmeyeceğiz. Elektrikli araba ile çağı yakalamaktan ziyade ilerde başladık"

Yeni ve sıfır bir markayı kendi halkına uygun fiyata milyonlarca satmadan dünyada nasıl tutunacak. Bu fiyatla üç beş meraklısı aldı sürdürülebilir değil. Opel yıllık yüzbinlerce adet satıyordu dayanamadı marka satıldı. 500.000/1.000.000 araç satmak bile bir markayı kurtaramayabiliyor. Bu haliyle TOGG gelecek vaat etmiyor. Opsiyonlarla 1.900.000 TL yi geçiyor. Ülke içinde üretiliyor, vergi avantajı var, her yerden torpilli, tüm devlet arkasında, bankalar özel krediler çıkarıyor ve bu fiyat akıl alır gibi değil.

• Allah'ın yüzde 50 sini dikkate alıyorsunuz. Diğer yarısı da azap, celil, metin, şeddat gibi özellikler. Henüz Cinler, İnsanlar, Dünya, Sınav, İmtihan, Adem, Havva yokken cehennemi yaratmış. Niyeti hakkında fikir veriyor. İsteseydi sınav İmtihan yapmayıp direk cennette takılın diyebilirdi. Günahsız ayıpsız mis gibi tüm insanlar yaşayıp giderdi kimsede cehenneme gitmezdi. Ama bunu istemedi. İmkanı ve gücü olmasına rağmen istemedi. Adem ve Havva hatalarına karşılık tövbe etmelerine rağmen istemedi. Hani tövbeleri kabul edendi. Ademin tövbesini kabul edip cennette kalmasına izin verseydi sonraki trilyonlarca tövbeye gerek kalmazdı. Tövbelere doyamıyor.

Nitekim Peygamber efendimiz: "Allah’ı en çok tanıyanınız, Allah’tan en çok korkanınızdır. Ben ise O’ndan en çok korkanını- zım."181 buyurmuştur.

Diğer yanını iyi biliyor peygamber. Şöyle düşün sonsuz güçlü ve hiçbir şeye ihtiyacı yok. Pek ala canım sıkıldı bazılarınızı öylesine yakacağım dese kim ne diyebilir. Hangi tarafını kullanacağı ona kalmış. Afetlerde çoluk çoluk, kadın erkek, yaşlı genç, hayvan insan, canlı cansız demeden vurup geçiyor dümdüz ediyor.

• android seyfi A kullanıcısına yanıt

Film tavsiyesi için teşekkür ederim. Konusu güzel izleyeceğim.

Siz aslında Elektrikli araçlara değil otonomlu, her bir yanı sensör kamera ile donatılmış ağa bağlı araçlara tepkilisiniz. Bunlar içten yanmalı araçlarda da var.

Motorunun elektrikli olması nasıl bir beka sorunu olsun.

Ülkemin kaynakları maalesef içten yanmalı araçların ihtiyaçlarını karşılamıyor. Beni dışa bağımlı kılıyor.

Geçen sene 32 milyon ton petrol ithal etmişiz kendi topraklarımızdan ise sadece 3 milyon ton üretim var. Yani petrolde yüzde 90dan fazla dışa bağımlıyız. Geçen sene sırf akaryakıt için 547 milyar TL ödeme yaptık. Sence bu bir beka sorunu değil mi.

Elektrik üretiminde dışa bağımlılık yüzde 25 seviyelerinde.

• tüm insanlar niye cennet' e gitsin ki 5 sene önce bulunduğum binada 11 yaşında çocuğa tecavüz etti lgbtliler bir de erkek çocuğuydu bu çocuk sonra şikayetçi oldu diye ailesinin evini basıp iki abisi anne babasının elini yüzünü param parça ettiler şimdi bu adamı allah direk ceheneme atsaydı adam mahşer günü ben ne yaptım ki beni buraya attın rabbim diyecekti. kaderimizi değiştiremesek de niyetimiz bizimdir. ve kader bu niyetin aynasıdır.

• Cennete gitsin demedim, cennetten çıkarılmamalıydık. Bu tarz olaylar yaşanmazdı. Tarif edilen cennet her insana verilseydi kim huri varken çocuğa tecavüz etsin, kim para için adam öldürsün, kim makam mevki savaşı versin. Kötülük ve günahlara giden yollara gerek kalmazdı. Dünya bahane oldu amaç günah işletmekti, kötülük yaptırılacak ortam oluşturmaktı. Çok fena ketenpereye geldik Javooo.

“Canım, kudret elinde olan Allah’a yemin olsun ki, siz hiç günah işlememiş olsaydınız, Allah sizi yok eder, yerinize günah işleyip Allah’dan bağışlanma dileyecek bir millet getirir de onları bağışlardı.” Müslim, Tevbe 11

Zaten melekler var yüzde yüz kusursuz. Onlara cennet vaat etmeliydi. En çok onlar hak etmiyor mu :)))

• Fiyatı zaten pahalıydı şimdi iyice pahalanır. Bravo!

Üç beş ensesi kalına araba üretip durun bakalım.

Hiç çıkıpta uygun fiyatlı modelden bahseden var mı? Yok.

Açın Fiat’ın tarihini izleyin. Sürekli uygun fiyatlı araba üretip çok satmışlar. 125 yaşında bir otomobil markası FIAT.

Bizim TOGG kafayı taktı toplumun dar bir kesimine hitap etmeye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TOGG un fiyatı zaten uygun, ve her geçen gün dahada uygun olacak, ama uygun olmasına rağmen tüm vatandaşlarımız binemeyecek. sen gerçekten alıntıladığın cümleye bel mi bağladın. bu cümleyi Erdoğan mı kurmuş. TOGG mükemmel bir proje, bu proje Erdoğan sayesinde hayata geçti. ama tüm vatandaşların TOGG kullanması imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 30 Temmuz 2024; 21:29:18 >
    Yok seçim zamanı valiliklerin belediyelerin kamu binalarının önüne çektiklerinde, teyzeyi bindirip tur attırdıklarında, şehrin önemli noktalarında camekan içinde halka gösterildiğinde uygun fiyata elektrikli satacaklar diye düşündüm ama fiyatlar tavan. Şu anki fiyatı çok pahalı dostum ne uygunu. 1.9 milyon TL. 1.900.000 TL dolu uzun menzil versiyonu. Genele hitap eden uygun fiyatlı model çıkarmazsa ve dünyanın tamamına hızlıca yayılmazsa yıllık 25.000 afet satışı bırak bir kenara yarım milyon adetler Bike kurtarmaz. Mazda gitti gidiyor maliyeti kurtarmıyor, opel satıldı, volvo satıldı. Araç işinde ferrari bugatti değilsen milyonlar satmak zorundasın. Bu gidişle batacak ne yazık ki. Acilen sedan versiyonunu 1.100- 1.250 bandında tamamına kredi kolaylığıyla çıkarmaları lazım. Ncap ve sertifikasyon süreçlerini tamamlayıp yurtdışında trafiğe çıkabilir hale getirmeleri lazım.

• ozgurrdunya kullanıcısına yanıt

İçten yanmalılarda %90 üstü ithal kaynaklar, elektrik üretiminde ise %70 küsür civari yerel kaynaklar kullanılıyor(elektrik üretimindeki tüm üretim elektrikli araçlara gitmiyor üstelik!), azıcık matematik yahu.

Bir de basit toplama da mantıklı değil. Elektrik üretiminde yenilebilir enerji kaynakları ancak sürdürülebilir(nükleer, doğalgaz vb) enerji kaynakları ile olmak zorunda. Yoksa millet deli gibi elektrikli araçlar haricinde sabit enerji depolama için bu kadar proje yapmazdı. Parmak şıklatarak bir anda çözebiliyorsan buyur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxetul -- 31 Temmuz 2024; 10:6:14 >
  • PeYLeR. P kullanıcısına yanıt
    İnşaat sektöründe kullanılmak üzere dağlarda kayaları parçalayan ekskavatörler sonra o kayaları kamyonlarla taşınabilir boyuta indiren taş kırma makinaları vs gibi dünya çapında yüzbinlerce iş makinasınındaki ICE'yi geri gelmemek üzere tarihe göm, onları elektrikli yap yanına da koy bir batarya o batarya için şarj istasyonları o istasyonlara "elektrik veriyor görüntüsünde" solar tarlalar rüzgar çiftlikleri de kur, sistemi böyle bir çalıştırmayı dene sonra yine görüşelim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    60 bin euroya yakin fiyati...adam togg yerine tank gibi mercedes alir o paraya

• @idrisezman engellediğin için buradan yazayım , aşağıdaki videoyu bir izle istersen , irade ve seçim hakkı ne demek fikir verir

Allah insanlara karşı o kadar merhametli ki , yartılmış ve Allahı inkar eden sen bile belki bir gün akıllanırsın diye yaşamana hala izin veriyor bu bile sana tanınan seçme hakkını anlatıyor aslında sana yaratılmışlara verilen en büyük yetenek verilmiş seçim yapabilme iradesi

ve sen seni yaratana inanmamayı bile seçebiliyorsun o kadar mermahemetli ve adaletli , inanmamayı seçen sensin bu senin kaderin değil

Mesela ben çocuk sahibiyim , kendimden olduğu için çocuğumun yeri ayrı , ama yeri geliyor çocuğun için o kadar fedakarlık yaparak onun iyiliği için yaptığını öz çocuğun görmezden geliyor ve o kadar kızıyorsun ki o kadar , sonrada yemedim yedirdim içmedim içirdim diye sayıyorsun ama Allah öyle mi senin için koca bir dünya binlerce canlı milyonlarca atom ömrün boyunca sıkılmadan araştırabileceğin milyarlarca olasılık araştırma konuları yaratmış , sırf şu denize baksan yeter , senin ufacık bir akvaryumda onlarca ekipman ve sensörle yaşatmaya çalıştığın balıkların binlercesi ne mantar ne su değişimi ne ısıtıcı ne hava motoru olmadan yaşıyor ürüyor ,ve sen bunca sana verilene rağmen Allah için böyle konuşmayı seçebiliyorsun

senin Allah için söylediğin laflar mesela merhametten bahsediyorsun birde , sen şurada karşı görüşteki kişinin sana karşı haksız olduğunu düşündüğün için önceki sayfada arkadaştan özür bekliyorsun , peki seni yaratıp sana dünyayı hizmetine sunmuş sana düşünme ve karar verme yeteneği vermiş ve Allah ın varlığına onlarca delil sunmuş senin hatalarına rağmen affedeceğini söylemiş ve sen Allah hakkında böyle konuşabiliyorsun

Allahın merhameti olmasa Adaleti olmasa senin bunları yazdığın an yok olman lazımdı , peki insan neden kanun koyup uymayan olursa böyle cezalandırırım diyor ???

videoyu mutlaka izle sorduğun soruların tümünün cevabı bu videoda var.Hatta iddia ediyorum İslamı Allahı Kuranı Kerimi araştıran ve bu videoyu izleyen herkes bizim din adamlarından bile böyle güzel açıklama dinlemedim diyecektir

videonun altındaki yorumlardan birisi

"17 yıldır gerçek ve hurafesiz, bidatsiz Islami ve Allah kelamını araştıran birisiyim. Sıkı ve profesyonel Kuran egitimi aldığım halde arapça konuşmadığım için Meal ve kelime anlamlarını arastıran birisiyim...bu video cevaplarını bulamadıgım yada bir ateiste veremediğim cevaplari kolayca verdi.....ufkum dahada açıldi ve bu bakiş açısı o kadar basit ve mantıklıki mest oldum...

soru; niye iyi ve kötü insanları Allah yarattı? Cevap: Allah insana akıl ve irade den sonra DEMOKRASIYI YANI SIRAT TERCIHINI SUNDU? Ya ben bu cevabi 17 yıl araştırma sonucu bu kadar kolay veremedim.süper!!! Allah insana tercih etme fırsatıni tanidi..demokratik davrandi..ondan yoldan sapan ve sapmayan insanlar var....BU KADAR BASITMIS YA.... "

Altyazılı

Selcuk Doganyoutube
    jeffrey lang ; Bir matematik profesörünün ateistlikten, islama dönüş hikayesi. Türkçe alt yazılı anlatım.
    https://www.youtube.com/watch?si=speco_pzBpIpW0YW&v=bLQ6pCDIKXg&feature=youtu.be

dublajlı kısa versiyon

videovav.comyoutube
    Ateistken Müslüman Olan Prof. Jeffrey Lang Diğer videolara bu linkten ulaşabilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=46UodgYcrhM&list=PLlbXlp0XLf6VXBNYg4wfB2N75loFAiyBX
    https://www.youtube.com/watch?si=G4iufUP7RApaKnOO&v=e-1hL1FZTsE&feature=youtu.be

• Ben test aracına ve test eden arkadaşa Balıkesirde denk geldim sabah akşam km yapıyoruz dedi 30.000km yaptım dedi ,tesleri sürüyor araç çok iyi dedi  

Ben 4x2 sahibiyim çok memnunum , 4 çeker MTV si ve dahil olacağı ÖTV hariç efsane olacaktır.

Diktatör hitler bile böyle düşünememişti aferin size
    Siz hiç bir zaman halktan yana olamadınız akp olarak
    Biraz Türk milletinden yana herkes araba sahibi olsun herkes bu ülkede rahat rahat yaşasın diyemiyorsunuz yazıklar olsun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • marauders kullanıcısına yanıt

hayal satmak dünyanın en kolay işi. dünya gerçekleri acı verir. "her şey çok güzel olacak" sloganı atmak isterim ama hiç bir zaman her şey çok güzel olmayacak.

Gerçekten rezil bir yorum olmuş.

TOGG T10x’in fiyatı uygun değil. Bunu bi geçin.

Uygun fiyatlı model üretin diyoruz hiçkimsenin umurunda değil. Ne bir açıklama, ne bir yol haritası hiçbir bilgi yok.

TOGG’un adını Türkiye Halk’ının Otomobili Grubu (THOG) olarak değiştirmek lazım anlaşılan başka türlü anlamayacak bunlar uygun fiyatlı otomobil üreterek halkın erişebileceği fiyattan satarak yükselmenin zorunlu olduğunu. Burunlarının dikine giderek; sadece lükse şatafata özenip, kırk tane ekran koyup, düşük vergisine rağmen hala kazık fiyattan araba satmaya çalışan ve kendine Yerli diyen halkını önemsemiyordur bu çok net.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.