|
TOGG için elektrikli araçlara ÖTV düzenlemesi geliyor (3. sayfa)

-
-
Hep söyledim hep söyleyeceğim bunların yapacağı hiçbir düzenleme milletin faydasına olmaz…. Ona göre düşünüp seçim günü karar vermemiz lazım….
Ha bide fiyat 700 bin liraymış hemen 2 tane sipariş edicem pttden…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu enflasyon oranıyla şimdinin 700bininin bir sene sonrasıyla aynı olacağını sananlar var ciddi ciddi
İmkansız ama durum daha da kötülesmezse en iyi ihtimalle 1.5-2M arası bir şey olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi David Attenborough -- 30 Haziran 2022; 23:53:36 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Anlamıyor musunuz yoksa bilerek mi yapıyorsunuz? Vergisiz fiyatı 700K olursa Pejonun da Renonun da vs.nin de araçları zaten bu dilime girer. Örneğin Citroen'in tüm dünyaya Türkiye'den tanıttığı e-C4X de %10 vergi dilimine girer. Mercedes'in girmez mesela çünkü 160 KW (214 beygir) kısıtlaması var fakat Merso da isterse yazılımla oynayıp aracın ismini 350 değil de 250 koyar, düşük beygirde satar, yine %10 vergi dilimine girer Türkiye'de. Bu elektrikli bir araçta zor bir iş olmasa gerek... Bu vergi düzenlemesi TOGG için yapılsa da TOGG'a özel değil. Ayrıca "Alman yaw" dediğin aracın en önemli parçası olan bataryası Türkiye Çin ortaklığında bir girişim olan SIRO tarafından dünyanın en gelişmiş araç bataryası üreticilerinden Farasis desteği ile Gemlik'de yapılacak, azıcık araştırsanız keşke...
-
Ya öyle bişeyin imkanı yok. Seri üretimde ne kadar çok üretip satarsan o kadar maliyetin düşer. Fiyatı da o kadar düşük tutarsın. Bugün dünyaya üretim yapan firmalar o fiyata satamazken imkanı yok.
-
Hyundai Kona parasına diyorsunuz ama bu vergi düzenlemesinden Hyundai Kona da etkilenip %10 vergi dilimine düşecek...
-
Avrupa Gümrük Birliğinde olduğumuzu, 213 milyar dolarlık ihracatımızın %85'den fazlası Avrupa'ya olduğu için bu birlikten çıkamayacağımızı, bu birlikte kaldığımız sürece farklı markalara farklı vergiler belirleyemeyeceğimizi hatırlatmak isterim. Bahsettiğiniz teşvik gelirse tüm markalar için gelmek zorunda
-
Koç mu? Espiri mi ciddi mi? Yazdınız. Koç akp den Tüpraş ı üç kuruşa aldı. Keyfine keyif katıyor.
Koç neyi üretti ki bu güne kadar. Ne yerli bir ürün üretti?
Koç taktiği basit. Misal Arçelik gider Siemens den en kaliteli modeli alır üzerine Arçelik etiketi basar piyasada ilk çıkarır. Millet a Arçelik kaliteli algısı yaratıp sonra dandik ürünleri aynı model diye kakalar.
Tofaş yıllarca kuş serisi modelleri sıfır güvenlik ile üretti. Millete kazık fiyata kakaladı.
Çakma montaj yap en kazık fiyata kakala. Her daim hep siyasiler ile iyi geçinir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yapamaz gümrük birliği anlaşması yüzünden. Yabancı ile yerli arasında ayrım yasak. -
Agzina sağlık dostum , saglam vurmuşsun ölmüş pert olmuş millet
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Agzina sağlık dostum , saglam vurmuşsun ölmüş pert olmuş millet
Bu sadece ötv oranları bi de bunun kdv si var . -
Ford e-transit ve 214 beygiri geçen (ki pek çok binek EV geçer) daha pek çok araca yüklü vergi binecek. Teşvikle üzerine para vermeleri gerektiği yerde antin kuntin vergilerle belimiz büküyorlar ben buna sinirliyim
-
ÖTV hala neden kaldırılmıyor ?
-
LAFA GELİNCE DEVLET FABRİKA ÇALIŞTIRMAZ DİYİP ŞEKER TÜTÜN FABRİKALARINI SATTINIZ. ŞİMDİ AFERİN Mİ DİYELİM SİZE?
-
Dediğiniz teşvik meselesi doğru fakat yüklü vergi binmeyecek, zaten üstlerinde %60 vergi var bu araçların. Olması yanlıs elbette, ülkede dönem yolsuzluğun yarısını yok etseler zaten ÖTV'ye de gerek kalmaz.
Yolsuzluk ile savaşıl(a)madığı için, ÖTV denilen şey siyasi ve ticari godamanları doyuramadığımız için var...
Bu yasanın ve o fiyatların hiçbir anlamı yok seneye bugünlerde en iyi ihtimalle %50 enflasyon olacak. Bugünkü 700k seneye 1milyonu geçecek o yasalar yeniden düzenlenecek. He tabi 2023 de seri üretime geçecek kısmı da ütopya ssdfd
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Göründüğü kadarıyla her sene eflasyona göre ayarlama yapılarak %10'da tutulacak. O nedenle şuan rakama takılmamak gerektiğini düşünüyorum. Şu ötv denen illetin tamamen kalkması gerekiyor. Ancak en azından şuan için olumlu bir durum.
Rekabete aykırı hiçbirşey yok bir çok elektirikli araç bu orandan satılacak bu da oldukça olumlu. Yani TOGG olmasa büyük ihtimalle yapılmayacak olan bir düzenleme diğer birçok modeli de etkileyecek. Gücü yeten bu dilime giren aracı alır.
Elektirikli araçlara teşvik noktasında olumlu görüyorum. İçten yanmalı bir araçtan çok daha ucuza satın alınabilecek modeller olacaktır. Yakıt fiyatını da hesaba katınca hem daha uyguna satın alıp hem de km başı ciddi bir fark olacağından tercih sebebi olacak. Bu şartlarda artık kim içten yanmalı tercih eder bilemiyorum bu şekilde %10 devam ederse.
Tabi altyapılar ve batarya ömrü en önemli konu. Elektirik altyapılarının güçlendirilmesi gerek Türkiye'de. Bununla alakalı çalışmalar yapılıyordur diye tahmin ediyorum. Batarya ömrü konusunu ise bilemiyorum. Ancak geçenlerde izlediğim bir video da toyota 10 yıl ve 1.000.000 km gibi bir garanti veriyordu yanlış hatırlamıyorsam. Bu şekilde de en azından 10 yıl rahatça binilebilir.
Yapılan düzenlenin ikinci el piyasasını da etkileyeceğini düşünüyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X