|
TOGG için elektrikli araçlara ÖTV düzenlemesi geliyor

-
-
Kandırmayın insanları, forumdaki abilerimiz bu arabanın çıkmayacağını söylüyor onlardan iyi mi bileceksiniz ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
iyi bari
bu bağlama göre togg'un fiyatı 700 bini geçmeyecek
çok iyi bir şey
şurda dinazorlar devrinden kalma yakıtla çevrenin anasını ağlatan kıytırık patateugot 3008 olmuş 1.3m
700 bine elektrikli c suv fırsat valla fırsat
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
gene mi sen?
700K altında maliyette bir tek TOGG'a yapamazlar. yoksa Reno, Pejo vs bunlar kazan kaldırır. ereisin eyyy üyyyy daaaa derse fabrika kapatıp giderler. eee zaten malı dışarıdan alıyorsun. Alman bunu sana satar ama fransız, italyan sana toprağında arabayı sattırmaz. oda ek engellemeler koyar.
siz akplilerin "serbest pazar", "serbest piyasa", "rekabet piyasası" gerçeğinden bir biglisi yok tabi. bu yüzden zaten doları 16 da tutmak için son 4 yılda 200 milyar doları yaktınız :)
eğer 700k altı olan araçlara ötv %10 olursa
ben gidip togg almam. volvo alırım :) mercedes alırım. kalite kazanır kardeşim. sonuçta togg da alman, merso da alman. ama paramı ben kazanıyorum...
ekleme: eski konulara daha önce bakmıştım. ama kimse "araba üretilemez" dememiş. propaganda demiş. evet propaganda için arabayı almana yaptırdınız. yani cehabe dediğiniz zihniyet yine haklı çıktı. araba üretmek sizin işiniz değil... katma değer vergisi yüksek ürün üretmek aslında ... sizin zihniyetin pek aşina olduğu şeyler değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 30 Haziran 2022; 20:28:23 >
-
toyota'ya ozel 1.8 ve 2.5 hibrit tesvigi geldiginde kac firma gitti?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
skywell et5 baz model 150kw ve vergisiz fiyatı 550k. şu anki satış fiyatı 1.038k iken vergi inerse 714k ya düşer. yani togg için 700 bin lira gibi bir fiyat düşünüyorlarsa skywelli ülkeden kovsunlar
-
Kardeşim sen bence Bi yüzüne su çal aklın bulanmış senin . Daha hayatının ilk asamasindasin biraz büyüyünce asıl kimin akpli olduğunu anlarsın.
Gelmiş 2+2 yo toplayamıyor burada yorum yapıyor. 700 binin altına nasıl mal edecekmiş lafa bak . Şuan zaten bir sürü bu maliyetin altında elektrikli araba var. Benzinli olarak zaten bir sürü var. Ne kadar meraklısın bilmediğin şeyler hakkında yorum yapmaya . Volvo xc40 elektrik 1.350 şuan. Git bak bakayım audi den pahalıya araba sayan volvonun maliyeti 700 e denk geliyor mu, sitesinde gayet otv ve kdv siz fiyatları yazıyor boş boş konuşma engellicem artık seni yaşına veriyorum bu cesaretini
Hayır, bu hesaba göre 1 milyonu geçmeyecek demek daha doğru
700K * 1,1 (ÖTV) = 770K
770K * 1.18 (KDV) = 908K TL
-
böyle birşey olursa herhalde bizim memleketin yolları bundan geçilmez. adam evi barı 20 senesini krediye bağlayıp alır bundan :)
he bak ilk seride üretim hatalarını aşıp ikinci modelde giderirlerse belki birdahakine kısmet... sonuçta Alman motoru yani. ama üretim kaitelis diye bir olay var. şöyle anlatayım. 2009 yılı. bir bizim ülkede uzun mercedes belediye otobüslerine biniyordum, bir de 2009 yazında mercedes avrupa üretime otobüslere ingiltere de binebiliyordum. yani üretim kalitesi farkı burada anlaşılıyor. bizim üretim otobüsler çok sesli. arkada acayip ses ve çok fazla ısınıyordu arka kısımda oturanların alanı. ama ingilterede londra'dakiler avrupa üretimi olduğundan, kaliteli üretim. ses çok çok çok az, ısınma olayı koltuklar biraz faklıydı ve evet insan kalçalarını aşırı ısıtan bir sıcaklık gelmiyordu. bakalım üretim kalitesi olarak ne çıkacak ortaya. sonuçta bu italyan tasarımı, alman mühendisliği ile yapılmış araç...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 30 Haziran 2022; 20:40:18 >
-
-
Bence her araç için aracın satış maliyetinde yerli üretim payı ne kadarsa bu kısım ÖTV'den muaf tutulsun. Böylece firmalar için de yatırım yapmaya teşvik olur.
-
redpro engellemeyeydin. yazıyorusn engelliyorsun. daha yazılanı anlamamışsın.
hükümet diyor ki fiyatlandırma yani liste fiyatına yansıyanına %10 ötv uygulayarak bu işi yapıcaz. bunun için de 700K fiyat bandını seçtik. yani bir nevi listeye giriş fiyati 700k altı olan her araca bu %10 ötv uygulayacak demek. eğer yapmazsa işte o zaman serbest piyasa , rekabet piyasası gibi kavramları delmiş oluyor demek.
yani hadi merco bmw volvo'yu geçtim ... diğer oto üreticileri de salak değil. sen onlara eşit davranmazsan, sen bu arabayı sadece Türkiye'de yılda 5.000 adet üreterek birşey kazanacağın ı mı sanıyorsun?
cari açığı yine arttıracaksın. çünkü tüm aksan yabancı.
%100 yerli üretim %100 milli üretiö böyle birşey değil. olacakları söyleyince de sızlanıyorsunuz. kabul edin. bu iş size göre değil. koç'a verin desteği yan bir şirket kursun alt segmentlerde modellerle rekabete başlasın. yıllar içerisinde geliştirecektir. sizin zihniyet 1955 de vehbi koç'un önünü iftiralar ile tıkamadı mı ? yahudi dediniz vs... bu sefer doğru iş yapılsın diye umut ediyoruzdur beki...
-
Bu olursa dacia spring alırız artık
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Güzel haber, Bu karar ikinci el piyasasına etki edermi ilerleyen süreçte ?
-
Eğer söylenildiği gibi 1.5 milyon km ömürlü batarya olursa yok satar
Yani Togg'u 770 bine mi satacağız diyorlar. Valla param olsa kaçırmam :D
-
bunun mümkün olabileceğini düşnmüyorum
gene mi sen? 700K altında maliyette bir tek TOGG'a yapamazlar. yoksa Reno, Pejo vs bunlar kazan kaldırır. ereisin eyyy üyyyy daaaa derse fabrika kapatıp giderler. eee zaten malı dışarıdan alıyorsun. Alman bunu sana satar ama fransız, italyan sana toprağında arabayı sattırmaz. oda ek engellemeler koyar. siz akplilerin "serbest pazar", "serbest piyasa", "rekabet piyasası" gerçeğinden bir biglisi yok tabi. bu yüzden zaten doları 16 da tutmak için son 4 yılda 200 milyar doları yaktınız :) eğer 700k altı olan araçlara ötv %10 olursa ben gidip togg almam. volvo alırım :) mercedes alırım. kalite kazanır kardeşim. sonuçta togg da alman, merso da alman. ama paramı ben kazanıyorum... ekleme: eski konulara daha önce bakmıştım. ama kimse "araba üretilemez" dememiş. propaganda demiş. evet propaganda için arabayı almana yaptırdınız. yani cehabe dediğiniz zihniyet yine haklı çıktı. araba üretmek sizin işiniz değil... katma değer vergisi yüksek ürün üretmek aslında ... sizin zihniyetin pek aşina olduğu şeyler değil. |
Kandırmayın insanları, forumdaki abilerimiz bu arabanın çıkmayacağını söylüyor onlardan iyi mi bileceksiniz ?
|
LAFA GELİNCE DEVLET FABRİKA ÇALIŞTIRMAZ DİYİP ŞEKER TÜTÜN FABRİKALARINI SATTINIZ. ŞİMDİ AFERİN Mİ DİYELİM SİZE? |
bu bağlama göre togg'un fiyatı 700 bini geçmeyecek
çok iyi bir şey şurda dinazorlar devrinden kalma yakıtla çevrenin anasını ağlatan kıytırık patateugot 3008 olmuş 1.3m 700 bine elektrikli c suv fırsat valla fırsat |
Allah da sizi kahretsin ne insafsız vergidir bu Hayır neye göre belirlemişler bu 160kW'ı ve 700-750 bini? Bu ne saçmalıktır, bu ne zulümdür. |
togg 700bine satilirsa üretim yetismez
|
700K * 1,1 (ÖTV) = 770K
770K * 1.18 (KDV) = 908K TL |
Avrupa Gümrük Birliğinde olduğumuzu, 213 milyar dolarlık ihracatımızın %85'den fazlası Avrupa'ya olduğu için bu birlikten çıkamayacağımızı, bu birlikte kaldığımız sürece farklı markalara farklı vergiler belirleyemeyeceğimizi hatırlatmak isterim. Bahsettiğiniz teşvik gelirse tüm markalar için gelmek zorunda
|
Benzer içerikler
- snapchat hesap silme
- whatsapp mesaj düzenleme
- instagram takip etmeyenler
- telegram numarasız hesap açma
- instagram önbellek temizleme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X