Şimdi Ara

TOGG için elektrikli araçlara ÖTV düzenlemesi geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
2
Favori
13.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TOGG için elektrikli araçlara ÖTV düzenlemesi geliyor

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) Gemlik fabrikası artık tamamlanmak üzere. İlk araç olan TOGG C-SUV'un tüm onay testlerinin ardından 2023'ün ilk çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor. Elbette yerli otomobil TOGG ile ilgili en çok merak edilen konu fiyatı.

Günümüz şartlarında Türkiye'deki elektrikli otomobil fiyatları oldukça yüksek. En ucuz seçenek olan Zoe bile 700 bin TL'nin üzerinde fiyat etiketine sahip. Dolayısıyla TOGG C-SUV satışa sunulduğunda fiyatının epey yüksek olacağı tahmin ediliyor ancak bugün elektrikli araçlardan alınan Özel Tüketim Vergisi oranlarında değişiklik yapılmasını öngören sürpriz bir gelişme yaşandı.

Ayrıca Bkz.Makyajlı 2023 Kia Seltos'un tasarımı ortaya çıktı

Bugün 3600 ek gösterge ve öğrenci affını içeren torba teklifin görüşmeleri sırasında AK Parti tarafından verilen önerge ile Togg tarafından yapılacak elektrikli araç üretimini desteklemeye yönelik ÖTV düzenlemesi gündeme getirildi.

Yeni düzenleme kapsamında belirlenen ÖTV oranları 2022

Yeni düzenleme ile motor gücü 160 kW'ı geçmeyen ve ÖTV matrahı 700 bin TL'yi aşmayanlar için yüzde 10, diğerleri için yüzde 40; motor gücü 160 KW'yi geçenlerden ise ÖTV matrahı 750 bin TL'yi aşmayanlar için yüzde 50, diğerleri için yüzde 60 olarak uygulanması planlanıyor.

Mevcut durumda motor gücü 85 KW'yi geçmeyenlerden yüzde 10, 85-120 KW arasındakilerden yüzde 25, 120 KW üzerindekilerden yüzde 60 olarak alınıyor.

Bu noktada, daha önce çıkan haberler doğrultusunda TOGG C-SUV'un tek motorlu versiyonunun 200 hp (~150 kW) ve çift motorlu versiyonunun 400 hp (~300 kW) olduğunu düşünürsek, tek motorlu versiyonun vergisiz fiyatının 700 bin TL'yi aşmaması durumunda yüzde 60 yerine yüzde 10 vergi dilimine girmesini bekleyebiliriz.

Yapılan düzenleme hakkında bilgi veren AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ÖTV alınmayan elektrikli otomobillerde yüksek fiyatlı araçlar dikkate alındığında rekabet zedelendiği için 2021 yılında bu uygulamaya son verildiğini hatırlatarak, bu durumun yerli otomobil üretimini olumsuz etkileyeceğini bu nedenle ÖTV indirimine gittiklerini belirtti. Elitaş yeni düzenleme ile yerli üretimi cazip hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kaynak:https://www.dunya.com/ekonomi/3600-ek-gosterge-ve-ogrenci-affini-iceren-teklif-komisyondan-gecti-haberi-662529

• gene mi sen?

700K altında maliyette bir tek TOGG'a yapamazlar. yoksa Reno, Pejo vs bunlar kazan kaldırır. ereisin eyyy üyyyy daaaa derse fabrika kapatıp giderler. eee zaten malı dışarıdan alıyorsun. Alman bunu sana satar ama fransız, italyan sana toprağında arabayı sattırmaz. oda ek engellemeler koyar.

siz akplilerin "serbest pazar", "serbest piyasa", "rekabet piyasası" gerçeğinden bir biglisi yok tabi. bu yüzden zaten doları 16 da tutmak için son 4 yılda 200 milyar doları yaktınız :)

eğer 700k altı olan araçlara ötv %10 olursa

ben gidip togg almam. volvo alırım :) mercedes alırım. kalite kazanır kardeşim. sonuçta togg da alman, merso da alman. ama paramı ben kazanıyorum...

ekleme: eski konulara daha önce bakmıştım. ama kimse "araba üretilemez" dememiş. propaganda demiş. evet propaganda için arabayı almana yaptırdınız. yani cehabe dediğiniz zihniyet yine haklı çıktı. araba üretmek sizin işiniz değil... katma değer vergisi yüksek ürün üretmek aslında ... sizin zihniyetin pek aşina olduğu şeyler değil.

Allah da sizi kahretsin ne insafsız vergidir bu  ben de teşvik falan bekliyorum, peh. Bunlar bir de üstüne kafalarından uydurdukları bir 160kW ve 700 bin sınırlarıyla saçma sapan ÖTV belirlemişler. Gerçekten zulüm ya hu

Hayır neye göre belirlemişler bu 160kW'ı ve 700-750 bini? Bu ne saçmalıktır, bu ne zulümdür.

Elektrikli bir mercedes modelinin uretim degil Turkiyeye satis fiyati 921 bin . Ustune yuzde 18 kdv , yuzde 60 otv biniyor . Bu normal araclarda en az yuzde 80 . Mercedes 921 bine Türkiye ye arac satıyor ama togg un 700 bin maliyeti olması ilginç oluyor .

Lafa gelince hakkı olarak 1 araba alıyoruz 1 tane devlete hediye veriyoruz diyorsunuz ama 700 bin vergisiz çıplak fiyat olma ihtimali size ilginç geliyor. 1 milyon 600 e satılan benzinli Mercedes c200 un zaten vergisiz fiyatı 700-800 .
    Avrupa Gümrük Birliğinde olduğumuzu, 213 milyar dolarlık ihracatımızın %85'den fazlası Avrupa'ya olduğu için bu birlikten çıkamayacağımızı, bu birlikte kaldığımız sürece farklı markalara farklı vergiler belirleyemeyeceğimizi hatırlatmak isterim. Bahsettiğiniz teşvik gelirse tüm markalar için gelmek zorunda
  • Kandırmayın insanları, forumdaki abilerimiz bu arabanın çıkmayacağını söylüyor onlardan iyi mi bileceksiniz ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iyi bari

• bu bağlama göre togg'un fiyatı 700 bini geçmeyecek

çok iyi bir şey

şurda dinazorlar devrinden kalma yakıtla çevrenin anasını ağlatan kıytırık patateugot 3008 olmuş 1.3m

700 bine elektrikli c suv fırsat valla fırsat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RedPyro kullanıcısına yanıt

gene mi sen?

700K altında maliyette bir tek TOGG'a yapamazlar. yoksa Reno, Pejo vs bunlar kazan kaldırır. ereisin eyyy üyyyy daaaa derse fabrika kapatıp giderler. eee zaten malı dışarıdan alıyorsun. Alman bunu sana satar ama fransız, italyan sana toprağında arabayı sattırmaz. oda ek engellemeler koyar.

siz akplilerin "serbest pazar", "serbest piyasa", "rekabet piyasası" gerçeğinden bir biglisi yok tabi. bu yüzden zaten doları 16 da tutmak için son 4 yılda 200 milyar doları yaktınız :)

eğer 700k altı olan araçlara ötv %10 olursa

ben gidip togg almam. volvo alırım :) mercedes alırım. kalite kazanır kardeşim. sonuçta togg da alman, merso da alman. ama paramı ben kazanıyorum...

ekleme: eski konulara daha önce bakmıştım. ama kimse "araba üretilemez" dememiş. propaganda demiş. evet propaganda için arabayı almana yaptırdınız. yani cehabe dediğiniz zihniyet yine haklı çıktı. araba üretmek sizin işiniz değil... katma değer vergisi yüksek ürün üretmek aslında ... sizin zihniyetin pek aşina olduğu şeyler değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 30 Haziran 2022; 20:28:23 >

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

toyota'ya ozel 1.8 ve 2.5 hibrit tesvigi geldiginde kac firma gitti?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • skywell et5 baz model 150kw ve vergisiz fiyatı 550k. şu anki satış fiyatı 1.038k iken vergi inerse 714k ya düşer. yani togg için 700 bin lira gibi bir fiyat düşünüyorlarsa skywelli ülkeden kovsunlar TOGG için elektrikli araçlara ÖTV düzenlemesi geliyor 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sen bence Bi yüzüne su çal aklın bulanmış senin . Daha hayatının ilk asamasindasin biraz büyüyünce asıl kimin akpli olduğunu anlarsın.

Gelmiş 2+2 yo toplayamıyor burada yorum yapıyor. 700 binin altına nasıl mal edecekmiş lafa bak . Şuan zaten bir sürü bu maliyetin altında elektrikli araba var. Benzinli olarak zaten bir sürü var. Ne kadar meraklısın bilmediğin şeyler hakkında yorum yapmaya . Volvo xc40 elektrik 1.350 şuan. Git bak bakayım audi den pahalıya araba sayan volvonun maliyeti 700 e denk geliyor mu, sitesinde gayet otv ve kdv siz fiyatları yazıyor boş boş konuşma engellicem artık seni yaşına veriyorum bu cesaretini

• yakpinar1222 Y kullanıcısına yanıt
    Hayır, bu hesaba göre 1 milyonu geçmeyecek demek daha doğru

• 700K * 1,1 (ÖTV) = 770K
    770K * 1.18 (KDV) = 908K TL

• willyyyyy W kullanıcısına yanıt

böyle birşey olursa herhalde bizim memleketin yolları bundan geçilmez. adam evi barı 20 senesini krediye bağlayıp alır bundan :)

he bak ilk seride üretim hatalarını aşıp ikinci modelde giderirlerse belki birdahakine kısmet... sonuçta Alman motoru yani. ama üretim kaitelis diye bir olay var. şöyle anlatayım. 2009 yılı. bir bizim ülkede uzun mercedes belediye otobüslerine biniyordum, bir de 2009 yazında mercedes avrupa üretime otobüslere ingiltere de binebiliyordum. yani üretim kalitesi farkı burada anlaşılıyor. bizim üretim otobüsler çok sesli. arkada acayip ses ve çok fazla ısınıyordu arka kısımda oturanların alanı. ama ingilterede londra'dakiler avrupa üretimi olduğundan, kaliteli üretim. ses çok çok çok az, ısınma olayı koltuklar biraz faklıydı ve evet insan kalçalarını aşırı ısıtan bir sıcaklık gelmiyordu. bakalım üretim kalitesi olarak ne çıkacak ortaya. sonuçta bu italyan tasarımı, alman mühendisliği ile yapılmış araç...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 30 Haziran 2022; 20:40:18 >

• Elektrikli bir mercedes modelinin uretim degil Turkiyeye satis fiyati 921 bin . Ustune yuzde 18 kdv , yuzde 60 otv biniyor . Bu normal araclarda en az yuzde 80 . Mercedes 921 bine Türkiye ye arac satıyor ama togg un 700 bin maliyeti olması ilginç oluyor .

Lafa gelince hakkı olarak 1 araba alıyoruz 1 tane devlete hediye veriyoruz diyorsunuz ama 700 bin vergisiz çıplak fiyat olma ihtimali size ilginç geliyor. 1 milyon 600 e satılan benzinli Mercedes c200 un zaten vergisiz fiyatı 700-800 . TOGG için elektrikli araçlara ÖTV düzenlemesi geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedPyro -- 30 Haziran 2022; 20:41:31 >

• Bence her araç için aracın satış maliyetinde yerli üretim payı ne kadarsa bu kısım ÖTV'den muaf tutulsun. Böylece firmalar için de yatırım yapmaya teşvik olur.

• redpro engellemeyeydin. yazıyorusn engelliyorsun. daha yazılanı anlamamışsın.

hükümet diyor ki fiyatlandırma yani liste fiyatına yansıyanına %10 ötv uygulayarak bu işi yapıcaz. bunun için de 700K fiyat bandını seçtik. yani bir nevi listeye giriş fiyati 700k altı olan her araca bu %10 ötv uygulayacak demek. eğer yapmazsa işte o zaman serbest piyasa , rekabet piyasası gibi kavramları delmiş oluyor demek.

yani hadi merco bmw volvo'yu geçtim ... diğer oto üreticileri de salak değil. sen onlara eşit davranmazsan, sen bu arabayı sadece Türkiye'de yılda 5.000 adet üreterek birşey kazanacağın ı mı sanıyorsun?

cari açığı yine arttıracaksın. çünkü tüm aksan yabancı.

%100 yerli üretim %100 milli üretiö böyle birşey değil. olacakları söyleyince de sızlanıyorsunuz. kabul edin. bu iş size göre değil. koç'a verin desteği yan bir şirket kursun alt segmentlerde modellerle rekabete başlasın. yıllar içerisinde geliştirecektir. sizin zihniyet 1955 de vehbi koç'un önünü iftiralar ile tıkamadı mı ? yahudi dediniz vs... bu sefer doğru iş yapılsın diye umut ediyoruzdur beki...

• Bu olursa dacia spring alırız artık

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Güzel haber, Bu karar ikinci el piyasasına etki edermi ilerleyen süreçte ?

• Eğer söylenildiği gibi 1.5 milyon km ömürlü batarya olursa yok satar

• Yani Togg'u 770 bine mi satacağız diyorlar. Valla param olsa kaçırmam :D

• K.MARAŞLI TURAN K kullanıcısına yanıt
    bunun mümkün olabileceğini düşnmüyorum

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.