toki bugün kampanyaya katılım için süreyi başlattı. şartlar aşağıdaki linkte mevcut.
ancak maalesef bu arsaların üzerine hangi şartlarda daire/konut yapılacak, kaç adet konut/daire yapılacak, müteahhitlerle anlaşma yolu izlenebilecek mi vb. gibi önemli detaylar hakkında bilgi edinemedim. bilgi paylaşımı için bu konuyu açtım. |
TOKİ ARSA/İŞYERİ KAMPANYASI ???
-
-
sayın cumhurbaşkanı bu akşam kabine toplantısı sonunda çeşitli açıklamalarda bulundu.
bu arsa kampanya için faizli ödeme olmayacak dedi. ödemeler sabit ve türk lirası cinsinden.
ayrıca müşterek arsalar için max. zemin +4 ya da +5 kat (arsanın imar durumuna göre) olacağını söyledi.
ps. yine müşterek tapulu arsalar için hak sahipleri toplanıp tokiye giderek binalarını yaptırabilecekler dedi. ve bankalarda konut/bina inşası için kredi kullanımı olacak dedi(şartları hk. detay vermedi).
ben cevaplarımı tam alamadım maalesef. sanırım zamanla şekillenecek süreçler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikaye816 -- 10 Ekim 2022; 22:35:24 > -
Dükkan kampanyası var mıydı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Müstakil arsalara yapılacak evlerin bir standardı olacakmı , mesela prefabrik ev yapabilirmiyiz , yada gecekondu tarzı bir yer yapabilirmiyiz , zira 2 sene içinde bitirilmesi şartı varken 500 bin tl üstü bir rakamı dar gelirli olan vatandaş nereden bulacak.vs.vs.vs.
-
evet başlıca sorular..
benim okuduğuma göre imar planını toki yapacakmış. öyle kafamıza göre ev/konut/bina yapamayacakmışız.
elbette saçma. çünkü hangi dar gelirli vatandaşta var 500 bin tl 750 bin tl ya da 1 milyon tl vs. rakamlar ki tokinin imar planına göre işlem yapılabilsin. hem de 2-3 senede bitirilsin falan.zor.
bu durum piyasalarda bahsedilen konut krizine de çözüm sağlamaz diye düşünüyorum.
komik işler ama bakalım sonuç ne olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikaye816 -- 13 Ekim 2022; 14:39:7 > -
Vergi levhası var. İş yeri başvurusu yapamıyorum? İstanbulda çıkmıyor. Sebebi nedir?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bilemiyorum. belki toki nin müşteri hizmetleri sorunuzun cevabını verir.
-
geçen gün ziraat bankasına yolum düştü ve aklımdaki sorulardan ilgili olan bir tanesini sordum.
arsa başvurularında hem müşterek hem de müstakil başvurusu aynı anda ikisine birden olamayacağını söylediler. sadece bir tanesine başvuru yapılabiliyormuş.
bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa paylaşımda bulunmasını rica ederim.
-
-
Tokiden sorumlu kişi, arsanı müteahite vererek yaptırabileceğini söyledi. Kat karşılığı anlaşabilirsiniz denildi.
İş yeri için de şirket olman gerekiyor ve üzerine kayıtlı dükkan olmaması gerekiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
'arsanı müteahite vererek yaptırabileceğini söyledi. Kat karşılığı anlaşabilirsiniz denildi'
bu olursa süper olur.
bu proje açıklandığında ben böyle bişey tahmin ettim.
ancak özellikle müstakil arsalarda 150 m2 konut sınırı konulması bana saçma geliyor şuan.
tabi 4-5 kat verirlerse yine kurtarır orası ayrı mevzu.
gelişmeleri takip etmeye çalışıyorum. bu başlığı da bundan ötürü açtım. bilgi paylaştıkça değerlidir bence.
projelerde boşluk gibi görülen eksikliklerin zamanla oturacağını öngörüyorum.
-
Ustalık Belgesi, İşyeri Açma Belgesi, İlgili Oda Kayıt Belgesi, Vergi Levhası, ve e-Ticaret herhangı bırı basvurudan sonrası yapılsa olur mu
-
Tam emin değilim ama başvuru tarihi itibariyle bunlardan birisi olması zorunlu diye hatırlıyorum. Tekrar söyleyeyim, tam emin değilim. Toki kuralları falan var başvururken oradan okuyabilirsin.
kampanya 15 kasıma kadar uzatıldı. katılmak isteyen arkadaşlar katılım sağlayabilirler.
e devletten yapılıyor başvuru hızlıca.
-
o detaylara hakim değilim. yanlış yönlendirmek istemem. bu yüzden tokiyi arayabilirsiniz, ziraat bankalarından gerekli bilgileri alabilirsiniz.
-
arsa/ işyeri kuraları ile ilgili bilgi göremiyorum. takip ediyorum ama gözden kaçırmış da olabilirim.
bilgisi olan arkadaş varsa buradan da paylaşımda bulunmasını rica ederim.
-
O para gg
Şu an daha evler çekiliyor arsa iş yeri üzerine bir atılım olmadı. Zaten evlerde bile daha doğudalar batıya gelene kadar baya zaman geçer.
eyvallah hocam.
takip etmeye çalışıyorum. ancak gözümden kaçmış olabilir diyerek buraya yazmak istedim.
Benzer içerikler
- loş ışık ampul
- concerta kafa yapar mı
- dükkan devir ücreti hesaplama
- chat rulet
- rogaine kullananlar
- 5g nedir zararları
- kasım indirimleri ne zaman
- elektrikli bebek arabası
- prompt mühendisliği
- exxen filmleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X