Şimdi Ara

Tomtom Navigasyon Cihazları (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
10
Favori
158.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

tomtom'un yeni go serileri epeydir satışta. peki bu cihazlar, bu kadar yüksek fiyatları hakediyor mu?
  • şu 1071 malazgirt bulvarını (ankara) hala eklememişler igo eklemiş sygic ne zaman eklemeyi düşünüyor acaba haritada eksikleri var sygicin
  • Kış güncellemesinde eklerler herhalde...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: balabanraca

merhaba,

tomtom'un yeni go serileri epeydir satışta. peki bu cihazlar, bu kadar yüksek fiyatları hakediyor mu?

Benim bildiğim tomtom makineler çok kaliteli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arthurking

merhaba ben de start 60 cihazımı 3 hafta önce go 600 ile değiştirdim.size ilk intibalarımı yazayım.
    1- işlemcisi berbat çok ağır komutlara çok geç cevap veriyor .bazen saniyelerce donuyor. yeni rota çizerken zorlanıyor.
    2-içindeki harita tam 8 gb hem yüklemesi çok uzun saatlerce sürüyor. hemde kotalı internet kullanıyorsanız işiniz çok zor.
    3- yeni cihaz menüsü çok basit menüye girmek için bile mutlaka ekrandaki küçücük bir noktaya nişan almanız lazım. ve menüde birçok eksik var mesela harita renklerini bile değiştiremiyorsun. tema diye bir saçmalık var rotanın ve menü ikonlarının rengini değiştiriyor sadece. araç simgesi bile yok. bir ok var sadece.
    4- trafik olayı İstanbul içinde tam bir faciya sizi trafik tıkalı diye ana yoldan ayırıp kuş uçmaz kervan geçmez sokaklara sokuyor orada daha fazla trafiğe takılıyorsunuz. yada park etmiş bir kamyonla. çünkü orada trafik var mı bilmiyor. bence daha zamana ihtiyaçları var çok güvenmeyin.
    5- 3 d harita olayı tam bir zırva. sadece birkaç cami gördüm onun dışında eski haritayla aynı.
    6-şimdi hiç mi iyi yanı yok diyeceksiniz bu servet değerinde cihazın. ilk önce ses kalitesi çok yüksek ve net.
    7-manyetik cama sabitleme olayı çok stabil, güvenli ve kullanışlı.
    8-sesle rota ve cihaza talimat verme olayı çok güzel. ama önce ekranın köşesindeki küçücük bir noktaya dokunup menünerden sesle kumandaya girmek yolculuk halindeyken sürüş güvenliği diye bir şey bırakmıyor. ekrana hiç bir kısa yol eklenemiyor çünkü.
    9-istanbul dışında ve otobanlarda önünüzde oluşacak trafik tıkanıklığını görebilmeniz çok iyi oluyor. ama alternatif rotayı mümkünse siz belirleyin.

3 haftalık kullanımımdan sonra size bu kadarını söyleyebilirim. fikrimce start 60 gibi bir cihaz kullanaların bu cihaza geçmelerine gerek yok. birkaç yıl sonra trafik olayı daha stabil çalışmaya başlayınca geçebilirsiniz. yıllardır kullandığım tomtom cihazlarının menüsü bundan çok daha güzeldi benim fikrimce tabi . en azından ekranın neresine dokunursanız menüye girebiliyordunuz.
    herkeze iyi forumlar ve güvenli yolculuklar.

İki cihaz arasında 300 liraya yakın bir fark var. bunun sebebi nedir. 600 olan modelin bluetoothla telefona bağlanmasımı sadece?. teşekkür ediiyorum şimdiden

• merhaba. iki cihaz arasında derken start 60 ile go 600 arasında dediğinizi farz ediyorum.
    kabaca go 600 ün farkı çoklu dokunmatik ekran, canlı trafik, sesli yönlendirme, 3d harita, çok yüksek net ses ve çok kaliteli bir cihaz olarak özetleyebilirim.
    ama henüz türkiye için canlı trafik ve 3d haritaların çok yeni özellikler olduğu için stabil ve güvenilir olduğu söylenemez.
    daha zamana ihtiyacı var. uzun yıllardır tomtom kullanıyorum birkaç yıl içinde bu özelliklerin de Avrupa ülkelerindeki gibi stabil olacağına eminim.
    yeni bir heyecan olsun diyorsanız go 600 alabilirsiniz. ama zaten tomtom kullanıyorsanız acele etmeyin bence. çünkü üzerine verdiğiniz paranın tam karşılığını bence alamayacaksınız.
    hayırlı forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arthurking -- 8 Ekim 2014; 18:14:07 >
  • DD252Admin kullanıcısına yanıt
    Üstad sonbahar güncellemesinden sonra 5GB'lık bir güncelleme gelmiş..

Cihazın kapasitesi belli.. Sonbahar güncellemeside 6GB idi yanlış hatırlamıyorsam.. Nasıl oluyor bu güncellemeler anlayamadım doğrusu?

• Selamlar,

Bende çıkmıyor o güncelleme; Avrupa Haritasının tamamı yaklaşık 3.5GB, Türkiye yaklaşık 150MB. neden 6GB'lık bir güncelleme önerir ki? Anlayamadım.

Sevemedim ben bu yeni yazılımı aslında, hiç istekli değilim kullanma konusuna da...
  • İçindekini silip tekrar yüklüyor olabilir mi?

• Start modeli için 1 yıllık harita güncellemesine 130tl para isteniyor. Zaten aleti aldığım fiyat bu fiyattan daha uygun. Şimdi gidip yeni bir navigasyon aleti mi almam lazım ?
  • Avrupada en cok kullanilan navigasyon cihazı oldugunu duydum. Ama yazilim ve guncellenmesinide yapan vardir illaki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • via 125 kullanıyorum, daha önce igo ve dolayısıyla başarsoft kullanıyordum.
    tomtom'u igo kullanan cihazlardan çok daha hızlı buldum, uyduya bağlanma süresi, yeniden rota hesaplaması eski cihazlarımdan çok daha hızlı. sesli yönlendirmesinide çok beğendim. Beğenmediğim tarafı değişen sokak isimlerini bulamaması, yani eski ismiyle bulamaması diyeyim, ayrıca her adres aramaya girdiğimde hangi şehir olduğunu sormasına da gıcık oldum, an son hangi şehirdeysem bunu hazır olarak koy, farklı şehir ise silip ayrıca gireyim. şehir girdikten sonra hemen sokak adı soruyor, iyide kardeşim aynı isimde 50 tane sokak adı var, öncesinde cadde yada mahalle sorsaydın iyi olurdu, çıkan 50 seçenek arasında seçim yapmak gerekmezdi.
    öte yandan ezcane filan ararken içn aramak bence çok kolay ve işlevsel olmuş. Artıları ve eksileri var, ama genel olarak beğendim, daha pahalı bir modelini alırmıyım; hayır, bu zımbırtıların ömrü maksimum 2 yıl zaten, 2 yıl idare etse ve halen sağlam kalsa bile zaten 2 yıl sonunda atıp aynı parasal değerde yenisini almayı daha uygun görüyorum.
    Aracın camında durmasını istemiyorum ama o zımbırtıyı da aracın biryerine yapıştırmak istemiyorum, ya çıkmaz, yada çıkarken iz bırakır diye tırsıyorum.

Birde eksi yön olarak hız kamerası uyarısı olayını aktifleştiremedim, kendim girmem lazımmış, biraz aradım ama yüklenebilir bir şey göremedim, igo tabanlı navigasyonlarda hazır hız kamerası noktalarını yükleyebiliyorduk, bunda böyle birşeye denk gelmedim, buda büyük eksiklik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yabani -- 23 Ekim 2014; 22:47:34 >

• Geçen gün benim go 500 elimdeyken yaklaşıkla 1.5 mt yükseklikten asfalta düştü, hasarı geçtim çizik yok alette anlamadım...

• merhaba trafik akışını görüntüleyebiliyor mu bu via 125 ?
  • AlkanExclusive kullanıcısına yanıt
    TomTom cihazların sağlamlığı bu tip -tatsız- testlerle kendini defalarca kanıtlamıştır.
  • Bildiğim kadarıyla; Türkiye'de bu özellik bu seri cihazlarda kullanılamıyor. Yurtdışında TomTom Plus hizmetine abone olunduğunda Canli trafik bilgisi ve Hava Durumu gibi bilgiler cihazınıza gelir.

Via 125'de sadece Historical (Geçmişe dayalı) Trafik bilgisi özelliği var. Harita datası ile yüklenir. Canli Trafik farklı bir olaydır; alıcı içeren araç şarj kablosu gerekir.

Saygılar.
  • huseyingoksel H kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla; Türkiye'de bu özellik bu seri cihazlarda kullanılamıyor. Yurtdışında TomTom Plus hizmetine abone olunduğunda Canli trafik bilgisi ve Hava Durumu gibi bilgiler cihazınıza gelir.

Via 125'de sadece Historical (Geçmişe dayalı) Trafik bilgisi özelliği var. Harita datası ile yüklenir. Canli Trafik farklı bir olaydır; alıcı içeren araç şarj kablosu gerekir.

Saygılar.
  • ARKADAŞLAR TOMTOM V 9.40 KIŞ HARİTALARI YAYINLANMIŞ ANCAK TÜRKİYE HARİTA KAPSAMI %80DİYOR BİR ÖNCEKİ HARİTADADA AYNIYDI BU TOMTOM BİZİMLE KAFAMI BULUYOR. AYNI HARİTAYI SUN GÜNCELLEME YAPTIM DE. ARADA BİR FARK VARSABİRİ BANA ANLATSIN. AYRICA KOSKOCA ANKARA-İZMİR-ANTALYA KESİŞİM NOKTASI OLAN AFYON CUMHURİYET TESİSLERİNİN ORAYA YENİ YAPILAN KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI BİLE GÜNCELLEYEMEMİŞLER YUH DİYORUM
  • merhaba,
    tecrübeli arkadaşlar 320 TL ye kadar şuanda hangi cihazı önerirsiniz.
    Türkiye ve Doğu Avrupa (Balkanlar) üzerinde kullanacağım.

bana yabancı bir konu güncellemeler de sıkıntı olmasın.
    yardımcı olabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: reyta

merhaba,
    tecrübeli arkadaşlar 320 TL ye kadar şuanda hangi cihazı önerirsiniz.
    Türkiye ve Doğu Avrupa (Balkanlar) üzerinde kullanacağım.

bana yabancı bir konu güncellemeler de sıkıntı olmasın.
    yardımcı olabilir misiniz?

next alderım Başarsoft haritası kullanıyor en onemlısı bu..
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.