Topaklanma Sorunu
Merhaba Arkadaşlar.
Küçük bir proje için 3d yazıcı edindim, , sessiz olması önceliğim olduğundan fazla seçeneğim yoktu, sidewinder x2 aldım.
baskı konusunda amatörüm, yüksek bir tecrübem yok, gerek yazıcıyı almadan önce gerek aldıktan sonra bol bol okudum, biraz test baskısı aldım. baskı testlerime PetG filament ile başladım, çünkü genelde yapacağım neredeyse herşey için uygun olan filament bu. bazı yazdırma testleri yaptım, küçük ve orta boyutlu nesneleri basmakta sıkıntım olmadı, baskı kalitesini ve hızını artırabilmek için test yapmaya devam ediyorum. benim sorunum büyük bir nesne basarken ortaya çıktı, benzeri birşey orta boyutta (10 cm civarı taban kenarı olan) olmuştu fakat sıkıntı çıkarmamıştı. aşağıda fotoğrafı ekliyorum, baskı kalitesi düşük fakat hız yüksek ayarlı bir baskı esnasında çektim, fakat aynı olay kalite yüksek ve baskı hızı düşük olsa da meydana geliyor. buradaki topkalanmada renk değişimi de olmuş fakat her topaklanmada renk değişimi yok. sanki o noktada bir anda yüksek bir filament çıkışı olmuş gibi. dediğim gibi tecrübem düşük, internette aradığımda benzer bir fotoğrafa denk gelmedim.
bu neden olur? çözümü nedir, fikirlerinizi bekliyorum.
mobile rtx 2070 - battlefield 5 sorunu
elimde excalibur notebook var, işlemci i7 10..., ram 64gb, ekran kartı rtx 2070, hdd nvme
elimde bf4 vardı arasıra açıp oynardım, hiç fps kaç diye bakmadım ama herşey ultra'da gayet akıcı zerre takılmadan oynayabiliyordum. arada bf1 çıktı ama oğlanın bilgisayarından bi halta benzetemediğim için hiç bulaşmamıştım, ulan bf4 2013 yapımı, birde şu makinada daha yeni bir oyun oynayayım dedim ve bf5 aldım, herşey iyi güzel oyunu yüklemeye başladım, işte yüzde bilmem kaça geldiğinde oyun oynanabilir hale geliyor bende açtım hikaye modunu oynamaya başladım, birde merak ettim kaç fps alıyorum acaba diye. bf5'te herşey ultrada dx12'de rtx açık, dlss kapalı (seçtirmiyordu, pasifti) ortalama 70-80 fps gibi gayet akıcı, takılmadan oynayabiliyordum.
herneyse oyun yüklendi, bende game ready driver güncelleştirmesi yaptım, herşey yine normal, fps güzel, oyun akıcı, sıkıntı yok. sonra baktımki dlss aktif, seçilebilir görünüyor, neymiş sonraki kareyi tahmin edip filan görüntüyü iyileştiriyormuş. herneyse madem seçilebiliyor aktifleştirdim ve o andan sonra oyun zevki filan kalmadı. fps dehşet düştü, oyunanamayacak kadar takılmaya başladı. tabi bende dlss'i kapattım, ama hiçbirşey değişmedi. daha 5 dakika önce aynı ayarlarda 80 fps ile akıcı şekilde oynadığım halde şimdi takılmaya başladı. sonra rtx kapattım ama yine birşey değişmedi, bu sefer dx12 kapattım, bu sefer 60-70 fps arası oynamaya başladım, işin garibi herşey ultradaykende minimumdayken de aynı fps de aynı akıcılıkta (ara ara takılarak) oynatmaya başladı. bf4'ü açtım onda da 70 fps civarı gördüm, öncesini ölçmediğim için bilmiyorum ama en az 2 katı olduğuna eminim.
eski haline dönmek için acaba driver sorunu mu diye eski driver ile temiz kurulum yaptım hiçbirşey değişmedi. bir fikri olan varsa lütfen yazsın.
1.5 dci geç çalışma
|
Mülk kullanımının engellenmesi
|
Arçelik 6263 bulaşık makinesi sorunu
|
Hangi ekran kartı/ cpu heatsink uygun olur?
|
iptal-silinebilir.
|
Wireless Üzerine bilinmesi gereken temel bilgiler
|
Dexonic LAN Drive İncelemesi
|
Sorular
|
CA20318A23A745109B393666AEBDC1AB.gif |
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 219
İkinci El Bölümü Mesajları: 74
Konularının görüntülenme sayısı: 41.458 (Bu ay: 981)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 52 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El