Şimdi Ara

mobile rtx 2070 - battlefield 5 sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde excalibur notebook var, işlemci i7 10..., ram 64gb, ekran kartı rtx 2070, hdd nvme

elimde bf4 vardı arasıra açıp oynardım, hiç fps kaç diye bakmadım ama herşey ultra'da gayet akıcı zerre takılmadan oynayabiliyordum. arada bf1 çıktı ama oğlanın bilgisayarından bi halta benzetemediğim için hiç bulaşmamıştım, ulan bf4 2013 yapımı, birde şu makinada daha yeni bir oyun oynayayım dedim ve bf5 aldım, herşey iyi güzel oyunu yüklemeye başladım, işte yüzde bilmem kaça geldiğinde oyun oynanabilir hale geliyor bende açtım hikaye modunu oynamaya başladım, birde merak ettim kaç fps alıyorum acaba diye. bf5'te herşey ultrada dx12'de rtx açık, dlss kapalı (seçtirmiyordu, pasifti) ortalama 70-80 fps gibi gayet akıcı, takılmadan oynayabiliyordum.

herneyse oyun yüklendi, bende game ready driver güncelleştirmesi yaptım, herşey yine normal, fps güzel, oyun akıcı, sıkıntı yok. sonra baktımki dlss aktif, seçilebilir görünüyor, neymiş sonraki kareyi tahmin edip filan görüntüyü iyileştiriyormuş. herneyse madem seçilebiliyor aktifleştirdim ve o andan sonra oyun zevki filan kalmadı. fps dehşet düştü, oyunanamayacak kadar takılmaya başladı. tabi bende dlss'i kapattım, ama hiçbirşey değişmedi. daha 5 dakika önce aynı ayarlarda 80 fps ile akıcı şekilde oynadığım halde şimdi takılmaya başladı. sonra rtx kapattım ama yine birşey değişmedi, bu sefer dx12 kapattım, bu sefer 60-70 fps arası oynamaya başladım, işin garibi herşey ultradaykende minimumdayken de aynı fps de aynı akıcılıkta (ara ara takılarak) oynatmaya başladı. bf4'ü açtım onda da 70 fps civarı gördüm, öncesini ölçmediğim için bilmiyorum ama en az 2 katı olduğuna eminim.

eski haline dönmek için acaba driver sorunu mu diye eski driver ile temiz kurulum yaptım hiçbirşey değişmedi. bir fikri olan varsa lütfen yazsın.

• Ultra yaptığın zaman bir ton gereksiz ayar açıyor. Yanlış hatırlamıyorsam future frame rendering ayarından kasma yapıyor oyun on-off deneme yanılma yap ayrıca DX11 de oyun çok daha stabil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.