Şimdi Ara

Hangi ekran kartı/ cpu heatsink uygun olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evde file server/torrent/emule için kullandığım atom işlemcili mikro bilgisayarımı satıp yerine yeni bir sistem toplayacağım, yeni sistem yine aynı işlemleri yapacak fakat extra olarak (10 ay sonra) battlefield 3 oynamak istiyorum, tabi max ayarlarda oynamak gibi bir isteğim yok orta seviyede fakat akıcı bir grafik benim için yeterli. sistemin bazı parçaları belli;

Kasa; In-Win Dragon Slayer (alındı-yolda, boyutu tv altına yada dolap içine sığabilecek olduğundan ve özellikle heryerinde toz filtresi olduğundan dolayı tercih ediyorum, muhtemelen içindeki tüm fan'ları çalıştırmayacağım (fan sesini hiç sevmem))
    PSU; 550 Watt Vantec ion2+ (mevcut)
    CPU; Q8400 (mevcut)
    Cpu fanı; stock fan (hemen olmasa da birkaç ay sonra değiştirmeyi düşünebilirim, ama oc merakım yoktur tek istediğim sessiz ve performanslı soğutmaya sahip olmak, pasif soğutuculara sıcak bakıyorum, cpu cooler için tavsiye alabilirim)
    Hdd - eski serverdan 2tb'lik 2 disk aktarılacak, sistem için 320'lik başka bir hdd mevcut
    Ram: 4+4= 8 Gb Geil Value Plus 1333MHz (oc yapmayı düşünmediğim için 1333mhz yeterli olacaktır diye düşündüm, bunlarda henüz gelmedi ama alındı)
    Mainboard: MSI P43-C51 (ddr3 ram kullandığı ve 16gb'ye kadar çıkabildiği için tercih ettim, zaten 775 board'lar yavaş yavaş silinmeye başlamışlar çokta seçenek yok, kısa vadede sistemi 16 Gb yapmayı düşünüyorum, anakart mevcut)
    VGA: 7900 GS (mevcut fakat başlangıçta sistem çalışsın diye kullanılacak, ileride BF3 oynamak için ikinci elde nasıl bir ekran kartı olmalı, sistemin max faydalanabileceği ve parasını hak eden nasıl bir kart olabilir? parasal limit koymuyorum fakat dediğim gibi max detay gerekmiyor, parasını hak eden beni idare edecek, hatta sadece bf3'ü idare edecek birşey olmalı )
    Monitör: benq 2420hd

Ek: Daha öncede belirttiğim gibi Bilgisayarı hem oyun hemde server olarak kullanmayı düşünüyorum, fakat oyun oynarken server kısmını iptal edeceğimden server kısmını büyük ihtimalle linux yapacağım (zaten eski serverlarımda hep linux oldu) bu yüzden; nvidia tabanlı bir gpu olması benim için tercih sebebi olacaktır. elimde lisanslı vista 64 ultimate mevcut, oyun için onu kurabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yabani -- 12 Mart 2011; 18:33:24 >

• Güncel :D
  • vatanda 33liraya Xıgmatek soğutucu vardır fiyatı çok uygun 4tane 8mm ısı borusu var yani 100liralıkı soğutuculardan farksız.. Ayrıca tam sizin istediğiniz gibi sessizlik için üretilmiş üstündeki fanı 1500rpm'den yukarı çıkmıyor gürültü yapmayacak şekilde tasarlanmış..

ekran kartı olarakta 2.elde gts250 tarzı bişey bulambilirizni.ç
  • Cpu heatsink'i inceledim, gerçektende çok güzel bir tavsiye, teşekkür ediyorum, heatsinkin sadece fanı zaten yaklaşık fiyatlarda sanırım. Kasanın ekzos fanı cpu heatsink yanında (zaten genelde tüm kasalarda böyle) fakat kasanın üst arka kesiminde bir fan daha mevcut ve buda heatsink'e bakar pozisyonda, xigmatek'in ucuz kule tipi soğutucusunun fanını çıkarsam olurmu diye inceliyorum, kafama yatarsa kule tipi, olmayacağına kanaat getirirsem tavsiye ettiğiniz soğutucuyu alacağım.

GPU konusunda oldukça kararsız kaldım, gts 250 passmark'tan 1069 puan alıyor ve sıfırı 220 tl, gts 450 1436 puan alıyor ve 240 tl. aralarında 128-256bit / ddr3-ddr5 / dx10 - dx11 gibi farklar var açıkçası yeterlilik konusunda da emin değilim, acaba kastırıp gtx460 mı alsam diye düşünmüyor değilim ama aklımın bir köşeside değermi diye soruyor.
  • cpu soğutucusu olarak Ashes'in tavsiye ettiği xigmatek'in heatsink'ini aldım, henüz monte edilmedi ama gayet işe yarar bir soğutucu gibi duruyor.
    bilgisayarı tv'ye bağlıyacaktım fakat bugün fikir değiştirdim ve monitör olarak benq 2420hd aldım, şimdi son kalan parça ekran kartı.
  • GIGABYTE GTX560 Ti O.C. GDDR5 1GN 256Bit mi?

ZOTAC GTX470 GDDR5 1280MB 320Bit mi?

bana 470 daha iyiymiş gibi geliyor ama sonuçta bu konunun uzmanı değilim, acil fikir alabilirsem bugün içinde kartı alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yabani -- 15 Mart 2011; 0:09:44 >
  • Acilen güncel
  • Fiyat performans olarak bana en makul gelen Zotac GTX465 1 Gb 256 bit kart aldım. henüz kutusunu açmadım ama eğer 10 bellek chipi varsa belki 470'e çeviririm.(10 chipli olacağını sanmıyorum)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.