Şimdi Ara

Top tier cengler dışında en mantıklı bölümün Bilkent CTIS olması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
3
Favori
2.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benim görüşüm: Ctis çok da övülecek bir bölüm değil. Direkt olarak bölüm düzeyinde kıyaslarsanız tüm bilgisayar mühendisliklerinin gerisinde kalır, ama Bilkent farkı ve diğer üniversitelerin kalitesizliği birleşince büyük fırsat olarak önünüze çıkabiliyor. Burada önemli olan eğitimin kendisinden çok, o kurumun hangi imkanları verebileceğidir. Top tier'e en yakın üniversiteye bile indiğinizde hoca cvleri çok belirgin düzeyde geriler. Ben CTİS seçmedim ama seçen kişiye de hak veriyorum yani, iki yol da sonuçta aynı yere çıkıyorsa kaliteli kurumların altına inmemeyi tavsiye edebilirim, ama infernix gibi Amerika'da master ödeyemeyecekseniz işler değişebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 23 Aralık 2024; 23:23:58 >
  • Kontrol10 K kullanıcısına yanıt

İronik bir mesaj. Konuşmayı tekrar gözden geçir 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazılım işlerine kapak attık hayat ayaklarımıza serildi dönemi bitti ya maalesef herkes yüksek lisansa ya hazırlanıyor ya yapıyor hatta durum doktoraya kadar gidiyor artık spesifik alanlar hariç iş yok bi dünya adam data scientist olmaya çalışıyor o da bitti genel olarak hayat bitti

• ikigai kullanıcısına yanıt

hocam sen ceng müfredatını da sektöre yönelik bir şey öğrenmiyoruz diye eleştiriyorsun. buradaki dersler tam da senin istediğin gibi ve içi boş değil, her ders ayrıntılı ve dolu dolu öğretiliyor. 

• Cryptix Ph.D kullanıcısına yanıt

Eleştirdiğim konu Genel seçmeli derslerle falan 1 senenin boşuna harcanması, bir de lüzumsuz fizik ve elektronik gibi dersler, bunun dışında pratik eksikliği büyük oranda okul kötü olduğu için; Bilkent'te projeler ve pratik daha fazla var.

Müfredatın yenilenmesi lazım ve en azından 3 seneye indirilmeli, bu olmayacağı için Avrupa'da okumak güzel bir alternatif olabilir. Ama genel olarak fena sayılmaz bilgisayarın müfredatı, eğer okul iyiyse ve bol miktarda kodlama projeleri veriyorlarsa. Okul kötüyse 4 sene çöp, ama sırf piyasa odaklı okula gidenler zaten okul derslerini tamamen salarak bu olayı çözüyorlar, olan benim gibi bir şeyler öğrenmeye çalışıp dersleri salmayanlara oluyor. Benim kafadaysanız TR'de tek çare top tier, yoksa bir şeyler öğrenmeye çalışırken çok yalnız bulursunuz kendinizi. Bu yüzden yine; YKS sistemi çok kötü, derece yapıp veya bol parayla top tiere girmediyseniz, sistem ömür boyu önünüzü kapatmaya çalışıyor sanki. Ya da diğer seçenek; bölüm değil okul seçerek hayatını kurtarmak olabilir  

• Cryptix Ph.D kullanıcısına yanıt

😅😅🤣😉

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.