fanboy veya tanıtım ofisinden biri değilim. 2022'de bilkent ctis'e yerleşmiş bir öğrenciyim. fiziği fullesem bunları düşünmeyip odtü bilgisayarda olacaktım da neyse, halamın sakalı olsa amcam olurdu. Efenim benim gibi 5-6k sıralama yaptıysanız ve bilgisayar mühendisliği istiyorsanız seçeneğiniz çok kısıtlı. Şahsen ben top tier olmayan bir üniversitede okumayı asla istemiyordum yani izmir'e falan gitmezdim, evime yakın olmasına rağmen tobb %50'yi de yazmadım. Sonuçta bu bölüm tıp değil, nerede okunduğu gayet önemli. CTIS'in eleştirilebilecek yanları olsa da karşılaştırıldığı cenglerden çok daha iyi bir bölüm olduğunu düşünüyorum. CTIS yazılımcı yetiştirir mühendis yetiştirmez diyorlar kısmen doğru ama xxx ceng mezunu adam sanki chatgpt'nin algoritmasını mı yazıyor? Ülkedeki bilgisayar mühendisliği diplomasına sahip kişilerin %95'i yazılımcı. Geçen linkedin'da bir profile denk geldim 2018 koç ee ve cs (çap) mezunu, 4.00 ortalamalı adam da yazılımcılık yapıyor, back-end falan geliştiriyormuş. Bilkent CS'ten kişilerle konuştum yazılımcılık yapanların oranı mühendislik yapanlara göre daha fazlaymış. Bir de şu var iki mesleği icra edenler arasında çok fazla kazanç farkı olmuyor hatta yazılımcılar yer yer daha fazla kazanıyor. Bu bölümün eski mezunlarına bakmak mantıklı değil çünkü tam burslusu 35-40k yarı burslusu 300k ile alıyormuş. 300k yapan biri ile 5-6k yapan birinin potansiyeli ve çalışma alışkanlığı bir değil diye düşünüyorum. müfredatı biraz sıkıntılı bazı teorik cs dersleri verilmeli ama verilmemiş. Bunu da kendi çabalarınız ile aşabiliyorsunuz, iyi ortalamaya sahip kişilerin bilkent cs'te master yaptığını da görüyorum, çok fazla cv inceledim 35-40k hatta 150-200k ile buraya girmiş adamlarda bile güzel cvler var. zaten şurada yazılımcılık yapacağınız 5-10 sene daha sonra yönetimsel işlere geçmek lazım yoksa iyi kazanılmıyor. ama akademiden yürüyecekseniz ve bilimsel işlerle uğraşacaksanız ctis doğru bölüm değil, top tier olmayan cengler de doğru bölüm mü bilemiyorum. Tercih sizin, ben uzun zamandır ne yapsam diye araştırıyorum. 5-6 bin ile gireceğiniz bilgisayar mühendislikleri o sıralamaları hak etmiyor. Maddi durumunuz el veriyorsa da bilkent cs ücretli yazın. Şahsen ben cs'e geçiş yapacağım, sınava hazırlanma motivasyonum odtü ceng ile bilkent cs idi. Odtü ee tutsa onu da yazardım. Bölüm her ne kadar kötü olmasa da benlik değil. software engineer değil de algoritmalarla haşır neşir olan, kompleks işlerle uğraşan (yapay zeka gibi) bir mühendis olmak istiyorum o sebeple geçeceğim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 30 Haziran 2023; 11:47:0 > |
Top tier cengler dışında en mantıklı bölümün Bilkent CTIS olması
-
-
gtü ceng en iyisi
-
faydalı konu up
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
olm ben orayı istanbulda sanıyordum değilmiş
-
Gebzeyi istanbulda sanma hocam sen de biz napalım :D
gtü ceng hepsine bin basar
-
top üniler dısında mühendislik okunmaz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
evet
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam hazırlığı ctisde kapsamlı burslu okuyup bölüme başlayınca da yatay geçişle cs ücretliye geçilebilir mi
sıralama yetiyorsa geçiyorsun. ama ben de tam bilmiyorum nasıl olacak, ptesi öğrenci işleri ile görüşeceğim.
-
%50 dönemlik 19.500tl. 3 dönem var
Bu y*vsaklar sitenin ücretler kısmına lisansüstü ücretini koymuşlar ben de dün araştırırken fark ettim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Tobb’un ücreti her zaman bilkentle aynı oluyor. Babam tobb’a para vermem demişti. Tekrar düşündüm tobba para vereceğime bilkent’e veririm dedim. Tobb tam burslu tutsa da yazmazdım. Abim orada okudu memnun değil. Benim top tier takıntımı memnun etmiyor en azından.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE6B755DC -- 30 Haziran 2023; 13:40:5 >
Bana da hazırlığı ctisde burslu okuyup sonra cs'de ücretliye geçmek mantıklı geldi üstüne bir de hazırlıkta yurt bedava üstüne 3.100 TL burs var.1 sene de olsa yine mantıklı.
Ayrica belki bölüm değiştirmeden yandal ile de belki bir şeyler yapılabilir.
Hacettepe yapay zeka hakkında bilginiz var mı hocam 4k'dan yazılır mı
Ben öyle yapıyorum hocam işte. Mantıklı. Kapsamlı burs 6-7k olur gibi
lisans düzeyinde yapay zeka okunması mantıklı gelmiyor
https://w3.bilkent.edu.tr/www/universite-ici-bolumler-arasi-gecis-yonergesi/
Hocam yönergede 1.durumun C maddesine mi karşılık geliyor sizin durum?o zaman faiziyle birlikte geri ödenir diye şart koşmuşlar.
"
öğrencininkiyle aynı burs veya indirim düzeyine ait taban puanından daha düşük olan öğrencilerin
"
Aynı burs oranı demiş o yüzden ctis %100 ile cs %100 karşılaştırılıyor benim anladığım
hayda ben bunu bilmiyordum. Ama benim sıralamam cs’e yetiyor
@The Killing Road hocam sizin bilginiz var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE6B755DC -- 30 Haziran 2023; 14:42:25 >
Hocam diğer türlü olsa herkes %100 burslu en düşükten alan bilkent bölümüne gider hazırlığını okur sonra yatay geçişle başka üniversiteye giderdi.herifler bunu düşünmüş üstüne bir de faiz alıyorlar sjsjsjsj.onu bile yerde bırakmamışlar.
Hee, var boyle bisi ama yapan hic gormedim aklimdan çıkmış
- sabancı üniversitesi
Benzer içerikler
- günde 10 saat ders çalışmak
- mercedes otomotiv mühendisliği maaşları
- işin içinde bi kahbelik olabilir
- diş hekimi maaşı
- goodnotes fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X