Şimdi Ara

TOP. VE FÜZE OKL.ÖĞR. VE KURSLAR TB. / ANKARA POLATLI / ANKARA (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
809
Cevap
20
Favori
69.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

şubemi aradım dedi e devlet değil de cuma günü herhangi bir şubedeb sevk kağıdı alırsak geç katılırmışız
    geç katılmanın bize bi zararı olur mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzporti

arkadaşlar uzun dönem meslekçiyim

şubemi aradım dedi e devlet değil de cuma günü herhangi bir şubedeb sevk kağıdı alırsak geç katılırmışız
    geç katılmanın bize bi zararı olur mu

hocam meslekçi olduğunu nerden öğrendin?
  • oguzporti kullanıcısına yanıt
    Olur. Benim sevk kağıdımın üzerinde "BİRLİK KATILIŞINIZI SAAT 13:00'A KADAR YAPINIZ" diye bir not var. Bu belgeyi alırkende zaten e-devlet üzerinde geç gelmen durumunda mahkemelik olacağın bilgisini öğreniyorsun.
  • anl4 kullanıcısına yanıt
    28-30 Ocak tarihleri arasında gidenler meslekçiymiş ben şuanda yedek subay olarak askerlik yapan bir arkadaşıma sordum. Sevk belgesinin üzerinde de "MUV. ÖZELLİĞİ : MESLEK KURASI" yazıyor.
  • Mühendis M.Z. kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler cevap için.

Ben meslekçiyim o zaman.
  • anl4 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Bende Meslekçiyim ama Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlıyım. Şimdilik benden başka havacı görünmüyor

Eğitim Birliği: TOP. VE FÜZE OKL.ÖĞR. VE KURSLAR TB. / ANKARA POLATLI / ANKARA
    Celp Grubu: 1
    Kuvvet: HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
    Statü: YEDEK SUBAY
    Sınıf: TOPÇU
    Sevk Başlangıç: 28/01/2015
    Sevk Bitiş: 30/01/2015
    Branşı: 101

Bu arada branşı kısmındaki yazı sizin ilgileneceğiniz olan top çeşidini belirtiyor sanırım. Ama tam olarak bilmiyorum. İnternetten baktığımda da göremedim. Bilgilendiren olursa sevinirim.
  • Yossi Kohler Y kullanıcısına yanıt
    uludağ biyoloji mezunuyum.
  • Merhaba arkadaşlar
    Eğitim Birliği:TOP. VE FÜZE OKL.ÖĞR. VE KURSLAR TB. / ANKARA POLATLI / ANKARA
    Celp Grubu:1
    Esas Birliği
    Kuvvet:JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI
    Statü:YEDEK SUBAY
    Sınıf:TOPÇU
    Sevk Başlangıç 28/01/2015
    Branşı:102

Merak ettiğim şey ise sülüste yazan 30 ocak tarihinde sıranın fazla olması nedeniyle 13:00'dan sonraki bir saate kalırsak bakaya sayarlar mı?Tahminimce yedek subay yığılması var ve birliğe katılma işlemi uzun sürer diye tahmin ediyorum.Riske atmamak için 29 Ocak'ta saat 17:00'a kadar katılma seçeneğim de var ona göre bilet alacağım.Bilgi veren olursa sevinirim.
  • slidingtackle S kullanıcısına yanıt
    Bende riske atmamak için sizin gibi 29 Ocak'ta birliğe katılmayı düşünüyorum. E-devlet üzerinden sevk belgesi alırken geç kalmanız halinde uygulanacak yaptırımları kabul etmiş oluyorusunuz.
  • Cevabınız için teşekkür ederim.Benim sivildeki mesleğim avukatlık ama sülüsteki branş 102 yani deri ve lif teknolojileri birbiriyle alakasız.Bu nedenle meslekçi olmadığım ve acemiliğin 1 ay yerine 3.5 ay süreceği duyumunu aldım doğru mudur?
  • Mühendis M.Z. kullanıcısına yanıt
    Benim öğrendiğim kadarıyla branş kısmı sivildeki mesleğimizle alakalı örneğin benim gibi mühendis arkadaşlarda 64 yazıyor hep. Yani pek önemli birşey değil diye biliyorum.
  • Bende mimarım 64 yazıyor

Kuvvet: KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI Statü: YEDEK SUBAY Sınıf: TOPÇU Sevk Başlangıç 28/01/2015.
  • slidingtackle S kullanıcısına yanıt
    ben de avukatım, bende de branş olarak 64 yazıyor ama ne olduğunu bulamadım. sen nasıl buldun 102nin anlamını? duyumun yanlış olduğnu düşünüyorum.
  • retgar R kullanıcısına yanıt
    ben de avukatım. kasıyor muyuz sınavda :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: anl4

Benim öğrendiğim kadarıyla branş kısmı sivildeki mesleğimizle alakalı örneğin benim gibi mühendis arkadaşlarda 64 yazıyor hep. Yani pek önemli birşey değil diye biliyorum.

Ben açıkçası bu konu hakkında tam bilgi edinemedim. O yüzden bilemiyorum meslek ile alakalı olup olmadığını. Bende makine mühendisiyim fakat bende 101 yazıyor. Bu arada @slidingtackle arkadaşım sanırım o bilgiyi internetteki "SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU VE SEÇME SINAVLARI KILAVUZU 2014" adlı pdf dosyasında gördün. Bende o dosyadaki kodları inceledim fakat bizde belirtilen kodlarla ordakilerin farklı şeyler olduğunu düşünüyorum. Yoksa oraya göre benim branşımda "Deri Teknolojileri" olması gerekiyor. Aynı yerde 2 ay önce eğitim alan arkadaşım bana o kodun ne olduğunu bilmediğini söyledi kendisi de tam hatırlamıyor 63 olabilir dedi. Belirttiğim pdf'ye göre de 63 "Biyoloji", 64 de "Biyoloji Bilimleri ve Biyo Mühendislik" branşlarına denk geliyor ama kendisi şu anda İzmir'de Kazan Kontrolcüsü olduğunu söyledi. O yüzden kesin bilgi edinmedikçe ne desek yanlış.

• Bu arada internette bulunan eski bilgilerde acemiliğin 18 gün olduğunu okumuştum. Ama 2 ay önce acemiliğini tamamlayan arkadaş 28 gün olduğunu söyledi. En güncel bilgi bu sanırım o yüzden yanılmayalım arkadaşlar.
  • 64 yazanlar meslekçi olarak gidiyor, bunalrın içinde mimar muhendis psikolog eğitmen vs.. gibi gruplar olabilir. Diğer rakamlar meslekçi değiller, tarihinize bakın meslekçiler 20 ocak 30 ocak olarak görünür, diğerleri farklıdır.
  • maxim kullanıcısına yanıt
    28 Ocak - 30 Ocak katılım tarihim. 64 yazanlar kara kuvvetlerine bağlı genelde. Hava kuvvetlerinde de 1 kişi gördüm sadece onunda Branş kodu 101 idi. Sevk Belgemde de "MUV ÖZELLİĞİ: MESLEK KURASI" şeklinde belirtilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mühendis M.Z. -- 23 Ocak 2015; 22:49:37 >
  • Doğrudur o zaman yanlış bilgi vermiş olmayayım
  • Merhaba beyler. Benim bilgilerim de aşağıdaki gibi. Ama şimdi kafama bir şey takıldı. Emin olmak için burada size de bi soruyum dedim :) Şimdi; sevk başlangıç tarihim: 28 Ocak, sevk bitiş tarihim de: 30 Ocak. Benim bu tarihler arasında birliğime katılmam mı lazım yoksa bu tarihler arasında sevk belgemi mi almam lazım?

Eğitim Birliği: TOP. VE FÜZE OKL.ÖĞR. VE KURSLAR TB. / ANKARA POLATLI / ANKARA
    Celp Grubu: 1
    Esas Birliği:
    Kuvvet: JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI
    Statü: YEDEK SUBAY
    Sınıf: TOPÇU
    Branşı: 102
    Sevk Başlangıç: 28/01/2015
    Sevk Bitiş: 30/01/2015

ASAL'ın TRT Duyurusunda böyle yazıyor da okuyunca biraz kafam karıştı :) Burada yazana göre e-devlet üzerinden en geç 26 Ocak tarihine göre sevk belgemizi alabiliyoruz. O tarihten sonra şubeye gidip de sevk belgemizi almamız lazım. O belgeyi aldıktan sonra da 3-5 iş günü içinde PTT'den iaşe ve taşıma ücretini alacakmışız.

"C. SINIFLANDIRMA SONUÇLARI AÇIKLANDIKTAN SONRA KISA DÖNEM ER STATÜSÜNE
    AYRILANLAR İLE YEDEK SUBAY ADAYLARINDAN BİR AYLIK VE İKİ BUÇUK AYLIK TEMEL EĞİTİME
    TABİ TUTULACAK OLANLAR SEVK BAŞLANGIÇ TARİHLERİNDEN İKİ İŞ GÜNÜ ÖNCESİNE KADAR
    E-DEVLETTEN SEVK EVRAKINI ALABİLECEKLERDİR. BU TARİHLERDEN SONRA SEVK EVRAKI
    ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANLIKLARINCA VERİLECEKTİR. YEDEK SUBAY ADAYLARI MEZUNİYET
    BELGELERİNİ YANLARINDA GÖTÜRECEKLERDİR.

Ç. E-DEVLET KAPISINDAN VEYA ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANLIĞINDAN SEVK EVRAKINI ALAN
    YÜKÜMLÜLER İAŞE BEDELİ VE TAŞIMA ÜCRETLERİNİ SEVK TARİHİNİ TAKİP EDEN ÜÇ İLA BEŞ İŞ
    GÜNÜ İÇERİSİNDE NÜFUS CÜZDANLARINI İBRAZ ETMEK SURETİYLE PTT ŞUBELERİNDEN VEYA
    PTT KARTI İLE PTTMATİKLERDEN ALABİLECEKLERDİR"

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.